- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
-=ZS=-
tag
Hali!
Tudnátok ajánlani valamilyen vízálló tokot EOS300D-hez? Elég, ha a kitobival belefér. Van valakinek tapasztalata azokkal a vízálló müanyag fényképezőgép zacsikkal, amiket viszonylag olcsón lehet kapni? Ha nem muszáj, nem szeretnék százezret adni egy kemény tokért, amit egy évben egyszer tennék fel a gépre..
(Vagy esetleg valaki tudna kölcsön/bérbe adni aug.17-27 időtartamra?)
Kösz!
[Szerkesztve] -
-=ZS=-
tag
A képek az ennél az obinál kritikus 200-300mm közti tartományban készültek, tesztként, hogy mennyire is életlen itt az obi. A záridőre nem emlékszem, de 1/40 és 1/150 között valahol, leginkább talán az 1/60 volt a jellemző. Igyekeztem 8-ig lerekeszelni, de nem mindig lehetett, mert ekkora gyújtótávhoz nekem az 1/60, vagy az alatti dolgok hosszú záridők.
Az exif-et nem tudom mi lelte, nem szeretheti a sigma obit? Amióta ez az obi van rajta, gyakorlatilag semmi értelmes adat nincs benne az exif-ben.
Sok képet kézi fókusszal csináltam, az is ronthat a helyzeten, de nem akarom túlságosan szépíteni a helyzetet, ez az obi ennyit tud, amint mondtam, nem egy 100-200eFtos obi. Már egy hónapja megvan, de még mindig csak pár képet készítettem vele, ha lesz egy kis időm szeretnék végre normális körülmények között, értékelhető teszteket csinálni.
Ha valamikor lesz pénzem, én is veszek egy ''igazi'' obit, ez csak szükség megoldás, de akkor még háromszor ennyit rá kellene költeni. Ennek az ára gyakorlatilag amortizációnak is tekinthető a canon obikhoz képest.
[Szerkesztve] -
-=ZS=-
tag
Hát ez az, én is sokat gondolkoztam rajta. Használtan nem akartam venni, mert ki tudja milyen állapotban van, sok a macera vele, amig az ember végre nyélbe üthet egy jó üzletet. Maximum EBay jöhetett volna szóba, amellett elég sokat nyom a latban, hogy veszett olcsón is lehet találni jó cuccokat. Szóval volt Sigma 70-300 APO 60ért, Canon 75-300 USM EF III 70ért, Canon 70-300 IS 140 körül, vagy 70-200F4L 160ért. Canon 75-300at nem akartam, mert azt mondták, az nagyon nem az igazi, akkor maradok ennél, 70-300 IS, az már több, mint dupla annyi mint a Sigma APO-s, annyit meg nekem nem ér. Főleg, hogy akkor már nem sokkal drágább a 70-200L, és sokak szerint az a legek legje. Úgyhogy maradtam a kis Sigmánál, és mikor az APO-sat vettem volna, akkor mondták, hogy az APO nélkülinek jobb a rajzolata, meg nem utolsó sorban 2/3-a az ára... Szóval ez lett, Tecsó Gazdaságos obi.
-
-=ZS=-
tag
válasz
biggamer #2719 üzenetére
Kösz
, csak furcsa véletlenek összejátszása lehet ;-)
1:2 leképezésnél tényleg csak a szerencsén múlik, hogy bemozdul, vagy nem. Az egész virág mindenestől volt úgy 4-5 cm átmérőjű.. Ha tudtam volna lejjebb rekeszelni, hogy legalább a virág közepe legyen benne az úgy-ahogy éles tartományban, akkor jobban mutatna, de ahhoz IS kéne..
szerk.: Meg amúgy is valami rüszmeteg kóró, nem egy orchidea
[Szerkesztve] -
-=ZS=-
tag
Hát ja, az van. De a kontraszt is elég durva, a beégett fehér a majdnem fekete fatörzs mellett.. (szóval nem véletlen az a CA) Mindenesetre a CA az ott van, bár szoftveresen, lehetne még gyógyitgatni biztosan. Persze ez egy 39000Ftos obi újonnan, úgy nézzétek ;)
[Szerkesztve] -
-=ZS=-
tag
Üdv mindenkinek!
Múlt héten vettem egy Sigma DG Macro 70-300 obit, nem irtam el, nem APO-s, az üzletben azt mondták, ennek jobb a rajzolata, majd elválik.. Dobok ide egy-két képet, amit nagy hirtelen elkattintottam a hétvégén, a köz okulása céljából:
[link]
[link]
[link]
[link]
A képek 200mm-300mm közötti állásban készültek, 5.6-8 közötti blendével, EOS300D-n.
Ja, és mind kézből... Állvány nem volt nálam..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-=ZS=-
tag
EDigitalban is csak rendelésre van, ki tudja, mikorra. Most azon gondolkozok, hogy ez az obi lehet nem is egy éves, hanem öregebb, nem tudja valaki, hogy meddig gyártotta a Canon a 75-300 IS USM-et, és mióta van 70-300 IS USM? Nem biztos, de szerintem az utóbbi az előbbit váltotta le valamikor.
-
-=ZS=-
tag
Üdv!
Ismét obi vásárláshoz kérném a segítségeteket, Canon 75-300 IS USM használt, kb egy éves, megér 100-110eFtot? Vagy ez sok, mert netto 130-ért br(150) az edigitalban is lehet kapni 70-300 IS USM-et újan.
Köszi -
-=ZS=-
tag
Üdv!
A Canon 75-300 tényleg annyira béna obi? Jó állapotban megér 55000 Ft-ot? Összehasonlitásképp egy sigma 70-300 APO DG Macro? Ha valakinek járt már a kezében mindkettő, segithetne rajtam egy picit, ha megosztaná a tapasztalatait.
Jóccakát! -
-=ZS=-
tag
Üdv!
Teleobit (vagy multifunkciósat) keresek.Ezek közül melyiket ajánlanátok?
Sigma 70-300:[link]
Tamron 18-200:[link]
A fenti linkeken található tesztképek alapján a sigma képe jobban tetszik, bár lehet, egyszerüen csak azok a fotók jobban sikerültek. A 70-> (112eq.) viszont elég magas érték, félek, csak speciális esetekben tudnám alkalmazni ezt az obit, sűrűn kéne cserélgetni. Ez szól a tamron mellett. A fotovilag.hu oldalon található sigma 18-125, 18-200 tesztképeknél viszont én megdöbbentem, hogy a csónakos-hidas-várfalas képek mennyire szörnyűek! Teljesen életlen mind, jó adag CA-val megspékelve. Remélem csak ők szúrtak el valamit, vagy pedig a 70-300nak ezektől jobb képe van. -
-=ZS=-
tag
EF-S obi elé csak jó borsos árú canon közgyűrű mehet? Vagy tud valaki olcsóbb megoldást is?
-
-=ZS=-
tag
Üdv!
Bocs, hogyha ezt már százszor kitárgyaltátok, de sajnos nincs időm végigolvasni a topikot meló mellettTeleobit szeretnék venni 300Dre,
Melyiket ajánljátok:
Sigma Canon 70-300/4-5.6 APO DG Macro
SIGMA Canon 28-300/3.5-6.3 DG Macro
Canon 90-300/F4.5-5.6 USM EF
Canon 75-300/F4.0-5.6 EF DC III (az objektívről kirakott fénykép alapján talán USM ez is)
Tamron Canon 28-300/F3.5-6.3 LD M AF
Ha valakinek volt már szerencséje valamelyikhez, vagy többhöz is, megköszönném a tapasztalatait. Várok egyéb ajánlatokat is teleobira kb 100000Ftig
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest