-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nasinas
tag
válasz
Papa-Het #31802 üzenetére
Én a Canon 1100D-met cseréltem le a D3300-ra.
Az általad felsorolt háromból egyértelműen D3200 és nem D3000 - nekem volt Sony a300-am is, azzal kezdtem a dsrl világot, és abból lett a Canon1100D, de bármilyen jó is volt a Canon, már kevés.
Szóval mind a három márkából van tapasztalatom, és egyik sem rossz.Viszont ebben az árkategóriában ma a Nikon a nyerő szerintem, ár-érték arányban, ha a technikai képességeket nézzük. És ne felejtsük el, hogy ezek a képességek jól jönnek a fotó megkomponálásakor is, akár élesben, akár utómunka során.
Tehát én is amondó vagyok , hogy minimum D3200, de akkor már vagy D3300, vagy D5200.
Nem sokkal drágább, viszont a D3200 már elég régi, ma az a legalja a Nikonnak - ami persze messze nem rossz, de nem érdemes azzal kezdeni, mert esetleg hamar kinövöd.Viszont valóban nem szabad ennél régebbit venni, olcsóbb húsnak a leve... Valóban a D3200 az amelyiknek már a jobb szenzorja van.
Tehát még egyszer: ha csak arra telik, és ez nem szégyen, az sem olcsó,akkor vedd meg és örülj neki és használd, De ha egy kicsit még tudod húzni, akkor lépj egy kicsit még feljebb - nem sokkal, de talán hosszabb távon megéri.
A D3300 és 5200 kábé azonos árban van egymáshoz képest, mondom kábé, a 3300-as frissebb modell, újabb proci,jobb videóképességek és jóval magasabb ISO felső érték, viszont az 5200-esnek jobb a fókuszrendszere.
A 3300-asnak 11 pontos, 1 keresztszenzoros, míg a másiknak 39 és 9.
A 3300-as tudja a 50p/60p-t is full HD-ben, az 5200 "csak" 50i/60i-t hoz, de 24p/25p-t az is tud full HD-ben.Most elég jó akciók vannak extréméknél és a magosnál is ami szintén e-s, érdemes valami jó akcióban venni, ha kezdő vagy szettben , vagy ahogy itt nevezik kittben.
Nekem,mint írtam 3300-as van, és Tamron 18-200-ast vettem hozzá, ebből van régebbi és új modell is, én az újat vettem. De kezdőként, és ha muszáj spórolnod, akkor elég lesz a 18-55-ös kitobi is, aztán majd eldől, hogy merre fejlődsz obik terén .
És végül egy szentségtörő gondolat: a Pentax is jó gépeket gyárt, és bizony alkalmasint többet ad ugyanazért a pénzért, mint a két kon, azaz a CaNikon. A K50-es nagyjából a D3300 áráért ebben -abban talán többet nyújt, igaz 24 helyett 16 MP-en, régebbi modell is, viszont szenzoreltolásos a képstabija, azaz e nélküli, tehát olcsóbb obikkal is van stabid. Egy Tamron 17-50-esnél ez pl előny, mert pl ez az obi a stabi nélküli verzióban jobb , és olcsóbb is.
Bocsi, tudom, most van min törni a fejed, de ezen át kell esni.
A lényeg, hogy te döntsd el, nézd meg a boltban, fogd meg, nézz utána még, és dönts.
-
nasinas
tag
válasz
Larry303 #30826 üzenetére
Igen, magam is így vélem, ezért most meglátom, mire jutok az új beállítással, illetve érdemes-e elvinni a gépet hogy összehangolják az obival. A D3300-ban ugyan nem lehet elmenteni obinként ezt a bizonyos behangolást illetve annak beállításait, de nekem most egy évig biztosan csak a 18-200 játszik, más nincs.
Aztán majd csak veszek egy 35-öst. -
nasinas
tag
válasz
bandigno #30816 üzenetére
Hát, ami igaz az igaz, Ashampoo Photo Optimizer-t használtam, először egykattintásos optimizálás - jó az ha van alapon - aztán élesítés.
Vagyis gány a köbön, gondolom vannak kifinomultabb megoldások is.
Bízom benne, hogy most,hogy a gépen belül erősítettem az élesítést és egy fokkal feljebb vettem a színtelítettséget,mindezt a tájkép módban, már nem is kell utómunka a ki/levágásokon kívül.
Mint a Loudness volt egykor a HiFi-ben....Még rá kell vennem a kezem, hogy ha mégis élesítenék, akkor azért ne essek túlzásba.
És ha vannak is lehetőségek a programokban, nem kell mindegyikkel élni is....Az aura szerű , radírozáshoz hasonló fakulás nem tudom minek a következménye, ha valaki tudja, szóljon, fogalmam sincs. Bár így - lévén keresztek meg a madár - lett egy kis misztikuma a dolognak (jó jó megyek már )
-
nasinas
tag
válasz
Throme #30814 üzenetére
Köszi!
Őszintén szólva eddig is kerestem ezt a beállítást, a Canonban is volt, igaz, ott is nehezen találtam meg.
Most ,hogy leírtad, hogy van, nekem ez azt jelentette: mégis van, azaz keressem tovább.
Gyorsan belenéztem a részletes használati utasításba, és megtaláltam.Most az eddigi Élénk helyett a Tájkép módra tettem, az élességet feltoltam 8-asra a 0-9 - ből az eddigi középállásból, és ha már itt jártam, a színtelítettséget is egy egységnyit feljebb nyomtam.
( Ez utóbbit próbaképp.... )Köszi a segítséget!
-
nasinas
tag
Végre napos időben is kipróbáltam az új szettet - D3300 + Tami 18-200 az újabbik.
Láttam T_a_m_a_s képeit, amit ugyanezzel az obival lőtt, és azok minden utómunka nélkül is számomra tökéletesek.
Nálam szükség volt utólagos élesítésre, ha nem is erősre - bár néha jól megtoltam a csúszkát, de ez már az én hibám - éppen ezért arra jutottam, hogy én is megmutatom a Nikon szerviznek egy kis beállításra a cuccot, hátha tényleg lehet mit állítani.
Bár a kijelzőn élesnek látszottak a képek, de a monitoron már nem annyira.
Egyébként itt látható a feldolgozott termés , érdekes, az élesítést követően a kék ég hátterű témáknál kis aura keletkezett.Az obi előtt egy polárszűrő is volt, igaz elfelejtettem beforgatni a megfelelő állásba, bár úgy tűnik, tette a dolgát. Az obi rekeszelve volt F9-re. ( A szűrő csak nem rontja el a fókuszálást...vagy de? )
Kérdés: bár lapozgattam vissza de nem találtam, ezért kérdem, mi a címe az általatok javasolt szerviznek, ahol össze tudják hozni az obit a vázzal, és mi a menete a dolognak.
Én a húsvét előtti héten szabin leszek, el tudom vinni a gépet munkanapon ( Szentendréről nem ügy,bár a HÉV egyre lassabb....)
Köszi!
Ha van kritika a képekhez, köszönöm, nem sértődöm meg, rémes ízlésem van - lásd agyonélesítés - és abszolút tanuló vagyok fotózás terén, igaz, már 8 éve, de még amatőr. -
nasinas
tag
válasz
NoOne1976 #30254 üzenetére
Szia!
Én nemrég váltottam le Canon EOS 1100 d gépemet Nikon D3300-ra.
Ha összevetjük a Canon EOS 100-at a D3300-mal, látható, hogy ugyanazért az árért a Nikon többet ad egy-két dologban. Felbontás 18 helyett 24 MP, ami képkivágásnál jelenthet előnyt, érzékenysége nagyobb - bár a Canon is tudja de nem alapból, videója jobb nem 30 hanem 60 fps .
A többiben kb ugyanaz.
A Canonnak szépek a képei, nagyon jó a jpeg motorja, nekem nagyon tetszett a színvilága, jól lehetett használni.
A Nikon frissebbnek hat, többet nyújt, szintén nagyon jó képminőséggel - jut eszembe ennél már nincs alul áteresztő szűrő a szenzor előtt így elvileg részletesebb képet ad - van aki szerint csak elvileg, van aki esküszik rá,hogy láthatóan is.Ha másért nem , a magas érzékenység lehetősége miatt Nikont javaslok, ISO 6400-on is szépen dolgozik, a Canonnál ez a csúcs, e felett csak kiterjesztett módban lehet használni - jelentsen az bármit is...
Mindkettőhöz kapni saját márkás túlárazott obikat és a Tamron/Sigma/Tokina vonal is szállít hozzájuk olcsóbb de jó minőségű üvegeket, ebben is hasonlók.
A 100-as egy évvel régebbi modell mint a D3300-as, ha csak az évszámot nézzük.
Szóval én is e kettőt néztem ki, és a Nikon lett a győztes, az volt nagyobb előre lépés.
Extréméknél a váz, obi nélkül száz rongy.Én is Tamron 18-200-ast vettem hozzá, de vigyázz, az újabbat, a 2015-ös modellt, nekem is nagyon tetszik.Ez ugyanott 75 rongy.
Ha van Cetelem kártyád netalán, akkor kapásból van 7% engedmény is.
Persze meg kell nézni máshol is, vannak jó akciók. Jön a húsvét....
De ha elég a kitobi is, akkor olcsóbban kijössz,kérdés: nem jobb-e inkább most kicsit drágábban de kapásból lecserélni a kitobit, mint később még rákölteni. Akkor is ha nem kell 11-szeres zoom hanem a szokásos kb 18-55-öt szeretnéd de jobb obival. Persze pénztárca függő, tudom...
Átlagos hobbifotós célokra remekül megfelel a vázolt Tami, nem kell cserélgetni, bőven elég a kb 11-szeres zoom, a fényerő átlagos, a rajzolata megfelelő ha nem profi célokra veszed. Majd később veszek hozzá egy fix 35-öst, magas fényerőst, várost,épületeket fotózni jó lesz meg videózni is akár.
Összegezve tehát én a Nikont ajánlom, összességében jobb ár/érték aránya és minőségi többletei miatt. -
nasinas
tag
Upsz, erre nem gondoltam, na szóval elvileg innen már láthatók a képek...
-
nasinas
tag
Készítettem pár fotót ma este, D3300 és az újabb fajta Tami 18-200. A Szabadság hídtól indultam és a Parlamentnél vettem észre, hogy addig ki volt kapcsolva a képstabi. Ezért visszafelé is lesétáltam - villamosoztam a fotós helyszíneket. Tulajdonképpen stabi nélkül is lehet ügyeskedni, állvány híjján merev felületekre tettem le a gépet vagy a karomat támasztottam ki a korlátnak, de a stabi azért nagyon jó, hogy van. Persze lesz állvány is, kell az néha, főleg így este ,amikor nem mindenre elég a stabi sem.
A gép villanó nélküli automatán volt, gondoltam, most nem rekeszelek én, a gép úgyis megteszi, az ISO gyakran volt 3200-6400 értéken.
Ide kattintva láthatók a képek.A képeket számítógépen élesítettem - a gépben nem találtam ilyen lehetőséget, emlékeim szerint a Canon 1100d-ben mintha lett volna, de nem kellett nagyon. Ashampoo Photo Optimizer 6-ot használtam - szóval nem volt nagy műtét. A JPG-k Fine minőségűek a gépben, legnagyobb méret (és felbontás), más utómunka eddig nem volt, a fájlok méretét a Google képtár csökkentette.
-
nasinas
tag
Nekem is ez a szerkóm. ( gép és obi)
Te rekeszeled a Tamit? Ha igen, mennyire?Nekem az első próbák nem sikerültek, lehet,hogy back/front fókuszos a két összetevő együtt, ma még teszek próbákat , már tudom, mire nem figyeltem a próba napon , most majd figyelek, és ha még mindig nem vagyok elégedett, akkor irány a szervit.
-
nasinas
tag
válasz
aleister #30067 üzenetére
Valóban érdemes - ha van - egy nagyobb zoomtartománnyal rendelkező obival kipróbálni, melyik az az érték, amihez érdemes fix fókuszos,fényerős obit venni a zoom mellé.
Tegnap kipróbáltam, és meglepődtem.
Első blikkre valóban nem volt akkora különbség a 105-200 között mint a 18-55 között - legalábbis érzésre,látványra, a számokat és a fizikát figyelmen kívül hagyva. Magyarul a 18-105 és a 18-200 közötti vacilláláson valóban nem a 105/200 a legfontosabb szempont - csak ha valaki nem él hal a zoomért.
A Parlamentet próbálgattam 18,55,kb 105 és 200 állásban a túlpartról a piros ház előttről azaz valóban szemből fényképezni, 55-ön nem fért el a képen. Azért csak kb 105 mert nincs ilyen állás a Tamin.
Viszont jól esett az 55 fölötti lehetőség, több lehetőséget ad, az biztos,de a 150-200 között tartományban ritkán voltam - igaz majd állvánnyal leszek, kézben nem buli. ( Bár ez még nem hivatalos, lehet, hogy a fókuszom nem jó - front vagy back - ezt még vizsgálom. )
Én arra jutottam, hogy nekem a 35 lesz a jó választás, az 50 semmiképpen sem.
De ez erősen témafüggő szerintem.
Általában a várost járva épületeket,várost fényképezek, vagyis a 35-ös viszonylag nagyobb látószöge nekem szükséges, és a videókat is valószínűleg ezzel készítem majd leginkább. ( Feltéve, hogy jobb a D3300 videoképe a Panasonic HDC-SD 60-nál )
Képeket azért nem rakok fel, mert nem lettek igazán jók- vagy a kezem remegett, vagy fókuszgondok vannak, de amint ezt megoldom, felteszem az említett szituációkban, a Parlament szerintem jó lesz témának.
-
nasinas
tag
Nikon gépekhez AF finombeállítás leírása - csak mert néha szóba kerül a front/back fókuszálás.
-
nasinas
tag
-
nasinas
tag
Itt egy vadiúj és hazai bemutató cikk az új Tamron 18-200-ról.
-
nasinas
tag
Naszóval arra gondoltam, hogy amikor nézek egy mozifilmet - átlagos jelenet, pl szobában vagy utcán - olyannak érzem a képet, ami ahhoz hasonlít - főleg látószögben - mint amilyet akkor látok, ha az alapobit ráhúzom kb 45-55mm körülire, inkább a végére.
Szóval inkább a látószöget emelném ki, az a helyesebb megfogalmazás - de az meg ugye összefüggésben van a fókusz értékével is, mármint pl nagylátószögűek pl 14-35-ig ( egyes kiskamerákon a 32mm már nagylátószögnek számít ), míg a teleobiknak eléggé leszűkül a látószöge ezekhez képest, pláne a teléhez közelítve.
Így már talán van értelme, hogy a fókuszt és a látószöget együtt említem, persze gondolom az is megfontolás, hogy részletesebben mutassa az arcokat - színészi játék,arcrezdülések ,ilyesmi.
De igazán csak az érdekelne, hogy kb milyen obival veszik fel az átlagos jeleneteket - vagy csak egyszerűen mindig ráközelítéssel dolgoznak?Más kérdés, hogy amikor kis videómat hoztam össze a kézikamerával (belépő szint), akkor inkább az induló értéknél volt az obi mint rátolva a zoomot - kivéve ha Tubesről vettem fel a TV-tornyot Misinán....hehe.
Persze az is lehet, hogy az obi nagylátószögű, de marha közelről veszik fel a jelenetet...Á, csak kíváncsiság, mert ahogy figyelgetem a filmeket, inkább a szemünkhöz hasonló látószöget érzékelek - még csatajelenetnél is - mint nagylátót.... Bár elfogadom, hogy nem egy db obijuk van.
-
nasinas
tag
Talán csak annyira on a kérdés, hogy a Nikon gépekkel videózni is lehet...szóval szerintetek a mozifilmeket milyen látószögű optikával veszik fel?
Én 50-esre tippelek, valahogy minden jelenetben úgy érzem, hogy valahol itt lehet.
Mármint nem a látószög hanem a fókusz....
Nem akarok filmes babérokra törni a 3300-asommal, de tetszik ez a fajta fényképezés mozgóképen... -
nasinas
tag
És eljött egy nagy kérdés számomra.
Mert ugyebár én szeretem a polárszűrőt.Nem mindig és mindenütt, de alapvetően szeretem.Igaz, az ez előtti gépemen volt, az azóta pár évig használt Canonon nem volt, de most vettem kapásból az új Nikonhoz. ( D3300 és az újabb Tami 18-200 )
Mert beugrott,hogy milyen kaffa is volt polárszűrővel a világ.
Na jó, az is igaz, hogy akkor Tamron 17-50 fix 2.8-as fényerővel csücsült a Sony a300-on, volt honnan elvenni a fényerőből. Igaz, én rekeszeltem szorgalmasan, - éppen ezért elég most - elég? - az új Tami 18-200 a maga 3.5-6.3 fényerejével.
Tehát.
A polárszűrő elvesz 1-2 fé értéket (ha jól írom).
Mi a teendő?
1: ne rekeszeljek lejjebb mint az obi fényereje
2: rekeszeljek, mert úgy szebb a rajzolat, és a vázon az expot állítsam el 1, 1,5 , esetleg 2 fé értékkel - őőőő.merre is??Vagy eleve nem jó a kérdés.....
Köszi a választ előre is,
nem tudok dönteni - ebből is látszik, hogy erősen amatőr vagyok, azaz belépő szintű...
-
nasinas
tag
válasz
Tav-Csoves #29487 üzenetére
Jó szórakozást hozzá, nekem egy Sony a300 volt az első tükrös, aztán jött a Canon 1100d, és most ez. Vagyis aprókat lépegettem előre - követve a technikai fejlődést, de maradva a nekem bőven elég belépő szinten.
Biztos vagyok benne,hogy tetszeni fog, és ha ez előtt kompakttal vagy bridge géppel fotóztál, a hatás nem marad el.
Most már jöhet a komponálás, a variálás, a beállítások tömkelege vagy ha úgy van kedved,akkor automatán a lövöldözés - ma már az automata mód is igen jól teljesít, sőt, egy magamfajta kezdő esetében sokszor nagyon is jól jön.
Hamar meg fogod tanulni ezt használni, és sokáig tartogat még újabb meglepetéseket,képességeket.
A gép idén lesz két éves modell, 2014-ben EISA díjas volt a belépő kategóriában , vagyis nem rossz cucc innováció terén sem, nyilván nem a legfrissebb - viszont olcsóbb. -
nasinas
tag
válasz
Throme #29480 üzenetére
Haha, tudom, de elég sok a meló mostanában, épp,hogy el tudtam szaladni a cuccokért szombaton a boltba .
Viszont az új obival együtt nem láttam még a gépet, és amikor először felcsavartam, néztem nagyot, hogy milyen nagy az obi a géphez képest, de már megbarátkoztam vele - meg aztán amúgy sincs sok választásom...
Szóval a két cucc együtt szerintem sokak fejében megfordult akik hozzám hasonlóan csórók de azért szeretnének valami jobb kompromisszumot kötni és új cuccban gondolkodnak, és esetleg hozzám hasonlóan már van tapasztalatuk, ergo kb tudják, mit várhatnak a leírások és fényképek alapján a valóságban.De ígérem, amint lesznek fotók, rakok fel párat....
-
nasinas
tag
válasz
Tav-Csoves #29484 üzenetére
A zár élettartamára sem a neten, sem a vásárolt gép magyar nyelvű használati utasításában nem találtam adatot.
Egyetlen számra bukkantam fél óra böngészés után a neten: kb 100.000-re becsülik úgy általában a dsrl gépek esetén.
Egy másik szám adat szerint: 200.000 expóra teszi a becsült értéket.
Magyarul: megy a mismákolás, még tesztelt eredményt sem találtam, pedig csak van fogyasztóvédelmi vagy gyártói teszt.Más nem adott, úgynevezett normál körülmények között....
Esetleg valakinek sikerült?
Az egy akksival készített képek számát az alap kitobival CIPA szabvány szerinti működéssel 750 képre teszi, a felvett videó összes hosszát 55 percre full HD-ben 60p-vel.
Az akksi üres állapotból 1 ó 50 p alatt töltődik fel a mellékelt töltővel.
Mindez 23 celsius fokon értendő, a cucc 0-40 celsius fok között használható.Hát, ennyit kukáztam össze...
-
nasinas
tag
Megvettem, itt van: Nikon D3300, Tamron 18-200 az újabbik.
A vázhoz akksi, töltő, nyakpánt, USB/line és HDMI kábel jár, meg a cd, magyar leírás és a papírok.
Az obihoz van napellenző, és Tamron feliratú sapka.
A gép markolata nekem megfelel, rá lehet markolni, normál férfi kezem van (zongorás ujjakkal...), az obival együtt kellemes a tartása, az obival együtt van súlya, nem fog mozogni a kezemben, az obi kellemes fogású,gumis hatású a fókuszgyűrű és a zoom gyűrű is.
Az obi masszív felépítésű, nem kotyog de nem is szoros, pont jó.És egy utolsó végállásban
[ Módosította: #65675776 ]
-
nasinas
tag
Az extréméknél az új Tamron 18-200-as Nikon bajonettel (is) most pár napig 5000 Ft-tal olcsóbb, azaz 69.990 Ft.Ez 9% kedvezmény...
Le is csaptam rá, jó jó, nem nagy píz - mármint a kedvezmény - de akkor már vettem rá gyorsan egy vékonyított polárszűrőt is, cirkulárisat , Phottix márkájút.
A Sugárban veszem majd át szombaton a D3300-assal együtt.( Úgy terveztem, hogy először a gépet veszem Cetelem karival, arra van 7% kedvezmény
, aztán berakom a pízt a karira és jöhet az obi,aztán persze vissza a pízt a karira mert annak kamata drága, de ez a pár napos akció kb annyit spórol nekem mint a kari. Jó, matekozhatunk, hogy akció nélkül és a szűrővel együtt véve karira az kb ugyanez, de a lelkem így megnyugvást talál, hogy együtt a váz és az obi, ráadásul polárszűrővel...... Így most a gép lesz 7% karikedvezménnyel, az obi meg 9% bóti akcióban. Szóval mögnyugvás a köbön...
)
Ja, majd fényképezek is a cuccal....
-
nasinas
tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, most már elárulom. hogy a Tami felé hajlok, mert ha nem releváns a képminőségbeli különbség, akkor a nagyobb zoom győz .
Persze ez csak akkor van így, ha abszolút amatőr célokra használom, és indulásként kéne valami általános obi óccóé....Azért még hányok s vetek.....aztán meglátjuk.
De a Tami egy árnyalattal jobban tetszik - a Canon előtti Sony a300-hoz használtam már Tamit, a fix 2,8-as 17-50-est, az bejött - jó tudom, az drágább mezőny is.Az extréméknél most 167ért adnak 3300-ast Nikkor 18-105-tel, táskával és 16GB nagy sebességű memcsikarival.
ha csak váz lenne meg tami, akkor kb 175-180, jó, a Canonból átpakolom a karit, és majd Canon tasiban cuccolom a Nikont. Hehe.... ( Ha belefér..bár kábé bele)Na, nem kapkodom el, lesz még akciózás év elején is és van más bót is....
Még egyszer köszönöm a véleményeket és külön a mintaképeket !
-
nasinas
tag
Sziasztok!
Tegyük fel, hogy van az asztalon két vadiúj obi, amit ingyen elvihetsz. ( Sajnos csak feltevés...
)
Szóval ha ez a két obi van ott, akkor te melyiket vinnéd haza a gépedhez, különösen, ha az Nikon D3300-as (lesz majd nekem pár nap múlva - kiszámoltam+megálmodtam+lemodelleztem+meghánytamvetettem,hogy jó lesz az nekem jó pár évig Canon d1100-es 18-55 kitobis után )A Nikon 18-105-öse amit a géphez adnak extrémék
vagy
Tamron 18-200/F3.5-6.3 Di II VC objektív (vagyis a drágábbik a két ugyanilyen átfogású Tamiból,
talán újabb asszem)Tehát ne az ára alapján, hanem melyik a szebb jobb a belépő kategóriás géphez ( jó, legyen elméletben 3300,5300,5500 esetleg), jobb rajzolatú,felbontású, kisebb torzítású, nem tudom.....
A hosszabb vége nem hoz lázba.... nekem elég a 105 végének....Köszi!
-
nasinas
tag
Hát látom erősen benéztem az adatokat, gyorsan összehasonlítottam extrémék honlapján a 3300,5200,5300,5500 adatokat.
Mindjárt más - kicsit elkapkodtam a dolgot, pedig nem karira lesz, ráér januárban is.De köszi a hozzászólásokat, olvasgatok szorgosan tovább, bár erősen 3300 felé hajlok, valószínű nekem az is elég lesz.
-
nasinas
tag
A D5200-5300-5500-nél elírtam a fókuszpontokat, csak 11 vagy 36 (39? ), szóval nem kilencvenx....
Bocs! -
nasinas
tag
Sziasztok!
Eddig Sony a300, majd egy Canon EOS 1100 volt nekem, kitobival, a Sonyhoz volt egy 55-200-as is de nem sokat használtam.
Most ,maradva a belépő kategóriában, ismét gépet veszek - a többit már eladtam, és a jelenlegi Pentax-Canon-Nikon háromságban a belépő szinten a Nikont látom igazán frissnek.Valamint kíváncsi vagyok a Nikon világára is.
Kérdés: Nikon D5200 (5300,esetleg 5500) vagy D3300 ?Én a D3300-ra voksolnék, mert ez újabb gyártmány, ebben Expeed 4 van, míg a másik szériában a régebbi (tudom, nem mindig az újabb jobb), az 5000-es szériában ugyan 96 pontos a fókusz de mindkettőben 9 keresztszenzoros (ha ez tényleg számít...), bár fotózásra használnám első és másodsorban, de a videója úgy látom a 3300-asnak jobb.
A Wifi és egyéb modern huncutságok - amik nem a képalkotással kapcsolatosak - nem hatnak meg, tehát nem baj,hogy a 3300-as e téren elmaradottabb.Ár-érték arányban szerény véleményem szerint a 3300-as a nyerő, másként: nem tud annyival többet fotózásban az 5500-as (5300,5200-as) mint amit a 3300-as tud, videóban pedig mint írtam jobb is és ISO-ban is többet enged meg (papíron legalábbis), gondolom az újabb procinak köszönhetően.
A 18-105-ös általános obival venném, és később egy 35-ös fényerős fixet hozzá.
( Portré nem lesz, makró nagyon ritkán, elsősorban kiránduláshoz, várorészek,épületek,utcák fotózásához,csoportképek kint, ritkán bent )No de szerintetek?
Ezer köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest