- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
NoOne1976 #30288 üzenetére
Ez nem ilyen egyszeru mint ahogy te kepzeled a kompaktok a vege fele igen lagymatag kepet csinalnak lehet egy DSLR kep kivagassal jobb lesz.
Velemenyem szerint neked nem valo dslr, vagy ha megis szerintem ne a nudli 18-55 el vegyel gepet, hanem 18-200 vagy meg inkabb 18-300... ez mondjuk nem fer el a farzsebedbe, de hat valami valamiert
-
nasinas
tag
válasz
NoOne1976 #30254 üzenetére
Szia!
Én nemrég váltottam le Canon EOS 1100 d gépemet Nikon D3300-ra.
Ha összevetjük a Canon EOS 100-at a D3300-mal, látható, hogy ugyanazért az árért a Nikon többet ad egy-két dologban. Felbontás 18 helyett 24 MP, ami képkivágásnál jelenthet előnyt, érzékenysége nagyobb - bár a Canon is tudja de nem alapból, videója jobb nem 30 hanem 60 fps .
A többiben kb ugyanaz.
A Canonnak szépek a képei, nagyon jó a jpeg motorja, nekem nagyon tetszett a színvilága, jól lehetett használni.
A Nikon frissebbnek hat, többet nyújt, szintén nagyon jó képminőséggel - jut eszembe ennél már nincs alul áteresztő szűrő a szenzor előtt így elvileg részletesebb képet ad - van aki szerint csak elvileg, van aki esküszik rá,hogy láthatóan is.Ha másért nem , a magas érzékenység lehetősége miatt Nikont javaslok, ISO 6400-on is szépen dolgozik, a Canonnál ez a csúcs, e felett csak kiterjesztett módban lehet használni - jelentsen az bármit is...
Mindkettőhöz kapni saját márkás túlárazott obikat és a Tamron/Sigma/Tokina vonal is szállít hozzájuk olcsóbb de jó minőségű üvegeket, ebben is hasonlók.
A 100-as egy évvel régebbi modell mint a D3300-as, ha csak az évszámot nézzük.
Szóval én is e kettőt néztem ki, és a Nikon lett a győztes, az volt nagyobb előre lépés.
Extréméknél a váz, obi nélkül száz rongy.Én is Tamron 18-200-ast vettem hozzá, de vigyázz, az újabbat, a 2015-ös modellt, nekem is nagyon tetszik.Ez ugyanott 75 rongy.
Ha van Cetelem kártyád netalán, akkor kapásból van 7% engedmény is.
Persze meg kell nézni máshol is, vannak jó akciók. Jön a húsvét....
De ha elég a kitobi is, akkor olcsóbban kijössz,kérdés: nem jobb-e inkább most kicsit drágábban de kapásból lecserélni a kitobit, mint később még rákölteni. Akkor is ha nem kell 11-szeres zoom hanem a szokásos kb 18-55-öt szeretnéd de jobb obival. Persze pénztárca függő, tudom...
Átlagos hobbifotós célokra remekül megfelel a vázolt Tami, nem kell cserélgetni, bőven elég a kb 11-szeres zoom, a fényerő átlagos, a rajzolata megfelelő ha nem profi célokra veszed. Majd később veszek hozzá egy fix 35-öst, magas fényerőst, várost,épületeket fotózni jó lesz meg videózni is akár.
Összegezve tehát én a Nikont ajánlom, összességében jobb ár/érték aránya és minőségi többletei miatt. -
fanti
addikt
válasz
NoOne1976 #30254 üzenetére
Szia!
Én csak egy picikét értek a témához, de nagyon hálás vagyok a topiknak, mert a jó irányba terelték a tudatlanságomat, és így jól jártam.
D3300-at vettem, de NEM kitobival, hanem az új Tamron 18-200-assal.
És nagyon örülök, mert a D3300-at én kb. soha nem fogom kinőni, a Tamron obi pedig annyira jó! De nem ám csak minőségben (építés, és kép), hanem ugye a használhatóságában.
Még egy 5x5 méteres szobában is van, hogy a kislányomról olyan portrét lövök vele max tele állásban, hogy még az orrán a szőrtüszők is látszódnak! Ezt a kitobival, csak közvetlen közelről tudnám kivitelezni.
De ez csak egy példa.Tényleg jó szívvel ajánlom ezt a párosítást, jól jársz vele!
Én imádom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Linux kezdőknek
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Crypto Trade
- Mobilinternet
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Quadro FX 570 eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest