- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Nemtudom mivel volt a baj de egyértelműen vmivel vmi nagy gebasz volt. (Több objektívgyüjtő pixelszámlálóval is beszéltem és mindegyikük egybehangzó véleménye azvolt, hogy ez az obi élesebb mint a szintén nagyon jónak mondott 80-200 tehát vmivel gebasz van.)
CCSék megnézték, őkis azonnal hibásak vélték és 1héten belűl cserélték.most itthon leledzik az új csak időm nincs megtesztelni. de igérem fogom.
D80rol is lesz összefoglalóm, nagyon tetszik kivéve pl 2dolog: Matrixon rendszeresen túlexponál. De csúnyán. A másik, hogy a 3fps az nemigaz, 2az amit fixen tud. (RAWban lőve nehogy feldolgozás miatt max pufferig löttem, 1/2000 exp idő, tükör ''blackout'' gyak jobb mint 30Dnél és mégis 2fps fölé nemigen megy.) -
Dare2Live
félisten
pentax [link]
énis úgyérzem, hogy a netes 70-300VR ek csodálatos képeket csinálnak míg az én 70-300VRem khm: ''nem olyan csodálatosat''.
Sajnos tapasztalatlan vagyok, kevés a viszonyítási alapom, tegnap feltettem több helyre is a kérdést és hát nincs nagyon más válasz a kérdésemre mint a tied: ''Hibás példányt kaptam.'' -
-
nfsu17
veterán
Van ilyen körtepumpán, majd jól belefújok, aztán szép szöszös lesz minden, és okkal vihetem szervízbe.
(tom hogy ez nem javítási ok, de ha már ott leszek, pucolják is ki).
Szerintem részletgazdag volt a terület, bár elég szürkés idő volt, de azért mégis.
Itt a kép: [link]
Az ég is nagyon csúnya színű, ilyet a sigma dc csinált az első pár napon, mikor új volt, és elkezdtem használni. Itt az f4L nem olyan új, viszont a vázamon szintén először volt és utoljára.(mivel nem az enyém volt, de ettől még ha veszek, csakis ilyet fogok venni)
-
orbano
félisten
A cropnak mint fogalomnak csak a DSLReknél van értelme, mert ott cserélhetsz objektívet:
Ugyanaz az objektív (ugyanolyan gyújtótávval) kétféle FOV-val rendelkezik. FF-en annyival, amennyivel a fotósok megszokták, croppon kisebbel, pont annyival, amennyivel FF-re rajzol az 1.6x nagyobb gyújtótávú objektív.
Kompaktoknál ilyenről nincs értelme beszélni, mivel nem cserélhetünk objektíveket, nincs összeeresztve egymással kétféle rendszer.
Az egészben igazából az zavarja össze az embereket, hogy a fizikai gyújtótávot és a FOV-ot ugyanabban a mértékegységben mérik.
Na, ámen, öcsém, ezt kiveséztük
Ja még valami. Szerintem ez kielégítő definíció a cropra: ha az érzékelő átmérőjét felszorzod a rendszer fizikai gyújtótávolságának és a referencia rendszer gyújtótávjának arányában, és az így kapott terület megegyezik a referencia rendszer érzékelőjének méretével, akkor nincs crop. amennyiben van eltéré, akkor a referencia rendszer képátlójának és a normalizált képátlónak a hányadosa adja a crop mértékét.
Ez azért jó definíció, mert egyértelműen nekem ad igazat
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
de nincs szorzó. ne keverjük a fogalmakat
a következtetésed helytálló, kompaktoknál az ekvivalens gyújtótávra kell számolni a záriőt. de szó sincs cropról
egyébként én egyszer nem találkoztam kompaktok fizikai gyújtótávjával. bár az tény hogy van pár típus ami az exifben nem rögzíti az ekv. gyújtótávot. elég idegesítő is
az fz4 amit meg mostanában használok, az 35mm-en írja a gyújtótávokat. -
orbano
félisten
de nem. az SLR gépeknél a szenzor mindig ugyanott van (az obi által vetített gúlában ugyanabban a magasságban vannak). csak mivel a croppos szenzor átmérője kisebb, mint az FF, ezért veszítesz a FOV-ból annyit, mint ha FF-en 1.6-tal nővelnéd a gyújtótávot.
ezzel szenben a kompaktoknál a kisebb szenzor nincs ugyanott (5x crop elég érdekes lenne), hanem a gúlában ''fel van tolva'' addíg, amíg bele nem passzol a képkörbe. A párhuzamos szelőkre és szelőszakaszokra vonatkozó tételek alapján a kompakt rendszer izomorf a 35mm-essel, csak fizikailag minden kisebb. -
orbano
félisten
a képérzékelő méretéhez képest valóban nagyobb a bemozdulás, ez jogos és logikus. de én ezt még sosem tapasztaltam, hogy így lenne. nem mint ha nagy rutinom lenne
de ha ugyanolyan arányú nagyítást készítes a croppos szenzorról, akkor ez a differencia elvész, ráadásul a felhasználási módok és az igényelt felbontások miatt ezt nem veszed észre (szerintem).
persze amint elkezdesz nagyítani, ki fog jönni a hiba.
fu milyen fa(x)a okosok vagyunk -
lesaux
veterán
-
Az-X
őstag
Nikonnál manuális obiknál ha jól tudom a váz megkapja egy mehanikus szerkezeten keresztül az obitol a blende állást, és innen tud számolni a fénnyel. És itt jön az általad említett ''bizonyos'' gondolom a D200-ra gondoltál. Ahhoz van egy ilyen kis gyűrű ami továbbítja a blende információt a váznak... DE! Egy ilyen bajonet->M42 majd M42->bajonet átalakítás esetén felejtő sajnos a blende információ továbbítása
Bár D200-am nem volt még (D80-am van most) feltételezem, hogy a gyűrű nélkül az sem mér fényt. Csak azt nem értem miért (jó tudom marketing...) mikor a Minolta akár mit rádugtál elcsattant és helyesen exponált.
-
_Gudella
senior tag
Igen ez is a fórumok alapján valakinek jó, valakinek nem. Mindenhol írják, jó obi, de kizárólag alapos kipróbálás után szabad ilyet venni.
Meg a 350D-n nagyonsok F2.8as obival volt fókuszprobléma, amik általában a 400D középső fókuszpontjával jól működnek. (Hála a 30D-ből örökölt fókuszrendszernek) -
j.bravo
addikt
Nem hangzik rosszul, ha tényleg 2500 expo, és jó állapotú. Bár lehet h inkább veszek egy D50-et újonnan, ugyanannyiba kerülne, kevesebbet tudna de vsz még nem hiányoznának annyira az extrák, és lenne két év gari. De tényleg gondolkodóba ejtett az ajánlat, köszönöm!
Innentől átmegyek a melyik gépet totyikba
Az a 18-70-es obi milyen? SWM, azt látom, a teszteket majd megnézem mindjárt, de ha van valakinek tapasztalata, szívesen veszem. -
Stitch
őstag
Csupán mattüvegen történő élesítés valóban körülményes, elég kis százalékkal sikerült teljesen jó helyre élesítenem. Azonban (mint már mondottam) van megoldás. A Nikon gépein alapból megy a fókuszvisszajelzés manuális objektívvel (csak fénymérés nincs), Pentaxnál van mindkettő, Minoltáról nem tudok infókat, utána kell járni. Canon alapból csak fényt mér, de ha a konverterbe teszel emulátort, akkor menni fog a fókuszvisszajelzés. Tehát ez az egész pl. Canonnál tulajdonképpen úgy működik, mintha egy AF obit átkapcsolnál MF-be és úgy élesítenél. Tehát félig lenyomott expógombbal tekergeted a remek kis MF obidat (amit a gép egy MF-be kapcsolt AF obinak észlel
), a gép meg felvillantja (ha beállítod csippan is) az aktív fókuszpontot, ha észlelte a helyes beállítást. Tulajdonképpen csak a vázadtól függ, hogy milyen pontos lesz a fókuszálás. Arra azonban figyelni kell, hogy objektívenként változó, hogy a közelpont, vagy a végtelen felől kell tekerni a helyes beállítás érdekében. Először bonyolultnak tűnik, de nagyon könnyen hozzá lehet szokni és egész gyorsan lehet élesíteni. Aztán vannak még olyan elvetemültek is, akik törőékes mattüveget tesznek a gyári helyére, én azzal nem próbálkoztam.
-
j.bravo
addikt
Hát igen, gondolom ezért szoktak páran más gépből való törőékes mattüveget farigcsálni hogy belepasszoljon a kiszemelt gépbe...
Egy memóriakártya és egy alapmodell külső vaku mondjuk még nem rendszer, ha egyértelmű előnye lenne egy másik rendszernek akkor nem érdemes ezek miatt ragaszkodni a régihez. Jelen esetben viszont a Minoltás megközelítést már megszoktam az A1-nél, és úgy látom, a 7D az egyetlen váz, amelyik - a megfizethető kategóriából - hozza azt az ergonómiát, használhatóságot, kezelhetőséget. (Nyilván egy d200-zal se lenne gond, de az kicsit odébb van). -
j.bravo
addikt
Mit érhet egy kicsit több mint egyéves, de alig használt (1000 expo) USA-ból származó Minolta Maxxum 7D? Talán 175-180-ra tudnám lealkudni. Csak a váz; az obikat külön adja. Érdemes?
(ennek az is lenne az előnye hogy nem kéne vakut és memóriakártyát vennem, mert az még az A1 mellől ott van a fiókban és ehhez ugye passzol. Bármely más márkát választom, a Minolta 2500D vakut nem tudom majd használni, a Sandisk UltraII CF-et is csak ha Canont vagy Olympust veszek)
Természetesen a táncfotózást nem a manuális obikkal gondoltam, azok a pepecselős fotózgatásra lennének mondjuk a természetben (pl. madarakat lesből, adott pontra előre beállítva az élességet és várva hogy odarepüljenek az ágra/etetőre/fészekbe, vagy hasonló. Alkalmasint makró, fordított obival.)
Ha tényleg a táncfotózás lenne az elsődleges, akkor vennék használtan egy 300D-t vagy 350d-t és - hosszas gyűjtögetés után - egy 70-200 f4 L -t; de bár nem a lista legalján van, azért nem a legfontosabb. Még - sajnos vagy szerencsére - nem választottam egy-egy szűkebb kedvenc témacsoportot, széles az érdeklődésem. Szociofotózni mondjuk nem nagyon szoktam, de ahogy öregszem ez még változhat. Szeretek makrózni de nem a mindenem a makró, és van ez még így más témákkal is. Még keresem az utam. -
Stitch
őstag
Hmm...pl. Canon 55-200-ra gondolsz? Nem láttam még azzal készült képet, de ez 5.6-os rekesszel készült (annak a tele végén annyi az indulója), f/8-nál azért jóval jobb, csakhát a mélyéségélesség. Egyébként tényleg nem túl éles, de összességében elégedett vagyok vele, igaz az ellenfényt nagyon nem tűri, de van beépített napellenző.
-
-
Stitch
őstag
Igazad van, fejben a 17-50-es árát a Canon 2.8-as L-es alapzoomjainak árával hasonlítottam, ahhoz képest írtam, hogy ''olcsó''. Szerintem egy bizonyos felbontás után, már nem is a tényleges részletek számítanak, hanem az, hogy a mindenféle átmeneteket finomabban kerülnek rögzítésre. Állítólag a d200-on az említett tamron a kép közepén képes a kiszolgálni a 10MP-es felbontást (photozone-os teszt szerint, amit persze a kellő fenntartással kell kezelni).
Azonban mindez mit sem számít, mert nem ettől lesz jó egy kép, de néha jó az ilyen technikai dolgokon elmélkedni. -
-=ZS=-
tag
A képek az ennél az obinál kritikus 200-300mm közti tartományban készültek, tesztként, hogy mennyire is életlen itt az obi. A záridőre nem emlékszem, de 1/40 és 1/150 között valahol, leginkább talán az 1/60 volt a jellemző. Igyekeztem 8-ig lerekeszelni, de nem mindig lehetett, mert ekkora gyújtótávhoz nekem az 1/60, vagy az alatti dolgok hosszú záridők.
Az exif-et nem tudom mi lelte, nem szeretheti a sigma obit? Amióta ez az obi van rajta, gyakorlatilag semmi értelmes adat nincs benne az exif-ben.
Sok képet kézi fókusszal csináltam, az is ronthat a helyzeten, de nem akarom túlságosan szépíteni a helyzetet, ez az obi ennyit tud, amint mondtam, nem egy 100-200eFtos obi. Már egy hónapja megvan, de még mindig csak pár képet készítettem vele, ha lesz egy kis időm szeretnék végre normális körülmények között, értékelhető teszteket csinálni.
Ha valamikor lesz pénzem, én is veszek egy ''igazi'' obit, ez csak szükség megoldás, de akkor még háromszor ennyit rá kellene költeni. Ennek az ára gyakorlatilag amortizációnak is tekinthető a canon obikhoz képest.
[Szerkesztve] -
-=ZS=-
tag
EDigitalban is csak rendelésre van, ki tudja, mikorra. Most azon gondolkozok, hogy ez az obi lehet nem is egy éves, hanem öregebb, nem tudja valaki, hogy meddig gyártotta a Canon a 75-300 IS USM-et, és mióta van 70-300 IS USM? Nem biztos, de szerintem az utóbbi az előbbit váltotta le valamikor.
-
bitfarkas
őstag
Azért kételkedem ebben, mert ebben a szakmában pár év alatt a technológia rendkívül sokat fejlődik. Tehát ha kijöttek egy új típussal, számos dologban a jobb, a megbízhatóbb megoldás, vagy kivitelezési mód állt már rendelkezésre. Tehát, tuti többről kell szó legyen, mint szoftvermódosításról.
Bár az új eljárásokat akár a 20d újabb szériáiba is bevezethették, fene tudja. Igaz, az érdekeltség inkább az új típus futtatásában van.
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
-
Dtomi
őstag
Nem vettem kötekedésnek nyugodtan kérdezzél, egyetlen egy kép se állványról készült, a gép egy másik tizemeletes elől jött ki és be is ment egy másik mögé de igazad van nem látszik a képen
csak ha az ember ismeri a kép készítésének a körülményeit akkor eszébe s jut hogy leírja. ja és nem követő fókuszon volt.
-
Dtomi
őstag
Azt nem is írtam sehol hogy ilyen zárral tűéles képet fogok vele készíteni de 1-2 érdekes képet belinkelek. [link] [link] [link] az első képen az élesség ennél utómunka nélkül nem igazán lesz szebb a másikon azért lehet látni hogy milyen gyors az obi AF-a a 3. pedig 500mm en 1:1 es méretben, itt azért ilyen homályos mert ilyen távolságba már igen komolyan látszik a levegő és a pára de a sivatag fölött szebb lenne
ezek a képek mind 300D-vel készültek ha érdekel titeket töltök fel ugyen azzel az obival és 20D vel képeket.
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
[link] tegnap direkt kipróbáltam, hogy tényleg ki tudom-e tartani és igen nem 100ból 1* , hanem elsőre sikerült. De ez már nagyon extrém ilyet persze nem kockáztatnék ha tényleg csak nem muszály mert ennyire nem biztos hogy mindíg képes vagyok pl ha már 3 órán keresztül fogod a 3kilós dögöt akkor már biztos hogy nem lehet. De ha nagyon rákészülök tényleg kitartom!! Ami teljesen biztos és akár svenkelni is tudsz akár kézből is az az 1/500 és az 1/640-ed ez majdnem 100% hogy teljesen éles lesz. Ha lesből lősz állvány nélkül levegő kifúj lenntart szorítod magadhoz a gépet akkor még az 1/250 is 95% hogy tűéles lesz. Van egy pali ő nagyon durván bírja az ilyen dolgokat [link] ha megnézed akkor lehet látni hogy 20 másodperc alatt mennyit mozgott!! Ezt a képet a fia készítette róla állványról, teljesen éles kontúros minden részlet kivéve egyet a szemét, + lehet próbálni mindnekinek, hogy ilyen testhelyzetbe kibírna e 20másodpercet. Most kölcsönbe használok 300D-t + 20D-t felváltva KM7D-met ellopták. de jövö 7 en remélem meg lesz a saját 20D-m obit csak 50-500at majd ha nagyon sok pénzem lesz lesz nagylátó is de egyenlőre a képeim 95% ba 500mm-en készülnek.
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Arra értettem hogy pl alkonyatba lenne nagyon jó, szürkületbe szarvasbőgés, nagyon szép tud lenni. de percenként változik a fény mennyisége és hiába az IS mire mész vele? egy rekesszel jobban le tudod szűkíteni?? Mondjuk nem fotóztam még életembe soha 200mm IS es obival de azt tudom hogy a saját 3 kilós cuccomat 500mm-en f9 en kitartom kézbe 1/50 zárral pedig nem vagyok egy kigyúrt alkat.
-
bitfarkas
őstag
C 17-40 - 17mm
TV Distorsion= -2,47%
- 24mm
TV Distorsion= -0,835%
Sigma 15-30
- 15mm
TV Distorsion= -2,31%
- 20mm
TV Distorsion= -0,96%
Sajna a Sigma 17-35-ről nem voltak fenn mért adatok.
Nekem is komoly lelki teher a választás, mert nem túl nagy minőségi különbségek súlyos árkülönbségeket jelentenek.
Ez a Sigma felbontásban igen jó, de éppen CA-ban mutat jelentős elmaradást a 17-40-től. -
nimfas
addikt
No.... írtam egy elég erőteljes levelet a vezetőségnek és a szervíznek is....
Írták, hogy sajnos néha a Német canonál is hibáznak... és hogy be tudnám-e vinni a gépet, vagy küldjenek futárt érte, mert akkor itthoni beszállítóval megbeszélték, hogy nem viszik vissza NO-ba, hanem itthon csinálják meg. Úgyhogy nem mindenhol bunkók a szervízesek. Majd ha lesz fejlemény akkor írok -
Pompi
nagyúr
Hát ha RAW-ba fotózott akkor valamilyen programon át kellett mennie a képeknek, hogy JPG legyen belőlük. 6 megapixeles JPG képek esetében a 4-6 megabyte-os képméret pedig nem azt feltételezi, hogy túlságosan le lennének tömörítve, vagyis olyan sok dolog nem veszhetett el közben, a 300d is kb ilyen méretü képeket készít ha a legjobb minőségű JPG van belállítva kimenetnek... szóval szerintem nem hullottak el részletek.
[Szerkesztve] -
DVD_2_U
senior tag
[link] [link]
Én a 70-300 -at ajánlanám ha a képminőséget kell nézni, felépitésben természetesen az L-es a nyerö. Az optikai tulajdonságokban talán a 70-300 jobb, mivel ujabb többféle hibát is korrigáló lencséket helyeztek el benne (UD, etc...) Az IS pedig hasznos, próbáltam és tényleg meggyözö, nem hittem volna el hogy ilyen jól sikerült egy ''egyszerü, utazóobi'' -
hali01
őstag
Haj!
Ez a kép egy 30k-s fullfapad canon 75-300-al készült amiben se USM se IS nincs: [link]
Én mivel nem pénzér fotózok és nem akarom a falat itthon egy képpel kitapétázni a 70-300-at venném.Van benne IS meg USM és 100-al hosszabb mint a másik.Ha meg komolyabb fotózásba kezdesz vele akkor ugyis állványra teszed.Azon meg az is elbirja az 1,4-1,5x-özőt. -
sszever
őstag
Ha jól tudom 2 állású IS van rajta, így a kettes állásban svenkelve is tudod az IS-t használni.
Nem rossz obi, de ami kicsit elgondolkoztató, hogy a frontlencse fókuszálásnál mozog. Szűrőnél hátrány.
Az F4-5,6 verőfényes napsütésnél nem fog gondot okozni, de szürkületben, alkonyatkor bizony már kevés lesz (belső felvételekről ne is beszéljünk), itt az IS sem lesz majd csodákra képes (hosszabb expohoz továbbra is állvány és kikapcsolt IS szükséges). -
nimfas
addikt
Hi!
Olyan 16-20 F körül látszik a pöttyösödés...
Vettem ma a patikában egy pumpát, le is fújtam a koszt ahogy tudtam, de még mindig csulás, bár kevésbé, legalábbis az érzékelőlapka!!!
Viszont rájöttem, hogy nem a benézőke belső fele vagy az optika, hanem a ''belső tükör felső'' fele lehet koszos, mert életlen képnél is éles a kosz, továbbá akkor is,ha az optika nincs rajta.
Hogy lehet kiszedni ezt az üveglapot, és tükröt, gynítom összetapizni nem nagyon kéne!!!
Úgy láttam van benne egy tükör és alatta egy üveglap.
nappali felvételnél 400 ISO F36 1/200s-nél látható a kosz, és elég sok van belőle, de kevésbé éles és kontúros, mint a pumpás tisztítás előtt.
Írtátok, hogy lehet kapni speciális tisztító-t de elég borsos ára van, vmi. csepegtetős, olyan mint egy hólapátNem tudom érdemes-e venni, vagy maradjak a garis javításnál?
Esetleg nem tudtok egy boltot BP-en ahol megcsinálnák nem csillagászati összegért, mert a 30 nap azért elég drasztikusnak hangzik!!
Előre is köszi!
Nimfas -
-
sszever
őstag
No, elolvastam a tesztet. Nagyon jó teszt, mit ne mondjak. A 1,5x -el fényképezett gépek kifejezetten jónak mondható, igaz, minimális eltérés látható. Megjegyzendő, hogy a tesztre használt 70-200 L + 1,5x még mindig jóval olcsóbb megoldás, mint egy plussz obi.
Másrészt figyelembe kell venni, mire is használnád ezt a megoldást. Tárgyfotózásra semmiképp, madarászásra viszont annál inkább, bizonyára ott egészen más eredmények jönnének ki (feltehetőleg kisebb észrevehető minőségromlás!).
A teszt második oldala ugyebár a bélyegeket ecseteli. Jópofa összehasonlítás a 2x használata a PS-hez képest. Nos a 2x egyértelműen jobb minőséget produkál... Gondolom itt megmutatkozik az interpolálás nagyobb minőségromlása.
Ettől függetlenül a 2x-es bizonyára elgondolkoznék, ott bizony elég látványos minőségromlások vehetőek észre, a 1,5x-esen ez elhanyagolható. Így egyértelmű megoldásként továbbra is szóbajön, legalábbis nálam. -
armithis
csendes tag
-
zsiga667
addikt
Na igen, a megapixelháború sajnos még nem ért véget. Csak tudnám hogy mire nem elég a mostani 12-16MP...
Akinek több kell (mert pl. profi tárgy- vagy divatfotós) az úgyis középformátumot használ, ott meg elérhető már lassan az 50MP is (talán az új PhaseOne lesz 49MP). Akinek meg mégtöbb, annak még mindig ott vannak a nagyformátumú gépek, az esetlegesen többszáz megapixeles scanner hátfalakkal.
Arra kéne már rájönniük a marketingeseknek hogy a 35mm alapvetően riporter- és túristaformátum, a lényege hogy kicsi, gyors, mégis elfogadható képet ad. -
csiga997
őstag
Ez most inkább a hazai viszonyokra igaz, ahol a mezítlábas fényképészek szerkesztőségi cuccal nyomják, mert az éhbérből nem telik sajátra... Cserébe (bosszúból) jól nemvigyáznak rá.
Ahova viszont ezeknek a ''free starter kit''-eknek a 97%-a jut (USA) ott kevésbé jellemző, hogy valaki staff fotographer lenne, inkább mindenki szabadúszó, még az is, aki amúgy hírügynökségnek dolgozik. Ők viszont azért szarnak rá, hogy mi van a cuccal mert a) ingyen volt, b) megengedhetik maguknak. Persze, azért ott sincs kolbászból a kerítés, egy összetört 600/4 mindenkit sziven üt. (Főleg a biztosítót, persze, mert ott lehet ilyesmit biztosítani.de inkább
)
-
Pompi
nagyúr
Szerintem is érdemes, tré mechanika ide vagy oda nagyon jó képe van.
Ha nagyon izgat a mechanika, akkor próbálj keresni használtan I-es szériát belőle, bár ez ritkább, mint a fehér holló.
Mondjuk a mechanikáról meg annyit, hogy nekem megvan lassan 3 éve és akkor is használtan vettem, és nincs semmi baja.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest