- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
biggamer
veterán
válasz
pacorro #4764 üzenetére
Azt tudom, hogy miután elolvastam a tesztjüket a Sigma 17-70-ről, vettem meg azt az objektívet.
Imréné Tamás Anikó írta azt.
Háát nem bántam meg, nagyon meg vagyok vele elégedve, jó bolt volt.
Az ő férjétől, Imre Tamástól kértem segítséget, amikor kérdeztem a 70-200 f2.8 IS USM-ről, és nagyon kékészséges volt, amikor a véleményéről, tapasztalatairól kérdeztem őt.
A lányának van 30d-je és 70-200-a. (nekem is 30d-m van )
Nem tudom, hogy ismered-e őket, ott aztán van objektívpark.
Szóval jó volt a tesztjük, nem csak megrendelésre írták. -
Hydra SR
addikt
válasz
pacorro #4627 üzenetére
Értem én, hogy nem lesz az a minőség de ettől az átfogástól csak elfogadhatót várok, nem jót. Ez lenne az univerzális kattintós obim amivel jpegbe fényképezek főleg napsütésben, néha este eseményeket de akkor meg abszolút nem a csodálatos minőség számít, inkább csak hogy ne mozduljon be és legyen egy akkora zoom amivel mondjuk egy koncert első sorában állva beleférhessen az egész zenekar is vagy csak 1 ember, zoomtól függően. Némi vakuzással 2.8-on ISO800-on már sztem menni fog (kisebb koncert ahol nem 20m-re van az első sor a színpadtól). Ehhez kéne egy viszonylag gyors, pontos fókusz, egy kb 17-70-es zoomátfogás és elfogadható, min. kitobi szintű fényerő de inkább jobb, viszont nem szánnék túl sok pénzt rá.
Nem, nem féltem a gépemethasználni akarom
(mielőtt valaki megszólna, hogy egy koncert első sorában akarok fotózni
)
-
-
orbano
félisten
válasz
pacorro #4362 üzenetére
Köszönjük a részletes leírást. Mint matematikus tisztában vagyok egy ilyen becslés használhatóságával
Nálam is simán összejött majd' egy EV-nyi szórás. 200mm-en 160-nal készítettem a tesztsorozatban a képstabis képtől megkülönböztethetetlent, de ugyanakkor teljesen használhatatlanul bemozdultat is.
Én pedig ha a sörre gondolok, akkor türelmetlen leszek és bemozdulok -
biggamer
veterán
válasz
pacorro #4058 üzenetére
A 70-200/4 IS ( áttervezett lencserendszer ) vagy a 70-200/2.8 IS.
A közeljövőben szeretnék beruházni egy 70-200-ra.
Szerintetek melyik jobb minőségű, melyikkel lehet jobb képeket készíteni ?
Én a 70-200/2.8 IS-t néztem ki magamnak, de az már egy régebbi konstrukció.
Majd később szeretnék venni hozzá egy 1.4x vagy 2x-et.
Vélemények ??? -
Hydra SR
addikt
válasz
pacorro #3914 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ezt jól értem. Most akkor ez melyiknek kedvez? A cropos vagy a full frame lesz kevésbé zajos? És a fényereje meg a mélységélessége melyiknek lesz nagyobb?
A cropos nem azt jelenti, hogy ha leveszem a képpontszámot akkor nem szoftveresen interpolál másképp a képpontokból, hanem eleve a leképezési méret csökken le? Ettől szerintem a képzajnak nem kéne változnia, a másik kettőnek viszont igen. Vagy rosszul értelmezem a croppolást? -
Damage
senior tag
válasz
pacorro #3791 üzenetére
Ha bárki hasznosnak fogja ítélni azt amit leírtam, akkor már most hasznosnak tartja. Innentől szerintem felesleges tovább fokoznom. Elmondtam, hogy nekem miért érné meg jobban a 400mm-es, felesleges lenne mégegyszer leírnom és nem célom bárkit is meggyőzni arról, hogy ezt vegye a fix 300mm-es helyett!
Úgy gondolom, hogy idáig szakmai jellegű volt és nem torkollott személyeskedésbe, de tényleg felesleges mégegyszer leírnom, amit már leírtam. Nem tudok mást hozzáfűzni, ezért mondtam, hogy felesleges bármit hozzáfűznöm és flame szerű vitát indítanom. Akinek van más véleménye, az természetesen leírhatja, nekem nincs több érvem a 400-as mellett. Remélem nem gond, hogy nem akartam ebből flame-t. Tudom, hogy nem 2 személyről szól a fórum. Ebben az esetben egy szót se írtam volna, mivel -ahogy már egyszer leírtam- nem célom mások meggyőzése, hogy a 400mm-es jobban megéri!
Köszönöm, hogy elmagyaráztad nekem, hogy mire való egy fórum! Idáig nem tudtam, hogy ''erre való''! -
j.bravo
addikt
válasz
pacorro #3558 üzenetére
És az olyan, ami teljesne rendben van? Tág rekeszen is? (ha le kell rekeszelnem, akkor ugye hiába nagyobb az induló fényerő)
Megnézem, hátha megtalálom a hirdetést. De ha kéznél van és elküldöd PÜben, örülök
A legnagyobb bajom egyébként az, h minél többet költök obira, annál kevésbé fogok tudni vakut venni, pedig az is kelleni fog -
ThufirHawat
senior tag
válasz
pacorro #3543 üzenetére
A 200/1.8L a többség (pl itt valszeg mindenki) számára nem jó választás, több a hátránya mint az előnye. Egyszerűen túl nagy és túl nehéz, és még csak nem is igazán ''hosszú'' ezért a pénzért. Utálnánk. Azért vonták ki, mert akinek kellett ilyen, az már megvette rég. Annyiért inkább egy 500/4 IS-t választana a többség.
50/1.2 detto: nagyon keveseknek fog kelleni, márcsak azért is, mert az 50/1.4 kimondottan jó.
Ezek célszerszámok, amik csak azoknak jelentenek igazi értéket, akik valóban kihasználják, hogy egy egészen picivel jobbak-többek, mint az utánuk következő (lényegesen olcsóbb, f/4-től azonos teljesítményt nyújtó) társaik. Kb. olyan ez, mint a különbség egy 50e Ft-os, és egy 300e Ft-os akkus csavarhúzó között. Van, de 99,99% számára észrevehetetlen. Persze 0,01% ölne érte.De ezek nem a hétvégi barkácsolók...
-
hali01
őstag
válasz
pacorro #3424 üzenetére
Ez szép és jó!De szted mit szólnának az üzletben ha nekiálnál obit tesztelni úgy,h kimész vele az utcára,felragasztasz egy újságot a falra,felálványozol és nekiálsz szarakodni?
Viszont ha a magyarországi gariviszonyokat nézzük akkor csak így lehetne biztosra menni.
Én nem is fogok uj obit venni ebben az életben az nagyon valószínű. -
j.bravo
addikt
válasz
pacorro #3031 üzenetére
El is vitték.
Csütörtök előtt semmiképp nem tudtam volna érte menni, úgyhogy mindenképp lecsúsztam volna róla... pedig jó lett volna. Ez van.
Még mindig 7D lenne amit leginkább szeretnék, de ha nem történik valami csoda (a maihoz hasonló), akkor vsz d50 vagy pentax k100d marad.
Esetleg ha valaki tudna 7D-t hozni az Államokból, ahol még mindig kapni... -
j.bravo
addikt
válasz
pacorro #3016 üzenetére
Köszi!
Eddig egyébként a Canon felé hajlottam a legkevésbé de a nikonos közepesen rossz/hó új infók miatt tudja a franc
De ha tényleg olyan sok olcsó és nem túl rossz obi kapható Nikonhoz, akkor lehet hogy d50 lesz.
Ha lehetne még itthon kapni, vennék egy Minolta 5D-t vagy 7D-t, de nemigen (illetve nem) lehet. Ebay-os dolgot (számomra) ekkora értéknél még nem merek bevállalni.
Megszoktam már a Minolta-megközelítést az A1 révén, és ott az anti-shake, ugye. De a TakSony Alpha már jócskán túl van a kereten
A vázba épített képstabi miatt hajlok a Pentax felé is de jó volna tudom mennyire gyors, mennyire vannak obik-kiegészítők (állítólag vannak bőven). A gyorsaság tényleg fontos, szeretnék táncot fotózni (próbáltam az A1-gyel is, finoman szólva is változó sikerrel). Ja és hogy mennyire zajos - a K100D-ről még nem találtam rendes tesztet, csak az *ist D (S, L)-ről. Nem merek általánosítani hogy ugyanaz az érzékelő ugyanannyira lenne zajos, lévén a D70 és D50 között is mennyi különbség van... Tudom, bármelyik szinte steril lesz az A1-hez képest, de akkor is...
[Szerkesztve] -
-
Az-X
őstag
-
-
Damage
senior tag
válasz
pacorro #2803 üzenetére
Egy IS-es obinak soha nem lesz bekapcsolt IS mellett olyan képe, mint IS nélkül. Persze normális fényviszonyok mellett. Köztudott, hogy jó fényeknél még ront is a képen az IS, ezért érdemes olyankor kikapcsolni.
2,8 kg (+ váz) nekem sok arra, hogy órákon át kézből fényképezzek és pl egy repülő madarat kövessek vele. A 400 L kb fele olyan nehéz sincs, a képe kitűnő, 100 mm-el nagyobb és az ára fele annyi, mint a 300/2.8 Sigma-é.
Egyelőre tényleg nincs pénz, de az már biztos, hogy vagy Bigma vagy 400L lesz a befutó, ha lesz annyi felesleges pénzem. Ezért is érdekelnének az M42-es obik, ha valaki tudna róla valami használható információt, mintaképeket adni és hogy hol érdemes beszerezni, hol lehet kipróbálni stb. Semmit nem tudok róluk.
Szerk:
''A régi APO-sra gondoltam, használtan. Az autofókusza biztos lassabb, de optikailag valószínűleg ugyanolyan.''
Ilyen nagyértékű obit nem szívesen veszek használtan és ha Sigma-ról van szó, akkor csak DG-ben gondolkozom. Így is drágább lenne ez a 300-as használtan, mint a 400L újonan. Azért nem mindegy...
[Szerkesztve] -
sszever
őstag
válasz
pacorro #2496 üzenetére
az utoljára említett újsággal csak egy gond van: mivel pár ember csinálja, így teljesen szubjektív véleményt tükröz (a hozzátartozó honlap is).
Néha-néha megveszem. Van benne az elején az olvasók levelei rovat. Az ehavi számban feltűnöen mind-mind egy kaptafára íródott, és nagyon tenyérbemászóan nyájasDe lehet, csak nekem tűnt fel.
Aktív témák
Hirdetés
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest