- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
Vagy működik vagy nem.
Ha jól értem az a feltételezés, hogy a sima középérintkező a gépen mindig aktív exponáláskor így mindig küld jelet a gép függetlenül a záridőtől. Ezért az új vakut "lebutítják" középérintekzősre úgy hogy a vakupapucson letakarják a többi érintkezőt. (Itt már bukod is a TTL-t gondolom. merthát hol máshol kommunikálná le a váz a mért értéket illetve a beállítást a vaku felé.) De nem biztos, hogy csak azt. Most ott jársz hogy exponáláskor a vaku kap jelet, hogy villanjon. Csakhogy a HSS és normál villanás eltér egymástól. Másképp működik a vaku. Erről bővebben itt. Szóval a vakut rá kéne bírni valahogy, hogy biza most HSS módban kéne villogjon. Ha ezt az infót pont a géptől várná a letakart csatin akkor pech. Ha ezt külön be lehet állítani a vakun akkor talán megy.
Mindez csak ötletelés..@Ropi ebben szaki.
-
Roachy
senior tag
Manual módban működhet. Beállítod a gépen mondjuk az 1/2000-edet, a vakut manual módba rakod és beállítod ott is az 1/2000-edet. Csak a váz nem tudja vezérelni, szóval a TTL-ről ilyenkor le kell mondani. Gondolom én. Aztán majd megmondja akinek van D5xxx szériás gépe és már próbálkozott vele.
-
Roachy
senior tag
Godox vagy Yongnuo, esetleg Jupio. Ezek olcsó és jó vakuk.
Több típusnak is van beépített rádió vevője, így csak egy kioldó (márka azonos) kell a gépre. De persze rádiós kioldó szettet vehetsz külön is.
Ha van TTL, akkor a gépváz vezérli teljes mértékben a vakut. Ha nincs TTL akkor neked kell beállítani manuálisan az értékeket a vakun. Rendezvény fotózásnál jobb ha van TTL vezérlés a gyorsan változó körülmények miatt.
A HSS-nek akkor van haszna, ha rövidebb záridővel akarsz fotózni a vaku szinkronnál (általában 1/250). Ilyen helyzet lehet pl egy nappali vakus portré, amikor a cél a minél szűkebb mélységélesség. -
Throme
veterán
Ha újban gondolkodsz és mellette 3 évente cserélsz, akkor biztos nem adod el annyiért, mint vetted = buksz.
Ha használtat veszel, és marad a 3 éves ciklus, akkor is buksz, de érezhetően kevesebbet.Ha nem tartod a 3 éves ciklust, hanem veszel egy olyat, amit nem akarsz cserélni, akkor nem buksz az eladáson, mert nem adod el értelem szerűen
.
Valahogy így értendő.
A szemléleteddel én azonban nem azonosulok, mert nem azt nézem sosem egy hobbira szánt tételnél, hogy minél kisebb legyen az egy évre leosztott ára, hanem, ha kell, és tetszik, és a lehetőségeim határán belüli a megszerezhetősége, akkor nem agyalok ilyesmin. Kell és kész, meg van véve
Némi nyújtózkodás (spórolás) belefér.
-
Throme
veterán
Szerintem se ér meg 30k huf pénzt a +2 év gari elvesztése.
Ráadásul itthon könnyebben visszaviszed, ha gondod lenne a cuccal.
Egy decenteres obi + mondjuk pixel hibás szenzor (ok, szervizben "kimap-pelhető", de az is macera, ügyintézés...)...stb stb.
Most spórolsz még x hónapot és megvan...Használt piaci helyzet több mindentől lehet ilyen szegényes. Vagy annyira tuti vázak, hogy senki nem akar megválni tőlük, vagy annyira nem veszik már az emberek ezeket a vázakat, hogy nincs mit eladni...
-
Viperator
őstag
Nikon promóció-t nem veszed igénybe? (D5600 vásárlása esetén 30.000 Ft kedvezmény)
-
Peczek
aktív tag
A d5600 most 149 e a Medicernél. A https://www.e-infin.com-n 429 euro, az 140 e. Én 9 e Ft-ért nem játszanék a szürkeimporttal, és buknám a garanciát. Használtan is kb. 140-165 e, tehát drágább, mint ujonnan. Én vagy vennék valami régebbi tipust használtan, pl. D5100, D5000, vagy megvenném MO-n garanciával ujonnan.
Én belefutottam egy használt D7000-esbe, ami rossz volt, szerencsére visszavette a fickó, aztán elment a kedvem tőle, és vettem egy D7200-t boltból, ujonnan, akkor 220 e volt, az ÁFA nélkül már csak 173, és van hozzá 3 év garancia.
Tehát vagy 5600, 5500 ujonnan, vagy használtan valami régebbi. De szürkeinportosból csak olyat vennék, aminek az ára nem fáj, ha elromlik, és nincs rá garancia. 140 e nekem a fájdalomhatár felett van.
-
gaben22
senior tag
Ha életed első DSLR gépe lesz, akkor én is használt fele kacsintgatnék, akár garist is lehet venni, pl. itt Hardverapró egy jó forrás lehet ill. vannak Facebook csoportok is. Ha úgy gondolod, hogy adott esetben komolyabban is foglalkoznál vele (azaz már most úgy állsz neki, hogy később vennél jobb gépezetet és pro objektíveket), akkor meg végképp használtban gondolkodnék csak, akár a 3xxx vonalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Napirajz könyv
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest