- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
Aktív témák
-
pitman
őstag
Nem is kötekedésként írtam, de ennél (saját véleményem és tapasztalatom szerint) még a kit objektívnek is élesebb a képe (igaz, annak nincs ilyen gyútótávolsága...). A most linkelt képekkel kapcsolatban is ugyanezt tudom mondani. Esetleg állványról nem készítettél képeket, nem lehet, hogy kicsit be is vannak mozdulva (exifben nem láttam záridő adatot)?
Milyen záridővel fényképeztél? -
pitman
őstag
A 75-300-ból azt hiszem három vagy négy változat volt (1995?-ben jelent meg az első, az újabbak azt hiszem számozást is kaptak pl. II, volt usm-es is, valamint IS-es modell is). A 70-300 2005. októberében került piacra és tényleg a 75-300-as vonalat váltotta le sokkal jobb optikai tulajdonságokkal és stabilizátorral.
-
Dtomi
őstag
Hali ha csak egy obit akarsz akkor 50-500 nekem most jött meg a hsm-es
eddig egy sima dc-sel próbálkoztam filmes nikonnal de a HSM-s az igazi! 50mm-en is és 500-on is teljesen éles képet ad 8-9es rekesszzel. nézz körül a termeszetfoto.lap.hu és a fényecsetesek is egy páran ezt használják. 20D vel 1.6 os szorzóval közelképe kb 1m 500mm en meg kb 3m.
-
bitfarkas
őstag
-
hali01
őstag
Én ezek közül egyiket sem ajánlom de ez az én magánvéleményem.
Kompaktot kell venni és nem kell obit cserélgetni.
Tesztképeket nézeketni nem mindig célravezető dolog.
Inkább olyan oldalakat keresni ahova fotósok teszik fel a fotóikat és leírják,h mivel készült.
Photoshopot mindenki használ de ha te nem akarsz akkor vegyél filmes gépet és nézegesd a negatívot.
A CA-ról annyit,h elkerülhető ha gondosan megválasztod a témát és a poziciodat.
A lényeg:
Egy amatőr fotósnak is aki dslr-t használ legalább két obira szüksége lessz.
A túra előtt el lehet dönteni,h mit is akarunk fotózni és azt az üveget kell feltekerni.
Persze előfordul,h a másikra van szükség,ilyenkor nincs mese,cserélni kell.
A nagy átfogásu zumoknak nemigazán van jó képük ezért sztem kerülendő.
Nekem van a kit obi,egy 24-135 és egy 100-300.Az esetek 90%-ban a 100-300 van feltekerve mert én jobban szeretem a részletet kiragadni.
Azért néha használom a másik kettőt is de ha felteszem vmelyiket és belenézek a keresőbe akkor a szédülés kerülget.
Döntsd el mit akarsz többet fotózni és aszerint válassz objektívet és ne akarj mindent egyszerre mert rosszul fogsz járni. -
bitfarkas
őstag
Nem szúrtak el semmit. A képek teljes nyílással készültek, és bizony az olcsóbb obiknak a képszéleken teljes nyílásnál, az alsó végen nem túl minőségi a felbontásuk. Ha lenne ott egy legalább 5,6-ra lerekeszelt obival készült kép is, más lenne a helyzet. A CA is csak a képsarokban jelentkezik komolyabban. Ha megnézed a kép középső 2/3 részét, sokkal élesebb képet látsz. A CA megítéléséhez nem igazán jó a kép középső részén a téma.
Az 50 mm-es fókusznál már egyáltalán nem ilyen rossz a helyzet.
A 70-300 meg éppen a felső végen mutatna ilyen ''szörnyű'' képet, már ami a felbontást, meg a CA-t illeti.
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest