- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
Zoli bácsi #4570 üzenetére
Mikroszálas törlőkendőre esküsznek sokan, mások csak a lencsetisztító papírra.
Mindenesetre szárazon veszélyesebb hogy karcol, kis megfelelő folyadék nem árt, a lehelés se gond szerintem.
A mai lencsebevonatok elég ellenállók, és az alkohol (ha tiszta) vsz nem jelentene gondot - lehet hogy az ablaktisztító se, de az azért hanyagolnám
Ja, érdekességképpen, ha gondolod, próbáld ki hogy levágsz egy post-itből (nyom nélkül le tudod szedni, nem ragad oda, ne aggódj) különböző méretű kis darabokat és felteszed a frontlencsére. Meg fogsz lepődni, hogy - egy porszem méretéhez képest - mekkora darab papír illetve szűk blende kell hogy látsszon a keresőben/a képen.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Ez mondjuk igaz... szóval szép kihívás az obivásárlás, vagy pedig jól a zsebbe kell nyúlni. Ha jól utánagondolok, akkor tulajdonképpen (szinte) mindegyik ''utángyártott'' objektív gyártójával kapcsolatban lehet olvasni, hogy elég nagy a minőségi szórás... hol ilyen problémával jön elő, hol olyannal, de olvastam ilyesmit sigmáról, tokináról, tamronról is. De persze azt is hogy a ''gyárit'' alázó darabokat is ki lehet fogni...
Szóval vagy sok pénze legyen az embernek (és vegyen szigorúan a vázával megegyező márkájú, közép vagy magasabb kategóriájú obit), vagy sok szerencséje, vagy nézzen utána nagyon alaposan és nézze is meg nagyon alaposan...
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
Össze ne vesszetek már ilyen baromságon, srácok! Mindkettőtöket komolyabb, értelmesebb embernek ismertem meg ennél. Félreértettétek egymást, az írott kommunikáció (meg a szóbeli is, csak az máshogy) olyan, hogy kisebb csoda hogy egyáltalán nagyjából megértjük egymást, általában. Szóval ilyenek előfordulnak. Spongyát rá. A kedvemért.
-
j.bravo
addikt
válasz
werttzui #4218 üzenetére
Sose próbáltam, azaz válasuzom csak olvasmányaimból építkezik:
Az EF (nem EF-S!) obik működni működnek a másik márka vagy másik sorozat konverterével, de elvileg a saját sorozatából való konverterrel adja a legjobb eredményt (valamelyest talán hozzá van tervezve a konverter az adott lencsetag-kombóhoz). -
j.bravo
addikt
válasz
werttzui #4111 üzenetére
Óóó, ha nagyon akarjuk, összejön az a a húsz milla egy márka termékeiből is...
Itt is elmondható, hogy egy adott minőségi szint felett a mindennapi használatban csak nüansznyi különbségek vannak. A legtöbb embernek nem számít, a képen nem látszik a különbség csak nagyítóval, stb. Még a legtöbb ebből élő ember is talál bármelyikből olyat ami megfelel ennek a kritériumnak.
Persze vannak emberek, akik pár hangyahímvesszőnyi különbségért is hajlandóak milliókat fizetni - de ezek az embereke nagyon kevesen vannak. Az ebből élőknek is csak egy nagyon szűk rétege, akinek valami nagyon speciális feladatra kell valami nagyon speciális valami. -
j.bravo
addikt
válasz
werttzui #4107 üzenetére
Szerintem pedig nem kell erőltetni a túlzott mértékű általánosításokat.
Nagyon kevés, extrém kivételtől eltekintve nincs olyan hogy egy adott márka összes terméke jobb lenne valamely konkurens márka összes termékénél.
Csakis egy-egy feladatcsoportra adott megoldásokat van értelme összevetni - de még itt is lehet hogy pl. az egyik gyártó 70-200-a ilyen-olyan téma fotózására jobb mint a másik gyártóé, egy másik témánál viszont fordítva.
Azaz, adott feladatra adott megoldások, adott szempontból - így vethetők össze hitelesen. Egy átfogó tesztbe persze illik betenni több szempontot is - a kedves (reménybeli) vevő pedig majd eldönti hogy az ő igényeire amúgy összességében melyik a jobb vétel.
Szerintem -
j.bravo
addikt
Bizony, marketing, ha már ''olyan smucig vagy'' hogy olcsó vázat veszel, akkor tejelj és vegyél AF (cpu-s) objektíveket, vagy mondj le a kényelemről és csinálj mindent manuálisan. Vagy vegyél egy drágább vázat (dékéccáz) és máris szeretünk
Más lapra tartozik hogy azoknak, akiknek nem gond egy d200 vázat megvenni, vsz nem gond az sem hogy újabb, kevésbé olcsó obikból építsék ki az objektívparkjukat; esetükben a régi manuálisokkal való játék vagy merő lelkesedésből játszhat be, vagy ha valami olyan, ritka objektívről van szó, amely nem létezik AF verzióban...
Tudom, hogy nem ilyen egyszerű a dolog, nem triviális feladat egy ilyen, de ha ''véletlenül'' lenne egy isteni tehetséggel megáldott, szabadságharcos lelkületű, mondjuk orosz fiatalember, aki írna egy hackelt firmware-t, akkor máris lehetne d50-nel is fényt mérni manuális obikkalPersze ez momentán lehetetlen
Pentaxok is munkablendével mérnek fényt manuális obiknál (ha nincs blendebeugrasztás), feltételezem a Minolták is - nyilván meg lehetne oldani néhány tucat sorral a firmware-ben. Ha kell, legfeljebb beállítanád a menüben hogy mekkora blendével is fotózol (mint a képstabihoz megadod az m42 obid gyutávját a k10d-nél a menüben).
De igaza van pitmannek, ha van idő manuálisan élesre állítani, akkor van idő egy második képet is lőni, ha az elsőnek a hisztogramja nem tetszik. -
j.bravo
addikt
válasz
pacorro #3558 üzenetére
És az olyan, ami teljesne rendben van? Tág rekeszen is? (ha le kell rekeszelnem, akkor ugye hiába nagyobb az induló fényerő)
Megnézem, hátha megtalálom a hirdetést. De ha kéznél van és elküldöd PÜben, örülök
A legnagyobb bajom egyébként az, h minél többet költök obira, annál kevésbé fogok tudni vakut venni, pedig az is kelleni fog -
j.bravo
addikt
Hmm, lehet h keverem, abban az időben bőszen kerestem 7D/5D vázat, és közben páran meg akartak téríteni 350d felé... szóval lehet h a Minolta MD és a jelenlegi bajonett közötti adapterrel keverem? Ez esetben bocsi
Más:
tudom, egyik se a nonpluszultra, de pillanatnyilag ezek lennének többé-kevésbé elérhetők. [BMelyiket választanátok az alábbi telék közül?
a) Nikon 55-200mm F4 - 5.6 G AF-S IF ED, DX (használt, de megkímélt, 35k mínusz kicsi alkuért megkaphatnám)
b) Nikon 70-300mm F4 - 5.6 G AF (esetleg ugyanez D-sben, bár nem tudom ér-e a D annyit hogy több mint duplájába kerüljön tőle az obi: 45k kontra 103k a digitcamnél)
c) Sigma 70-300mm F4 - 5.6 APO DG MACRO
d) egyéb (legalább 200-as vég lenne jó, de nagyon pöpec és mégis pofátlanul olcsó darab esetén mondjuk 135-150mm még OK lehet).
Ja, a pénz sajnos számít. A fenti D-s obi igazából már csak használtan férne bele.
D50-hez, táncversenyt és egyebeket fotózni (jó esetben egy sb-600-zal megtoldva), na meg persze ha visszajön a jobb idő, akkor a zöldben ami él és mozog... -
j.bravo
addikt
Létezik FD-EOS átalakító, azaz fel tudod tenni. Fényt mérni tud velük a kanyon, élességet kézzel állítasz szemre, vagy szerzel egy EF emulátort amivel ad élességvisszajelzést (mintha autofókuszos obi lenne rajta, manuális állásban).
Ha nagyon olcsók, akkor egy próbát megér már csak a fíling kedvéért is, de csodát tényleg ne várj. Lehet hogy bejön, lehet hogy nem. -
j.bravo
addikt
válasz
werttzui #3535 üzenetére
Persze, ha van zseton akkor igen, de az obikban nincsenek olyan érzékeny mechanikus alkatrészek, amiknél a kor illetve hogy mennyire új, annyira számítana mint a váznál (zárszerkezet élettartama).
Persze a blende, illetve az élességállító mechanika ott van, de (főleg a régebbi,műanyagot csak nyomokban tartalmazó daraboknál) ezek nem öregszenek úgy, mint a váz zárszerkezete. Mellesleg jóval olcsóbbak, szóval érdemes - odafigyelve - nem nullkilométeres obit venni. Persze kellenek azok is akik megveszik a zsírújat, hogy fennmaradjon a használtpiac és a laposabb pénztárcájúak de igényesek is obihoz jussanak -
j.bravo
addikt
Bár nálam csak egy hétvégét volt egy 350d, azóta d50 júzer vagyok, a tapasztalataim alapján egyik kitobi sem olyan rossz mint mondják. Persze nem világbajnok, de a negatív kritikák erősen túlzók: oltogattak, hogy ''bridge gép után sírni fogsz a képminőségen'' stb., de a cseppet sem rossz Minolta A1 után sem volt hűderossz a kitobis kép, még a Canonnal sem (a Nikon kitobit kevésbé szidják, és megerősíthetem a dolgot én is).
Persze nem is lesz több részleted egy kitobis dslr-rel mint egy átlagos bridge géppel, de lesz gyorsabb-pontosabb AF-ed, kevesebb zaj (elhanyagolható), és optikai kereső.
Szóval kezdetnek, elindulni, a dslr-t szokni teljesen OK a kitobi. Ha van még kis zseton a sublótban, érdemes befektetni egy jobb obiba, a váz meg fogja hálálni,de ha csak a kitobi jön most ki, az se jelent világvégét.
Szerintem.
szerk.: 17-70-nek van ''kvázi-makró'' módja, ami vel elég közel mehetsz. a 70mm az ekv. 112mm-nek felel meg, azaz kb. annyira hozza közel a távoli dolgokat mint egy 3x-os zoomos kompakt (azok tipikusan ugye 36-108mm, +/- egy kicsi), ellenben sokkal jobb minőségben, amiből még vághatsz ha nagyon akarsz.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
ArthurMiller #3463 üzenetére
Az addig OK, de mi lesz a nagylátó-kistele véggel (a Tokina helyett)?
Mibe kerül egy ilyen Nikkor? Kéne nekem is egy jó ár-érték arányútelezoom, hasonló átfogással. Ha nem túl drága, még ez is szóba jönne, bár eddig a 70-300 Sigma apó
vagy Nikkor megfelelője, illetve az 55-200-ak között is gondolkodtam.
-
j.bravo
addikt
válasz
ArthurMiller #3366 üzenetére
Tegnap begyűjtöttem egy feltehetőleg jómagamnál nem sokkal fiatalabb MF Nikkor 50/1,8-at; ha a tiédet (AF-es gondolom) hozod a talira, ezeket is összevethetnénk
(tervezem hogy veszek egy AF-eset később, de ez volt most az átmeneti, költséghatékony megoldás).
A több könnyű (??) fix szerintem is jól hangzik.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
csiga997 #3335 üzenetére
Kipróbáltam, úgyhogy az eddig is megbeszélt hátránnyal szembesültem is
De nem volt vészes, úgy vélem némi gyakorlattal (vagy kézi fénymérővel, bár ez ugye további befektetést jelent) majd
egész jól be lehet saccra lőni az expo-t, és ha nem jó, hát korrigálni (ott az lcd, hisztogram, ez-az, ha nem kerget a tatár, bírható a dolog).
-
-
j.bravo
addikt
Kicsit megnöveli a költségeket de ha obi nélkül veszed a d50-et, és veszel egy (alig) használt 18-70-et, még mindig 200k alatt vagy.
A sima 18-55 kitobival ha érdekel küldhetek majd képeket.
Ha nem sürgős a gépvásárlás, akkor ne kapkodj, gondold át jól, ha lehet szerezz kipróbálni gépet egyikből-másikból.
De bármelyiket is választod, nem jársz rosszul. -
j.bravo
addikt
válasz
Gibernau #3170 üzenetére
Az objektív az S3 IS-sel egybe van építve. Amikre te gondolsz, azok ún. előtétlencsék.
Ettől persze még lehet hogy valakinek van velük tapasztalata, nekem nincs
Mivel ezt a topikot főleg (d)slr-t és az ezeken cserélhető objektíveket használó emberek olvassák, talán több sikerrel jársz itt: [link] -
j.bravo
addikt
Nem hangzik rosszul, ha tényleg 2500 expo, és jó állapotú. Bár lehet h inkább veszek egy D50-et újonnan, ugyanannyiba kerülne, kevesebbet tudna de vsz még nem hiányoznának annyira az extrák, és lenne két év gari. De tényleg gondolkodóba ejtett az ajánlat, köszönöm!
Innentől átmegyek a melyik gépet totyikba
Az a 18-70-es obi milyen? SWM, azt látom, a teszteket majd megnézem mindjárt, de ha van valakinek tapasztalata, szívesen veszem. -
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #3053 üzenetére
Közben találtam hozzá telefonszámot... A vázat 190k-ra tartja (800 expo állítólag, 2006 márciusi Németországi, azaz EU gari - elvileg a FotoLand-ban garis).
Sokallom is meg nem is.
Csak kezdem rosszul érezni magam hogy OFF-oljuk a topikot.
Hogy ON is legyen, megkérdezem, mennyit érhet egy tipp-topp, pár száz expós
Konica Minolta 17- 35 mm f/2. 8- 4 objektív?
(a srác nem akarja obi nélkül adni. Ezt az obit 60k-ra tartja.
Igazából nagyobb átfogásút, vagy egy fix portré/makrót szeretnék, ezért megkérdem, egy szintén Minolta 50mm 2,8 Macro mit érhet?) -
j.bravo
addikt
Is-is.
Pro:
- Megszoktam a Minolta filozófiát.
- Van már egy (igaz kicsi) Minolta vakum, illetve Sandisk Ultra II CF-em (a többi kinézett modellhez SD kéne), illetve otthon (sokáig) barkácsolt de tökéletesen működő távkioldóm is.
- Jobban kézreáll mint bármelyik, irtó kényelmes és élvezetes vele fotózni, a menübe szinte soha sem kell bóklászni, mindenre van gomb.
- Vázba integrált képstabi (persze nem csodaszer, Canon IS vagy Nikon VR lehet hogy hatékonyabb de azt obinként kifizeted, ezt meg csak egyszer). Van Pentaxban is, de az meg zajosabb és bár kézre áll, annyira nem mint ez.
Kontra:
- Rizikó a beszerzéssel illetve a garival
- Rizikó hogy előjön a back-focus típushiba (és akkor ld. egy sorral feljebb)
- cseppet zajosabb mint a Nikon d50 vagy a Canon vonal (de még tök jó, szerintem). -
j.bravo
addikt
válasz
csiga997 #3035 üzenetére
Lehet hogy jó lenne de nem bízom benne. Sima levelekkel se talál ide... (komolyan, sajnos).
Persze nem ez a gond, hanem attól tartok inkább hogy megsérülne útközben, valamint hogy ha akár már a dobozba nem 100%-osan került, akkor nem tudok vele tenni semmit, nem lehet bevinni gariba (vagy tévednék?).
Ja meg hogy a megfelelő biztosított postázás mennyire drágítaná meg.
Ha ismerős menne ki, és ő hozná be, valahogy nyugodtabb lennék.
Dtomi: áfát nem tudok elintézni, magánszemély vagyok. Édesanyám főnöke még talán el tudná, de tudja a franc. -
j.bravo
addikt
válasz
pacorro #3031 üzenetére
El is vitték.
Csütörtök előtt semmiképp nem tudtam volna érte menni, úgyhogy mindenképp lecsúsztam volna róla... pedig jó lett volna. Ez van.
Még mindig 7D lenne amit leginkább szeretnék, de ha nem történik valami csoda (a maihoz hasonló), akkor vsz d50 vagy pentax k100d marad.
Esetleg ha valaki tudna 7D-t hozni az Államokból, ahol még mindig kapni... -
j.bravo
addikt
Hát igen, gondolom ezért szoktak páran más gépből való törőékes mattüveget farigcsálni hogy belepasszoljon a kiszemelt gépbe...
Egy memóriakártya és egy alapmodell külső vaku mondjuk még nem rendszer, ha egyértelmű előnye lenne egy másik rendszernek akkor nem érdemes ezek miatt ragaszkodni a régihez. Jelen esetben viszont a Minoltás megközelítést már megszoktam az A1-nél, és úgy látom, a 7D az egyetlen váz, amelyik - a megfizethető kategóriából - hozza azt az ergonómiát, használhatóságot, kezelhetőséget. (Nyilván egy d200-zal se lenne gond, de az kicsit odébb van). -
j.bravo
addikt
Mit érhet egy kicsit több mint egyéves, de alig használt (1000 expo) USA-ból származó Minolta Maxxum 7D? Talán 175-180-ra tudnám lealkudni. Csak a váz; az obikat külön adja. Érdemes?
(ennek az is lenne az előnye hogy nem kéne vakut és memóriakártyát vennem, mert az még az A1 mellől ott van a fiókban és ehhez ugye passzol. Bármely más márkát választom, a Minolta 2500D vakut nem tudom majd használni, a Sandisk UltraII CF-et is csak ha Canont vagy Olympust veszek)
Természetesen a táncfotózást nem a manuális obikkal gondoltam, azok a pepecselős fotózgatásra lennének mondjuk a természetben (pl. madarakat lesből, adott pontra előre beállítva az élességet és várva hogy odarepüljenek az ágra/etetőre/fészekbe, vagy hasonló. Alkalmasint makró, fordított obival.)
Ha tényleg a táncfotózás lenne az elsődleges, akkor vennék használtan egy 300D-t vagy 350d-t és - hosszas gyűjtögetés után - egy 70-200 f4 L -t; de bár nem a lista legalján van, azért nem a legfontosabb. Még - sajnos vagy szerencsére - nem választottam egy-egy szűkebb kedvenc témacsoportot, széles az érdeklődésem. Szociofotózni mondjuk nem nagyon szoktam, de ahogy öregszem ez még változhat. Szeretek makrózni de nem a mindenem a makró, és van ez még így más témákkal is. Még keresem az utam. -
j.bravo
addikt
válasz
pacorro #3016 üzenetére
Köszi!
Eddig egyébként a Canon felé hajlottam a legkevésbé de a nikonos közepesen rossz/hó új infók miatt tudja a franc
De ha tényleg olyan sok olcsó és nem túl rossz obi kapható Nikonhoz, akkor lehet hogy d50 lesz.
Ha lehetne még itthon kapni, vennék egy Minolta 5D-t vagy 7D-t, de nemigen (illetve nem) lehet. Ebay-os dolgot (számomra) ekkora értéknél még nem merek bevállalni.
Megszoktam már a Minolta-megközelítést az A1 révén, és ott az anti-shake, ugye. De a TakSony Alpha már jócskán túl van a kereten
A vázba épített képstabi miatt hajlok a Pentax felé is de jó volna tudom mennyire gyors, mennyire vannak obik-kiegészítők (állítólag vannak bőven). A gyorsaság tényleg fontos, szeretnék táncot fotózni (próbáltam az A1-gyel is, finoman szólva is változó sikerrel). Ja és hogy mennyire zajos - a K100D-ről még nem találtam rendes tesztet, csak az *ist D (S, L)-ről. Nem merek általánosítani hogy ugyanaz az érzékelő ugyanannyira lenne zajos, lévén a D70 és D50 között is mennyi különbség van... Tudom, bármelyik szinte steril lesz az A1-hez képest, de akkor is...
[Szerkesztve] -
-
j.bravo
addikt
Sajna nemtom, mert a gyári jpegről hamar leszoktam, átálltam raw-ra a pepecselés ellenére is. Egyébként a Minolta A sorozattal kapcsolatban sokáig vita tárgya volt hogy ''nem elég éles'' meg hogy ''fakók a színek'' - mondták ezt persze szappantartó tulajok, akik megszokták hogy a gépükben a gyári default szaturáció illetve élesítés eléggé fel van tolva.
A linkelt képet tudja a a fene, már olyan régen nincs nálam hogy nem is emlékszemBevallom nem is jutott volna eszembe ezt így lefotózni.
Egyébként csekély számú kivételtől eltekintve a részletgazdagsággal elégedett voltam (igaz raw-ban használtam), a zajjal volt bajom néha.
Ellenben kézbe venni a 350D-t az A1 után olyan élmény, amitől az embernek (szinte) sírva fakadni támad kedve.
Jól sejtem hogy arra szeretnél utalni, hogy ezt a részletgazdagságot (bár meggyőződésem, hogy a pixinfo-s tesztképeknél jobbakat is lehetett lőni vele) elérem kitobival is? Mert ha igen, akkor kezdetnek valószínűleg jól elleszek a kittel (vagy duplakittel) is.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
#27070592 #3003 üzenetére
Pont az a bajom, hogy milyen kompakt után
Minolta A1-em volt, ami után sajnos gyakorlatilag nem találok olyan gépet ami mindenben felérne vele. OK hogy képminőségben kitobival sem sokkal rosszabb egy belépő dslr, na de kezelhetőségben... ááá, mindegy, abbahagytam a sírást.
A d50 tegnap egyébként kifejzetten jól kézreállt, ha lenne elöl is egy vezérlőtárcsa, semmi sem indokolná hogy kicsit is kacsintgassak a d70 vagy mások felé. Na de abbahagytam tényleg, ez obitopik
A nagy átfogású turistazoomok (akár ez a tamron) hol helyezkedik el árban ill. rajzolatban/AF sebességben a kithez képest?
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
biggamer #3000 üzenetére
Az a baj hogy az emberek tudták mit néznek, és elfogultak
Kéne vaktesztet csinálni dehát kinek van erre ideje (meg kedve)...
még majd nézegetem az objektíves oldalakat - ha megvan bennük a kitobi...
(ugye a dilemmát akár úgy is megfogalmazhatnám, hogy inkább legyen két, kitobi minőségű obim, amivel le van fedve az alap nagylátótól egész a középteléig, vagy inkább egy, jobb minőségű/rajzolatú obi, ami viszont csak a kisteléig megy. Az első esetben lehet hogy kevésbé élesen vagy részletgazdagon, de akkor is lehetnek képeim amikor a jobbik obit már nem tudom tovább tekerni, és nem születik kép.)
pillanatnyilag a 350d felé hajlok egyébként a legkevésbé. Akkor inkább már d50, igaz ott nélkülöznöm kéne a tükörfelcsapást, ami makrózásnál jól jöhet (bár láttam már gyönyörű makrókat d50-nel...).
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
d70s sajna nem játszik (ahhoz 18-70-et adnak, míg a d50-hez 18-55öt, de a d70s váz csupaszon is már túl van a kereten).
biggamer sigma 17-70-én gondolkodom, de bármelyik vázzal és a megfelelő végű sigma 17-70-nel is többe lenne a csomag, mint mondjuk az Oly bigkit.
A fő kérdés hogy igazából szemet szúrna-e a Sigma előnye a kitobikhoz képest, vagy a kompakthoz szokott szememmel elégedett lennék a kitobik képével is...? (jó, tudom, ezt nehéz így megjósolni...) -
j.bravo
addikt
Hülye kérdésnek tűnhet, de mivel vsz. nem mostanában tudom majd lecserélni a kitobit, sajnos ezt is figyelembe kell vennem a gép (és rendszer) választásnál:
hogyan helyeznétek el egymáshoz képest a különböző márkájú belépőszintű dslr-ek mellé adott kitobikat? Melyik a legkevésbé vacak? Illetve az egész rendszert tekintve melyikkel érhetők el a legjobb eredmények?
- 18-55-ök a Nikon d50, Canon 350d, Pentax/Samsung gépek mellé, illetve Olympus 14-45 az e500 mellé valamint a Minolta 5D-hez adott 18-70?
- valamint esetleg a big-kitekben adott telék: Nikon 55-200, Oly 40-150, Minolta 75-300?
Vagy tudtok olyan költséghatékony megoldást (össz. 200k bruttó körül kijöjjön), amiben egy kitobi nélküli váz és egy vagy két másik (akár a vázzal egyező márkájú, akár Sigma/Tokina/stb) jobbfajta obi szerepelne, és 35mm-re számolva kb. 28-200mm-es tartományt lefedne? -
j.bravo
addikt
Bocs ha nem ide való, de egyrészt nem találtam jobb topikot, msrészt ti biztosan tudtok segíteni.
Szóval, hol lehet Raynox dcr150-et, vagy hasonló makró előtétlencsét venni?
A dcr250 már túl sok nekem szerintem, legalábbis annyival nagyobb nagyítást nem ér meg nekem a durvább CA, azt hiszem - ellenben a neten keresgélve bármilyen árlistában csak ezt találtam.
Ha más típust és forrást (és kb. árat) tudnátok mondani, annak is örülnék...
Inkább szép képet, mint bitang nagy nagítást szeretnék.
Ja, Fuji s5500-ra kellene. Ha nem snap-on, akkor 55mm-es kéne (ekkora az adaptertubus).
Kösz előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest