Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Be is futott a Honor GT Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Nos igen.
Nem minden esetben a falazat szigetelés miatt lesz gond a nedvességgel, hanem a talajpára miatt.
A falban közlekedő pára minimális.
A leszorított talajpára ami gondot okoz.
A fa továbbítja a lakótérbe, ahol szellőztetéssel ennek nagy része távozik a szabadba.
A beton lent tartja a nedvességet, ami megindul a falak felé, és ott felkúszik addig a pontig, ahol a lakótérbe tud távozni.
Ha gipszkartonnal ezt is megszüntetik, akkor megy kifelé-felfelé.
Láttam olyan víz-szigeteletlen házat, ahol évek alatt egyre feljebb kerültek a műkövek a kinti falon.
Ahogy ment feljebb a nedvesség, úgy rakták magasabbra a köveket.
Végül már az ablak felső magasságánál jártak. -
A csiszolást követően vékonylazúrral kenem le a padlót.
Ha hamar be akarsz költözni, akkor vízbázisúval, ha nem akkor elég az oldószeres is.
Annak a szaga megmarad egy hétig is.
Utána ha megszáradt a lazúr, jöhet a viaszos felmosó.
Ez ad egy kellemes selymes felületet.
Amikor megszáradt az is, utána használható a felület.
A lazúrt én egyszer szoktam kenni.
Ha erősebb tónust, úgy lekenheted még egyszer.A vékonylazúrral viszont óvatosan a széleknél, mert a hígsága miatt össze tudod fröcskölni a falat ecsetelés közben.
Kb 3 sort szoktam egyszerre vinni. -
bitmuki
csendes tag
Nagyon jó írás, épp vályogházban lévő 130éves hajópadló helyreállítását tervezem
Esetleg a csiszolás utáni kezelésről tudnál még írni? Hogy működik ez a viaszos felmosó? Előtte akkor is át kell vékony lazúrral kenni a frissen csiszolt fát?
-
Krugszvele
senior tag
Elég sok eladó házat látok, vályog, betonozott (büszkén hirdetik). Aztán vizesedik. Úgyhogy tesznek rá gipszkartont. És így gyorsan eladják, aztán a karton mögött a penész 10 évig is kényelmesen elvan, amíg szét nem eszi.
A fal külsejére meg tesznek polisztirolhabot...Van itt a környéken egy két éve így elbaltázott ház, a lábazatnál már válik le a hungarocell, rendesen hasa van és zöld mohás. Tavaly vette meg az új tulaj, azt hitte hogy jó szigetelt háza van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest