- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Realme 12+ 5G
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
zolikaDB #35959 üzenetére
nálam igen.
éles, szép szinek,
és - bár tudjuk hogy a dinamika,stb.. az érzékelőn múlik - egy kis ps-el sokkal nagyobb dolgokat lehet kicsalogatni egy ilyen obival készült fotóból, mint egy kitobival készülttel..biztos hogy van itt még valami tényező, ami ezt indokolja, oké hogy nagyobb a fényerő,jobb a rajzolat, szebbek a szinek, és van élesség, de szerintem az érzékelőre eljutott fény nem lehet lehet hogy "szebb" és "jobb minőségű" mert talán mert az üvegek is jobb minőségűek, és hogy ez is okoz ilyen különbséget?
esetleg a kevesebb lencsetag nem csak jobb fényerőt eredményez, de szebb fényátengedést?
..ez csak egy feltételezés.. cáfoljatokpersze lőttem jókat 18-105 el is, csak az arányok mások
sigma 17-50 os hsm: köszi az infót, utána nézek, ez pont olyasmi lenne amit keresek átfogásban.
ja kérdeztétek a vázat, most még d3100, majd majd valamikor egy d5300 esetleg d5500 van kilátásban.. -
maki12
senior tag
válasz
zolikaDB #35760 üzenetére
Elnézést hogy nem részletezem, Itt megtekinthető az eredeti kép az összes fontos beállítással együtt.
Obi pedig egy DX 18-55 VR volt.
-
rekid
addikt
válasz
zolikaDB #35733 üzenetére
Pedig beltérben lámpafénynél ha nagy mélységélességet akarsz vaku nélkül akkor a hosszú záridőt nem fogod megúszni hacsak nem egekbe tolod az érzékenységet. Valami hokedlid (lakáslétra) csak van egy babzsákkal, önkioldója meg van. Ahogy előttem írták WB autora aztán finomhangolás szoftverből.
-
-
dualcore
őstag
válasz
zolikaDB #35410 üzenetére
Így is véletlenül került rá a szó, puszta szerencse nekem is. Holnap rácsapok.
Most már az obi parkom, lefedi a kevés tudásomat, és nekiállhatok gyakorolni.
Köszi az infót.Apropó, nincs valaki a keleti régióban aki fel tudna homályosítani egy zöldfülűt néhány trükkről? Jelige: A pálinkát én állom.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
zolikaDB #33568 üzenetére
Én megnézném előtte ezt a két tesztet,
"amatőr" szűrő teszt
"profi" szűrő tesztamely alátámasztja, hogy a Polaroid nem jó szűrő.
HoyaC a legjobb ár/értékű.
-
nesa
veterán
-
Throme
veterán
válasz
zolikaDB #32671 üzenetére
Ez függ attól, hogy ki válaszol neked
Legolcsóbb az 55-200, legnagyobb átfogás az 55-300 és már fém bajonettes.
FF-re is jó és erős képstabival bír a tamron, ja és 5 év gari, a nikon csak 1.
Képminőségre szerintem kb egy ligában vannak.
Ezek (fentiek) inkább telék, mint utazózoom.
16-300,18-200/300 obik már utazózoomnak nevezhetők, de még a 18-135/140 is.szvsz
-
-
fanti
addikt
válasz
zolikaDB #32020 üzenetére
Makrózni is lehet vele, persze, de ez csak plusz szolgáltatás rajta.
Nézd meg az adatlapját.Amúgy én nagyon szeretem, legalább annyira mint a stabis 18-200-as márkatársát.
-
catroot
veterán
válasz
zolikaDB #31697 üzenetére
Most lesz benne (december elején vettem 18-55 kitben) kerek 7E expó. Ahogy észrevettem főleg az elején ment bele sok. Gyakoroltam, próbálgattam, hogy mit hogy. Mivel ez az első dslr gépem.
Na meg akkor volt pár esemény, amit fotózgattam. Akkor meg alkalmanként belement 5-600 expó.
A 18-55-öt meg hamar követte pár üveg. Kezdett körvonalazódni, hogy konkrétan milyen témák érdekelnek.
Jött még december végén a fix 50 f/1.8 (E szériás manuális), aztán meg a 70-210 f/4 (ugyancsak E széria), bár teleobit nagyon nem is akartam.
Most meg a fix 35 f/1.8 a sláger. Azzal nagyjából most letudom az igényeimet.
Egyébként igen, az obi rohadt sokat számít.
Na meg a jó utómunka sem utolsó.
Miért váltottam másik vázra? Mert úgy alakult, hogy egyik ismerős szeretne ismerkedni a fotózással és még aránylag jó áron eltudnám neki passzolni a D3300-at.
Magával ezzel a vázzal semmi bajom nincs, de a 7xxx szériának azért van jó pár előnye. Majd belenövök.
-
catroot
veterán
válasz
zolikaDB #31691 üzenetére
Jaja. Végül találtam egy jó állapotú példányt, aztán hajrá.
Meg, ha már mennék FF-re, akkor valahogy nem merek olyan "koros" géppel belépni. Most biztos kapok ezért hideget-meleget. A D7100 meg kiszolgál egy ideig még.
Úgy látszik, hogy a jelenlegi vázamra meg már van vevő is.
-
-
catroot
veterán
válasz
zolikaDB #31171 üzenetére
Használd egészséggel!
Más:
Nekem meg megjött rá nem rég (szintén D3300) a fix 35-ös obi. Szerintem egy jó ideig nem fogok mást feltenni rá.
Ma nem sokára családi banzáj lesz nálunk. Most, hogy ilyen sz.r idő van + vályogház vastag falakkal, kevés beltéri fénnyel, jól jönne majd egy rendszervaku is.
Eddigi kiszemeltem egy YN 565ex.
-
t_a_m_a_s
addikt
-
energomatt
őstag
válasz
zolikaDB #31121 üzenetére
Használja itt valaki a fórum keresőjét?
Sokan használunk ilyeneket. A nagyobb induló rekesz egyrészt a jobb háttrérmosás lehetősége miatt előnyős, többnyire jobb minőség társul mellé, mert eleve drágább kategória és csak kisebb mértékben jelent előnyt rosszabb fényviszonyoknál, mivel többnyire akkor is rekeszelünk valamennyire. -
catroot
veterán
-
aleister
veterán
válasz
zolikaDB #30353 üzenetére
Az elsőben van stabi.
A másodikban van ED lencsetag, ami elvileg a képminőségnek kedvez.
A harmadik pedig a legújabb fejlesztés. Léptetős motorral szerelt változat. Ezzel elvileg az LV-ben való fókuszálás gyorsabb.(#30355) catroot
Nem elírás. Ez 3 különböző optika. A DX2 konkrétan ezt takarja. -
-
hemaka
nagyúr
-
catroot
veterán
válasz
zolikaDB #29506 üzenetére
A menü. Nekem totál átlátható (haverom Canonja valamiért nem. Mondjuk ő meg ugyanígy van a Nikon menüjével), szóval logikus. Ráadásul a főképernyő elég informatív (záridő/rekesz/ISO mutatás).
Nekem teljesen kézre áll, az elején szokni kellett a billentyűkombinációkat (hogy állítasz a rekeszen, ISO-n, vakun, stb.), de lehet őket programozni is.
Relatíve kis kezem van (172cm vagyok), kényelmes használni a gépet.
Igen, ebben már van (de lehet már a 3200-ben is volt
)
Én a AF-S DX ZOOM-NIKKOR 18-55MM F/3.5-5.6G ED II-vel vettem. Általános célra, főleg kezdőnek tökéletes. Épületeket, tájat szeretek fotózni.
Most ruháztam be egy fix 50-esre (E-széria, gyakorlatilag egyidős velem az obi). Full manuális, lehet majd vele tanulni, az biztos.
Ha ráérzel arra, hogy mit hogyan és miért kell állítani, akkor onnantól már nyert ügyed van. Persze fejlődni mindig van hová.
Decemberben vettem a gépet. Elég régóta megakartam magam lepni egy dslr-el, mert a bridge gépemet (ugyancsak Nikon volt) kinőttem.
Viszont egy ideig vacilláltam, hogy mi lenne, ha milc vonalom indulnék el.
Aztán az egyik boltban Fekete Pénteken leárazták pont a D3300-at és nem tudtam ellenállni.
A lényeg, hogy nagyon nem bántam meg. Persze van ennél jobb, okosabb gép is. De az én szükségleteimet bőven kielégíti.
Az, hogy ezek a szükségletek idővel hogyan fognak változni, na az már más kérdés...
-
torzo
őstag
válasz
zolikaDB #29481 üzenetére
Hát itt a Nikon topikban kissé furcsa ezt taglalni.
Pályázaton nyertem, mert egyébként Nd800. Ahhoz képest, hogy belépő váz, meglepően jó kis masina. Kezdőnek abszolút optimális, de utazómasinának is elsőrangú. Kicsike, számomra a kezelése is logikus, könnyen áttekinthető volt. A szenzora pedig elég jó. Iso 800-on még bőven használható, szóval nappali fényekben mindenre elég.
De inkább kérdezd a másik topikban, mert az én tapasztalataim meglehetősen szerények!
-
glaci
őstag
válasz
zolikaDB #29461 üzenetére
A D90 már nem egy mai darab. (Mondom ezt úgy, hogy 3/4 éve még én is egy D80 -at használtam.)
Szerintem ha azon a szinten szeretnél használtat vásárolni, akkor jobban jársz az utódjával (D7000). Ha szerencsés vagy azt is ki lehet fogni használtan az említett 100 - 120 ezres ársávban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest