- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
szuszinho #39510 üzenetére
nem gyúrsz fix-ek helyett inkább szigma 18-35 vagy sigma 50-100-ra? Elég sokat olvastam most ebben a témában és mindenhol arra hozták ki, hogy a fixeket helyettesítheted velük. Ráadásul a 50-100-nak sokkal jobb a fókusza, mint a 18-35-nek. Ott nem csak a középső mező használható.
-
updog
őstag
válasz
szuszinho #38786 üzenetére
Mindenki úgy gondolja, hogy neki nincs szüksége tokra, amíg le nem ejti / oda nem vágja / karcolja össze
De maradjunk annyiban, hogy ki így, ki úgy, nem vagyok én az Easycover nagykövete
Ha már szóba került
(#38777) oszy A linkelt toknak max. duplája egy Easycover, egy D610-nél ezen már minek spórólni
-
Throme
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
szuszinho #37858 üzenetére
amugy pont ehhez hasonlo nagyitas hianyzik nekem is ujabban, amiota nincs 50 artom/makoroobim. foleg kajafotoknal, italoknal, kisebb targyaknal...55 meg 85 is hasznalhatatlan ilyesmire kozelpontjuk miatt. allandoan kozelpont kornyeken hadonaszok veluk, hol van fokusz, hol nincs...raynox meg tul sokat nagyit, nem jo ilyen celra.
-
Roachy
senior tag
válasz
szuszinho #37848 üzenetére
Közgyűrűt érdemes venni. 1-2 ezerért már van ebayen, elektronika nélküli. Arra hogy kipróbáld a makrózást tökéletes és előnye hogy bármilyen optikával próbálkozhatsz, miközben a minőségből nem, csak a fényerőből veszítesz. Kb 10 ezertől vannak olyanok ahol már van elektronika is.
-
Throme
veterán
válasz
szuszinho #37845 üzenetére
Amúgy ebay-ről lehet olcsón rendelni close up lencséket. Kb 1.7k-2k darab áron.
Ennyit megér, hogy kipróbáld. Vannak korlátai, és nem hasonlítható össze egy dedikált makró obival, de szerintem lehet jó képeket lőni vele.
Minőségen felül annyi hátránya van, hogy egy szűrő mérethez tudod csak használni.Másik, de már érezhetően drágább megoldás a raynox. Bizonyos intervallumon belül nem függ a szűrő menet mérettől.
szvsz
-
tvamos
nagyúr
válasz
szuszinho #37835 üzenetére
Ha eljössz, a kezedbe adom. Vagy mire gondolsz? Az enyém nem jó neked.
(#37836) TayRol válasza tvamos (#37831) üzenetére
Az bizony. Pláne, ha tudnád, mennyiért vette...
Csak hát... Így használtan többet ér, mint az egész cuccom, váz, dupla kit obistul, állványostul, táskástul, mindenestül. -
tvamos
nagyúr
válasz
szuszinho #37832 üzenetére
Nekem is van, es szerintem sem jo. Nekem a kozgyuru valt be a legjobban. Mondjuk van fordito gyurum is, meg olyan, hogy ket obit tudjak egymassal szembe forditani.... de inkabb a kozgyuru. Legjobb, ha van benne drot, mert akkor meg az exif adatok is ki lesznek toltve. (Persze, az nincs ott, hogy kozgyuruvel van...)
-
dabgergo
őstag
válasz
szuszinho #37054 üzenetére
Valamennyi kockázata van a csomagküldésnek, ára pedig végképp.
Pl. első kézből hallottam h valakinek megsérült szállítás közben az objektíve, mert nem volt tisztességesen csomagolva, és bár végül a cég mindent magára vállalt, sok volt a macera az üggyel. Az ilyesmi számomra plusz kockázatnak minősül.Egyébként lehet h nem ugyan arról beszélünk, de a pcworld.co.uk-n oldalon 1800 GBP az ára a 70-200 VRII-nek, ami kb. 650e Ft és ebben nincs benne a Mo-ra történő szállítás. Így továbbra se érzem releváns összehasonlításnak a refubrished-el.
-
r.levente75
addikt
válasz
szuszinho #36526 üzenetére
Ezt én is néztem a nagyobb 28k, a kicsi 42k ha jól emlékszem alapáron majdnem mindenhol. Szerintem a kicsi népszerűbb termék többen viszik.
Holnap megyek le a hamát összevetem a manfrotto 30-assal egy tizes van köztük árban, leírás alapján a man magasabb elég sokkal és hosszabb 6centivel. Az biztos tatyó nélkül nem jövök haza. Az a kérdés, hogy a manba benne lesz e az a 10k plusz a hamához képest vagy sem.Loweproról letettem a méretéhez képest az ár nincs arányban.
-
r.levente75
addikt
válasz
szuszinho #36516 üzenetére
Én ma megyek, de méret alapján nagynak tűnik, talán még egy csecsemő is beleférne, valszeg én is otthagyom. Viszont az egyel kisebbet véletlen nem néztétek? Ez a Manfrotto Shoulder bag 30 táska, fekete (MB MP-SB-30BB). Azt is lerendeltem az 8cm rövidebb, picit drágább, lehet az lesz a befutó, vagy maradok a hama rexton 170-nél.
-
jasonka
aktív tag
válasz
szuszinho #35352 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy az elavult - ócska - régi - vacak D50-es vakuszinkronideje 1/500 s volt, és a sokkal újabb gépek csak 1/200 - 1/250 s körül muzsikálnak. (Jó, van néhány, a melyik tudja a HSS-t - ha a vaku is "veszi az adást...)
Ezek szerint a D50 zárja más volt, mint a többié ? -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
szuszinho #34186 üzenetére
Én nem, de az állvány topikban van róla pozitív tapasztalat.
(#34187) Byk01
No igen. A 16-80 és a 70-200 F4 VR áll rendelkezésre.---
Voltam ma fotózni, csak épp nem csekkoltam a JPEG méret beállításokat, így sikerült az egész nap anyagát lófütty felbontásban végig lőni.Persze ott a raw, de kellett volna JPEG is.
-
aleister
veterán
válasz
szuszinho #29892 üzenetére
Teljesen rendben vannak a D5xxx-es gépek szerintem. Először a D5100 hozott olyan szenzort, hogy a konkurens Canonosok is csak meggyőzően csettintettek a nyelvükkel. Felette nyilván eljárt már az idő, de a D5200-től tovább tökéletesítették a szenzort. A D5500-ben meg már minden olyan fícsör benne van, amit jelenleg hobbifotós kívánhat. Nincs baj a D5300-mal sem, átmenet a kettő között.
Ha ezek közül BÁRMELYIKET választod, nem jársz rosszul.Természetesen egy D7100-7200 magasabb szintet képvisel, de ennek megvan az ára. Adtál meg végül értékhatárt? Nem követtem a dolgokat a D300 ajánlása után.
Szerintem inkább arra fókuszálj (ééééérteeeeed!?
), hogy milyen optikát csavarsz majd rá!
-
Oplex
tag
válasz
szuszinho #29848 üzenetére
A D3xxx és D5xxx gépekben nincs beépített fókuszmotor, ezért az AF csak olyan obikkal fog működni, amikben magában az objektívben van beépített fókuszmotor (a Nikonnál ezek az AF-S jelzésű obik).
Tehát egy "régebbi" (vagy olcsóbb Tamron/Sigma) objektívvel csak manuálisan tudsz majd fókuszálni. -
Oplex
tag
válasz
szuszinho #29844 üzenetére
D300-at én is csak ajánlani tudom, most váltottam D40X-ről és nagyon bejön!
A szenzora felett tényleg kicsit eljárt az idő, de még ma is megállja a helyét szerintem. 80-90 között van használtan.Ha viszont most váltassz először DSLR gépre, akkor érdemes a belépőszintet is megfontolni. Ezeknél nyílván kisebb a váz, és nincs annyi beállítási lehetőség sem, mint egy D200/D300-on, cserébe újabb a gép és fejlettebb a szenzor. Pl. D5200 ami hasonló áron van, mint a D300.
Ami még fontos szempont lehet, az a fókuszmotor (vagy annak hiánya).
-
vrbst
tag
válasz
szuszinho #29840 üzenetére
En ebbol a keretbol szinten a korabban emlitett D300-at vennem meg, plane ha a D200 tetszett meg, mivel hasonlo felepitesuek. Amelle akar az altalad hasznalt 18-200-as obi is belefer, bar en inkabb vennek egy 18-105-ot fele annyiert es hasznalgatnam kicsit, aztan kiderulne, hogy pontosan mire van meg szukseged (Fenyeros fix, tele stb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest