- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laraxior #12270 üzenetére
Gondoltam kiteszem kicsit a gépet a hidegbe és úgy tesztelek párat, viszont attól tartok, hogy ha utána behozom a melegre, nem fog-e bepárásodni a cucc? Végülis nem hagyom kint egész éjszakára és nem lesz lekapcsolva, sőt inkább szarrá lesz terhelve, tehát lehűlni nem tud.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #12241 üzenetére
Hát én annyira nem sorolnám az elitek közé a Viewsonic-ot de kétségtelen hogy a középmezőnyben elég jó. Nálam az elit: Eizo, Nec, Dell (kivéve a 2408WFP-t az iszonyatosan magas inputlagja miatt) Samsung, Lacie, és még a HP főleg az LP2475W miatt remek egy monitor csak kár hogy 150 ezer körül mérik de itt a bazárosoknál már lehet kapni 130 ért is
Ja és a Hazromonitorokat se felejtsük el a legjobbak játékra minden szempontból csak kár hogy hazánkban nem forgalmazzák őket pedig tuti hogy ilyet vennék
-
Viewsonic
aktív tag
válasz
Laraxior #12241 üzenetére
Eizo mar horror áron van nekem is volt 3db Viewsonic-om +itthon nekünk is figyel a 2435wm
Mostani moncsim Hyundai
elég csíra ezek után de ezt hordozgatom BP-LD között nem kell sajnalni ha kell fel is adom a csomagok közé
Legjobb monitorok közé sorolnám ami még elérhető másban nem is fogok gondolkozni -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #12204 üzenetére
32 perc volt asszem.
A Crysis Wars még brutálabb lett grafikában..azt még lehetett fokozni.
Összességében visz minden map-et faszán 1920x1200, minden high 30-60fps.Sajnos a laggal nem tudok mit csinálni, olyankor bezuhan a frame 1-2mp-re...
Grat! az eredményedhez!Ez már döfi!
Tényleg nézek egy Warhead bench-et... -
VinoRosso
veterán
válasz
Laraxior #12170 üzenetére
Ja tudom hogy vitték, de honnét ez a 10:1 arány? Mert a kisújjamból én is ki tdok szopni akármit. Az hogy viszik egy dolog, az már kérdéses hogy mennyire.
Ja mikor 3k volt a 4850
, meg 1,50 a kenyér, azok a régi szép idők...mikor olyan hideg volt, hogy eltört Napóleon falova a Don kanyarban
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Laraxior #12170 üzenetére
Most már azért kicsit másabb a helyzet,igencsak elszaladtak az árak az atiéknál is,meg nem mellesleg ti is ahogy látjátok,szinte dívat lett 4870-ről GTX260-ra váltani.
Válság?Mennyi most egy ref 4870-es kb 55000-60000Ft.és mennyi egy GTX260 kb az is 60000Ft.Válság óta a HD kártyák sokkal többet drágultak,mint az Nv-k.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #12156 üzenetére
Most keltem.
Szilveszterkor melózni fogok egy diszkóban, szóval délutáni kelés lesz most legalább 1 hétig még. De lehet hogy kettőig.Oly mindegy.
Full HD-ben nincs gond, tegnap nem keveset toltam a Wars-ot. De ezt leszámítva nagyon bosszant, miért nem megy az 1920x1200...
Ahogy mondod, nem túl régi mentett rendszereimmel próbálkoztam. Xp alatt választható volt desktop szinten a natív, de most hogy visszaraktam a Vista-t már csak a full HD választható, meg se jelenik az 1920x1200.Ki érti ezt?
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior #12090 üzenetére
Ha bírnák tartani azt a fogyasztás értéket amit igértek, akkor viszont érdemes a 285-öt választani szerintem, persze azoknak az usereknek akik nem vettek 280-at, mert azoknak teljesen felesleges akiknek már van280, viszont én a 285-öt várom, nem akarok tápot cserélni.
Meg remélem ennek megfelelően nem lessz drágább mint a 280-an, viszont ha az nv elakarja adni a régi chipeket,akkor valószinű drágább lessz úgy 10-15k-val -
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #12089 üzenetére
A valós kontrasztot ne hasonlítsuk a dinamikushoz teljesen más a kettő.
Lényegében a dinamikus kontraszt nem más mint hogy a monitor az adott hátérhez mérten váltogatja a fényerejét ha sötét a jelenet akkor növeli ha világos akkor csökkenti. És ez elég sz@r főleg hogy látni hogy vibrál a monitor bár az Acer G24 az nem rossz e téren sem ott már nem annyira venni észre hogy vibrál de 50.000:1-hez az értékeami nem rossz.
Szóval a lényeg hogy a dinamikus kontraszt csak parasztvakítás nem több.
A lényeg hogy olyat kell venni aminek legalább 1000:1-hez a valós kontraszt értéke és a max fényereje sem túl nagy olyan 300-350 kandela/négyzetméter az ideális. És akkor többnyire szép kontrasztos képe lesz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laraxior #12090 üzenetére
A Far Cry 2 az problémás. Az AA az plusz egy fázis a DX10.1 miatt ... még akkor is ha nincs alpha test object. A 8.12 ezen sokat segít, mert felcseréli a fázisokat, persze ezzel együtt az új driverrel megjelennek a DX10.1-es árnyék effektek, amik picit visszalassítják.
Hát 1000:1-nél biztos nem több valósban. Ezek az értékek a hülye marketing miatt születnek, hogy odapakolhassák a minél jobb számokat. Tiszta égő az egész
... mármint az egész piacra nézve.
-
Beowulf_78
addikt
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #12013 üzenetére
Hát igen már rég óta tudni hogy 2009 Q4-ben jön. Ráadásul az ATI a nyáron dobja piacra a HD5xxx-es kártyáit az nV meg honapókkal később. Pláne akkor lesz szarban az nV ha az ATI a Master chipes megoldással jelentkezik, bár kérdés hogy driver ügyileg hogy állnak majd vele (nem rossz az ATI de seggbe rugdoshatnák a szoftveres részlegüket is és akkor jó lenne)
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #11941 üzenetére
Az hogy jól néz ki nem jelent semmit....VF1000 is jól néz ki, és egy kalap fingot nem ér. Thermaltake DuOrb is jól néz ki, szintén nem ér szart se.
Meg kell várni a teszteket, ami persze semmit se fog mutatni a realitásból, szóval az megy tutira, aki fórumos tapasztalatokat leszűrve fog dönteni. -
keIdor
titán
válasz
Laraxior #11896 üzenetére
Karácsonykor én csak megosztanám valahol őket...
Amúgy itt van pár jó:
1
2
3
Ez se rossz.
Nosztalgia -
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #11756 üzenetére
Viszont mind a kettő játék erősen el lett b@szva. Normálisan megírt játékhoz elég 2 mag is...
Abu85: Érdekes nálam sem gyári BIOS van mégis szépen megy minden. 1-2 textúra bug van pl. CoD5-ben fehér csík veszi körbe a vizet, de ezen kívűl semmi szokatlan... 860/4400MHz-et löttem be a BIOS-ba és semmi baja. Azt mondjuk hozzáteszem, hogy Asus HD4870 TOP BIOS van a kártyán ami gyári 815/3700MHz volt csak én toltam feljebb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Szuperboci
senior tag
válasz
Laraxior #11736 üzenetére
Kb 5 perce számoltam be
Nem tudom, hogy fogadják
zsolt1129 : Sapphire kék nyákos ref kari volt.
Idézem magam:
"Tudni illik 4870 em volt elötte.Ahoz képest egy álomHangja egyáltalán nincs legalábbis nincsenek felpörgések mint 4870 nél.40% on megy alapból a venti igy 50 fokos,terhelés alatt is csak 46-47% on pörög,így olyan 78 fok körül van a mag.2d be rendesen visszaveszi 300mhz re a magot ,100 ra a memokat.181.00 es driver van fent, egyenlőre nem volt fennakadás semilyen játékkal.Stabilabb fpsek vannak,ezalatt azt értem hogy a minimum fps magasabban van.
Konkrétan 4870 el sem volt bajom,el lehetett viselni gyermeteg gondjait kellemes ára mellett.Legfőbb ok amiatt eladtam a driver.Hihetetlen, hogy hozzászólások hegyeit lehet olvasni külföldi és itthon fórumokon is, hogy ez a baj a texturákkal,ez nem megy, kifagy stb.95% ba ATI kártyákon.És nálam itt a pont.Lehet hogy rá kellett fizetnem 15k t a 4870 re részemről egy picit erősebb és megbízhatobb kártyáért megérte." -
keIdor
titán
válasz
Laraxior #11600 üzenetére
Kína legnagyobb "ellátója" végülis... gondolom ott is csomagolnak.
Amúgy a Palit bírtokában van a Gainward, tehát a kettő ugyanaz. (nem véletlen, hogy egyforma mindig a NYÁK meg a hűtés ezeken) Galaxy már ideje elég csöves, tavaj a 8800GT-nél kezdek el hanyatlani, mert nagyon sok nem ref. kártyájuk ment tönkre, viszont az Inno3D-vel semmi gond sincs. Volt 4 éve a 6600GT botrányuk azóta nagyon rossz a hírneve, pedig sok mai gyártónál jobb szvsz... -
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #11563 üzenetére
Ez igaz,valóban rajta van a dobozon is a feature-ok között(most néztem meg). . .de internetes rendelésnél nem megy olyan egyszerűen a visszacsere. . .még azt persze megteheti az ember,hogy nem veszi át de azzal meg a saját idejét rabolja,hogy nem megfelelő cuccot rendelt és kezdheti előről a keresgélést.
Boltban tényleg egyszerű,meg kell nézni a dobozt.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Laraxior #11276 üzenetére
Csak most már az van,hogy a 4870 lassan drágább,mint GTX260
.
Pl.:4870-ek:[link] , [link] , [link]
GTX260 pedig:[link] , [link].
Igaz ezek árak csak viszonyítás szempontjából szerepelnek,de úgyanúgy a 4870X2 is kb 20000-25000 drágább mint a GTX280.Szal azért már ár-érték szempontjából sem olyan jó az Ati,és akkor még nem is linkeltem be a HIs karijait,azok még ennél is drágábbakMod.Mi vagy te Abu,beépített ember,Németország nagy gyárait komolyan éríntette a gazdasági válság(Mercedes,BMW,Porsche,meg még jópár nagy céget)
.
-
TTomax
félisten
válasz
Laraxior #11206 üzenetére
Én kihagynám ezt a helyedben...persze te döntöd el mire költesz,de ez nem lesz egy hosszú életű VGA,ennek a kiadása nekem azt sugalja nem lesz 09Q1-ben GT300
Ez a 448bit megint egy szivás lesz,mint ahogy a GX2-ön a 256 bit volt...
Meg hogy ezt hogy fogod vizezni,és egy blokk mennyi lesz rá.... nekem nagyon nem szimpatikus ez a dupla PCB megmondom mi jut nekem az eszembe... a 7950GX2... az jut az eszembe... ugye nem kell ecsetelnem mekkora bukás volt... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laraxior #11146 üzenetére
Semmi lényeges ... csak a nyári noti GPU botrány folytatása. Az INQ vett egy vacsiúj Apple notit és kettévágta a chipet. A mikroszkópos vizsgálat kimutatta, hogy a chip kötései ugyanolyan anyagokból készültek, mint az NV hibás noti GPU-i. Ebből nyilván levonták azt a következtetést, hogy gyakorlatilag továbbra is hibás kötéseket használnak a notis NV GPU-k.
Írtam az NV-nek, de nem méltattak válaszra. Egy mérnök véleményét is megkérdeztem aki azt mondta, hogy fogalma sincs mi történik az NV-nél, de az INQ kísérlete csak arra bizonyíték, hogy a gyártáshoz használt anyagok megegyeznek az új GPU esetében a nyári hibás GPU-k kötéseivel ... viszont ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az új verziójú grafikus procik is hibásak. Azt mondta, hogy az NV-nek ki kellett volna adni egy hivatalos közleményt a nyári GPU hibákról, a problémát teljes egészben dokumentálni kellett volna, és az alkalmazott javítási eljárást is megindokolva részletezni illik ilyenkor. Ez máig nem történt meg, szóval csak találgatni lehet.
Egy másik mérnök is hasonló véleményt mondott: NV GPU-s notit addig nem érdemes venni amíg a hivatalos dokumentálás nincs közzétéve. Viszont az INQ kísérlete nem bizonyíték arra, hogy az új chipek is hibásak.Hát kb. ennyi
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #11117 üzenetére
Ezt én már rég mondogatom hogy nem lassabb a Vista játékokban legfeljebb 2-3 fps különbség van ide vagy oda. De hát az elvakult XP fanok mindig lehurrognak
Felkel tenni az SP1-et meg a többi frissítést és jó atom stabil legfeljebb a régi játékokkal lehet gond de azokkal meg egy szűk rétegen kívül nem sokan játszanak.
Ráadásul én 64-bitest használok ami köztudottan a "legszarabb" és lám még is megy minden ami meg nem az többnyire nem a Vista hibája hanem a saját lámaságom é -
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #11068 üzenetére
Mert neked nem számít hogy a ventillátor milyen állapotban van.
Úgyis vizezel mindent előbb-utóbb.
Aki viszont nem...azt azért érheti meglepetés. Hiába vannak jól csapágyazva a gyári ventillátorok, nem erre lettek beállítva a gyárban, hogy 100% forogjanak. Persze bírja a 100%-ot is csak jóval kevesebb ideig...
-
válasz
Laraxior #11011 üzenetére
De hát pont ezt csináltam most:
Minden alapon:
min 22
max 39
average 30Proci és vga húzva:
min: 25
max: 44
average: 34Ennyi a gyorsulás, a tesztből pedig azt látni, hogy a proci órajelének emelése semmi gyorsulást nem hozott, csak akkor emelkedett az fps, mikor a vga-t húztam. Egyébként a Te teszted is csak azt mutatta meg, hogy a vga 16%-os húzása mekkora gyorsulást eredményez, de azt nem, hogy a processzor húzása mennyit, ha jól emlékszem.
-
sniper elite
senior tag
válasz
Laraxior #10897 üzenetére
Jah aztán bekrepál a pumpa mint nálam fél éve, és máris veszélyben kompletten az egész rendszer, CPU meg a karik, valahogy nem találom biztonságosnak, a másik meg hogy bármi miatt eltömödik a cső vagy máshol és úszik az egész rendszer... lehet jólnézki meg minden, de van benne rizikó szerintem! Bár persze előnyei is megvannak! Mondjuk én rajta fogom hagyni a ref hűtést biztos ami biztos
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #10788 üzenetére
Re subaru aláírás: nekem simán megfelel, ahogy megfelelt a G92 is, ez is megfelel. Csak azt nem értem, hogy ekkora sz@r az nV és még mindig a G80-at nyomatja, akkor, hogy lehet, hogy a mai napig nem készűlt olyan egymagos radeon, ami behozné ennek a sz@r G80-as GTX280-as sebességét.3 éves technológia, és még mindig nem sikerült behozni. Lehet szégyen, hogy az nV még mindig itt tart, de akkor az nem szégyen, hogy még mindig nem sikerült erősebb kártyát csinálni...
Nem feszültségkeltés, pusztán elmélkedés. Subaruval meg végképp semmi bajom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Milyen notebookot vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest