- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
nimfas
addikt
Én 60.000-ért vettem egy 100-300 (4.5-5.6 Ring USM)-ast használtan... ez pedig 39 újonnan?
-
nimfas
addikt
Nagyon köszi, hogy felajánlod.. lehet, hogy élek majd a lehetőséggel
Egy a problem... én Siófokon lakomBár 2 hetente járok Bp-re....
Nem mondod, hogy EF-S-es obira nem lehet rátenni a közgyűrűt..... basssz, most vettem egy 100-300 EF (nme EF-S) obit... akkor azzal menne, de gyanítom inkább a 18-55 obira kéne tenni... azzal viszont nem menne mivel az meg EF-S-es. Amúgy a 100-300 obinál mennyivel hozná közelebb a fókuszpontot? A jelenlegi 1,5 m körül van. -
nimfas
addikt
válasz
csiga997 #2233 üzenetére
Csak azért kérdezek, hogy megerősítsetek
Jótanácsokból sosem elég, nekem is gyanús volt, hogy jobban járnék egy gyűrűsorral, csak most vettem egy 100-300-as obit... 60eFt-ért és most nincs hipp-hopp újabb 30-am, szeretem felmérni, hogy mire is adom ki a pénzt, sajnos nem a fán terem nekem sem
Lottózni kéne.... -
nimfas
addikt
válasz
bitfarkas #2230 üzenetére
A linken ami a hozzászólásom végén volt.... ott nem a kábelezés látható?
http://www.tar.hu/fotobarkacs/Eos%20retro%20.html
Nem egy olcsó mulattság ez a macro téma
Az előtétlencse nem jó megoldás egyébként? Nyilván ront vmit a minőségen, nem úgy mint a közgyűrű, mert abban nincs lencse, csak egy cső... egy igen drága cső ;-) -
nimfas
addikt
vagy olcsóbb lenne egy RAYNOX DCR-250 makrokonverter lencse? Jobb is?
-
nimfas
addikt
Érdekes kérdésem van.... olvastam egy helyen, hogy létezik Eos fordítógyűrű.
Ez használható a Canon 350D gépen is? Milyen leképzést, legközelebbi fókuszpontot eredményez ennek használata egy 18-55 vagy egy 100-300 objektív esetén?
Nem is igazán értem miért lesz nagyobb a kép.... nem olyan mintha fordítva fognék egy távcsövet? Mert akkor mindent távolabbinak látom
Remélem érthető volt a kérdés. Kb. 25eFt-ból kijön.... Az gépváz felöli oldalon 62mm-es szürőmenet helyezkedik el. Az Obi másik vége 58-as méretű. A Canon 350-es gépen is 62-es a menet?? [link] -
nimfas
addikt
Én is úgy tudom, hogy nem műxik vele.
Szombaton kocsikáztunk haverékkal és vettem egy használt 100-300 USM obit (EF, úgyhogy ez műxik a 350D-mel), remélem beválik majd. Sokan javasolták, hogy inkább ezt vegyem, mint a 75...90-300-as obit. Remélem jó döntés volt
Üdv.
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
basszus..... keveredik a szar.... az 55ezres obi 100-300... viszont tolózoom-os... tehát a régifajta... gyanítom akkor nem is USM-es.... továbbá 5.6 Fix fényerő tehát akkor ennek lőttek.....
Az újak azok 4,5-5,6 fényerejűek... továbbá USM és Ring zoomos és nem tolós....
Akkor kénytelen leszek tovább keresgélni
Ha valaki tud az újabbik fajtát eladót dobjon meg egy mail-el legyen szíves...
Előre is köszi
Nimfas
Újonnan a Digifényképnél [link]
87.600 Ft
Az Edigital-nál pedig.... [link]
98.016 Ft
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
tehát akkor jobban járok egy 100-300 3,5-5,6 USM Macro EF objektívvel 55eFt-ért? Használt természetesen... új ára 96-98 eFt.
-
nimfas
addikt
válasz
sszever #2126 üzenetére
Sőt.... van olyan is, hogy nem ring, hanem tolózoom-os... külföldön vhogy nem igazán preferálják, mivel behúzza a port a levegővel együtt, tehát jobban porosodik a tükrös gép.
Az új árát tudom.....Csak nézegetem a hirdetéseket és kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Miben jobb egy fix 5.6-os mint egy 4,5-5,6 os?
Van pl 100-300 5.6 L 60.000 ft...
vagy 100-300 5.6 (Nem L) 45.000 Ft
és van olyan is, hogy 100-300 4.5-5.6 és pontosan nem tudom, hogy akivel beszéltem annak melyik van, most pedig nem akarom zavarni... max egy mail-t megküldök -
nimfas
addikt
Sziasztok!
Apronet-en néztem Obikat a canon 350D-s gépemhez... találtam egy jónak tűnőt, 100-300 5.6 EF.... kérdésem a következő lenne:
Mennyit érhet használtan az OBI, sajnos nem tudom, hogy L-es vagy sima Obi, továbbá hogy 4.5-5.6 vagy pedig FIX 5.6.
Miért jó az hogy fix 5.6-os a fényerő? Azt hittem, hogy minél kissebb ez a szám, annál több fény jut a gépbe ergó annál rövidebb záridőt lehet használni.
Légyszi világosítson fel vki
Előre is köszönöm
Nimfas -
nimfas
addikt
tehát az új árból lejön 20-30 eFt..... miben jobb a Canon 100-300? az a baj, hogy csak az alap 18-55-ös obim van.... mondjuk tájképnél nem számítana az 55-100 kiesése... ha tényleg annyival jobb a képe a 100-300-nak mint a 70(75)-300-nak akkor nyilván azt nézek.
Canon 100-300/F4.5-5.6 USM EF (98,016 Ft) újonnannézek az aprón is....
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
Sziasztok....
Mi a különbség a
Canon 75-300/F4.0-5.6 USM EF III (71.000 Ft) Erre azt írják, hogy 200 fölött nagyon gyenge...
Canon 75-300/F4.0-5.6 EF DC III (59.300 Ft) gondolom az USM motor a difi...
Sigma Canon 70-300/4-5.6 APO DG Macro super (61.000 Ft) Erre kevesebb a panasz....
Tamron Canon 28-300/F3.5-6.3 LD M AF (93.240 Ft) itt az lenne a jó, hogy 28-ról indul, de gyanítom ez a 300 felé már meg is látszik rajta.... plusz ugye a 6.3-as fény
Tamron Canon 70-300/F4-5.6 LD M AF (40.000 Ft) Ez pedig miért ilyen olcsó? A neve miatt??
Lényeg, hogy olcsó és jól használható tele legyen, vegyes célra, tájkép, néha makró.
Egy 350D gépre lenne, de sajnos most nincs több 100eFt-om obira.
Előre is köszi a felhomályosítást. Egyébként az E-digital oldalról vannak az árak. -
nimfas
addikt
No.... írtam egy elég erőteljes levelet a vezetőségnek és a szervíznek is....
Írták, hogy sajnos néha a Német canonál is hibáznak... és hogy be tudnám-e vinni a gépet, vagy küldjenek futárt érte, mert akkor itthoni beszállítóval megbeszélték, hogy nem viszik vissza NO-ba, hanem itthon csinálják meg. Úgyhogy nem mindenhol bunkók a szervízesek. Majd ha lesz fejlemény akkor írok -
nimfas
addikt
Sorry... elírtam... tehát 20-25 ös F-nél jön elő.... tehát akkor mi a megoldás??? mert a Pumpa, amit a patikában lehet kapni nem fújja le a koszt... vegyek 16-20eFt-ért olyan 2 csöppes takarító cuccot????
Amúgy meg hogy tanuljam meg tisztítani, ha egy épkézláb 5letet sem kapok???
Amúgy meg ha a Német szervízesek basztak megtisztítani... akkor mire van a 2 év gari? Nincs másik obim hozzá, úgyhogy azt sem értem hogy a fenében lehet koszos az érzékelő..... valami jó 5let, megoldás a dologra?
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
Sziasztok!
Lenne egy ''bajom'' feltűnt, hogy az elkészült képen fekete pöttyök jelentek meg.... mint kiderült az érzékelő lapka lett poros.... mivel senki nem vállalkozott a tisztításra, én pedig nem igazán tudtam rendesen a pumpás módszerrel, így bevittem ahol vettel az Extreme digital-hoz.... 29 nap... és hipp-hopp kész is lett..... hazahoztam, és ugyanúgy pöttyös...
[link] itt látszik, viszont 16-20 feletti F értéknél jön elő a hiba.... most ilyenkor mit csináljak, megint másszak fel BP-re Siófokról? Dörgöljem az orruk alá, vagy mi a teendő???? Vagy esetleg reteszeljem a képeket? Nemtom az megoldás-e, lévén 2 év gari van a masinára..... és másik obim nincs, így nem tudom hogy lehet pár hónap alatt csulás? Canon 350D-s gép -
nimfas
addikt
''Viszont rájöttem, hogy nem a benézőke belső fele vagy az optika, hanem a ''belső tükör felső'' fele lehet koszos, mert életlen képnél is éles a kosz, továbbá akkor is,ha az optika nincs rajta.''
Ezt úgy értettem, hogy az érzékelő is koszos volt, már kevésbé az, hála a pumpának. Viszont e mellett a tükör, vagy üveg is koszos, mivel optika nélkül is élesen látszik a kosz a benézőkén keresztül. Ezt nem igazán tudom lefújni, és eléggé zavaró, hogy minden egyes kép készültekor látom ezt a maszatot.... egyszerűen irritál.
Bp-en nincs vmi bolt ahol megtisztítanák vmi. emberi pénzért, ha nincs akkor kénytelen leszek elküldeni NO-ba Garis, ingyenes viszont (lehet hogy) 30 napos túrára. Bár amíg garis nem szívesen vinném más helyre, mert gyanítom ilyenkor ugrik a gari, ha rájönnek. -
nimfas
addikt
Hi!
Olyan 16-20 F körül látszik a pöttyösödés...
Vettem ma a patikában egy pumpát, le is fújtam a koszt ahogy tudtam, de még mindig csulás, bár kevésbé, legalábbis az érzékelőlapka!!!
Viszont rájöttem, hogy nem a benézőke belső fele vagy az optika, hanem a ''belső tükör felső'' fele lehet koszos, mert életlen képnél is éles a kosz, továbbá akkor is,ha az optika nincs rajta.
Hogy lehet kiszedni ezt az üveglapot, és tükröt, gynítom összetapizni nem nagyon kéne!!!
Úgy láttam van benne egy tükör és alatta egy üveglap.
nappali felvételnél 400 ISO F36 1/200s-nél látható a kosz, és elég sok van belőle, de kevésbé éles és kontúros, mint a pumpás tisztítás előtt.
Írtátok, hogy lehet kapni speciális tisztító-t de elég borsos ára van, vmi. csepegtetős, olyan mint egy hólapátNem tudom érdemes-e venni, vagy maradjak a garis javításnál?
Esetleg nem tudtok egy boltot BP-en ahol megcsinálnák nem csillagászati összegért, mert a 30 nap azért elég drasztikusnak hangzik!!
Előre is köszi!
Nimfas -
nimfas
addikt
Tudom, hogy hülye kérdés.... (Csak mint amatőr fotós egy profitól aki már csinált ilyet) de jövő 7végén járok BP-en, nincs vki aki megtisztítaná az lapkát és a nézőke tükrét (tiszta szösz, és ha belenézek rosszul vagyok), mert ha elviszem a boltba (Extreme Digital) igaz, hogy ingyenes, viszont 30 nap az átfutás.
Ki tudja mikor lesz szükségem a gépre....
Én viszont nem szívesen piszkálnék bele, lévén még sosem csináltam ilyet.
Nimfas
(DVD_2_U ? ;-) )
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
válasz
DVD_2_U #1690 üzenetére
Nem bánom, hogy itt, vagy ott csinálják, de én émg nem csináltam ilyet, és nem is fogom elcseszin a 200eFt-os gépet, hogy megremeg a kezem és beletolom a pumpát a szenzorba
Továbbá Siófokon nem túl elterjedt még a tükrös digigép így ismerősöm sincs aki megcsinálná. Úgyhogy maradok a hivatalos úton. Bár holnap veszek a patikában ilyen pumpát, hátha az használ vmit.
A benézőke belső oldalát hogy lehet tisztítani, le lehet venni ezt az üveget is, a gumi kis vacak a szememnél az lejön felfelé, de az üveg csulás belülről -
nimfas
addikt
Köszi Srácok!!!
Kicsit megnyugodtam, mert írtam az Extreme digital-nak (tegnap este, és ma du. válaszoltak ami elég ritka egy magyar cég esetén!!!), ott vettem a gépet, ők No-ból hozták be, azt írták, hogy garis dolog, vigyem be kiküldik No-ba kb 30 nap átfutás és ingyenes.
Inkább nem piszkálok hozzá, kárt nem akarok tenni benne. (Nem vet fel a pénz)
De nagyon köszönöm, az összes segítő szándékú embernek a segítséget!!!!
Üdv.
Nimfas -
nimfas
addikt
Másik OBI-val sajnos nem tudtam még kipróbálni...
Canonban is van tisztítási opció, mikor felcsapja a tükrök...
Néztem, de magán a szenzoron nem láttam koszt.
Én inkább az OBI kamera felé lévő végére gyanakodnék, mivel azt nem igazán lehet tisztítani, lévén elég kicsi a nyílás a műanyagon a lencse felé.
A nézőke belseje is koszos, azt hogyan lehetne tisztínani?
Gondolom nem a legjobb megoldás a sűrített levegős spray dolod, amit a számtech boltokban lehet kapni. -
nimfas
addikt
Továbbá 24-es állás körül fura kattogó hangot ad az OBI mikor tekerem.
Nem fényképeztem homokviharban, nem poroltam porszívó porzságot a gép táskájában....
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
aham.... és mi van ha az optika lett poros vhogy?
mármint nem az eleje, hanem a gép felöli vége
Hogy kerül egy 4 hónapos gépbe por egyáltalán????
De gyanítom nem ajánlatos otthon nekiállni szétszedni a gépet ... eszembe sem jutna.
Szóval a kérdés továbbra is fennáll, garis dolog, csak mert a Camera Kft-ről fura hírek keringenek, és nem szeretnék 2 hónapot gép nélkül.
Előre is köszi,
Nimfas -
nimfas
addikt
Sziasztok!
van egy 350-em, alap obival.
hosszú (1/60) záridőnél a képek tele vannak pöttyökkel.
Ilyen esetben mit lehet tenni, illetve garis-e az optika?
Mellékelem a képet, remélem látszik :
[link]
Mi lehet a gubanc????
olt rajta egy uv szűrő... azt levettem, tehát nem azon volt a kosz....
Hogy lehet tisztítani, a benézőke belső felét, mert szerintem az is koszos, de ez persze nem látszik a képeken, csak mikor komponálom a képet akkor zavaró. -
nimfas
addikt
válasz
zsiga667 #898 üzenetére
Igaz, hogy van egy Nikon F55-öm... egy darab obi van hozzá... Nikkor 28-80mm 1:3.3-5.6 G ,ha ez mond neked vmit.
Szóval nem lennék kisegítve egy d50-el, talán nem is jó hozzá az obi.... és ettől még mindig kéne egy zoom obi is. Tehát ha már költök rá, akkor olyan legyen amit jópár évig nem kell csérélni...
amúgy milyen árban adod a 300-ast? -
nimfas
addikt
Siófokon nincs akkorra választék a boltokból mint a ''Főfalu''-ban...
Van egy hely ahol van 1 órás előhívás... és van ahol 2 nap-os.... meg van a 9 Ft-os... ami gyanítom 9x13 cm-es... bolhafing képek.....
Anyám le akarja nyúlni a Fujit... 6M-ás... és helyette gondoltam nem veszek ugyanolyat. -
nimfas
addikt
csiga.... talán azért szeretnék digitálisat, mert most hívattam elő egy tekercs filmet.... 2500 Ft volt 10*15 méretben.... és mivel sokat fényképezem ha látni szeretném, nem mindig van nálam havi 10.000 Ft (24x4=96 kép) fényképelőhívásra, anélkül pedig analóg megoldásoknál lássuk be elég bajos megnézni milyen lett a kép.
Tehát a kérdésem továbbra is fennáll. -
nimfas
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...
adott egy ilyen árúcikk...
SIGMA 18-50mm F3,5-5,6 DC objektív + 55-200mm F4-5,6 DC objektív
a két objektív 58 724 Ft lenne összesen.... mit kell tudni ezekről?
Canon 350D-t tervezek venni, olyan karácsony környékén, Bécsben, mert itthon esztelen árak vannak, ahogy néztem, az obi is egy netes boltban lenne.
Így a gép a két obival kb. 243454 Ft lenne.
Jelenleg egy Fuji 7000-esem van és egy tükrös analóg Nikon F55.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest