- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.E.R.O.
tag
válasz
ressting #3974 üzenetére
Én a sajátomat hasonlóan felextrázva (eredeti dobozos cuccok, autós töltő, pót akksi, külön pót-akksi töltő, 16GB memóriakártya, S-line szilikon tok, bőr flip case, tökéletes állapotban), de függetlenül, unlockolva, rootolva 48.000 Ft-ért sikerült eladni kb két hete...
-
N.E.R.O.
tag
-
N.E.R.O.
tag
Hali
A cwm recoveryben van olyan opció, hogy lehet mountolni a telefont mint adattárolót (advenced menüpont, mount USB storage), akkor látja a gép, másolhatsz, törölhetsz róla ahogy tetszik.
Keresel a telefonod verziójának megfelelő stock romot, vagy bármilyen egyéb tetszőleges romot. A zipet felmásolod valami könnyen elérhető helyre, majd teljes wipe után lehet telepítgetni.Sok sikert.
Üdv: -
N.E.R.O.
tag
válasz
alexxxx #3548 üzenetére
Szia
Én csak a kijelző problémádhoz tudok hozzászólni, de nekem is hasonló gondom volt, az alsó másfél centis sávon nem érzékelte az érintést.
Ez két dolog lehet.Egy, Digitizer (magyarul nem tudom mi a neve) probléma. Egyszerű cserével orvosolható, ha nem félsz szétszedni a telefonod. Szerencsére az atrix igen könnyen szerelhető. E-bay-en olyan 6.000-12.000Ft körül vehetsz egyet.
Kettő, ami nekem is volt, elbarmoltam a PDS particiót a telefonon, és újra kellett rakni. Csak adatkábel kell hozzá, Windows-os driverek, és fastboot progi.
Itt van, hogy mit tegyél. Egy próbát megér, a telefonod nem tudod vele elrontani.A többihez én is egy gyári visszaállítást látom a legjobb megoldásnak. Esetleg egy másik rom kipróbálását.
Sok sikert!
Üdv:
-
N.E.R.O.
tag
-
N.E.R.O.
tag
Hi
Felmerült egy érdekes probléma a telefonommal kapcsolatban, és remélem ti tudtok segíteni...
Pár napja sikerült valamit elállítanom a recoveryben (mellényomtam és a partition external SD card-ra, azon belül a 4096 lett kiválasztva, bár nem értem ez hogy okozhatta...), és azóta boot menüvel indul a telefon
, ami nem is lenne baj, de valahogy az érintőképernyő érzékenysége is elcsúszott. Fent még pontos, de minél lentebb vagyok a képernyőn annál lentebb érzékeli az érintést mint ahogy az valójában volt. A legalsó négy virtuális gombot nem érzékeli, mert azt hiszi az még a képernyő része. Tehát nincs beállítások, home, vissza se keresés gomb. Így azért elég nehéz az élet. Ötletek, hogyan lehetne visszaállítani?
Factory reset/wipe cache megvolt. Rom újra lett telepítve (Nottachtrix), lett másik telepítve (CSrom, CM7.2 Nightly), eddig ezek nem segítettek, itt fogytam ki nálam a tudomány.
Bennetek és a tudásotokban bízom.
Üdv:
-
-
N.E.R.O.
tag
Idén május 14-én. Tehát az egyéves kötelező boltos garanciának élnie kell. Ha nem akarja, akkor mondom neki, hogy feljelentem az e-baynél csalás miatt, mert újként árulta és bizonyíték van rá, hogy nem az volt. Aztán meglátjuk. De tapasztalataim szerint a kinaiak inkább hajtanak az öt csillagra mint a pénzre...
-
N.E.R.O.
tag
Nem tudtam, tehát megkérdeztem.
Abból még baj nem lehet...
Viszont a korrektség az eladó (e-bay) részéről sem állt fent szvsz, mert, kiderült a gyári garancia már rég lejárt a telefonról (mivel már réges-rég aktiválva van a motorola support szerint), ehhez képest újnak árulta. Nem az eredeti dobozában kaptam, nem volt HDMI kábel benne, se kézikönyv, se driver lemez, vacakolt a töltő, és a telefon tele volt egy család fotóival és törölt appok maradvány mappáival. Ja és a stock rom alatt nem ment a GPS. Ez volt az ok ami miatt ugye romolni kezdtem. Ezt azért nem feltétlen mondanám újnak... Ja és az SD-káryát is állandóan eldobálja...
Ehhez képest nem panaszkodtam, megoldottam a gondok nagyrészét, de mivel ezzel már nem tudok mit kezdeni visszaállítom az eredeti állapotot, és úgy kapja vissza. Fólia még a kijelzőn van, telefont első perctől kezdve tokban használtam, tehát kinézetre ugyanaz lesz, mint volt.
Szerintem. De kövezzetek meg ha tévedek.
Egyébként köszönöm a válaszokat mindhármótoknak.
-
N.E.R.O.
tag
válasz
Matada2.3 #2724 üzenetére
Végre volt időm új rádiót tenni rá.
De sajnos nem segített ez sem. A Motorola support is azt mondja valószínű halott () a rádiónak az a része. A fene se érti, közben meg telefonálni, sms-t küldeni tudok.
Ebből következik pár kérdés.
Okozhatta ezt az, hogy (mint kiderült) Hong-Kong-i hardverű telefonra tettem az USA romot?
Bár még utána is működött egy darabig még...Küldöm vissza az eladónak, kellene egy normál stock rom. Amit eddig találtam, ott már halott volt a letöltő link...
Mivel a factory reset/wipe all data nem töröl mindent a telefonomról, mi mindent lehet letörölni akkor, ha rádugom USB-re és úgy gyomlálnék (vagy inkább úgy, hogy minek kell megmaradnia)?
Bootloadert érdemes/lehet visszazárni (vagy legalább eltüntetni az unlocked feliratot a bal felső sarokból)?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
N.E.R.O.
tag
válasz
stamas2 #2717 üzenetére
Köszönöm.
De már minden itt és máshol található hozzávaló Romot végigtelepítettem. És csak nem akar menni. Vagy esetleg valami más értesz full telepítés alatt? Nekem volt SBF-ből is stock install, hátha, de az sem segített...
Tudom, hogy nem hardveres probléma, és hülyén érezném magam, hogy emiatt gariztatnám le, ami amúgy is kérdéses, mert e-bayről vettem.Matada2.3: A baseband csere sem segített...
De ez igy csak nem állapot, net nélkül a telefonom félkarú óriás... :s
Üdv:
-
N.E.R.O.
tag
válasz
Matada2.3 #2695 üzenetére
Kipróbáljuk.
Az jó lesz ami ebben a leírásban van, amit szoktatok linkelni minden kérdezőnek?
Baseband-N_01.77.37P.zip
(még dolgozok aztán nincs igazán időm keresgélni, legalább egy hétig, viszont eléggé zavar már a dolog)
Üdv:
-
N.E.R.O.
tag
Sziasztok!
Újfent egy probléma megoldásában kérném a segítségeteket.
Nem túl rég, eltűnt a mobilinternet a telefonról. Először csak 3G módban nem volt, de 2G alatt még igen, aztán már ott sem.
Érdekes módon a hálózatjelzőnél ott virít a kis 3G felirat, de a nyilacskák alatta már nem. Tesztelve lett a Sim kártya jó, másik telefonban működik a net. Nem hálózati és nem (APN) beállítási probléma (másik hálózatos, netes sim beszerzése folyamatban).
A Telefon/Status-ban ezt látom váltakozva:
Néha sikerül egy két pillanatra forgalmaznia pár kbyte adatot, ebből gondolom, hogy talán nem hardveres gond lehet.
Ha mégis megy vissza gariba.De addig is ötletek?
(Elnézést a kép minőségéért jobb kamera nem volt kéznél, de a lényeg így is látható a Mobile Network State alatt.)Tisztelettel,
-
N.E.R.O.
tag
Én is igy látom mert csak a szabvány android recovery-t látom a fastbootnál.
És ugye nekem is csak a superuser nem ment fel... :S
Ami viszont kellene a romoláshoz. Ha eddig jól olvastam vissza.
Bár sok helyen látom, hogy SD kártya is kell hozzá, de elvileg internal storage-ről is megoldható.
Ehhez leírás valamerre, mert míg itt a válaszra vártam olvastam ugyan visszafelé kb 6-700 hozzászólásnyit, de erről sehol nem esett szó.
Valahol csak annyit mondanak, hogy recoverybe be, zip megad, aztán restart és kész.
Máshol meg az Aroma installert mondják (nottachTrix-ra)...
Kissé káosz van itt... -
N.E.R.O.
tag
Hali
Végre jutottam kis szabadidőhöz, és összeszedtem a bátorságot, hogy unlock és rootoljam a telefonom.
Ebben kellene kis segítség.
rum-cajsz leírása lapján csinálom.
Az unlock gond nélkül lement, de amikor a rootoláshoz érek, és ki kell adni a parancssorban a parancsokat az második sorra ezt kapom (/preinstall/dosu után):"bash: groups: command not found"
de azért belép a root@localhost:/# -ba
ezután ha megyek tovább, akkor az utolsó sor után azt irja, hogy:
"pkg: /preinstall/superuser.apk
Failure [INSTALL_FAILED_INSUFFICIENT_STORAGE]"Angolul érted, de a linuxot nem ismerem.
Ötlet segítség? -
N.E.R.O.
tag
Igen, ezt az amerikai fórumokon is csodálták, hogy volt akinek jó volt, volt aki úgy járt mint én...
De abból gondolom, hogy ez lehet a ludas, mert sokaknak volt problémája az 2.2-es OS frissítés után... Hiába volt előtte tökéletes.Tényleg, lehet esetleg valahogy visszatérni korábbi változathoz, visszavonni a frissítést a telefonból?
De legalább az eladó rugalmasan áll hozzá...
-
N.E.R.O.
tag
Közben olvasgattam még a külföldi fórumokat, és ott azt irják, hogy nem egyedi a problémám.
Sokaknak, az 2.3.6-os Gingerbread frissítéssel "döglött be" a GPS.Segíthet ezen, ha mondjuk root-olnám a telefont és feldobnék rá egy újabb vagy régebbi (?) rendszert?
USB kábelen kívül kell hozzzá valami speckós hardver?
Üdv:
-
N.E.R.O.
tag
Régióját hol lehet megnézni.
E-bayen rendeltem, hátulján AT&T logo van. Angliában és itt is tökéletesen működik telefonáláskor és netezéskor is, nem dobálja a hálózatot, csak nem talál GPS jelet.
Mikor belépek a beépített gyári navigációba azt mondja nem sikerült az autentikáció.
Gyári ROM van rajta még nem volt piszkálva. -
N.E.R.O.
tag
Hali!
Kis segítség kellene.
Nemrég vettem egy Atrix 4G telefont.
Minden szép és jó vele, de mikor legutóbb kellett volna a navigáció, azt vettem észre, hogy nem talál GPS műholdat.
Letöltöttem GPS tesztert, de az is csak keres-keres percekig és semmi.
Próbáltam GPS fix-et, de nem segített.Most én néztem be valamit, rejtett beállítást, egyebet, vagy egyéb gond lehet.
A telefon még teljesen gyáris szoftveresen, nem lett piszkálva.Ötletek?
Üdv:
-
-
N.E.R.O.
tag
válasz
premete #1985 üzenetére
Pedig Motorola logo van rajta. Bár az is igaz, hogy made in China...
A lefagyás meg eddig a beépített youtube alatt volt meg Kindle használat, könyvolvasás közben, meg még a legelején egyszer, de azt már nem tudom mi volt.
Mindegy majd ha nagyon zavar, akkor utánanézek, hogy lehetne javítani a dolgokon.Köszönöm a választ és
Üdv: -
N.E.R.O.
tag
Sziasztok
Én is egy Atrix 4G újdonsült tulajdonosa lettem.
De van egy zavaró problémám vele.
Ha (hálózati) töltőre teszem a telefon teljesen lelassul, érzéketlen lesz a parancsokra, nem vagy csak sok késéssel reagál. Ha kihúzom a töltőt rögtön jó. Ha USB-ről töltöm szintén jó. Ez mennyire természetes? Ha nem az akkor mi lehet a gond?
A telefon Kínából jött újonnan, függetlenül, bár nem hiszem, hogy ezzel lenne a gond, sem azzal, hogy Angliában élek és használom.
Illetve mennyire elfogadott a heti 1-2 lefagyás gyakorisága (amikor annyira megmukkan a telefon, hogy csak az akksi kivételével lehet újra életre kelteni)?Állapota még gyári, semmit nem piszkáltam rajta.
Egyébként pedig meg vagyok vele elégedve, jó kis ketyere...
Üdv:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest