- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
válasz
werttzui #4302 üzenetére
Akkor neked valók a jó kis használt fixek.
Én példul most vettem egy OM zuiko 300 f4,5-öt 50k-ért. Manuál fókusz rulez
Ugyanez f2,8 és autofókusz és űberbrutál minőségben 2 millával több.
Hogyismondjam. Valahogy kibírom azt a 2 fényértéket (gondolom f5 fölött kezd majd szépen rajzolni...), meg a manuálfókuszt, meg hogy nem annyira tökéletes 2 milláért -
válasz
Szten Márs #3941 üzenetére
Hát igen. De ez csak egy bizonyos obi esetén igaz, mert lehet, hogy 4:3-ra tervezett 150 f2 jobb minőséget ad, mint egy filmre készült ótvar zoom 300-on
-
Hát azért ez nem teljesen így van, mert van azért látószög is a világon. Vagy akkor mi van pl. a kompakt Pana FZ30-as 420 mm-jével. Mert az is csak átszámítva 420, valójában csak 88, oszt mégis nagyon közel van, amit 420-on lefényképez
Vagy megfordítva. Mi történik, ha egy nagyformátumú obit nézünk?
A 36 mm-es filmkocka nem egy természeti törvény, csak épp véletlen akkorára csinálták... -
válasz
AMD!4ever #2112 üzenetére
De, elég zavaró. De van már olyan DSLR, aminek van (oly E-330) meg lehet kapni szögkeresőt, meg lehet kapni LCD-s keresőt is.
Egyébként mielőtt DSLR-re váltottam, én is azt hittem, hogy mennyivel jobb az LCD-s komponálás, és milyen rosz lesz majd a kereső, de pont fordítva van. Sokkal jobb a kereső. Kivétel a makro, meg ha fej fölül akarsz fotózni, de normál használatnál nem. -
válasz
ArthurMiller #1981 üzenetére
-
Na meg még az is kell ugye, hogy egy 500-as telének alapesetben nem túl nagy a fényereje (2 milla alatt legalábbis
) és még azt is le kell egy kicsit rekeszelni, hogy szép legyen a rajzolat, olyan f8-f11 körül. És f11-nél kitartani egy 500-as telét (ami géptől függően 750-1000mm) ahhoz már vagy atomvillanás, vagy állvány kell
Szóval lebeszélnélek a ''rovarfotózás 500-as telével'' tervedről... -
Hát ez nem lesz egyszerű. A bigmának is 1 méter a közelpontja.
Amit javasolni tudok neked az egy 150-200 körüli fix makro obi, ami elég közelre tud fókuszálni, de már elég jó a teléje is (attól függ, milyen gépre rakod...)
500mm körül nem tudok makróról...
De lepkéket fotózni nem egyszerű, azok bizony elrepülnek -
válasz
bitfarkas #1957 üzenetére
Persze. Nem azt mondom, hogy nem lehet jókat makrózni, van rá csillió féle jó kis macro obi, meg közgyűrű, meg előtétlencse, meg harmonika kihuzat meg minden, csak azt mondom, hogy sima telével nehéz elérni az 5 centis tárgytávolságot. Már ha 5 centit akar. mert ha 5 métert, azt meg mindegyik tudja alapból. Szóval előbb derüljön ki, hogy mit akar a kollega, aztán majd kap tanácsokat is, nem csak hülyeségeket
-
válasz
ArthurMiller #1943 üzenetére
Mnnyiért? Milyen vázra?
-
-
Aha. Ezt nem tudtam. Merthogy például az A1-hez nem kellett adapter, mert volt az obin menet. Viszont ugyanolyan 3rd party nagylátót rá lehet csavarozni, mint más kompaktokra, amikhez meg adapter kell. Ebből következően az A1-en együtt mozog a konverter, a másik kompakton meg nem?
-
válasz
DVD_2_U #1923 üzenetére
Na neee....
Vajon mi nem volt érthető azon, hogy: az obihoz képest változik a távolsága ?
Tudod, relativitás. Te is éppen durván 1500 km/óra sebességgel száguldasz, csak azért, mert a föld forog. Ehhez még hozzá jön a föld nap körüli mozgása. És akkor még nem is beszéltünka a naprendszer a galaxis központja körüli mozgásáról, az univerzum tágulásáról nem is beszélve. -
Van nekem egy Minolta MD 50 1.4 obim. Mit érhet ez?
Karcmentesek az üvegek, de van benne egy db porszem (valszeg a képen nem látszik, de biztos ki lehet tisztíttatni, ha valakit zavar)
Esetleg eladnám, ha ér valamit. Olympusom lesz, mégse minoltám, ezért nincs rá szükségem... -
válasz
csiga997 #1296 üzenetére
Hát igen. Mondjuk valszeg nem mostanában frissítették a lapjukat, ha még mindíg ''NEW'' felirat büszkélkedig rajta...
Egyébként: [link]
De még egy rakat magyar és külföldi árlistában benne van, úgyhogy valszeg mégiscsak létezik...
Eladni nem nagyon akarom, de ilyen különbségek nincsenek, hogy mondjuk szebb a minolta rajzolata, kisebb a CA, gyorsabb a fókusz stb. ? -
Na azt már kiderítettem, hogy a tamron és a sigma kb egy árban van. Ez esetben melyik a jobb? A minolta olyan 40%-al drágább, lehet annyival jobb emezeknél?
Még sose volt cserélhető obis gépem, ezért kérdezek ilyeneket... -
Vagy létezik ez tamronban is? Az hogy viszonyul ezekhez?
[Szerkesztve] -
Egy olyan kérdésem lenne a tisztelt társasághoz, hogy mostanában tervezek venni egy Minolta 5D-t, és szeretnék hozzá egy 18-200-as obit. létezik ez ugye sigmában és minoltában. A sigma 3,5-6,6, a minolta 3,5-6,3. Mennyivel jobb a minolta (gondolom jobb...)?
A sigma 95k, a minoltát még nem tudni, mert csak rendelésre hoznának.
Mennyivel érne többet a minolta?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Asztalos klub
- Elektromos autók - motorok
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest