- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
topikk
senior tag
válasz
Mirman #49769 üzenetére
Én is nemrég rendeltem tőlük a 14-30-at, amikor általános 3% engedmény volt mindenre. Nekem küldtek nemrég egy ilyent, amiben csomagkövetést is ígérnek:
"We are currently packing your order and it will be dispatched shortly! Once your order has dispatched from our warehouse, you will receive a dispatch confirmation email together with tracking number for your reference.
It may take up to 48 hours for respective courier to update the status of your shipment on their website.
Please find below invoice for your reference. You may also go to MY ACCOUNT button on top right hand corner on our website and enter your order ID to review your order details.
** Please note that it may take up to 72 hours for tracking to be sent to you and updated due to our courier partner's system updates. We are trying our best to send tracking link within mentioned timeframe. We sincerely apologize for such delay." -
Lex Icon
senior tag
válasz
Mirman #49765 üzenetére
Szia!
Ezek új termékek az eglobal-on? Ha igen, gari hova szól? EU-n belülről jön, azaz nem kell ÁFA-t, VÁM-ot fizetni? Köszi.
...
Közben nézem, hogy azonos termék többféle áron is van. Akkor használtak?
...
Közben megtaláltam: az egyik kit obis fehér dobozos, a másik eredeti dobozos. -
pergabb
senior tag
válasz
Mirman #49594 üzenetére
köszi a választ és mazsinak is.
Nem tudom mit szeretnék elérni
mivel nem ismerem az IBIS működését még, így sok a kérdés a fejemben. Pl stabis obi esetén egy részt árt is neki, ha állványon van a gép, más részt lehet pont a stabi miatt lesz picit életlenebb a kép (szintén állvány esetén) halvány lila gőzöm sincs, hogy nem okozhat e anomáliát akár állvány nélkül is, ami minimálisan az élesség rovására megy.
Másik pedig az, hogy ha verőfényes napsütés van, eljött a nyár, akkor nyilván többletfogyasztással jár, ha be van kapcsolva, ellenben semmi értelme 1/4000-es záridők mellett
-
topikk
senior tag
válasz
Mirman #49562 üzenetére
A 300m az 1.4TC-vel rövid madarakra, igazából arra gondoltam, hogy az 500 PF-re is helyzettől függően feltekerném az 1.4-et. Az ekv. 600 kell szerintem, legalábbis abban a formában ahogy én próbálkozom.
Roachy: igen, a 200-500 minden szempontból rendben van a tesztek / leírások szerint, és meglepően olcsó, de amikor megláttam milyen hosszú elengedtem a gondolatot. Még a súlya még rendben lenne.
It a 300 2.8 (Sigma elérhető de klb, ugyanaz), 500 PF és az eddigi komfortzóna : Oly 300 f/4
-
Throme
veterán
válasz
Mirman #49544 üzenetére
Luminar 4-et elkezdtem használni. Valóban lassú, de nagyon.
Egy két hülyeséggel már találkoztam, de még csak a felszínt kapargatom...
Viszont a funkciói tetszenek.#49545Timer
Jönnek nekem is ezek az AI ajánlatok. Én már nem hiszek nekik.
Hasonló menük vannak. Mitől lenne jobb? De azért kíváncsi vagyok. Ha lesz demo verzió, azzal majd teszek egy próbát.
Azt nem tudom, hogy a bemutatókat tartó emberek (pl A. Turnham) milyen erőművel rendelkeznek, de nekik valahogy gyorsabb az egész... még szép, milyen blama lenne a cégnek....
Lehet LR-ot meg is venném, de nekem ez az éves díj megoldás baromira nem jön be. -
válasz
Mirman #49544 üzenetére
Osztom a véleményed alapvetően, technikailag és teljesítményben is csalódás volt a négyes verzió, a hármast jobban kedveltem. A bugok kapcsán az a baj, hogy kevesen használják, és ezek többsége is csak rinyálni tud, a support meg tesz az egészre, lerázza a népet azzal, hogy küldjél nyers képet és hibaleírást. Na, átlag ember ezt nem teszi meg. Én megtettem, foglalkoztak is érdemben a hibával (ja, nem).
A baj az, hogy például egy erase tool simán kenterbe ver bármit az eredményt illetően. Nem egy sima clonestamp, de az sem működik benne rosszul (csak lassan). Próbáltam kiváltani captureone, és PS oldalról is, sajnos nekem egyik sem volt jobb, bár tény, hogy azok gyorsak. Cserébe agyf@szt kapok mindkettőtől, már ami UI tervezést illeti, soha nem találok semmit, mindenért YT videót kell nézni. Persze, ez lehet user error is, egy captureone gyorstalapalóra beülnék, mert a gyári anyag - szerintem - nem a legjobb.
Most teszek egy próbát még az AI-vel szerintem, de ha ez sem gyorsabb / jobb / stabilabb, akkor refound, és belevetem magam a LR / Cone bugyraiba.
-
topikk
senior tag
válasz
Mirman #49509 üzenetére
Én is abszolút amatőr szinten és saját szórakoztatásra űzöm. PS-t nem használok, LR-ban a spot removal-t ha valamit el kell távolítani. Ilyen van a CaptureOne-ban? Nekem ma jött az e-mail, hpgy a 21-es elérhető.
Mi a különbség Pro meg a 21 között? Én csak a 21-et látom:Capture One for Nikon 21 License
Your price
€149.00És a Z ii vázak nincsenek benne
....
https://support.captureone.com/hc/en-us/articles/360014168598-Capture-One-21-14-0-0-release-notes#h_01EG2T4PHGCA0TZKV34MAME2Y2 -
topikk
senior tag
válasz
Mirman #49507 üzenetére
Köszi!
szerk: közben ezeket találtam, a 12/14 bit beállítástól is függ. Az Oly 1/60s alatt olvas, ezek azért lassúbbak de valamit valamiért
(A Sony A9 1/150 körül van...)
fotó:
Silent 14-bit: 1/20 s
Silent 12-bit or JPEG only: 1/38 svideó:
4K (FX): 1/45 s
4K and 1080p (DX, 1.5x crop): 1/68 s
1080p 100/120 FPS and slow-mo (FX): 1/190 s
1080p 60/50/30/25/24 FPS (FX): 1/130 s
"Mai nap amúgy is örömteli, végre megjött hozzá a Lightroom RAW support és még a kamera profilokat is tartalmazza . "
Nálam ez még nyitott kérdés, mert LR 6 van, előfizetést nem szeretnék ezért letöltöttem a Capture One 20 és a DXO Photolab Elite 30 napos ingyenes verzióit próbálgatni. De az is lehet, hogy valami RAW átalakító után megy majd a LR6-ba, nagyon fura a LR után mindkettő. De valószínűleg csak megszokás kérdése.
-
PuMbA
titán
válasz
Mirman #49491 üzenetére
Lightroom nálam nem tűnik ilyennek, legfrissebb verzió Canon-nal. Eddig csak RAW-ban lőttem, de egy ideje RAW+JPG-ben és egyedi Picture Style-lal készítem a képeket, de a RAW-ot beimportálva úgy látom, hogy semmi nem megy rá a képekre. Adobe Color picture style-t kap automatikusan importáláskor, mint eddig
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Mirman #49420 üzenetére
Nikon Df-en van külön tárcsa az ISO-nak.
De komolyra fordítva, szerintem megszokás kérdése, és pl. egy D500-nál, D810-nél vagy D850-nél a gép tetején van a dedikált ISO gomb, szerintem az kézre esik.
szerk.: Most nézem, hogy D780-nál is a gép tetejére került, bár az elrendezés nem a fenti háromhoz hasonló, de szerintem az is kézre esik valószínűleg, vagy talán még inkább, mert egy kézzel megoldható. -
zümzümm
senior tag
válasz
Mirman #49420 üzenetére
Nem tudom, nem vagyok nikonos(még...
de már alakul)
Egy D750et használtam egy napig, és azon úgy volt ahogy fentebb írtam. Csak már arra nem emlékszem hogy elég volt egyszer megnyomni vagy nyomva kellett tartani. Ott viszont asszem a REC gombra lett téve az ISO.Az RP-n hol van az ISO állító gomb? A képeket elnézve nincs is dedikált gom rá. Vagy én vagyok vak hogy nem látom?
-
zümzümm
senior tag
válasz
Mirman #49417 üzenetére
De nem úgy van ez, hogy az első tárcsával állítod a záridőt, a hátsóval pedig a blendét(vagy fordítva ahogy tetszik), és az ISO állításhoz meg kell nyomi egyszer vagy nyomva tartani az ISO gombot és a hátsó tárcsával állítani?
Tehát max az ISO állításhoz kell a gomb+tárcsa kombináció, nem? -
.bTr
tag
válasz
Mirman #49276 üzenetére
Én is izgatottan várom. Ha a Z9 pletykák igazak, akkor remélhetőleg itt is lesz rendes subject tracking és eye af...
Agyaltam is sokat, hogy várjak-e rá a megvétellel, de arra jutottam, hogy mire idér és várhatóan az ára is 1MFt közeli lesz... és jó zoom obi szintén milliós tétel, mivel még szegényes a paletta és nincs jó alternatíva.
Z6 mint váz jobban tetszett, mint a sony... de jelenleg nem tudom összerakni azt amit szerettem volna értelmes áron.
Kell 1, de inkább 2 év még szerintem mire lesz elég obi és remélhetőleg Tamron és Sigma is kap lehetőséget a Z piacon.
Canon R6 is nagyon tetszett, de szintén zenész. -
válasz
Mirman #47457 üzenetére
A kisebb szenzoros gép megvan évek óta, az újat meg értelemszerűen óvnám. Kocsira is jobban vigyáz az ember az első 1-2 évben, aztán ha már 5 évet beletolt az ember, nem kap szívrohamot az első karctól.
Egyébként meg EGYSZERŰ megoldást keresek. Nem muszáj, h 1$-ba kerüljön, de ne 3-4db-ból kelljen már összeszerencsétlenkedni. Arról sem én tehetek, hogy a nikon a múlt században él, és a meghirdetett speckók (5GHz wifi, raw átvitel) alól "elfelejtette" az apróbetűt.
Hogy témábavágó is legyen a múlt 7en kiválóan vizsgázott a váz sötétben, amikor egy esti haloween-es ovis eseményt fotóztam. Az előd gx80- nak esélye se lett volna.
-
Throme
veterán
válasz
Mirman #45210 üzenetére
"A gépet a szerviz külön referencia objektívvel, az objektívet referencia fényképezőgéppel szabályozzák be"
Ebből nem biztos, hogy neked megfelelő eredmény jön ki....Még az is elképzelhető, hogy a referenciával történő összehasonlítás során hibát nem tapasztalnak (ez a másik kedvenc szakvélemény tőlük....)
Korábban már felmerült bennem a költői kérdés, hogy a referenciákat szokták-e kalibráltatni, ellenőrizni és azt mivel és hogyan és mennyire van ez nyomon követve....
Nekem szerencsém volt mikor a D5k-hoz vettem a fix 35 lencsét. Nagyon közeli témákat nem lőttem vele, kicsit távolabb a dof sem volt papírvékony, f1,8-on sem.
A "sötét" obiknál még kevésbé volt veszélyes egy kis f-b fókusz, mert nem jött elő f4-6,3 környékén...Azt szerintem is jól teszed, hogy kivársz néhány évet az FF-ig. Főleg nikon vonalon.
Addigra talán eldől mennyire gondolják komolyan ezt a FF milc dolgot... lásd nikon 1. -
updog
őstag
válasz
Mirman #45205 üzenetére
"tükrösök kb 2 évig aztán váltás FF MILC-re , addigra fogok ott tartani anyagilag hogy beleférjen.
Erre az időre szeretnék egy normális rendszert 4-5 obival amiből utána lehet feljebb lépni MILCre ."
Ha mondjuk Z6, Z7 a cél, akkor én veled értek egyet, inkább az objektívekre fordítsd az összeget, amit most a vázon megfogsz (azt nem írtad hogy most új vagy használt vázban gondolkozol), és ezek később mehetnek adapterrel a MILC-re is.
Bár itt felmerül bennem (mint MILC-ben abszolút nem tapasztalt) hogy nem-e érdemesebb most budget módon bevásárolni (belépő váz, 50 1.4 helyett 1.8, stb), és gyűjteni az eleve MILC-re tervezett üvegekre? (mondjuk az eddigi tesztek alapján ahogy látom tökéletesen működnek adapterrel a DSLR obik is)
-
i-sti
senior tag
válasz
Mirman #45202 üzenetére
Ezt akarom mondani én is, hogy belépőnek ha nem feltétlen kell az APS-C, bár nagyon OFF itt, de Pana G80 sem egy rossz választás.
Ismerősöm vásárolt egyet múlthónapban.
Nagyon tetszik neki.
Igaz drágábbak az obik. Nikonra olcsóbbak az f1.8 lencsék, lásd 50 1.8G.
Viszont a 12-60 Pana az gyújtótávban a 24-120-as Nikonnal van párban, igaz nem F4.Szerintem vess egy pillantást a milf piacra is
-
Throme
veterán
válasz
Mirman #45198 üzenetére
Nem tudom milyen célra akarod használni, de egy kicsit nikon ellen fogok beszélni.
Mai fejjel ha belépő gépekben gondolkodnék, lehet vennék egy milcet és mondjuk egy sigma fix sort. Igaz, hogy azok max f2.8-at tudnak, és azon a rekeszálláson is nagyobb lesz a DOF, mint az APS-C-n ugyanez, de ez a vacakolás a kalibrálással...Vagy ha megjelenne már végre APS-C-re a sigma 17-50 "C" (ami szintén nem tud f1.8-at) akkor azzal már jöhet a belépő váz. (otthon kalibrálható az obi)
Ez volt az egyik ok, amiért anno belépő nikonról feljebb léptem egy szintet, hogy legalább 1 AF állítási lehetőségem legyen. Amúgy sem csipázom a szervizt, azért ezt még valószínűleg meg tudják oldani, de mi van, ha veszel további fixet a vázhoz?
Akkor újra beküldesz mindent, hogy egyszerre állítsák be őket?
Ja és 3rd party obik ugye kizárva, azzal nikon szerviz nem foglalkozik...szvsz
-
updog
őstag
válasz
Mirman #45200 üzenetére
És honnan tudod előre, hogy front/backfókuszos lesz?
Amúgy szintén a Nikon személyes megkeresését javaslom.
(#45202) Mirman ja nem azért, (sajnos) nem egy valóságtól elrugaszkodott gondolat, nekem a 50 1.8-am frontos kicsit, a D3200-on külön jó volt, hogy ugye azt én nem tudtam állítani.
-
kellcucc
aktív tag
válasz
Mirman #44443 üzenetére
Köszönöm a választ!
Kb. ennyiért vettem a D3300-at, amiben van 7000 expo 3 év alatt. Ilyen felhasználás mellett nincs szükségem még egy ekkora értékű gépre, akkor már inkább fotózok a galaxy S8-al. Nem mélybúvárkodni akarok, szóval 45 -ig nem kéne, de pár méterig kellene egy tok..Esetleg tudsz valami olyan tokot linkelni, ami jó lenne? Eléggé sok a választék és nem tudom milyen irányba keresgéljek.Köszönöm
-
válasz
Mirman #33183 üzenetére
Egy állvány semmit nem játszik bele az AF-be - az csak a váz, az obi, meg a fényviszonyok kérdése.
Annyi tippet tudok még adni, hogy ha sötétben fotóznál, legyen nálad egy jó erős LEDes zseblámpa. Rávilágítasz a tárgyra, félig lenyomod az expo gombot, aztán amikor elkapta a fókuszt, rögtön átrakod az obit MF-re, meg lekapcsolod a lámpát, és úgy lövöd meg a témát. Ez is csak egy ilyen workaround, de műküdik.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Mirman #33177 üzenetére
Szerintem a kolléga arra gondolt, hogy 1,8-on már nagyon keskeny az éles tartomány. Elég egy kis rezdülés és máris elmászik az előbb még fókuszban lévő dolog. Mondjuk APS-C-n még nem is olyan borzasztó ez a jelenség, FF-en már tényleg hamar kicsúszol belőle.
Egyébként mintha lett volna említve, hogy a 70D egyes modelljei nagy fényerejű obikkal pontatlanul fókuszál. -
válasz
Mirman #33172 üzenetére
A felsorolt lencsék alapján inkább madarászást / vadfotózást értesz természetfotózás alattt, nem ilyen landscape dolgokat...? Mert az totál szembemegy a portrézással, kb. a spektrum két véglete - az egyikre gyors fókuszú DX váz kell, a másikra meg "fókusz mindegy, csak mosson mint a rohadás" FX középtele obival.
Most milyen vázad is van?
-
válasz
Mirman #33168 üzenetére
Igaz - képminőség gyakorlatilag azonos.
Annyiból mondjuk látnám értelmét a hetes szériának, hogy tud AF finomhangolást. Általában a 85/1.8 ilyen szempontból nem problémás... de ha mégis kicsit frontos/backes - márpedig portrézni tágan szoktak, tehát ez fontos lehet -, akkor azt vázból tudod korrigálni, nem kell szervízbe mászkálnod.
Írod, hogy "minőségi üvegek"... ez alatt mit értesz, pl. mit akarnál még majd később rátekerni? Ahogy nézem, a két váz között van kb. egy százas difi (újonnan). A hetes széria tud AF-et régebbi (optikailag azonos - főleg croppos vázra, ahol nem kell a saroktól sarokig élességgel törődni) üvegekkel is, amik szinte mindig olcsóbbak, mint a motoros verzió... 2-3 lencsénél már megvan az a százas. (Azt meg már tényleg csak ultrazárójelesen teszem hozzá, hogy manuálos lencsékkel az ötös széria még csak fénymérést sem tud, mert lehet hogy azokkal nem is akarsz foglalkozni.)
Esetleg egy D7100...? Az 235 körül van már, és 98%-ban ugyanaz, mint az utód.
-
nesa
veterán
válasz
Mirman #28001 üzenetére
Eskuvozesbol es egyebb megbizasokbol el, a termeszetfotozas a hobby.
Ismerem az olympus hasznaltpiacot semmivel se rosszabb mint a canikon 2008 ota van olympus vazam ill 1x volt kb 1,5 honap hogy nem volt, mellete 2010 ota van nikon rendszerem is mig nem volt nikonom en is irigykedtem a kanikon hasznaltpiacra, de megjegyzem jo aron csak a kommersz szarokkal van tele a piac, olyhoz latszolag nehezeb volt valosagba meg se, a jo uveg meg minden cegnel draga mondjuk a zuiko meg leica neha kicsit tularazottnak tunik bar a nikkorok is elvannak szalva.
Ne gratulalj mert felek hogy felfedeznek
1 napos vagyok tegnap ujra szulettem
-
nesa
veterán
válasz
Mirman #27993 üzenetére
Nagyobb geppel lehet kompenzalni azt ami nincs, Pl o is a teljes canon FF felszereleset atforgatta oly em1 re az 5d 2 es 5D3 is ment a levesbe elobb a mark2 es azatan a masik nem akar kompenzalni es nagyon elegedett hogy nem kell borondnyi felszerelest cipelni.
-
Throme
veterán
válasz
Mirman #27993 üzenetére
Nem a puffer a lényeges különbség.
Szenzor, feldolgozó proci, AF, amiket szerintem ki lehet emelni.
Azon persze lehet vitatkozni, hogy az összes módosítás megér-e kb 100k többlet zsetont (új árakat tekintve, használt esetén még nagyobb a különbség)...
Nem tudom külföldön mi a szitu, de itt nem úgy tűnik, hogy a D7100 tulajok sorban állnának upgrde-elni -
válasz
Mirman #27972 üzenetére
Ha a fogás basztat legfőképp, van az E-M10hez markolat. (Szerintem alaptartozék kellene, hogy legyen... de ebayről 12-ből megvolt.)
A világért se vegyél D7200-t (ha csak nem a puffer miatt, de ahogy látom, az nálad nem játszik) - kisexpós, garis D7100 van 180 körül, a difit meg költsd üvegre/táskára/utazásra.
-
torzo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elden Ring
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest