- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Kinőttük a topikot, itt a folytatás: [link]
-
Dtomi
őstag
Igen??? Ilyen tapasztalatok vannak??? Szerintem a legprofibb és legkedvesebb kiszolgálás itt van az összes boltaban amiben eddíg megfordultam ja + a TM es srac
kb 2órán keresztül szedték elő nekem a handstrappeket a westendben vagy 20db-ot és abból feltettem vagy 10et a gépre úgy, hogy már bezárták az üzletet 10perce és végülis 12e-t fizettem uh nem is egy nagy összeget hagytam ott. A végén még miután +vettem még mutatott az eladó egy nakbakasztó szettet úgy, hogy 2kollégája már átöltözve várta hogy lépjek már...
Mellesleg itt akármilyen kis szirszart akarsz venni 100, hogy van náluk nem kell rendelgetni.
TM nél vettem a bigmát anno hongkongból jött ha jól tudom akkor még 250volt ha jól emléxem 1hét alatt itt volt. úgy hogy akkor az országban se lehetett kapni a hama nagyker a sigma hivatalos importőre 1-2 ónapot mondott. -
kpista
tag
''Db.-ben bementem a ''kedvenc'' fotósboltomba''
...> Mit rövidítesz Db-vel? Debrecent? Én is itt lakom...
''Pálvölgyi elmehet a .....ba, vegyenek ott cuccokat a burzsuj fehér obiszettes nagyképű ''profik''.
... > Ezt megkaptam, pedig hol vagyok a profizmustólNáluk vettem a Pentax vázamat.
Való igaz, elég nagyképernyősek... De, azért helyre lehet tenni őket. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #5018 üzenetére
Én nem számítottam le a szürkeimportgyanús boltokat, barátnőm TM-nél akar majd vakut venni, hogy jól jár-e az már más kérdés. Szóval ha ezeket nem számoljuk, akkor Edigital tényleg olcsó. Pálvölgyiről meg ne is beszéljünk. Eleve fehér kesztyűt kellett húznom egy s9500hoz (5d-nél, vagy 1d-nél megérteném), majd aranyosan lekezeltek, végül kérni szerettem volna elemet bele, hogy kiptóbáljam sacc per kábé hogy néz ki a kereső, és a menü, akkor is húzták a szájukat, megköszöntem és kimentem. Itthon Db.-ben bementem a ''kedvenc'' fotósboltomba, levették szó nélkül, kértem bele elemet, mondta egyből, h ad bele kártyát is ha kérek, csináljak vele képeket, ki lehet mindent vinni az utcára kipróbálni, stb. Pálvölgyi elmehet a .....ba, vegyenek ott cuccokat a burzsuj fehér obiszettes nagyképű ''profik''.
-
Hydra SR
addikt
Én eddig azt tapasztaltam, hogy a legtöbb dologban ők a legolcsóbbak, leszámítva egy-két szürkeimport-gyanús boltot, mint pl. 220 Volt, TM Fotó.
Az ilyen Media Markt és társai meg teljesen kiszámíthatatlanok. Amikor a 400D-t vettem akkor náluk volt a legdrágább (20k-val volt drágább, mint a Pálvölgyiben), a 350D meg náluk volt a legolcsóbb. Biztos van benne logika de egész más, mint a fotós szaküzletekben. -
Jinxx
senior tag
-
Dtomi
őstag
Már 1000* megígértem, hogy csinálok vele egy rendes tesztet.... volt is csak sajnos elkeveredett. De sajnos az elmúlt 2 hónapot gyakori, sűrű, és megszakításmentes pénzkereséssel töltöttem uh nem sok időm van ilyenekre. De elmondhatom, hogy a legjobb obi amit a kezemben fogtam eddíg életemben. csináltam már az L es verzióval is 1 pár képet. Nagyon jó az AF nagyon gyors, és pontos. nekem tetszik a MF kapcsolás is. 24mm en a legnagyobb az obi 70en összemegy
amúgy egy igen tekintéjt parancsoló nagyobbacska darabocska objektív még 30Dn grippel se semmi a mérete pedig megszoktam a bigma méretét látványilag. gyönyörű színeket rajzol. f2.8 nekem kicsit lágy de a 2.8at végig tudja és ha a kettőnyóchoz alacsony ISO érték tartozik minimális élesítéssel tűélessé varázsolható ott is, ez főleg portrénál jó nagyon ahol van fény de kell a mosott háttér. Egyébként mindíg lerekeszelem legalább 5.6-ra ott már senki nem állapítja meg, hogy 320ezres L es 28-70 vagy a sigma ex. Használtam a tamron 28-75 öt is Badboy forumtársét valóban jobb a képe és egy nagyon kellemes darab de nekem sok volt a 28as kezdő és ha a két obit egymás mellé tettem bizony a sigma szerelem első látásra.
-
kpista
tag
''Egyébként a Google a barátod''
...> Ez fontos dolog! Elképesztő mennyiségű infót lehet beszerezni. Én is használom, csupán nem beszélek idegen nyelvet, így nem sokat érek vele. Ha megtalálom a keresett dolgokat, hiába nézegetem az angol, német szöveget a nyelvtudást a Jedi-erő nem pótolja
Ja, az utóbbi sincs...
Keresd a fotósfórumokat: Index, Fotóvilág, FotoTipp, stb. -
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #5008 üzenetére
''Hogyhogy lecseréled a kitobidat egy Sigma 24-70-re?''
Az okok szerintem egyértelműek. Hiányzik a fényerő, a képminőség, a masszív fogás és nem nyeklés-nyaklás, meg kényelmesebb manuális fókusz. De ez még csak terv. Leghamarabb szerintem jövő évben, vagy idén télen lesz meg. -
adik
őstag
válasz
D4rkm4n #5008 üzenetére
sőt! Szinte az összes kisfilmes ubit fel lehet csavarni, legfeljebb átalakítót kell almalmazni a régi típusoknál.
L := Luxory, profi kategóriás obikat jelölik így, legtöbbje időjárás-álló, van hogy fókuszáláskor és zoomoláskor sem változik a kihúzat hossza, és pláne nem forog a frontlencse.
USM := Ultra Sonic Motor, ultrahnagos motor tekeri a fókuszt - ultra halkan, és ultra gyorsan. -
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #5006 üzenetére
Szerintem ezekkel ne foglalkozz, vegyél valami olcsó vasat, mondjuk m42-est, vagy valami ezer éves filmes canon telét, és használd. Képminőségben ott leszel mint a kittel, de legalább van valamid olcsón és tudsz fotózni. Ezek után kezdj gyűjtögetni egy 70-200 f4L-re vagy hasonló kaliberű jószágra, addig meg tanulj, és használd a kis vackokat. Nagy csalódást nem fognak okozni, de nem buksz rajtuk szinte semmit az alatt a pár hónap vagy egy év alatt amíg összekaparsz egy jó telére valót. Én egy filmes 80-200at akarok venni (potom 15-20k), akkor le lesz fedve egy egész életképes tartomány, aztán elkezdek gyűjtögetni először kitobi helyett Sigma 24-70re, aztán egy 70-200as telére. Ez az én alternatívám.
-
D4rkm4n
őstag
hehe ötezer nemtomhány!
-
BEE
addikt
Két dologban jobb a Sigma, a 24-70 szerintem jobb kiosztás mint a 28-75
és a 9 blendetag szebb képet ígér mint a 7.
Viszont beszerezni körülményes, sok hibás darabról hallani.
A szűrőmérete ( és az egész szerkezet is ! ) óriási, bármilyen szűrő egy vagyon rá.
A Tamron picivel ( na nem sokkal ! ) olcsóbb és volt is raktáron.
Kb ezek döntöttek, de már nem bánom a dolgot. Sőtt !
Csak annyit mondok, hogy szerintem 2,8-on jobb, mint a kitobi akár 5,6-on is.
Ez persze merő szubjektum, mérésekkel nem támasztom alá.
BEE -
kpista
tag
Aztán még ilyen tapasztalatok jöttek a 24-70/2,8 EX DG-ről, idézem:
''Nekem is van ilyenem és nagyon szeretem.
Ami érdekessége, hogy az élesség állítónál is kell az AF-et kapcsolni.
E-miatt egy kicsit szokatlan az élességállítása kézzel, de megszokható.
Ha a gyűrűt M állásban hagyod, akkor egyfajta öszvér USM-et kapsz.
One shot állásban még bele tudsz nyúlni az élességbe, ha nem oda gondoltad, ahová a gép.
Mivel DG-s elvileg nem lehet vele gond. A régebbieknél előfordult a mögé vagy elé élesítés. De ezeknél már nem szabad.
SIGMA betegségek még, hogy a beugróblende nyák egy idő után elkopik a zoomolgatások hatására. Elvileg már ezt is javították.
Nekem a 15-30-asom volt ilyen, de azt is már a nem kopósra cserélték ki, tisztítással, gyári új nyákkal, 16.000 Ft-ért.
Szerintem nagyon fogod szeretni. Ha megveszed. Sokat fotózok vele 4-5,6 oson is de semmi rosszat nem tudok róla mondani.
Talán csak annyi, hogy nehéz. De, üveg meg vas, mit várjunk tőle.''
Nosza rajta jó pajtások...! -
lesaux
veterán
Ötezer.
-
BEE
addikt
Arthur Miller kolléga használ ilyet D200-on teljes megelégedettséggel.
Én is ilyet akartam venni, de egyéb okok miatt Tamron 28-75/ F2,8 lett végül.
És ez a Tamron egyre jobban tetszik !
Amióta megvan, azóta más obi nem volt a gépemen.
Nagyon tudom ajánlani mint alternatívát.
BEE -
D4rkm4n
őstag
Én valami telére gondoltam még a kitobi mellé mivel ezzel nem nagyon lehet távoli dolgokat lekapni. Természetfotózáshoz melyik jobb?
-
Jinxx
senior tag
Ha esetleg kapsz képeket, szívesen megnézném. Egyébként ha 2.8on produkál olyan képeket, hogy leméretezve, és kis utómunkával használhatóak, akkor az nekem tökéletes. Koncertfotózni és hasonló dolgokra kellene, hogy fényerős legyen. Valami Cosina 24-105-öt próbáltam, de kerülgetett a hányinger. Kíváncsi volnék mit tud az egyel fentebbi kategória.
-
Jinxx
senior tag
Jobb, drágább helyeken 130-ért adják újonnan, Tmfotonál 95 újonnan, személy szerint egy használtért 80k-nál többet nem adnék. 75k az úgy jó, alatta meg jól jártál. De ez csak szerintem. Ha sikerül összefutnotok, csinálhatnál tesztképeket, és feldobhatnád valahova, vagy emilre is akár. Főleg 2.8-on és 4-5.6-os blende körül izgatna mind a 24 mind a 70-es vége, de ez szól itt bárkinek aki találkozik ilyen jószággal!
-
Jinxx
senior tag
Nem kell megijedni. Ez a fórum átka. Én azt írtam le amit hallottam, olvastam itt, és a tesztekben, de nem egy rendezvényen láttam már ilyennel szaladgálni profikat. Már bánom, hogy nem szólítottam őket le egy röpke teszt erejéig. Én is használtan szándékozom megvenni, ilyen esetben kérj kölcsön addig egy laptopot, vagy találkozzatok az eladónál, esetleg internetkávézó. Azért 80-100k-ról van szó, legyen csak türelmes veled az eladó, ha azt akarja, h megvedd. Fókusztesztet mindenképp csinálj valami tesztlapon.
Juteszembe, kérj az eladótól tesztképeket, abból pár dolog ki fog derülni, aztán ha jónak tűnik akkor utazz érte. -
kpista
tag
''elvileg k. jó, de még senkiről sem tudok itt, akinek lenne ilyen''
...> Az én vásárlási lendületemmel már ilyenkor ''baj'' van)
Hát ez a tapasztalatsor eddig nem egy bizalomgerjesztő:
- AF pontatlanság,
- minősébeli szórás,
- válogatni a boltban - mint egy gatyátAztán vagy bejön, vagy nem?
Ahol lakom, esetleg Médiamarkban lehetne kipróbálni.
Egyébként használtam venném és jó távol van tőlem az eladó
Hogy próbálom ki utcai adás-vételnél? Letöltögetni a képeket nem tudom hova.
Az LCD-n nézegetem a pontosságot, élességet, rajzolatot, színeket, stb.? -
Jinxx
senior tag
Én is ilyet akarok venni, sok szó esett már róla, elvileg k. jó, de még senkiről sem tudok itt, akinek lenne ilyen. Szokott olyan probléma lenni vele, mint általában a Sigmákkal, hogy nem jó az autófókusza. Vagy előrébb, vagy hátrébb állít fókuszt az elvártnál. És minőségbeli szórás is előfordulhat. Be kell menni boltba, és ki kell próbálni. Ha van több is, a legjobbat kell elhozni.
-
kpista
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, használ(t) itt valaki Sigma 24-70/2,8 EX DG obit? K10D-hez venném...
Milyen tapasztalat, véleményetek van róla?
Gondolkodom egy ilyen megvételén
Üdv. -
lesaux
veterán
Örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagytok az obiról.
Gondoltam, hogy 42.000-ért nem egy világmegváltó üveg, csak mint érdekességet bedobtam. -
lesaux
veterán
[link]
Ez milyen lehet? -
Peeter
csendes tag
Sziasztok!
Segítségét kérnék. Pentax K10D-hez szeretnék venni egy Sigma 18-50-es obit. Ebből találtam Makrot és nem makrot is. Ez számomra azért érdekes, mert Sigmáég weblapján csak makrot tüntettek fel. Ezen kívül az egyik szűrőmérete 67 a másiké 72mm. Ez az egyik: [link] és a másik: [link] Szerintetek melyik legyen? Árban nincs nagy eltérés csak pár euro.
Köszi előre is!
Peeter -
BEE
addikt
[link]
Itt a harmadik képen jól látszik az a diffúzor amit az FZ30-hoz készítettem.
Kb 5cm széles matt fehér műanyag csík, aminek a füle a vakupapucsba szorul,
és elől beakad a vaku házának elejébe.
A hátsó részére ezüst színű fóliát ragasztottam.
A fehér műanyagokkal vigyázni kell, mert nagyon erős vörös színt visznek a képre.
Az FZ30-am pedig még meg van.
BEE -
Jazz
veterán
válasz
Hydra SR #4969 üzenetére
Csak egy bajom van, hogy ezeknek a szűrőknek a menethossza olyan 2-3mm, ami meg nagyon kevés ahhoz hogy a műanyag tubusos adapterembe belekapassam (leglább a menetet csinálhatta volna fémből a pana), úgy hogy nem tudom.
A diffúzor meg már meg is van, egy műanyag (tej-üveg hatású) flaska hengere, hosszirányban elvágva hogy ráhessen feszíteni.
Viszont egyszer már próbáltam rátenni egy UV szűrőt, de a műanyag ugye nyúlik, a menetek is könnyen elhajlanak picit, főleg ha megakarnád szorítani, szóval csak egyszerűen átugrott mikor behajotttam, és nem tartott semmit.....nem tom mi tévő legyek.... -
Jazz
veterán
válasz
Hydra SR #4967 üzenetére
Köszi a tippet!
Amúgy FZ5-höz használnám, és a DCR-ből, a külső rugós akármiből kicsavarható a lencse, ami még magában egy műanyag házban van, azaz olyan mintha egy kb. 33mm-es szűrő belelenne csavarva egy nagyobb házba. Tehát ezt direkt így találták ki, és nem szedem ki a lencsét, eszemágában sincs.
Próbáltam terelést is, megvezettem egy alufóliával, de az folyton elhajlik, leeseik, meg ugye felugró vakus, mindig rárakni ha vakuzok, meg nem is olyan jól szórja a fényt, erre meg diffúzort még pluszban nem is tudok rakni.
Valahogy így nézne ki:
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Tipp: veszel egy akármilyen gagyi, akár használt és karcos UV vagy ritkán használatos színszűrőt amit párszázért hozzádvágnak mondjuk apróhirdetésben, börzén vagy a Soós fotónál, kiszedet az üveged és a helyére nyomod a DCR-250-es lencséjét amit szétbarbárkodtál.
Tipp 2 (én ezt ajánlanám inkább): tereld a vakufényt, használj diffúzort vagy vegyél külső vakut ha a gépeden van vakupapucs stb., én nem szednék szét egy DCR-250-estPláne hogy nem is egy lencséből áll, hanem több lencsetagból amit ha nem halál precízen raksz össze akkor használhatatlan lesz.
-
Jazz
veterán
M55-ös szűrőfoglalat kéne!
(tehát lencse nem, mivel egy DCR-250-nek a lencséjét akarom majd belerakni egy közdarabbal-->mivel annak a gyári rugós rögzítő kengyele baromi magas peremet eredményez /átmérő 85/, és leárnyékolja a vakut makrózás közben)
Tud ebben valaki segíteni, hogy hol lehet beszerezni? Thx! -
-
Dare2Live
félisten
Erröl jut eszembe amit nemrég olvastam photozonen. canon 24-70 2.8L:
''he Canon EF 24-70mm f/2.8 USM L proved to be a worthy representative of the pro grade lens league ... if you can get a good sample. During the last two years four lenses has seen the lab with only one within specs - this is disappointing especially for a lens of this price class.''
meg 100-400L
''[L]The Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 USM L IS is a very good performer with few weaknesses ... that's assuming you get a good sample - the first tested sample was mediocre whereas the second one performed very fine.[/L]''
meg.... -
Dare2Live
félisten
jovanna, felhívtam a figyelmet arra, hogy ittis van szar széria. mindenhol.
-
biggamer
veterán
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata, véleménye a Canon EF 17-40mm f/4L USM objektívről ?
Fontos lenne. -
biggamer
veterán
.
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
-
Jinxx
senior tag
válasz
conchris #4946 üzenetére
Ha ugyanannyiba kerül, nem tudok segíteni. Nekem kitobim van, meg vagyok vele elégedve az árához képest, de tervben van a lecserélése. Ha jól tudom, aki itt elkezdte, mindenkinek kitobi van, nem tudom, lesz-e valaki aki tud valamit mondani a Sigmáról. Ha esetleg helyben ki tudsz próbálni egy kitobit és egy sigmát, és megnézni a képeket akkor vedd amik neked jobban tetszik.
Hozzátenném még azt, hogy ha van rá pénzed, vedd egyből valami jobb alapzoomal. Pl. Sigma 17-70 f/2.8-4.5 DC. A kitobival nem hiszem, hogy évekig el fogsz lenni. -
Jinxx
senior tag
válasz
conchris #4944 üzenetére
Szerintem túl sokat szidják a kitobit. Árához képest igenis használható, és jó adottságokkal rendelkező darab, főleg ha kitben veszed. Nem tudom, hogy mennyi különbség van a két obi között, de nem lehet sok. Szóval a helyedben megvenném kitobival (máris spóroltál kb. 20k-t a Sigmához képest) és későbbiekben úgyis valami százezres nagyságrendű, szép rajzú, vagy nagy fényerejű obit fogsz hozzá venni, mert csak jó obival van értelme Dslr-t használni.
Mellesleg a nagy szórás, és a fókuszhibák miatt a Sigmát is sokan szidják. -
conchris
csendes tag
Hi! Szerintetek melyik a jobba a Canon kitobija, a 18 - 55mm-es vagy a Sigma 18 - 50mm-es F3,5-5,6 DC? Szeretnék egy Canon EOS 400D-t venni és arra gondoltam, hogy nem kitobival veszem, mert a kitobit sokan szídják, hanem inkább csak vázat veszek és hozzá egy Sigma 18-50-et. Vagy nincs különbség a két obi között?
-
lesaux
veterán
válasz
D4rkm4n #4940 üzenetére
Elvileg igen, én még nem rendeltem csomagküldőktől, legalábbis nem rémlik. Ahogy Hydra SR is írja, nyilván nem fogja megvárni az ürge, amíg fókusztesztet csinálsz meg ilyenek, de darabra ellenőrizheted a cuccot a jelenlétében. Ha nem stimmel, felvesztek egy jegyzőkönyvet, hogy nem te loptad ki, hanem tényleg nem volt a dobozban x termék.
Azt viszont nem győzzük neked elégszer hangsúlyozni az összes topicban, hogy mondd le az edigitalos rendelésedet (következmények nélkül megteheted, mint ahogy a honlapjukon is olvasható), és vedd meg máshol. Nyilván lemondás előtt célszerű felhívni az új boltot, hogy nekik van-e raktáron. -
-
D4rkm4n
őstag
Tehát akkor ez azt jelenti, hogy fizetés előtt nyugodtan átnézhetem a csomagot?
Hydra SR: Azt hittem én is az edigitalról, hogy korrekt cég. De arra nem voltak képesek, hogy írjanak egy mailt, hogy ne várjam a futárt egész nap, mert Isten se tudja, hogy mikor érkezik meg hozzájuk a rendelt gépem. Én pedig ugye nagy izgalomban vártam mint hülyegyerek a Mikulást és lemondtam minden programot. Szóval ha megérkzik a gép, holtbiztos, hogy tőlük soha többet nem rendelek semmit. -
-
BEE
addikt
válasz
Zoli bácsi #4918 üzenetére
Vagy jó makró, vagy jó zúm. Sajna választani kell.
1:1-es makróban csak fix obik vannak, a zúmok 1:3.5-4 körül mozognak.
Sajnos az árak is a 100-150 ezres sávban mozognak általában,
vagy olcsóbban vehetsz nagyobb átfogású utazó zúmot,
aminek viszont képminőségben vannak gyengéi.
BEE -
válasz
Zolibá: magának egy 1:1 makró obira van szüksége. Én ajánlanám pl a Micro Nikkor 60/2.8 D-t.
Itt a teszt:
[link] -
ThufirHawat
senior tag
válasz
zsiga667 #4931 üzenetére
Az lehet, hogy megvárja (bár nekem egy sem várta meg). De hogy ki nem bonthatod, amig ki nem fizeted, az tuti. A futár nem ért hozzá.... Te szétcincálod a dobozt, aztán azt mondod neki, hogy hiányzik belőle a slaffantyús kallantyú. Nem tudja eldönteni, igazad van-e vagy nincs, de se a sértetlen csomagot, se a pénzt nem tudja majd leadni a telephelyén.
Mivel Te nem tőle, hanem az on-line bolttól vásárolsz, így neki tök felesleges reklamálnod. Neki Te nem vagy vevője.
Hozzáteszem gyorsan, hogy én még csak a Gaia-tól rendeltem on-lány, és Bp-en kívül. Viszont tőlük sokszor.
De ne offoljuk szét... Megbízható helyekről kell rendelni, vagy személyesen átvenni, és kész! -
zsiga667
addikt
De. A futárnak kötelessége megvárnia amíg te kibontod és átnézed a csomagot, ugyanis ha valami hiányzik vagy sérült akkor az ő dolga felvenni róla a jegyzőkönyvet...
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Akkora szórás azért talán a Sigmáknál sincs, hogy egy pár, beltérben, rossz fényviszonyok között készült képről amit egy laptop kijelzőjén nézegetek, előjöjjön köztük a különbség. A képzaj szerintem elnyomja a részleteket. Legalábbis erősen remélem, hogy ennyire nem durva a különbség 17-70 és 17-70 között
De azért kösz az ötleteket -
Zoli bácsi
őstag
válasz
biggamer #4924 üzenetére
Találtam egy ilyen obit: Sigma 28-300mm F3.5-6.3 DG MACRO kb. olyan árban van mint a 18-70-es. Nagyon jól hangzik ez a 28-300mm, de itt meg gondolom fényerő problémák lennének. Gyanús, hogy a google csak árlistákat dobott ki, míg a 18-70-esre keresve csomó fórumot, tesztet, stb találtam.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Zoli bácsi #4921 üzenetére
D40Xen csak az AFSes obiknak van AFjük.
Ezért is nem ajánlom senkinek a D40t. Mert szép/jó de bazira megvan kötve a kezed obik terén. Akkormár inkább D50....
orbano:
hydra: notebook más 5letem nincs.
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
Gyerekek az gáz hogy kaptam egy szemüveget és ''zavar'' a CA?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
biggamer #4919 üzenetére
Igen, köszönöm, a tesztet megnézve nagyon jónak tűnik. Azthiszem beruházok egybe, a kitobi helyett. Ha jól látom, makrón kívül is jobb képminőségem lesz Ezt árban el tudom érni. Aztán később ha vázat cserélek, ez az obi jó lesz rá. Már csak egy kérdés: Ez az obi jó olyan vázra is, amiben nincs fókuszmotor? Konkrétan a D40x-re gondoltam.
-
biggamer
veterán
válasz
Nekem ilyen van, még csak ez az egy objektív : [link]
Nagyon meg vagyok vele elégedve, most olyan 80.000 körül mozog az ára.
Nagylátó és makró egyben.
Persze nem csak makróra kihegyezett üveg, de kezdésnek megteszi.
Nagyon jól tartja az árát, én egy éve vettem, és azóta kb. 10.000 Ft-tal kerül kevesebbe.
Vele készült képeket láthatsz a HSZ-em alján lévő linken. -
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Nikon D50-em van, kitobjektívvel. Mikor megvettem, mondtam, hogy jó lesz nekem kitobival..... hát, három hónap után kezdem máshogy látni. Igazából legjobban a makró hiányzik, nem bír elég közelre fókuszálni a gép. Mióta láttam egy (Azthiszem Pana FZ-50) bridge géppel készült fotót, ahol a szitakötőnek meg lehetett számolni a szemén a ''mozaikokat'', azóta ilyesmi fotók elkészítésére fáj a szívem. Igazából olyan obi kellene, ami nagylátószögtől a kis teléig lefedne mindent, és makrózni is lehetne vele. Nézegettem az e-digitálnál, a nikonos obikból egy szerepel a makróobik közt, az is majd valamikor jövő hónapban lesz. Amit néztem a zoom objektíveknél, hogy talán makróra is jó lenne, azt meg lehúzzák az értékelésnél. Arra gondoltam, hogy ha vennék egy jó obit a kitobi helyett, akkor később elég lenne vázat cserélni az obihoz. Az obik ára talán nem esik le ennyire, ahogy a vázaké. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy tudnátok objektívet ajánlani? Ha lehet, ne hatszámjegyű forintösszeg legyen.....
-
Hydra SR
addikt
válasz
biggamer #4915 üzenetére
Mivel nettóban tudok vásárolni újonnan és olyan 72k körül láttam a legolcsóbb helyen (ez nettó természetesen), ennél többet nem szánnék rá.
Még hozzáteszel ugyanennyit és megvan a 17-40 F4L
Egyszer én is akarok egy olyasmit de amire ez kell azt nem váltja ki egy kisebb zoomátfogású és 1-fé-vel gyengébb obi, akármilyen atomkirály is a rajzolata és megtéveszthetetlen az autófókusza. Ezt két külön obival fogom megoldani. -
Hydra SR
addikt
-
-
mittu
csendes tag
üdv
BEE említette ezt: http://www.digitalmix.hu
valóban remek árai vannak, én itt rendeltem obit. majd írok róla pár sort.
m
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
Mercutio_ #4907 üzenetére
Igen, maga a teszt írója is a Pentax kitobiját hozta ki toronymagasan győztesnek a kitobik közül de ha csak szigorúan a számokat vesszük, már az is elegendőnek tűnik ennek alátámasztására.
''Ettől függetlenül 2,5-3X annyiba kerül a 17-70, így el is várható, hogy jobb legyen''
-> azért láttunk már jópár be nem teljesült elvárástúgy tűnik, ez nem az. Legalábbis remélem mert ilyet akarok venni. Amint megkapom a múlt havi túlórapénzeimet, meg is veszem
-
csiga997
őstag
Egészen komoly lépéseket sikerült tennetek az ''environmental portrait'' ösztönös fogalmi meghatározásában, de ne aggódjatok, kitaposott úton jártok.
Itt van erről egy egész jó(nak tűnő) cikk. [link] (Mondjuk, én nem olvastam végig, de a google igen)
További ismeretanyag, a teljesség igényével: [link] -
biggamer
veterán
válasz
MekkMaster #4895 üzenetére
Volt, hogy láttam 10.000-ért az INDEX-en ( valakinek nagyon kellett a pénz, és nem akart várni ), általában 15-20-ért szokták kínálni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
MekkMaster #4895 üzenetére
Service pack 1:
egészen pontosan ''Canon EF-S 18-55mm/F3,5-5,6 II'' az EXIF alapján.
Üdv.: Ropi -
pacorro
aktív tag
De bizony lehetséges a portrénál természetes környezet ábrázolása. Csak ez nehezebb (a kép jelentését erősítve), mint kis mélységélességgel, beállított háttérrel fotózni.
Alapvetően egyetértek a cikkel, ha hozzátesszük, hogy ez csak egy lehetséges fajta portréfotográfia. Mondhatnám a legegyszerűbb. Kis mélységélesség, mosott, sötér háttér, aztán durr bele. De a portré lehet arcportré, félalakos, egészalakos, és nagyon unalmas lenne, ha mindegyik az idézett eljárással készülne (ezért is unalmas, ötlettelen a modellfotók nagy része). Nagyon szép képeket láttam már, amelyeken bizony bemutatták a ''modell'' természetes környezetét, szobát, műhelyt, utcát, akármit. Meg nagyon sok olyan portrét is, amelyik technikailag tökéletes volt, képnek meg borzasztó pocsék, túlságosan művi, mesterkélt.
Belinkelek pár képet, amik nem is portréobjektívvel készültek, a háttér sem homogén, és mégis kiváló portrék:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest