- MIUI / HyperOS topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Magisk
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Aktív témák
-
pacorro
aktív tag
-
d-boy
senior tag
Ezt értsd jól
A reciprokszabály alapján 300mm fölött minimum 1/600 záridő kell a biztonságos kitartáshoz. 300 alatt picit azért könnyebb. Úgy értettem, hogy igazán nagy hasznát eme gyujtótávolság fölött veszed. Alatta tudsz még játszani az ISO - blende párossal, 300 fölött már az is igen körülményes. -
bitfarkas
őstag
Az IS kifejezetten a mozdulatlan témáknál alkalmazható eredményesen, hisz a téma bemozdulását nem kompenzálja. Rákészüléssel pedig. 1/10 másodpercet lámpaoszlophoz, padhoz, épületsarokhoz támaszkodva bármikor kiexponálhatsz. (alapopikával 1/30-ot kézből is. Persze vannak extrém helyzetek, mikor jól jöhet az IS, ennek többletköltségét én inkább az obi minőségében szeretném viszontlátni.
-
nimfas
addikt
Sorry... elírtam... tehát 20-25 ös F-nél jön elő.... tehát akkor mi a megoldás??? mert a Pumpa, amit a patikában lehet kapni nem fújja le a koszt... vegyek 16-20eFt-ért olyan 2 csöppes takarító cuccot????
Amúgy meg hogy tanuljam meg tisztítani, ha egy épkézláb 5letet sem kapok???
Amúgy meg ha a Német szervízesek basztak megtisztítani... akkor mire van a 2 év gari? Nincs másik obim hozzá, úgyhogy azt sem értem hogy a fenében lehet koszos az érzékelő..... valami jó 5let, megoldás a dologra?
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
A kérdés engem is élénken izgat, mert vacilálok egy Sigma 135-400 és a tokina között. Még sajnálom rá a lét, bár lehet egy drágább (C 17-40 L) beelőz, mert mióta megvan a C 80-200 L-em, másként nézek ezekre az obikra.
Tehát a ''halpucolót'' néztem meg, mert ez alkalmas a felbontás és rajzolat megítélésére. 330 mm-en készült F:7,3 blendével ehhez képest kicsit lágynak tűnik.
A különálló madaras kép exif adatai használhatatlanok, az a kép nem tűnik rossznak. -
-
Aha. Ezt nem tudtam. Merthogy például az A1-hez nem kellett adapter, mert volt az obin menet. Viszont ugyanolyan 3rd party nagylátót rá lehet csavarozni, mint más kompaktokra, amikhez meg adapter kell. Ebből következően az A1-en együtt mozog a konverter, a másik kompakton meg nem?
-
pitman
őstag
Ha Raw-ba fotózott, de erre nem találtam utalást sehol (lehet, hogy csak én nem látom).
Egyébként ha egy jpeg kép vissza van mentve jpegbe lehet nagyobb, mint az eredeti, de a mentéskor akkor is adatot veszít.
Ha pedig Raw-ba fotózott, akkor nem ártott volna valamit közölni arról, hogy milyen paraméterekkel dolgozta fel. Ha jpegbe fényképezett, akkor mit csinált Ps-ben? -
sszever
őstag
-
nimfas
addikt
''Viszont rájöttem, hogy nem a benézőke belső fele vagy az optika, hanem a ''belső tükör felső'' fele lehet koszos, mert életlen képnél is éles a kosz, továbbá akkor is,ha az optika nincs rajta.''
Ezt úgy értettem, hogy az érzékelő is koszos volt, már kevésbé az, hála a pumpának. Viszont e mellett a tükör, vagy üveg is koszos, mivel optika nélkül is élesen látszik a kosz a benézőkén keresztül. Ezt nem igazán tudom lefújni, és eléggé zavaró, hogy minden egyes kép készültekor látom ezt a maszatot.... egyszerűen irritál.
Bp-en nincs vmi bolt ahol megtisztítanák vmi. emberi pénzért, ha nincs akkor kénytelen leszek elküldeni NO-ba Garis, ingyenes viszont (lehet hogy) 30 napos túrára. Bár amíg garis nem szívesen vinném más helyre, mert gyanítom ilyenkor ugrik a gari, ha rájönnek. -
kalasnikov
tag
Ez mindenképpen komoly érv a Nikon mellett...
Nézegetem a német oldalakat is, ott már 800EUR környékén egész komoly szetteket adnak (obikon kívül memkártya, táska)... A D50-eshez pl. van két szett, az egyikhez két obit adnak (''Sigma'' DC-Objektiv 18-50mm/F3,5-5,6 és ''Sigma'' DC-Objektiv 55-200mm/F4,0-5,6), a másikhoz egy ''Sigma'' Zoom-Objektiv DC 18-200mm/F3,5-6,3 jár. Nyilván az elsőnek jobb a fényereje telénél, nem tudom, hogy a másodikat egyáltalán meg szabad-e venni... -
lesaux
veterán
Köszönöm mindenkinek a választ a 70-200-as Sigmával kapcsolatban.
Érdekes azért, hogy a külföldi fórumokon mindenkinél azt olvasom, hogy milyen tök jó obi, borotvaéles, gyors stb. Magyar fórumon pedig akinek tapasztalata van vele, az szidja. Magyarországra szarabb obik érkeznek, vagy mi? Vagy puszta véletlenség, hogy ketten is gyengébb minőségű objektívet kaptatok? -
DVD_2_U
senior tag
A sima 70-300 -hoz nemigen hasonlithat, mert olyan nincs is. Ha pedig a 70-300 DO IS USM -re gondoltál, amit nyílván nem, akkor... hehe
Lényeg az, hogy ez az objektiv optikailag lényegesen jobb mint a ''régi'' 75-300 -as obik, viszont felépitésben és az AF-ben még mindig ott vannak. Az IS viszon sokat dob az értékén, annak ellenére hogy az FTM nem támogatott, és az MF is nagyon nehézkes, a gradient/cir.pol. szürök pedig felejtösek.
u.i.: Leginkább optikailag a 100-300 -as obira hasonlit
[Szerkesztve] -
Jazz
veterán
Igen. Sajnos en is igy olvastam,''nem teheto ra elotet lencse'', de biztam benne, hogy ez csak eliras, mint oly sok minden (pl.depo-n,...). Ahany honlap, annyi fele technikai leiras.
Es esetleg mas olyan gep van, ami 28-tol indul, vagy akorül? (fz5 (kopakt) kategoria). A hordozhatosag miatt pl. egy fz20 mar nem jo (nem igazan tudod/viszed mindenhova magaddal). Koszi
-
zsiga667
addikt
Lehet hogy csak marketing, de nem baj ha ezt is tudja.
Hallottam (illetve olvastam) hogy a 430 gyors, de hogy gyorsabb legyen a ''nagynál'' azt kétlem. Elég nagy különbség van a két vaku maximális teljesítménye között, vagyis ha mindkettővel ugyanakkorát villantunk akkor valószínűleg az 580 tölt újra hamarabb. Egyébként meg tervezem hogy veszek mellé gyorstöltőt (CP-E3), azzal csak 1,7sec a max. töltési idő. -
-
Badb0y
addikt
Nem rossz
Legszívesebben IS USM-est szeretném,de az nekem elég sok. Úgyhogy most 2 obi van kilátásba amellyek közül szeretnék választani. Ti melyiket választanátok?
ezt:
Bővebben: link
vagy a Canon 70-200 f 2.8L USM ???
Nem nagyon hasonlítható össze, de azért mégis.
Csiga997:
Linkeltél régen egy vakupapucs helyére tehető viszintezőt, de sehol nem találom. Linkelnéd még1*?
Előző válaszodra:nem is te lettél volna, ha normálisan válaszoltál vna -
Maksifül
senior tag
Még mindig keresek kitobit, de nem drágábban, mint amennyiért a boltban többet kell fizetni akkor, ha nem csak a vázat kéri az ember, hanem a kit-es obit is. Ez az összeg mostanában 7500 forint. Tehát, ha valaki csak vázat akar venni, gyorsan írjon nekem, mert kifizetném a kitobi különbözetet.
-
Maksifül
senior tag
Időközben beinvesztáltam egy Canon 50mm f/2.8-as objektívbe, tehát nem vagyok megfosztva a fotózás élményétől, és csuda képeket lehet készíteni vele, de 14.500-öt nem szerettem volna költeni a kitobira, főleg, ha valami áthidaló megoldásul szolgálna egy, a későbbiekben megvásárolt objektív személyében. De ha úgy hozná a sors, hogy hozzám hasonlatosan, valaki csak vázat készülne venni, készségesen kifizetem a kit-obival bővített géphez szükséges különbözetet. Annyit még nekem is megérne a kitobi.
Még mindig keresek KÖZGYŰRŰSOR-t úgyhogy ne fukarkodjatok az ajánlatokkal!
Köszönöm a tanácsokat, válaszokat! -
PodMAN
senior tag
''...Kérdeztél valamit mi meg válaszoltunk, felsorolva lehetséges alternatívákat, viszont ez utóbbi hozzászólásodból nekem úgy tünik nem igazán vagy kiváncsi a további lehetőségekre, csak azt szeretnéd ha megerősítenénk abban, hogy 28-135-öt vedd...''
Egyáltalán nem erről van szó. Az igazi dilemma számomra, hogy 28-135 IS USM vagy 24-70es Sigma a jobb választás? Minőségre ha jól tudom mindenképp szebb rajzolatú a Sigma, árban ugyanaz, viszont a Sigma AF-je a kategóriájában sajnos nagyon gyenge (ha jól értelmeztem az itteni HSZeket és a teszteket amiket olvastam). Csak sajnos nem tudom, hogy az, hogy ''gyenge'', az mennyire gyengét jelet? Mert ha ''profiknak kevés'', az még lehet, hogy nekem amatőrnek bőven elég. Érted mire gondolok? -
PodMAN
senior tag
Tulajdonképp nem mindegy, mert a 17-85 és a 28-135 is szorzódik 1.6 a 350D-nél tehát a kettő nem ugyanaz, de nem ez a lényeg. A 28-135 és a 17-85 is ringUSM, tehát evvel nincs is baj (gyors AF), ellenben a 28-135 f3.5-ről indul, míg az EF-S obi meg f4-ről. Gyakorlatban gőzöm nincs mennyit jelent mindez. Viszont tény, hogy a 28-135 140eFt-os árával még megfizethetőbb számomra, mint az EF-S 17-85 a maga 200eFt-os árával
Ha alapobit megveszem, akkor még a 17 és 28 közti tartományt is le tudom fedni, -ahogy írtad- és akkor nem gond a 28-135. Az IS meg biztos nem rossz dolog, főleg, hogy ritkán van lehetőségem állványozgatni, így sokszor megeshet, hogy pont az a 3 lépésnyi exp.idő jön jól. Legalábbis szobában mindenképp.
-
DVD_2_U
senior tag
Igen... már láttam pár embernél ilyen témát (28-135). Igaz, ha RAW-ban fotozol akko több helyet foglal. Az emb, JPG méretét milyenre állítottad?! Hol fotozol ilyen sokat? Ez a munkád is esetleg, mert sztem. hobbinak, kicsit tulzottan is sok a
4Gb-os MD. Lövöd a RAW sorozatokat?! Milyen energiaforrásod van mindehez?! Én egy GRIP-el írok, illetve a gyári 511 mellé egy utángyártott, 1600mAh-s pótakksi. Vakud hogy bírja? Mit raktál bele? -
detri
aktív tag
...az tény, hogy az EF-S-t csak akkor használom, ha nagyon muszály.
Kezdem azt hinni, hogy teljesen egyetértünk, csak te kicsit megbocsájtóbb vagy.
Te is 28-135 -öt használsz?? Neked is pocsék 28-nál, vagy én kaptam rosszabbul sikerült darabot?
Ma sem jött meg a 17-35. Egyre jobban aggódom, hogy meg lettem szívatva.... -
detri
aktív tag
Érdekes a meglátásod, de akkor ezek szerint a Sigma is csak viccből csinálta meg a 18-50 f3.5-5.6 dc objektívjét?
Asszem nem értelek. Vagy te értettél félre. Én nem azt mondtam, hogy ennek az ojjektívnek nincs létjogosultsága, sőt, nagyon jó a tartomány. De mivel a 300D-hez gyakorlatilag ingyen adták az alap EF-S -t, és akit jobban értdekel a fotózás az le is cseréli rövid időn belül, rengeteg van belőle elfekvőben, így nincs ára. Persze nem egy csodaüveg, de nem is mondtam, hogy ejjdeszar, használhatatlan. Csodálkoznék, ha el tudnám adni, de akkor feldobom az apronetre.
...erősen lerekeszelve 10x15-ös nagyításhoz elmegy.
Azért ezek elég komoly megszorítások.
Én is most igyekszem lecserélni, sajna(?) nem 17-40-re.
Kezdek aggódni, több, mint 3 hete rendeltem Németországból, és még nem ért ide...(Tamron 17-35 2.8-4).
üdv,
d.
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- Dying Light: The Beast
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mozilla Firefox
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Fotó állvány eladó
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest