- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
Aktív témák
-
Dtomi
őstag
Nagyon nagy igazság van benne főleg a kényelem részben csak ezt a gyártóknak kéne olvasni!!! Viszont azért nem hiszem hogy nagytele nélkül lehetne e olyan állatos képeket lőni mint amit manapság lőnek a prok. Viszont kényelemben... lehet nem gyártanának több olyan vázat mint a 350D vagy a 400D ,tudásra már teljesen ok de az ergonómia...
-
Stitch
őstag
Én meg legalább vagy fél évet, persze a pénzt is össze kellett szedni.
Nálam a canon az ára meg az EF-S bajonett miatt egyből kiesett, a sigma 12-24 digitálison nem teljesít túl jól, úgyhogy maradt a másik három. Mindnek megvan az előnye és hátránya is. Aberálni mindegyik aberál, úgyhogy azt nem említem külön, RAW-t használva nekem nagyon ritkán tűnik fel a színhiba. A tokina egy nagyon jól megépített, masszív objektív, remek felbontással, kontraszttal. A sigma 10-20 a legnagyobb látószögű, jó a felbontása is. A tamron is kicsit szélesebb, mint a tokina és sokkal könnyebb, mint a többi (a gyengébb fényerő miatt). Viszont vannak gyermekbetegségei (lassú AF, forgó éleeségállítógyűrű AF közben). Nálam végül a fényerő (tokina a nyerő) illetve a jövőbeni, esetleges FF-en való használat döntött (igaz, nem mostanában lesz), amiben igaz a tamron a legjobb (14mm-től használható), de azt a fentebb említett dolgok miatt nem választottam, így maradt a tokina (17mm-től jó), mert a sigma minden állásban levágja a kép sarkait.
-
csiga997
őstag
-
zsiga667
addikt
Az az optimalizálás szerintem kőkemény vakítás, de erről inkább csiga997 fórumtársat kérdezd, valahol az obis topicban már egyszer lefikázta ''egy kicsit''.
50-500 a HSM ellenére nem egy sebességbajnok, a 80-400-ról nem tudok nyilatkozni, azt még nem próbáltam. 400-500mm-nél meg már nagyon jól jön az a stabi.
Ha jót akarsz magadnak, nem használod az 50-500-at 100-200mm alatt. Mellesleg a 17-40 a napi használatban könnyen rövid lehet (mármint kevés az a 40mm), viszont a közel 2 kilós telét tuti hogy nem fogod mindenhova cipelni...
Egyébként a 17-40 nem egy nagy szám (illetve a nagytestvére, a 16-35/2,8 egész biztosan, konkrétan a 17-40-et nem ismerem), jobban jársz egy Sigma nagylátóval. -
csiga997
őstag
Hát, van még a canon 100-400/4.5-5.6, persze, nem ugyanennyiért, vagy van még sigmából a 170-500 vagy a 135-400 ami kicsit olcsóbb és ez meg is látszik rajtuk
aztán ha csak a hosszú vége a lényeg akkor esetleg a canon 400/5.6 is érdekes lehet ill. tamronból van még a 200-500/5-6.3 ami szintén digitálisbevonatosfú.
-
bitfarkas
őstag
Csak egy 24-70/2,8 - al van tapasztalatom.
Telejs nyílásnál lágy a rajza, egy-két rekesz szűkítésnél elég jó a képe. Az alsó végen van egy kis hordótorzítása, az AF-jét nem éreztem túl lassúnak. Anyag bőven van benne, fémból és üvegből is, több mint 70 deka. Az ellenfényre érzékeny, nem szabad, hogy direkt napfény érje az üveget, mert a képnek annyi. Van viszont hozzá egy bázikus méretű napellenző. A szűrőmérete sem semmi, 77 mm. Viszont csak az obi belsejében mozognak az üvegek, így a polárszűrőt nem kell csesztetni változó beállításnál.
Jó ár/érték arányú, mindenképpen ajánlhatom. -
csiga997
őstag
FPS: Frame per Second. Sorozatfelvételre állítod a gépet majd (hosszan) megnyomod a gombot. Ahány képet készít a gép másodpercenként az lesz az fps érték.
Az igazi jelentősége ennek nem is az, hogy mennyi kép készül el adott idő alatt, hanem, hogy ha nyomsz egy képet, akkor mennyi idő kell ahhoz, hogy esetleg készíthess egy másodikat. -
zsiga667
addikt
''és nincs hatalmas obid''
De a 70-200 f4L-tő beszélünk, ami nem éppen kis darab.
Egyébként nagyobb obinál meg az állványrögzítő gyűrű lehet kényelmetlen, lásd 70-200 f2,8L /IS/. Ha rajtavan az a szar, alig lehet rendesen megfogni a zoomgyűrűt. Ha leveszed akkor meg Murphy törvényei alapján 5 percen belül teheted rá vissza, a monopoddal együtt. -
bitfarkas
őstag
Olyan nincs, hogy általánosságban. Csináltam már vele 1/60-addal is jót, megy 1/200-addal is beráztam már.
Szerintem meg kell tanulni kitartani a gépet ezzel az obival, mert ennél a hagyományos géptartás nem jó. Az obi elég hosszú, tehát a gépet az obin - valahol az obi gép felöli harmadánál - kell megtartani, akkor kisebb az esélye a berázásnak. -
hali01
őstag
A sigmával kezdek megbarátkozni.
Közben vettem egy Canon 75-300 ''gagyizumot'' amit itt többen lefikáztak már.
Na most sztem ezér a pénzér teljesen ok a cucc.
Azon kivül,h lassu az af semmi baj nincsen vele a katekoriájának megfelelö a rajza.
Persze annyit nemér amennyibe az üzletbe kerül.
Itt egy 300mm-es kép kézből:Bővebben: link 4MEGA!! -
zsiga667
addikt
Mert nem lehet lefelé dönteni a fejét (makrózáshoz jó lehet), mert tetű lassú az újratöltése, mert nincs benne beépített fényterelőlap, mert nem tudja az E-TTL2-t (ami majd jó lesz ha meglesz a 20D és az 580EX is), mert csak a 7 AF-pontos gépekkel megy rendesen az AF-assist, mert nem tudja a kisebb szenzormérethez állítani a zoomot, mert nincs benne manuális zoom, mert fontos a minél nagyobb teljesítmény, és legfőképp mert túl olcsó hogy megfeleljen sznob ízlésemnek.
-
Pompi
nagyúr
''Erről az obiról a sigma oldalán se találtam semmit ''
Mármint az EF 500 DG ST vakuról? Mert Smogus ezt említette. Ez pedig ott van a Sigma oldalán, a vakuk között:
Bővebben: link
Canon 50mm 1.8 I-et maximum használtan lehet kapni, de igen ritka (én még nem is találkoztam vele, pedig rendszeresen figyelem a hírdetéseket). Én pl. hülye lennék megválni tőle és gondolom a legtöbb tulaj így van ezzel, hacsak nem upgradelnek 1.4-re... -
Pompi
nagyúr
Az I-es kiadás mechanikailag jobban összerakott, fém bajonettel, távolság sklával, normális fókusz gyűrűvel, ezzel szemben a II-es műanyag bajonettes, nincs távolság skála és végén kell fókuszálni.
A képeken is jól látszik:
I-es Bővebben: link
II-es Bővebben: link -
zsiga667
addikt
Azért a korrektség kedvéért hozzáteszem hogy a fél karomat odaadtam volna egy 70-200 2,8 IS-ért szombaton meg vasárnap a Hacktivity-n...
De az esetek 95%-ában nem ad semmi pluszt az f4-hez képest.
Az állványgyűrű tényleg 40k körül van, és tényleg LOL...
Az 1,4x extenderrel még működik az AF a 300D-n, a 2x viszont már sok neki.
Igen, 1D és társai. Azok tudnak AF-et még f11 körül is, az ''olcsó'' gépek (350D/20D) meg csak f5,6-ig.
Képminőségben ugyanazt hozzák. Arra viszont készülj fel, hogyha egy ilyet egyszer felraksz a gépedre, többet nem akarsz majd semmi mást használni. -
zsiga667
addikt
Én az f4L-re szavaznék.
1. Árban és súlyban nagyjából feleannyi mint az f2,8L.
2. Az állványgyűrű kb. 40k ha nagyon kell, de anélkül is OK.
3. Olcsóbb rá a szűrő (67-es menete van, a 2,8-nak meg 77-es).
4. Beltérben egy vakuval többre mész mint a +1 blendével, a szabadban meg ritkán van olyan sötét hogy ne legyen elég az f4 ISO400-zal. Este viszont a 2,8 is édeskevés.
5. Az árkülönbözetből kijön egy 580EX.
6. Az egyetlen hátránya hogy a kétszerezővel elbukod az AF-t, hacsak nem 1-es sorozatú vázat használsz. -
csiga997
őstag
vízszintező: Bővebben: link
a 70-200-at vedd. -
Pompi
nagyúr
Jó lenne tudni, hogy mire akarod használni, mert tényleg nem egy kategória.
De.
Én a 70-200 2.8-at venném. Hogy miért? Mert ebben a kategóriában a legjobb obi (zoom-ok közül persze) és egy kétszerezővel még mindig tudom használni és akkor közelítek a Sigma végéhez, fényerőben meg még alatta is leszek és a képminőség még mindig elfogadható lehet, nézz meg ilyen komboval készült képeket, vannak a neten.
Persze van amikor az 500mm is kevés... -
Pompi
nagyúr
Nálam párhuzamosan volt a Sigma 70-200 2.8 EX és a Canon 70-200 4 L.
Röviden a tapasztalataim: a Sigma 2.8-as rekesszel homály, legalább 4-ig kell lerekeszelni, hogy jó képet adjon, de hát akkor meg minek, plusz elég erős kromatikus aberáció jellemzi, plusz féltávon vagyis olyan 135mm körül még lerekeszelve is rossz volt leginkább a széleken. Ha Canon 4 L -hez hasonlítom akkor dögnagy és dögnehéz.
Ha ár szerint kell választani és ennyi a max pénz, akkor jobb választás a Canon 70-200 4 ha van pénz akkor persze jöhet a 2.8 esetleg a 2.8 IS a Canontól.
Ha kokrétabb dolgok kellenek, akkor majd összeszedem az akkortájt (kb másfél éve) gyújtött weboldalakat a témáról, addig is egy kis home made tesztfotózás Bővebben: link -
evola
senior tag
Tessék:
Bővebben: link -
evola
senior tag
[Szerkesztve] -
evola
senior tag
Nagyon jó kis obi.
Éppen tegnap lőttem vele néhány képet fotóstalálkozón.
Rohadt nehéz, gyors, halk, frankó képeket lehet vele csinálni.
Állvány erőteljesen igényli.
A srác akié az obi kézből nyomja, szinte hihetetlen, de vannak fennt képei a neten.. meg magam is láttam az elkészült képeket, képes akár 1/60-s záridőt is kitartani. -
csiga997
őstag
úgy tűnik write-only módban olvasol, mert pl az általad belinkelt tamron oldalon ott van mindjárt 4 kép mintának (jobb oldali oszlop alján -- Jana, Papagei, stb)
A két objektív között a fő különbség, hogy az egyik 1mm-el nagyobb zúmátfogású mint a másik, azonban ezt a plusz 1mm-t egy ráspollyal könnyedén le lehet róla kapni és akkor máris egyforma a kettő.
Ami a szűrőátmérőt illeti, általános szabály, hogy a páratlan szűrőátmérő jobb képet eredményez, mint a páros. Tehát a 67 az nagyon jó, viszont a 82 az rettentő rossz. Természetesen egy jó ráspollyal ezen is lehet segíteni.
Ebből is kiderül, hogy a modern fényképésznek a ráspoly a legjobb barátja. -
DVD_2_U
senior tag
Németországban gyártják... Bővebben: link
-
-
DVD_2_U
senior tag
-
DVD_2_U
senior tag
Vegyél ilyet:Tamron 28-75 f2.8 XR Di ASL LD [IF] -macro- Canon L-es minőség... annyi aszférikus, UD meg XR lencse van benne mint semmi másban
És egy kis teszt róla: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Hasonlót ajánlok én is.
Ha elég neked a 135mm akkor a 28-135 IS USM jó választás.
Ha nem akkor a 28-105 jó vétel, de csak ez a II-es, tehát a f3.5-4.5, mert az újabb széria már rosszabb ennél (elvileg ez a II-est már rég nem gyártják, kiváncsi lennék, hogy az slrfotosok honnan szerzik).
E mellé én néznék használtan egy Canon 70-210 3.5-4.5 USM-et. -
DVD_2_U
senior tag
Ezt a kettő zoom obi-t tudnám ajánlani, ha mindenképp boltban akarsz vásárolni:
Egyébként érdemes szétnézni a neten, mert van egy két ember, aki külföldről tud beszerezni alkatrészeket, lényegesen jobb áron. Persze ezek is mind uj, használatlan, bolti dolgok... csak kint sokkal olcsóbb. Ha érdekel ilyesmi, írj mail-t...én is így vettem pl. vakut és markolatot. -
Pompi
nagyúr
A fix obiknak mindig jobb a képminőségük. A zoom obejktívek használata mindig kompromisszumokkal jár. Általában minnél nagyobb a zoom átfogás annál rosszabb lesz a képminőség. Az általad említett 28-200-as obi pont az a kategória, hogy igazából egyik tartományban sem az igazi. Úgynevezett utazó objektívnak szoktak az ilyen obikat nevezni, hogy pl. egy nyaralás alkalmával, ne kelljen hatalmas fotó felszerelés cipelned magaddal.
-
DVD_2_U
senior tag
1. Ha Partykat szeretnél fotozni, akkor szerintem a tökéletes objektiv erre a 28-135 IS USM, vagy a 24-70 L USM. Nem nagyon kell szerintem egy szórakozóhelyen zoomolgatni...sőt a KIT objektiv is tökéletesen megteszi. Természet fotozásra, hmmm... hát arra jó, ha van egy minél nagyobb látószögű objektived, meg lehetőleg egy nagy átfogású tele objektiv. Ez persze leginkább pénz kérdése...
2. Fix fokusz... leginkább műteremben szerintem, modellek, portré meg ilyesmi készítéshez.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest