- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Redmi Note 13 4G
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stol
addikt
válasz
Laraxior #17121 üzenetére
Amit otthon "spájz" körülmények között ki tudsz terhelni, nincs 200W.
Persze, nyomhatom, de majd emlékezz erre. Mindig az nevet, aki a végén nevet.Honnan tudod, hogy 200W+? Mérted az eső feszültséget az alaplapi VRM-ek induktív tagjain és visszaszámoltad az induktivitások ellenállása és magfesz alapján? Mert enélkül vagy lakatfogós mérés nélkül nem tudod, mit eszik, sőt, nem tudsz te semmit.
Ha itt tartunk. Miért egyre több fázisúak a CPU VRM-ek? Megsúgom, nem a max leadott teljesítmény miatt.
Gép alkatrészeire saját magad teremted elő a vételárat? Ez-esetben jogos, azt csinálsz, amit akarsz.
-
stol
addikt
válasz
Laraxior #17118 üzenetére
Mérted? MŰSZERREL? Én mértem. A GTX 280 hűtője fizikálisan alkalmatlan 150W-nál több hő eldisszidálására. Nem hiszed? Kit érdekel?
175W-ot akkor eszik a húzott Q6600, HA minden részegysége EGYSZERRE dolgozik. Ez gyakorlatilag lehetetlen.szerkesztés gomb ismerős?
Ismerős.
"Nem mindegy, hogy hülye okoskodik, vagy okos hülyéskedik." Ismerős a mondás?
Műszeresen mért eredmények nélkül nem dobálózok fogyasztási adatokkal.
Vegyél egy TESCOS fogyasztásmérőt és meglepődsz. De oszd el 2-vel a számot, mert 60%-nál nincs nagyobb hatásfoka annak a szarnak.
Részegységek fogyasztását mi lakatfogó műszerrel mérjük, ekkor látjuk az áganként folyó áramokat.Persze, hogy hideget fúj, mivel nincs is rendes hőleadó felülete
Ha miskolci vagy, szívesen látlak egy műterheléses tápvizsgálaton de szólj, hozzak kamerát, mert múltkor nem sikerült jól lefilmezni a detonációt
-
diegho
nagyúr
válasz
Laraxior #17111 üzenetére
akkor meg ne ajánlj már hülyeséget itt annak aki segítséget kér... ha nem értesz hozzá akkor inkább ne mondj semmit. A 650-es LC power 250-300W körül szétesik...
írod, hogy FSP booster van a vga-ra kötve, a Q6600 meg talán fogyaszt minden mással együtt 150-180W-ot... próbáld ki úgy, hogy a booster nincs rákötve. Elhiszem, hogy nem értesz hozzá, ezt már nagyon sok helyen bizonyítottad a fórumon, de a hülyeséget nem kéne reklámozni...
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Laraxior #16883 üzenetére
Sorry, ígérem végignézem.
pisti88+
fix 80%-al az a bajom, hogy elég hangos már, és nem hűti le jobban ha csak win megy, akkor is kb 43fok ha 40%-on megy meg ha 80-on járatom. max 1-2fokkal hűvösebb ahogy elnéztem. (játékba hagy zúgjon, de ha csak vegetál a gép nem kell neki felszálni)
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Laraxior #16817 üzenetére
Igen, csak azt nem értem, mert elvileg a P43-as lapkakészlet annyira nem rossz, akkor miért nem lehet legalább azokat állítani ezen az alaplapon mint az ugyanezzel szerelt Asus lapon
Mert ugye az Asrock az Asus leányvállalata legjobb tudomásom szerint. Jó persze valamivel gyengébbnek kell lennie, de én nemértem ezt na mind1 nem értek én a lovakhoz
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Laraxior #16815 üzenetére
Értem, hát lehet az lesz belőle. Majd kiderül hogy tudok bizniszelni, mert pénzt most egy jó darabig nem szeretnék rá költeni. Most töltök egy játékot próbaképp! : ) amire azt mondták megizzasztja a ketyerét, úgyhogy arra vagyok kíváncsi. Ha az is flottul megy, bár nekem elég alacsony felbontáson fognak futkosni a játékok, (1280x1024) még az is lehet hogy hozzá se nyúlok, majd csak egy év múlva. Most egyenlőre jó pár játék van ami ennek a 260-asnak nem nagyon jelent kihívást, én pedig régóta játszottam volna vele, de sajna az előző konfig nem tette már lehetővé.
-
pisti88+
senior tag
válasz
Laraxior #16660 üzenetére
Csak jolgondoltam akkor, kajak megvenném ha ugy menne, bazz jobban menne ugy mint a mostani nagy batár vadállat alapjáraton
Mondjuk az én 260-am is megadta magát valahol 740 körül...
Robix06:dobjál már egy márkot ilyen orajelekkel elég lesz csak a 780/x/x-et bejáccani kiváncsivá tettél... Mivel hütöd amugy? Vízzel vagy levegővel? Ha ilyen jol megy akkor hogy nemlátunk a toplistában könnyen az élen lehetnél -
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #16456 üzenetére
nagyjából látom mi a jó kis ex amp-d vége:
760/2600 3dmark2006 végén fagy
750/2600 összes szintetikus teszt lefut, de minden konfigok fő teszterében, a dirt-ben fél óra után kifagy.
(ez egyébként a legtutibb teszt: rallyvilág, bmw terepjáró, ontario, és futam után külső nézetben hagyni az ismétlést. ha lefut legalább 3 kört hiba nélkül, akkor semmi nem fogja a gépet kifektetni. se prim95, se játék, se semmi...)így maradok a 735/2500-nál. azzal minden elmegy. valahol a kettő közt lehet az igazság, olyan 745/2550 körül.
már csak egy trisli-s deszka kéne, és a két kollégától begyűjteni a maradék amp-idet...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #16452 üzenetére
végül is majdnem mind1. a 3d06 pontvadászathoz most kevés a procim, csak égni tehetnék fel valami 17k körüli eredményt. játéknál meg elég ez is... (csináltam azért hirtelen egy light-os 735/2500-as profilt a rivában) - gondolom valahol 750/2600 körül lehet a vége.
az előző karim egy 8800gt volt, (az előtt pedig 2*8800gt sli, csak ott valami driverrel, de inkább a fos lapom 8x pcie sinjeivel volt gondom)
tehát a 88gt már kevés volt a gtr2 f1 optimalizálatlan modjához. 22 autónál, full szűrőnél megfeküdt. (7-8 fps-eket produkált). csak edzéseket tudtam menni. ez a kártya pedig keresztben lenyeli mind a 22 db. f1-es autót, a moddal, az írójával, és még a szomszéddal együtt is....
ez a vga nyers, tömör brutalitás....
a hűtése szerintem nem rossz, de olyan a hangja feltekerve, hogy a paksi alatti légvédelem beindult. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #16396 üzenetére
hi Laraxior!!!
már a jómúltkor csorgattam a nyálamat az - asszem első - 280 amp-dre. háááát. nállam kötött ki. (a ceaser féle)
a felfedezés örömére most nem vok ráállva. megosztanád velem az alapfeszes, léghűtéses, nálad még stabil frekiket. mert akkfor kicsit alatt csinálnék egy profilt a rivában.
-
Zájec
veterán
válasz
Laraxior #15905 üzenetére
a másik dolog,: köszönöm a biztatás és az elismerést amid töled kaptam az eredményemmel kapcsolatban...
egyébként nagyon szépek a te eredményeid is, mondanám hogy tetszik, de sajna nemtudom megnézni öket, mert rossz helyen az imageshack-on töltötted fel, és ott egy idö után elvésznek a feltöltött képek... Ha van egy kis kedved és energiád, akkor tedd fel a kepfeltoltes.hu-ra , és kérd meg Rover623 mestert hogy tegye fel öket.
-
Zájec
veterán
válasz
Laraxior #15905 üzenetére
"ezt se feledd" én nem felejtek
a procipont meg annyi amennyi , nemértem miért mondod hogy "a procipontról nem is beszélve".... kicsit bövebben fejezd ki magadat ha érthetö akarsz lenni....
a félszavas mondataidból ezt nehéz megérteni...Lauda ::
"A procin még bűvölhetnék, de a fenét se érdekli hogy őszinte legyek."
most nézem , nálad pont elég lenne az a pici büvölés ahhoz hogy BR4D eredményél többet csinálj... csak 100pont a külömbség... a procid szerintem menne 4.3-t is lazán, ahogy nézem az eredményedet, persze több fesszel.. megaztán az új driver is hozhat valami javulást... próba cseresznye -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #15612 üzenetére
Pont most hétvégén?
Ajaj...
Tegnap valami történt a hátammal edzésen, és nem birok mozogni. Fasz tudja mi lehet, de nem tudok mozogni, fizikai fájdalom a levegővétel is, és bármi egyéb...leülés felállás, szarás...minden. A levegővétel is mocskosul fáj, modhatjuk ideiglenesen meg vagyok bénulva.
Persze arra is gondoltam hogy pár bordám odalett, de nem volt emlékeim szerint gond, bár sokat kesztyűztem az tény.
Remélem nem bordatörés, mert akkor pár hétre nekem meszeltek.
De persze a tali jó lenne, csak nekem most ilyen állapotban ez kivitelezhetetlen sajnos.Mint ahogy sajnos meccsre se fogok tudni menni biztosítani, ha így marad az állapotom.
-
sb
veterán
válasz
Laraxior #15451 üzenetére
Nem én kérdeztem.
Én csak válaszoltam arra a kérdésre, hogy "megéri-e 260-ról 280-ra váltani"
Leírtam puszta tényként, hogy 15-25% lehet vele nyerni felbontásfüggően (meg attól függően, hogy 192 vagy 216-os a 260) - tuninggal együtt is, mert kb. ugyanúgy lehet a két kártyát tuningolni. Szerintem nem mondtam hülyeséget, de cáfolj meg ha így van.Erre jött Lauda a nem stabil, benchmarkos extra tuningjaival, mint "érv", te meg most egy kifogott példánnyal, vízzel vagy akármivel...
De ezt is megcáfolhatod, én a neten szétnézve nem emlékszem tömegesen 1566-on futó 280-akra...Szóval szerintem 1 mondatban elintéztem azt, amin ti itt most egy oldal óta vitatkoztok.
-
sb
veterán
válasz
Laraxior #15449 üzenetére
Vmod nélkül van ez
Akkor meg nagyon kifogtad és méginkább kár erre alapozva ajánlgatni a többieknek.
kérdésedre: ha 1920ban gamelsz akkor megéri váltani, ha az alatt akkor nem
Szerintem akkor sem "megéri", mert a különbség ott sem lesz 20, esetleg 25%-nál több... és az árkülönbség az tuti nagyobb ennél. Inkább azt mondanám, hogy ott már jobban megéri... illetve, hogy abban a felbontásban már kevés a 260, ott már szükség van a +20%-ra is, hiába kerül relatíve többe.
szerk: Egyébként itt van még nekem is a polcon a vmoddolt 800mhz-en futó 4850-em. Én is mondhatnám ilyen alapon, hogy nehogy valaki 2x annyiba kerülő kártyákat vegyen már...
-
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #15242 üzenetére
A jelenlegi játékokban, amikkel játszom, egy hajszálnyival gyorsabb a GTX260 730/1500/1250-en. (GTA4, CMR DIRT, és a Crysis WH-val néztm még.) De abszolút egy kalap a kettő. A 4850 jelentősen lassabb. [link]
Mindegiknél lassabb az 512-es 4850.
Más VGA-m mostanában nem volt.
Amúgy milyen játékokra gondoltál? Crysis timedemo, vagy mi?
És azért linkelek állandóan Vantage-ot, mivel az eredménye jól tükrözi a játékok alatti teljesítményüket, ahogy észrevettem.Ja, és 1680*1050-ben játszok, max 2X-es vagy 0X-os AA-val.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #15240 üzenetére
Alapon igen, de az Asusom igencsak tuningos volt, úgy az már beelőzte 730/1500/1250 körül...
Bár hasonló nagyon így.... Viszont hangosabb jóval, a gyári 1,312V-ról és 850Mhz-ről levittem 800Mhz/1,2V-ra, így már egészen halk, és megy mint a mérgezett egér....
Jobban szeretem az Ati-t, szimpatikus a DX10.1, úgyhogy váltottam....És a képe is szebb, bár elvileg ez csak beállítás kérdése....
Tuningban a 4890 alapfeszen 910/1075-ig volt jó nálam.
Eredmények:
4890 tuning: [link]
GTX260 tuning: [link]Itt a részpontoknál látszik, hogy mások a két csip erősségei...
Furmarkot is futattam, a GTX 4500 körül, a 4890 6500 körül kapott.... -
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #15232 üzenetére
Najó, de a 216sp-s GTX260 alatt lévő alapon 52%-on vígan lehűti furmark alatt, hangját nem hallani... Minek oda erősebb hűtő?
Az 55nm-esek meg még gagyibb hűtést kaptak, a GTX275 meg kész kazán... Nem csípem az olyan karikat, amiknek a PCB-je 80 fokokra melegszik terhelés alatt....
Itt ránézel a hőfokos részére a tesztnek, láthatod, a GTX275 15 fokot "ver rá" a GTX280-ra a gpu mögötti terület hőfokát nézve, ami azért nem gyengén szar....[link]
Még a 4870-en is sikerült túlteljesítenie, ami megintcsak nem rossz teljesítmény!
Ja, és a refi 275-ön nincs TV-out...
Csak így tovább, Nvidia! -
chege
aktív tag
válasz
Laraxior #15219 üzenetére
oké, köszi
egyre jöttem rá, hogy az én karim sok feszt kap(1,125) és ha húzom akkor elég nagy az áramfelvétele és szépen lekapcsol [VRMek túlmelegszenek]. Olvastam hogy két féle 260 van egyik ami 1,06 ot kap a másik meg 1,125öt. Gondolom ez gyártótól függ, XFX sokat adott neki, hogy jol mennyen és ez hátulütője. Bár nem tudom aki többet tud javíthat
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior #15179 üzenetére
azt sajna nem fog már menni
az a helyzet, hogy most valami baj van az agyába, mert nem hajlandó bekapcsolni.
gondoltam felteszek egy win7-et, már megnézem miféle.
és telepítés közbe egyszer csak elsötétült a kép. azt hittem csak a drivert rakja fel és azért, de nem, azóta se kapcsol bede a legjobb hogy a ventije se moccan meg.
multiméterrel méregettem, hogy hol lehet a baj és a legszebb, hogy már magából a PCI-E csatiból se vesz fel áramot, mivel a ventinek onnan kell kapnia az áramot, és csak utána kapja meg a 2x6 PCI-E csatiból a 12V-ot.úgyhogy érdekes, mindenesetre most átnézek mindent rajta, kiméregetem, hogy hol lehet a hiba, de gyanus hogy az egész VRM megfeküdt
csak azt nem tom mitől, a teszt óta alapon megy az egész gép, ez meg rá 2 órára történt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest