- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz
Zotya21 #43808 üzenetére
Köszönöm.
Igen, úgy, ahogy mondod. Iso 100 a szempont, tehát ff vagy aps-c, nem számít. Csak a képminőség és felbontás.
Jó ideje két vázzal megyek mindenhová, de nemrég eladtam a Canon 7dm2-őt. Mert már nem kell a gyors sorozat, szóval nem bántam.
A kihajtható kijelző előnye nagyon csábít. Ha a 24 MP szenzor elég (miért ne lenne?), inkább dolgoznék továbbra is két vázzal.
Volt Nikonom. D800. Imádtam. Most is hihetetlen, mit ki lehet hozni azokból a lövésekből.
Ha árban nincs lényeges diffi, akkor inkább két váz.
Szóval? 5300 vs 5500?
Ugye, szenzor ugyanaz? A touch pad nem olyan fontos szerintem. De ha van ellenvélemény, nagyon szívesen meghallgatom.
-
-
mikrofon
veterán
válasz
Zotya21 #39626 üzenetére
valamelyik tesztben írták... ez is része az olcsósításnak... Szerencsére nem a képminőségen és a stabin spóroltak.....
igen az af-p 70-300 /4.5-6.3 VR
viszont van ahol azt írják, hogy az AF-P fókuszmeghajtás is az olcsósítás része, máshol meg azt, hogy emiatt növekedett az AF sebesség és pontosság.... direkt az új AF-ekhez igazítva....
-
Auriol
csendes tag
válasz
Zotya21 #39501 üzenetére
Te akkor már elég jól kivesézted a Sigmát..klassz képek .
A zörgés nekem is feltűnt hallottam is róla de ahogy felcsavartam nekem többé nem csinálta.
Szerintem a fókuszmotor nem hangosabb egy Nikon 18-105-nél.
A fókusz hát én nem találtam benne semmi kivetni valót eddig , bár alig egy hete hogy próbálgatom.
Az élesség az pazar szerintem is ...
Igazából nagyon jónak tartom ebben az árban szerintem nehéz lenne hasonlót találni pláne újban.
Na jó Tamron VC nélküli azért mellé rakható biztosan.
Nekem 18-105 után nagy lépés még akkor is ha fele hossza a gyújtáv , de cserébe ott 2.8 és az végig van:-)
A fine tuningot egy D7200 könnyen megoldja majd egyszer.... -
mikrofon
veterán
válasz
Zotya21 #39466 üzenetére
Nem szívesen teszek fel "akármilyen" tesztképeket. Sajnos most nincs időm képeket szerkesztgetni, de még konvertálni. De még normális fotózásra sem. Teszt fotókat is egyelőre a gyerekeimről csinálok.... Éppen csak befejeztem a d500 használatijának, meg menü leírásának az olvasását....
-
mikrofon
veterán
válasz
Zotya21 #39459 üzenetére
Nem videózok, így csak azt írtam le amit a d500 használatijában olvastam . Mondjuk az is ott van hogy motoros rekesz esetén működik....
Én most megvettem a pénzvisszafizetéssel az AF-P DX NIKKOR 70-300MM F/4.5-6.3G ED VR -t nagyon próbálgatni nem volt időm még. De szerintem a pénzvisszafizetéssel szerintem elfogadható áron van. Figyelni kell mert van VR és nem VR verzió. Javasolt a VR, meg a pénzvisszafizetés is csak arra van.
DX vázra szinte mindenhol az ajánlott kategóriában van.Viszont az fontos, hogy nem mindegyik vázzal kompatibilis az AF-P miatt. A 3. linken található leírásban benne van a kompatibilitás is.
Pár ajánló:
[link1]
[link2]
[link3]
[mintafotók] -
mikrofon
veterán
válasz
Zotya21 #39446 üzenetére
Ugyan én nem videózok. De azt olvastam, hogy AF- P obik már teljesen csendesek..... Ill a D500-ban lehet a rekeszértéket menet közben is változtatni, még külön gombra is kiosztható a növelés és csökkentés....
Jó lesz az a Sony MILC... egyszer majd.... De nekem nem vágyik rá a fogam.... Bár irigylem az 6x00 váztulajdonosokat a sigma 18-35 és 50-100 obik miatt... De ez van..
Bocsánat nem figyeltem a szerkesztési időre....
-
Throme
veterán
válasz
Zotya21 #38935 üzenetére
Jah, a 17-50-ből még nem hozták ki a "C" verziót. Nem tudom mire várnak. Sokaknak könnyítené meg az életét....
Ha már a nikon baszik beletenni egy használható af tuningot a belépő vázaiba.Dokkoló kb 18k huf, de ha van egy 17-70, egy 18-200, meg nem tudom még mi, akkor megéri.
Vagy még a haverét is lekalibrálod 2 sörért...
Szervizben se állítják be jobban.
Legfeljebb nem nikon lencséket vesz, akinek belépő váz kell.Sigmának ki a szervize? Ez a Camera kft?
-
aleister
veterán
válasz
Zotya21 #35037 üzenetére
"egy fullframe vázon ugyanazzal az üveggel részletesebb képet kapsz mint aps-c vel"
Ismét leírom. Ne általánosítsunk már! Egy D700 hajszál pontosan ugyanazt az eredményt adja, mint a D3300-pl az 50 1.8G-vel.
"ha csak egy régi obit veszek az is mivel fullframere van csinálva aps-c szenzoron nem olyan éles"
Ez így megint 1000 sebből vérzik. Ha rosszindulatú lennék, akár azt is mondhatnám, hogy butaság.
Mi az, hogy régi obi? 60 éves non AI-s, vagy egy D-s, vagy egy 8 éves G? Az FX obik pont, hogy jobban muzsikálnak DX-en, mert jellemzően FX-en a képszéleken már van lágyulás. Ez sok esetben DX-en már nem jelenik meg a kisebb érzékelő miatt a szenzoron, tehát optikailag egységesebb lesz a képe. Élesebb ugyan nem lesz, de a kedvezőtlen eredményt produkáló sarkok nem lesznek jelen a képen. -
runner 125
nagyúr
válasz
Zotya21 #34786 üzenetére
Ezt néztem már, köszi, csak hihetetlenül kevésnek tűnt, igaz sokat nem használtam.
Esetleg beárazásban itt tudtok segíteni?
Nikon D80 váz, gyári sapkájával, képernyővédőjével, nyakpántjával, 1 akku + töltővel, papírjaival dobozában.
Nikon MB-D80 (gyári!) portrémarkolat + 1 kb. 1x feltöltött akkumulátorral.
Nikon 18-135mm gyári kupakokkal, plüss Nikon tartójában 67mm-es Solido C-PL szűrővel.
Nikon fix 50mm f1.8/D, gyári kupakokkal, gyári dobozában.1196 expo van benne e szrint, első tulaj vagyok, minden új állapotú, full dobozos, az utolsó zacskóig megvan minden.
Mit érhet ez manapság így egybe, illetve külön - külön? Kösz! -
randras_83
addikt
-
csurgoi
aktív tag
válasz
Zotya21 #34725 üzenetére
A téma felvetésének az oka, hogy gondolkozok rajta, hogy lecserélem az Olympus E-PL6 gépemet(Olympus 12-50; Pana25/1,7; Olympus 45/1,8 és Oly 40-150 obik) egy Nikon vagy Canon APS-c DSLR-re.
Igaz, hogy ebből az árból csak egy normálisabb váz(Nikon 5300D vagy 7100D és egy alap obi vagy egy Canon 750D+valamilyen kitobi) jönne ki.
De nem tudom, hogy kapnék-e annyi pluszt a DSLR rendszertől, amiért érdemes lenne belemenni a cserébe? -
Throme
veterán
válasz
Zotya21 #34697 üzenetére
Nem kell ehhez art-nak lenni.
pl ez a sigma 17-70 "C" is dokkolható. -
aleister
veterán
válasz
Zotya21 #34680 üzenetére
Szerintem rosszul látod. Egy 35 vagy 50 1.8 egyáltalán nem nagy, és egyáltalán nem drága. Mi több, az 50 1.8D kifejezetten kicsi és olcsó. A 85-ös már valóban valamivel drágább, de még nem vészes, és átlagos méretű egy kisteléhez képest. Szóval a "legdivatosabb" gyutávok teljesen kivitelezhetőek fixekkel. Az uwa kicsit már nehezebb, de az sem elszállós anyagilag.
Amiben igazad van az a gyakori cserélgetés. De ez csak az elején jellemző. Idővel kialakul majd egyféle tudatosság, és akkor csökkenni fog ezek száma.
-
ati3x
senior tag
válasz
Zotya21 #33779 üzenetére
Na làtod, emiatt tart ott az orszàg ahol. Az ilyen ügyeskedések miatt. Szerencsére màr 9 éve lepattantam, mert hànynom kellett. Azóta kicsit megfakultak az emlékek, de aztàn tettek róla az idén, hogy kicsit "visszaràzodjak" volt/van még 2004-töl egy megtakarítàsos életbiztim, és tavasz óta próbàlom kivenni róla a pénzemet.Àprilisban 2x voltam bent személyesen a kirendeltségen, most júliusban 3x kitöltöttünk egy kazal papírt, és még mindig semmi.. Most pl az az indok, hogy lejàrt asszony személyi igazolvànya augusztus 3.-àn. Azért nem utaljàk a lovét (ugye ö volt a kedvezményezett, és kell a jóvàhagyàsa). Felhívtam az ügyfélszolgàlatot és bmeg nem értették meg, hogy amikor beadtuk a papirokat juliusban akkor még érvényes volt. A poén, hogy hazautazàs elött még voltunk egy pótlàson, és akkor asszony màr az új személyivel igazolta magàt. Erre az volt a vàlasz, de papíron nem volt meg az ügyfélazonosítàs. Tanulsàg: gondoljatok bele, hogy ha az ember ilyen nehezen jut a sajàt pénzéhez, akkor mi lehet egy magyarorszàgi gariztatàskor. Egy példa a fenti sztori...
-
-
Throme
veterán
válasz
Zotya21 #31519 üzenetére
Ez a másik ami nem annyira tetszik itt, hogy ha valakinek van lehetősége, kedve akkor miért ne vehetne komolyabb konfigot? Ilyenkor jönnek a kihasználtsággal és a minek neked olyan.... hszekkel.
Olvastam külföldi fórumokat mikor kijött a d5200. Ez már 24mp szenzorral szerelt. Itteni fórumokon jöttek a károgások, hogy nincs obi ami kihasználja, meg bemozdult és zajos képek lesznek. Külföldön inkább gratuláltak a tulajoknak és a júzerek is pozitív visszajelzéseket adtak. Most meg itt is egy jó vétel....Nos látod, vettél egy belépőt ( ami szerintem egy jó váz) és nem vagy max elégedett ha jól értem....
-
bippeti
tag
válasz
Zotya21 #31346 üzenetére
köszi!
valaki más tud esetleg valami konkrétabbat?
copy-zom az eredeti kérdést:
Szerintetek van felső határa a D5200-as váznak a kártyára másolás sebességével kapcsolatban, vagy ezt csak a kártya sebessége határozza meg? Vagyis van olyan határ, ami fölött teljesen értelmetlen magasabb írási sebességű kártyát venni? -
rellif
senior tag
válasz
Zotya21 #30968 üzenetére
Ha nem akarod átalakítani a Helios-t mindenképp lencsés adapter kell.
Lencsés adapternél sem biztos,hogy lesz végtelened.
Saját tapasztalat alapján (Helios44-3,Pentacon135) :
-K&F Concept nem volt vele végtelen és drága.
-Pixco ezzel van végtelen és szükség esetén a lencse eltávolítható. -
halagabor
tag
válasz
Zotya21 #30968 üzenetére
Ha jól tudom m42 adapter mindenképpen kell hozzá, ezekből van chip-es is és akkor lesz fókusz visszajelzésed. Ha lencséset veszel akkor lesz végtelen fókuszod, viszont veszítesz valamennyi fényt, ha minden igaz. Ha jól tudom, ezeket FX-eken nem szabad használni, mert a hátsó lencse benyúlik a vázba és tönkre is vághatja a műszert mert a felcsapódó tükör útjában van. "Maszek" megoldással is kaphatsz végtelen fókuszt, ha drótgyűrűkkel megemeled a hátsó lencsét. Így ugye nem kerül be plusz egy lencse a gép és az objektív közé. Egy ilyen megoldás látható az alábbi linken.
https://www.youtube.com/watch?v=ggDbEG2_0dg
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Zotya21 #30946 üzenetére
A Tamron/Nikon 70-300-al olyan nagyon azért nem tudsz mellélőni. Van itt a topikban egy valaggal mindkettő, senki nem elégedetlenkedett vele különösebben. Ezek az üvegek a telék 8-105-jei
Persze hogy nem olyan mint egy 70-200/2,8, de ebben az árkategóriában ez van, nagy csodát nem tudsz tenni. Ha van fél millád, akkor már más a helyzet, ott van az új 500-as végű Nikon tele mint kompromisszumos megoldás, vagy van valami fényerős. De 100-150-ért ez a két 70-300 van, meg az 55-300. Ezek között meg szvsz nüansznyi különbségek vannak.
-
bandigno
senior tag
válasz
Zotya21 #30946 üzenetére
HA ez az élesség megfelelő neked, akkor bátran megveheted! plusz ott a VC, ami ugye eléggé bitang!
szerk: kicsivel odébb a szitakötő is tami 70-300
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
Zotya21 #30941 üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy mik jártak a fejedben, amikor összehasonlítottál egy fix f2.8-as fényerejű DX alapzúmot, egy változó fényerős, FX common tele-nagytelével?
A második részére pedig, az említett két 70-300 kb ugyanolyan optikailag, a különbség, hogy tele állásban a Tamron kevésbé lágyul. 200mm felett már rekeszelni kell min f8-ra azt is.
-
törölt tag
válasz
Zotya21 #30929 üzenetére
35 1.8-am nekem is van, az dx. Van ugyan már fx is de 3x akkora és az ára is sokkal magasabb. Dx-re csak akkor érdemes fx üveget venni ha az adott uvegnek nem létezik dx verziója pl 85/1.8 vagy az általad is emlitett 50/1.8. Esetleg 70-300 VR de pár éve már annak is van alternatívája az 55-300 által.
-
energomatt
őstag
válasz
Zotya21 #30923 üzenetére
Ez azonban nem indokolja a 7200-as választását, mivel a különbözet legfeljebb ötöde az a wifi adapter, ami a 7100-hoz kapható. A -1 fe autofocus, valóban jó lehet talán 100 esetből kétszer?, de ezért sem fizetnék ennyit. De ettől függetlenül mindenki olyat válasszon, amiről úgy gondolja, hogy neki jó. Nem vagyunk egyformák.
-
aleister
veterán
válasz
Zotya21 #30869 üzenetére
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de a Samyang szerintem kirajzolja az FX lapkát is teljesen.
Egyébként tényleg szimpatikus ez az Irix, és korrekt kis darabnak is tűnik, de pont a Samyang 14 miatt érzem kicsit elkésettnek. Igaz egy hangyabokányit fényerősebb és szűrőzhető, de 1mm-vel feljebb keződik, ez meg tudjuk mennyit jelent uwa fronton. -
catroot
veterán
válasz
Zotya21 #30824 üzenetére
Hát biztos jobb egy G-s, mint az én régi E-s obim.
Amúgy a fókusz a legkisebb probléma. Ha van motoros vázad, akkor van af.
Nekem egy D3300 van, így manuálisan kell megoldanom. De a keresőben van visszajelzés, ha éles a kép, esetleg élőképen kinagyítom a témát és úgy állítom be. Szóval nálam nagyon mozgó téma fotózása ezzel az obival kilőve.
A másik gond a fénymérés. Nekem van fénymérőm (régi analóg), macerás tud lenni, de jobb mint a semmi.
Egyébként amit én nem igazán szeretek ebben az obiban, az az, hogy cropos vázra szűk az 50mm.
Viszont az enyémet ~10E környékén vettem ebayről. Annyit simán megért.
Ezért is veszek majd egy 35-öset inkább.
-
catroot
veterán
-
-
válasz
Zotya21 #30014 üzenetére
Javítsatok ki, de amit eddig láttam - AF-nél zsír mindegy, hogy a fókuszgyűrű mekkora úton jár. Régi csavaros AF-es obiknál a belső áttétel számít sokat (pl. ezért gyorsabb a kétgyűrűs 80-200, mint a pumpálós - más az áttétel, enyikeh)... újabb, saját léptetőmotoros obiknál meg tényleg köze nincs a fókuszgyűrű "hosszúságának" az AF sebességéhez.
-
Ed Parker
nagyúr
-
szaki1986
tag
válasz
Zotya21 #29525 üzenetére
Én is vacilláltam, hogy D5500 mellé 35 vagy 50 1.8G lenne-e a jobb, de rájöttem, hogy az 50-essel nem sokra mennék, annyira szűk az már nekem. Így döntöttem a 35 1.8G mellett. Sokszor még ez is szűk a kitobi után, de összességében egy általános célra teljesen jól használható obinak tartom.
Sajnos a vázam félrefókuszál vele (ismerős D3300-án tökéletes), ezért majd meglátogatom a Nikon szervízt, hogy állítsák be. Ami esetleg negatívum, hogy viszonylag sok a CA, és nem lehet totál eltüntetni utómunkával. Viszont a fényerősség kárpótol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest