-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
42861
senior tag
válasz
bippeti #31498 üzenetére
Szia. Igen, vettem. 5200-ast, 50mm 1.8G-vel. Konkrétan vegyes felhasználásra szánom az obit, nem csak portréra. Ma délután-este meg is volt az első bevetés. Egész korrekt képek születtek. Eddigi DSLR tapasztalatom kimerült pár kattintásban egy D90-el pár éve, szóval ismerkedek még erősen ezzel a világgal.
Köszi az infókat neked is, és mindenkinek aki írt a témában. -
energomatt
őstag
válasz
bippeti #30585 üzenetére
Köszönöm. Bár korábban is megtaláltam ezt a programot, most végre működésre is bírtam Win 10 alatt kompatibilitás módosítással. Sajnos csak fél siker, mert a Sotver verziót hiába írtam át az eredetire, ez még kevés a működéshez. Még keresnem kell a további különbségeket. Mindenesetre a program legalább megvan hozzá. Sajnos csak az exif adatok exportja működik, az import az inaktív.
(#30586) JohnyBlue
Köszönöm neked is, de a másik program tűnik alkalmasabbnak számomra. -
fanti
addikt
válasz
bippeti #30453 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy sem Tamás, sem én nem vettünk volna DSLR gépet meg hozzá optikát, ha az lenne az álláspontunk, hogy csak kép legyen és az a lényeg.
Arra elég az is, ha lerajzolom, amit látok.
Mindössze azért hoztuk föl mindketten ezt a talán picit szentimentális gondolatot, mert Tamás is és én is rendelkezünk olyan régi képekkel, melyek eszmei értéke számunkra jóval túlmutat mindenféle technikai bravúrral előállított mai digitális csodán, és legyen az a kép bármilyen minőségű is, betalál az ember lelkének a közepébe, amikor néhanapján előveszi, és elmereng a régi dolgokon.
Persze ennek a topiknak nyilván nem ez a profilja, de ugye senki nem szereti azt, ha bújtatott cinizmussal tárgyalnak vele, amikor a nehezen összespórolt pénzén vett kezdő vázról és optikáról áradozik, mert neki az a fotózás netovábbja.
Úgy gondolom, hogy egy kompakt és egy D5 között van jó néhány szint, és mindenki az anyagi háttér és az elvárások függvényében próbál a legokosabban választani magának egy szintet, ami aztán kielégíti az igényeit. Hála NEKTEK, én úgy érzem, hogy ez nekem sikerült!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
bippeti #30453 üzenetére
Nyilván azért vagyunk itt, azért vettünk DSLR-t, mert nagyobb az elvárásunk annál mint hogy legyen kép. De szét kell választani azt a szintet, irányt amit mondjuk én képviselek és azt amit mondjuk forceberg.
Az én szintemen elég a Tamron vagy a 18-105 minőség, elég a 3-as vagy 5-ös széria, és én azt képviselem, hogy aki ezt a szintet célozza meg, annak nem is kell mást vennie, és nem is kell túlmisztifikálnia a kérdést (számomra a 18-105 és a Tamron 18-200 ugyanaz a szint, ugyanazt tudja, a végtermék 10*15 papírkép szempontjából indifferens hogy melyiket használom).
Forceberg számára, akinek ez komoly, kemény vonalas hobbi, komoly mennyiségű időt, energiát (pénzt) fektet bele hogy olyan képei legyenek amilyenek, már más a szitu. Tovább is lépett úgy a váz mint az optikák terén, de neki megérte, mert látható az eredmény. Arra amit ő csinál, ő vár el egy képpel szemben, kell a jó cucc, arra amit én csinálok elegendő a kitobjektív meg a D5000, de nem elegendő a kompakt meg a telefon.
-
fanti
addikt
válasz
bippeti #30448 üzenetére
Én sosem leszek profi fotós.
És természetesen igazad van, ez egy szakmai topik, fontos a képek minőség, naná! Szerintem is az, azért nem telefonnal fotózok, hanem egy kezdő DSLR géppel. És igyekszem jó képeket csinálni, folyamatosan tanulok a netről vett anyagokból. Próbálom képezni magamat, ahogy időm engedi.
Még a régi FinePix S1800-assal végiglőtt öt év anyaga is nagyon jó, a kislányom miatt kellett csak venni egy olyan gépet, ami követni tudja az ő gyorsaságát, mert a gyerekfotózás az kompakt géppel max egy éves korig működik, utána már kivitelezhetetlen.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
bippeti #30409 üzenetére
Én is egy 18-105-öt áldoztam be rá, én nem bántam meg. Mondjuk nekem prioritás volt hogy egy objektívvel tudjak megoldani minél több mindent, az esetek túlnyomó hányadában ne kelljen magammal vinni a böszme nagy 70-300-at.
Az eddigi egyetlen fókuszproblémát azért említettem meg, hogy jelezzem: ki kell azért próbálni a portékát!
-
fanti
addikt
válasz
bippeti #30402 üzenetére
Én a Tamron 18-200-ról tudok nyilatkozni.
SZUPER!Azaz szép képeket lövök vele, gyors az AF, és a VC (rázkódás csökkentés) nagyon hatékony.
Ja, idehaza a lakásban, a 4x5méteres nagyobbik szobánkban estefelé a D3300 beépített vakujával, max tele állásban is lövök jó képeket, és csak egy kis fali lámpa világít.
Én imádom ezt a D3300 + Tamron 18-200 kombót!És öt év gari van az obira! Ez sem mellékes szempont azért!
De többen használják itt a topikban is ezt az optikát, őket kérdezd inkább, mert én kezdő vagyok nagyon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest