Aktív témák
-
BEE
addikt
Az M42-re alakítással kapcsolatban bizakodó vagyok,
szerintem menni fog helyes képsíkkal.
Ha a blende váz általi kezelését meg tudnám oldani, az már hab lenne a tortán,
de nem hiszem hogy megoldhatnám bárhogyan is a blende
előválasztás gépbe vitelét.
Persze amíg nincs tükrösöm, addig semmit a csavarhúzónak !
Igazából a makróhoz és a beltéri vaku nélküli fotózáshoz tervezném felhasználni.
Bizakodva a jó képminőségben.
BEE -
j.bravo
addikt
Bizony, marketing, ha már ''olyan smucig vagy'' hogy olcsó vázat veszel, akkor tejelj és vegyél AF (cpu-s) objektíveket, vagy mondj le a kényelemről és csinálj mindent manuálisan. Vagy vegyél egy drágább vázat (dékéccáz) és máris szeretünk
Más lapra tartozik hogy azoknak, akiknek nem gond egy d200 vázat megvenni, vsz nem gond az sem hogy újabb, kevésbé olcsó obikból építsék ki az objektívparkjukat; esetükben a régi manuálisokkal való játék vagy merő lelkesedésből játszhat be, vagy ha valami olyan, ritka objektívről van szó, amely nem létezik AF verzióban...
Tudom, hogy nem ilyen egyszerű a dolog, nem triviális feladat egy ilyen, de ha ''véletlenül'' lenne egy isteni tehetséggel megáldott, szabadságharcos lelkületű, mondjuk orosz fiatalember, aki írna egy hackelt firmware-t, akkor máris lehetne d50-nel is fényt mérni manuális obikkalPersze ez momentán lehetetlen
Pentaxok is munkablendével mérnek fényt manuális obiknál (ha nincs blendebeugrasztás), feltételezem a Minolták is - nyilván meg lehetne oldani néhány tucat sorral a firmware-ben. Ha kell, legfeljebb beállítanád a menüben hogy mekkora blendével is fotózol (mint a képstabihoz megadod az m42 obid gyutávját a k10d-nél a menüben).
De igaza van pitmannek, ha van idő manuálisan élesre állítani, akkor van idő egy második képet is lőni, ha az elsőnek a hisztogramja nem tetszik. -
pacorro
aktív tag
Hát... Szerintem Pesten elég esélytelen boltban 28-135-öt kapni. Én legalábbis még sohasem láttam. Inkább usereknél érdemes érdeklődni, meg apróhirdetős oldalakon, fórumokon.
Mintha a Soósnál egyetlenegyszer lett volna egy, de nem vagyok benne biztos...
Az a baj, hogy jó objektív, szóval akinek van, és használja, az nem nagyon adja el. -
pacorro
aktív tag
Szia!
Nekem is 7D-m van.
A Minolta 28-135/4-4.5 nagyon jó minőségű obi (persze zoomhoz mérten), a Tokinát nem ismerem, de szerintem bőven hozza a minőségét. Arra kell figyelni, hogy lassú, nehéz, és nem könnyen lehet belőle jó állapotút szerezni.
A focal nem tudom milyen, de így elsőre nem hangzik túl jól.
Ha mindenképpen kell a 300 mm, akkor inkább 100-300/4.5-5.6-ot vennék, ami kisebb, könnyebb, olcsóbb, mint a 100-400/4.5-6.7, és ugyanolyan a képminősége (viszonylag jó).
Ha mindenképpen több kell 300 mm-nél, akkor a 100-400 jó választás, mert a jobb minőségű telék csillagászati összegbe kerülnek... A Bigma sem rossz, de attól tartok, az drágább lesz a 100-400-asnál is.
Ha viszont van pénzed, és akarsz egy igazán jó telezoomot, akkor Sigma 100-300/4.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest