- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
RexMaximus #38554 üzenetére
-
Dare2Live
félisten
válasz
RexMaximus #38260 üzenetére
Nem is ez hanem hogy eközben D610 420k.
Eközben egy gx80 kitobival 180k és videózni is tud. Persze kukucs szar de ardifi is.
Nikoneknal elmentek otthonról d7500 átadásának. Evan
-
Aaron14
őstag
válasz
RexMaximus #36776 üzenetére
Még rákérdezek a volt fototechnika tanáromnál, lehet tud nekem kedvezményt intézni, de akkor megnyugodtam, hogy jól választottam.
Jelenleg beauty a fő profilom. Egy sminkmesternél fotózom kb. 1 éve. Előtte csináltam teszteket, editorialokat, divatfotókat, portrékat. Most kicsit efelé szeretnék visszakanyarodni, plusz a kreatív esküvő fotózás, ami új lenne. 🙂
Tárgyfotóknál inkább csendéletekre gondolok. Egy kávézóban is dolgozom és nekik szoktam reklámanyagokat csinálni.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
RexMaximus #36759 üzenetére
Ejha, valamit beneztem itt, tul gyorsan utottem le az OK-ot
Ezt akartam irni:
Hat, azzal Kubaban (is) elleszel
. 24-70 epuletekhez is jo. Mondjuk Kubahoz lehet mar vennek egy Tilt Sift obit (amugy is tervben van).
A masik kubai program meg a szivarok elvezete lenne
.
Majd varjuk a kepeket a kubai utrol!
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
RexMaximus #36743 üzenetére
a kimaxolás pontosan mit jelent?
annyiért már tudni is kell használni azt a cuccost
nagyon sokat kell még tanulnom a manuális beállítással kapcsolatban, pl hogy vaku nélkül hogy a csudában tudok csinálni fényes képet és nem csak egy sötét képernyőt látok fényképként
Az ISO 1000-et nem tudom feltenni, mert bőven több mint 5 mega. De ott tuti azért volt hideg, mert a WB-n állítottam.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
RexMaximus #36741 üzenetére
Próbálgattam volna csak most így este, ahogy a cicával játszok
aztán sport módban nem akarta, de aztán manuálban sikerült egy elég gyors rekeszt beállítani, szóval aránylag sikerült. Csak érdekességből kérdeztem.
Alap kitobi 18-55-ről van szó egyébként és egyszerű lámpafény 1/640 és F5, ISO100 előtte ISO500 és ISO1000 Annyira nem értek még hozzá, csak minél gyorsabb rekeszidővel szerettem volna fényképet lőni, sikerült nagyjából. Az ISO-nál viszont lejjebb kellett menni, mert túl hidegre sikerült pár kép, bár lehet ez a WB is közre játszott mert állítottam rajta.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
RexMaximus #36728 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod!
-
Throme
veterán
válasz
RexMaximus #36709 üzenetére
D600 problémát megoldották (szervizben), de erre a típusra gyorsan jött a D610, mint frissítés. Sokan kihasználták a d600 áresését.
D750-nek is voltak kezdeti problémái, de gyakorlatilag ez is ugyanúgy ajánlható, jó kis váz. Lassan jön a D760, már ha valaki itt is ár csökkenésre hajtana (azért ez még odébb lesz).
D7200 egyelőre tünetmentes. Nincs is D7300 bejelentés -
szecsgeri
tag
válasz
RexMaximus #36709 üzenetére
A lencsés adaptert én se próbáltam, de úgy tudom nagyon rontja a képminőséget. Viszont közgyűrűzve kiváló makrózni.
-
szecsgeri
tag
válasz
RexMaximus #36707 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de a D600-assal voltak zárproblémák, amik mára már szinte teljesen ki lettek javítva.
A Helios 44-2-höz pedig hozzátenném, hogy adaptertől függően, max 3m lesz a fókusztáv. Én ezt kijavítottam, úgy, hogy a hátsó lencse alá egy megfelelő (ki kell kísérletezni) méretű szilikon tömítést raktam. CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE, ugyanis figyelni kell, nehogy beleérjen a tükörbe!!!!
Én a kérdező helyében azért szétnéznék a használt piacon is, ha nem idegenkedik a használt fotós cuccoktól.
-
SimonYana
addikt
válasz
RexMaximus #36689 üzenetére
Igen és gyors mozgást is szeretnék fotózni , ebben pedik a 7200-as már igen csak jó!
Viszont bárhogy nézzük, hozzáértő szemmel is szebb képe tud lenni az újabbaknak (na nem biztos hogy a 3000-es). Ha nem lennének jobbak , akkor nem tudnák eladni a felső kategóriát!
Persze kinek mire van keret és igénye!Throme!
A pixelben ismét igazat adok! Persze , hogy elég egy 10×15-ös képhez 1 megapixxel, de kérdés , hogy az az eredeti képnek mekkora részéből van esetleg kivágva!
Mindenképpen előny a sok pixel, ha vágás is szükséges!
Ha egy az egyben nyomtatod az albumban , lehet észre sem veszed, de az utó munka mindég jobb a több pixelből álló képből! -
eastsider
nagyúr
válasz
RexMaximus #36689 üzenetére
inkabb a low light a gond a D90-nel, meg a keresztpontos AF erzekelok hianya (csak a kozepso az). masban tokeletes. A keresorol nem is beszelve (eleg szep, vilagos keresoje van, foleg a belepokkel szemben)
30k alatti expo van benne es boven 70k alatt adom egyebkent
-
SimonYana
addikt
válasz
RexMaximus #36511 üzenetére
Akkor kitartok a D7200 mellett a 18-140mm-el. Elég is lesz szinte mindenre ameddig ki nem alakul az érdeklődési kör és a tudás. Hosszú távon is talán okosabb az újat venni és ha váltás lesz is könnyebb eladni. Bár szerintem egy darabig el van egy ilyen géppel az ember.
-
SimonYana
addikt
válasz
RexMaximus #36504 üzenetére
Őszinte leszek! Én is a 7100-át néztem de nem akarózik kiadni 3 éves gépért meg ha 10 ezer is a kattintás benne 180 ezret.Akkor veszek inkább újat ami 3 év gari s is. Biztos ez az ára... én nem értek hozzá. Videó nem érdekel egyáltalán. Még a 7200-ön is gondolkodtam már. 18-140mm obival szerintem el is lehetne kezdeni.
-
jasonka
aktív tag
válasz
RexMaximus #35107 üzenetére
Üdv !
Miben áll / mit tud pontosan a D5100 hack-ja ?
Hogy csináltad ? Kérlek, írd meg - ha másképp nem priviben.... -
törölt tag
válasz
RexMaximus #35013 üzenetére
Nekem például nagyon tetszik a D5500, szerintem egy nagyon jól kezelhető váz, jó szenzorral, képminőséggel. Ugyanakkor a fényerős obikkal rendszeresek a fókuszproblémák, ezzel a jelenséggel pedig nem szívesen élnék együtt.
-
Zotya21
senior tag
válasz
RexMaximus #35107 üzenetére
jah hát ennyi erővel jobban jár az ember az alalpból manuál obival, ha már nikon+videó
azon legalább lehet rekeszelni közbe, meg ha ugyis hangos az af motor az olcsóbb obikon akkor meg mindenképpen jobban jár
a másik ami idegesítő baromság amit észrevettem hogy manuál obival nem vakuzik
mi köze hozzá főleg manuál módba
-
Throme
veterán
válasz
RexMaximus #34982 üzenetére
Én vagyok lemaradva, beindult ezen a téren is az innováció, ahogy a srácok leírták. Igaz nem ment olyan hamar, de már van...
Ha kijön a 7300, arról már a télen lesz információ innen-onnan és körvönalazódik, hogy érdemes-e várni rá.
Nem tudom milyen funkciók kellenek neked, de képalkotás terén az 5500 és az 5600 elég korrekt (utóbbi csak feltételezés, de egy 7200-as dinamikát fingfűrésszel nem lehet elérni).
Ehhez persze magas ár is párosul, és párosulni fog sajnos.végén veszel egy milcet
-
Throme
veterán
válasz
RexMaximus #34978 üzenetére
Én is örülnék ha a nikonnál ez a dogma eltűnne, hogy attól profi egy váz - többek közt -, ha nincs rajta kihajtható LCD. Ok d750 úttörő ebben... Én is többet használnám, mint a wifi-t vagy gps-t (vagy mit)...
Ugyanígy az érintés érzékeny LCD is fontos lenne.
7100-ban egyik sincs, pedig 2013-ban is elérhető lett volna a technika...
Amíg a népek veszik a portékát , addig szarnak az igényekre...
Lehet tévedek, de a milcnek köszönhető (no meg a konkurens canonnak), hogy belépőknél megjelent az érintés érzékeny LCD a d5500-on és kapnak több fókuszpontot...
Ja és wifi, gps...
Ha nem lenne kényszer még mindig a d3000-ret csinosítgatnák modellről modellre, tudásban nem lépve előre 1 cm-t sem...Szerintem aki csak jobb képminőségért vesz dslr-t és úgymond turistafotózik, annak elég egy 5x00 gép.
Én is csak bizonyos funkciókért léptem tovább (amik simán beleférnének a belőpő kategóriába, de hát így jobban kaszál a nikon). Képminőségben a 3300 és 5300 ugyanott van, mint a d7100.szvsz
-
zool1
őstag
válasz
RexMaximus #34969 üzenetére
Akkor af-chip lesz 25000 huf, a Camera kft-nél. Ők a hazai hivatalos szervize.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
RexMaximus #34969 üzenetére
Kozben kiprobaltam egy 3200-ason is. Ott is ugyanez a gond az obival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest