Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cleinor
tag
válasz
etnies
üzenetére
Vár felől lehet felmenni. A Bob pálya felől, tehát nem a városközpontból hanem Visegrádot elhagyva délnek, jobbra fordulva.
Egyébként logikus az irány, lejtmenetben nem gyorsítasz (annyit) gázzal, így nem zavarja a lakosokat.
3 hete voltam, nekem is mondták a kompon motorosok és hiába néztem a tükröt, nem találtam a tiltó táblát csak a megfordulást tiltókat lefele jövet. Szóval megértem ha nem hallottál róla és beleszaladsz.
-
erikke17
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Legutolsó információim netes cikkek szerint meg Facebook posztok alapján amit láttam nekem is ez volt jóhiszeműen. Jött szembe meg ment előttem is motoros hát mondom csak jól értesültem aztán jött a jard lapát elém sajnos meg mások elé is...
Ott a tábla alá írom de szerintem 10-ből 7 motoros aki nem járt arra mint én sem, azt néztem milyen kanyar van előttem. -
Rush77
aktív tag
válasz
etnies
üzenetére
Köszi.
A súlyom miatt amúgy én is az 500-sok felé hajlok. Azok közül is a CBF jobban tetszik mint a sima CB de mindent a próba fog eldönteni.
Alkatrész ezekhez mennyire van? Azért mégis csak 20+ évesek.
@vlevi
A teljesítményszintekkel tisztában vagyok. A megjegyzés inkább arra irányúlt, hogy azok közül amikkel szemezek azok közül az ER lóg ki felfelé és, hogy kezdésnek mennyire lenne alkalmas egy ilyen. -
vendingo
veterán
válasz
etnies
üzenetére
Nálam sv650 - africa twin 750- cbf125 - dl250 a sorrend.
Se az sv, se az africa nem hiányzik. A cbf-el használhatóbb volt az én felhasználásomhoz. A nagy gépeket csak hosszú min 100km távokra vettem elő, a cbf-et meg napi szinten tudtam használni. Az africaba az utolsó évben 2500-3000 km-t tettem, a dl250-be 1 hónap alatt 5000-et. Bő fél évig megvolt a 125 és a 250 is, a 125-öt vettem elő ha dolgom volt. A 125-tel heti rendszerességgel nyomtam 2x100km távot, 90 utazót tudta, ráadásul fillérekből jártam meg azt az utat, amit a kocsi 3-4x annyiért tudott. 15-20 perccel tartott tovább az út. Nekem megérte.
Jelenleg újabb visszalépésen gondolkodok, egy honda gb350s a kiszemelt 1-2 éven belül. Ez megint csak nem egy erős motor, annyit megy végre, mint a dl-em 3.ban, cserébe 1 literrel kevesebbet fogyaszt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Kb 1,5 éve volt balesetem, nem nagy sebességgel, de az egyik autó kereke kitört, a másikból folyt valami folyadék. Személyi sérülés nem volt. Forgalmas hely, forgalmas időszak.
A 112 gyakorlatilag le akart rázni, a forgalmas helyet elzáró mozgásképtelen járművek jöttek csak ki, meg persze egy tűzoltó kocsi is a műszaki mentés miatt. -
HermannG
csendes tag
válasz
etnies
üzenetére
Elindult lehet menni vele, a műszerfal tartó vas nyomódott be így emiatt nem lehet behajlítani a kormányt mert beleütközik a kijelzőkbe, annak visszahajlítása és az első idom cseréje megoldana mindent hogy a jobb indexet is vissza lehetne rakni. Tudtok ajánlani ilyen szervízt esetleg ilyen melóra Budapesten?
-
yodamastah
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Hogy jön ide a gerincvédő nem értem.
Motocross versenyző volt és futóművet állított aszfaltra (utca/pálya), akkor vagy félreértettél valamit, vagy elbeszélünk egymás mellett. A jól beállított futómű nem kemény, és nem kényelmetlen. Még versenypályára is a lehető "legpuhább" beállításra érdemes törekedni. A futóművet kell hagyni dolgozni, a túlcsillapított beállítás, vagy túl kemény rugók a tapadás csökkenéséhez vezetnek.
Szoktam állítgatni másoknak futóművet, és az esetek nagy részében túlcsillapított beállításokat kapok kézhez.
-
-
yodamastah
őstag
válasz
etnies
üzenetére
"Egyébként a szerelőm azt mondta, hogy tök fasza, hogy SAG meg húzó fokozati meg minden, de szerinte utcára kényelemre állítjuk be és végül is ezzel egyet tudok érteni. Szerinte az méregesse centivel, aki köridőre megy a pályán."
Futóművet a legjobb tapadásra és vezethetőségre állítjuk utcán is. A szerelőd menjen inkább kapálni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
etnies
üzenetére
Ezzel nem teljesen ertek egyet, mert utcan is tudsz olyan geometeiavaltozast elszenvedni a felhasznalashoz merten (2 szemely) tul puha hatso rugotol, hogy mondjuk a hatso gumin rengeteg terheles van, de az elejen semmi, ami azt jelenti pl egy feheraszfaltos reszen, hogy az eleje szo nelkul el fog menni kanyar kozepen.
Tehat sztm erdemes lenne megnezni, hol van a hatara annak a rugonak meressel. Pl az en turasport motoromon gyarilag 90 es hatso rugo van, de 150 essel viselkedik normalisan, ami azert eleg nagy kulonbseg, es nem 2 szemelyezek, csak csomagolok. -
kriszti21
csendes tag
válasz
etnies
üzenetére
Vigyázz a gyári sag már lehet nem érvényes, van amikor az utángyártottnál megváltozik a futómű teljes útja (a nominális max útnak benne kéne lennie az új specifikációkban; bár valóban általában minimális az eltérés a gyárihoz képest), tehát neki már az új futómű értékeihez kell számolni a 25-30-35%okat. De szerencsére a csináltatott futóműveknél a hozzá adott setup lapon az előfeszítés értéket is jól szokta megadni a gyártó (hátsó gátlót pedig előre beállítva csomagolják), minimálisan kell max beletekerni. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom Wilbers és Andreani vonalon.
Ideálisan a te esetedben is súlyra kellett vna kérni, csak megadva, hogy hány%ban hogyan mész és akkor mi a súly. Pl. fele felében használod túra és soloba akkor: 50% 80kg, 50% 180kg (2 utas+csomag). Erre a cég számol egy jó kompromisszumot és az előfeszítéssel tudsz utánamenni, soloba szinte teljesen kitekerve, mindennel megpakolva gyak csutkára be.
A 15mm közúton (jó itt most én a fostos magyar utakkal számolok
) egyedül szerintem a rosszabbik véglet, mert a felfelé mozdulatban fogod elérni a fizikai maxot és ki fogsz "katapultálni" az ülésből. -
vlevi
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Fogjuk rá, hogy egy hasonló motornál nagyon nagy eltérés nem lehet. Itt 30%-t említenek.
[link]
Nem tudom megítélni, hogy jó-e, nagyjából elmegy, vagy pedig teljesen hibás-e az, amit mond, de más videókat nézegetve is hasonló dolgokat említenek.
Én inkább kirándulós motoros vagyok, nem pályanapra járok, és nekem megfelelő volt ez a beállítás. Az alap Tracer felfüggesztés valóban túl puha, és az én 100 kilómhoz kellett keményíteni nem is keveset. -
-
3800+
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Szerintem igen. Volt róla videó is… majdnem felborult a mentő. Nem 50nel ment az tuti. Lassított a mentős de ezt elkerülni így esélytelen volt. Persze hibázott, de nem gondolnám életszerűnek, hogy pesten a körúton állóra kellene fékeznie 50 méterenként minden kereszteződésben a vonuló egységnek.
-
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Azt gondolom, ha a zene a fontos, az asszonnyal szoktál max összekapcsolódni, akkor nyilván nem szempont, hogy hány motorral tudnál összekapcsolódni. Engem a zene hallgatás nem izgat, sztem a ucomnak is hd hangszorói vannak, de nekem fontosabb, hogy egy jót dumáljak azokkal akikkel motorozom.
Velem már előfordult, hogy tankoláskor "csapódtam" egy csoporthoz, meg idén pl voltam Visegrádon, belenézek a visszapillantóba és 3 motor mögöttem, zipzárban, mondom, ok, az egyik rendben, de ki a másik kettő? Megálltam kajálni, azok is megálltak, egy asztalhoz ültünk, kajáltunk, beszélgettünk, ha egy irányba mentünk volna, tuti még össze is kapcsolódunk. Nekem hozzá tesz a motorozási élményhez, hogy meg lehet közbe beszélni, hogy volt egy őz a bokorban, vagy egy nyúl, vagy éppen egy jó kis csajszi a járdán, mert bár elmúltam 50, de szemem azért még van
A cardo mesh nem kompatibilis a sena mesh-el, ezt azért tudni kell.
-
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
A szokványos BT technológia max 4 beszélőt tud összekapcsolni. Ez kevés, igy voltak rá próbálkozások, pl az interphone AVANT 2 Bt egységet is tartalmazott, igy amennyiben CSAK ilyen készülékek vannak kapcsolódva, akkor 8-an tudnak összekapcsolódni.
Ez a full duplex mód, mert kinai kütyük tudtak 6 ridert összekapcsolni, de csak úgy, hogy nyomkodtad a váltáshoz a gombokat. (ami elég fos)A sena kidolgozott egy technológiát, ami sok hátrányt kiküszöbölt, kvázi a walkie-talkie -k hoz hasonlóan működik, van 9 csatorna, az azonos csatornán lévő beszélők (ha nem zárják/kódolják le) párosítás nélkül tudnak kommunikálni.
Ennek a szabványnak most jelent meg a 3.0 verziója a sena 60s készülékkel, ami még szebbet, még jobbat igér, a jelenleg elterjedt az a 2.0, ehhez csatlakozott az interphone az ucom-16 kütyüjével, ami igazából sena,
Itt korlátlan rider össze tud kapcsolódni. Ha pedig csak páran kizárva a külvilágot akarnak beszélni, akkor max 24 kütyüig össze lehet zárni egy csoportba a beszélőket, ilyenkor csak "meghivással" lehet a csoportba kerülni.
A hátrány, hogy jobban szivja az akkut. Elönye, nem kell párosítani, nem számit a riderek összekapcsolódásának a sorrendje, kitolva igy a hatótávot, elegendő rider esetén 2 km. Bárki lekapcsolódik nem esik szét a rendszer, jobb a hangminőség.
A legolcsóbb duo szett sena rt1 vagy sena st1, ezek CSAK mesh képesek, azaz Bt csak a telefonhoz csatlakozik. -
SoundX
tag
válasz
etnies
üzenetére
Uhf. Durva, hogy 20 éves motorok fél munkáshitel árában mennek.
Két évvel ezelőtt a K4 teteje volt 1.7 körül ha jól emlékszem. Viszont, a suzuki így kilőve. Nem szívesen mennék ennél az árkategóriánál feljebb, hiszen minden esély meg van rá, hogy el lesz dobva, fájna csúszni látni 2-3 gurigát, ráadásul ehhez már tényleg nem kéne sokat tenni és szalonból kijön egy olyan amit elsőnek finghatok be
. A többi nem alternatíva? Nem ragaszkodom kifejezetten a sport motorokhoz, túra-sport is vonz. -
A Zéé
addikt
-
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Konkrét tapasztalatom nincs az adott Cardo-val, de általában mindent lehet mindenhez párosítani (pár elvetemült kínai gagyitól eltekintve), de azt kell tudd, hogy ilyenkor a hatótávolság drasztikusan lecsökken.
A sena és az interphone is az idegen márkákat a másodlagos telefonra párosítja, ilyenkor pl kiesik a gps hangja.sena - interphone-t próbáltam mikor még Avantom volt, az egész jól működött, most ucom-16 van, ez inkább sena, mint interphone, ez mind a sena bt, mind az interphone bt, mind sena mesh-el jól kapcsolódik, de pl egy ncom 9xx-el egy rémálom volt, sikerült párosítani, ami 5 perc után szétesett, pedig 40-70m volt max közöttünk, majd kb 3 pihenővel után úgy Miskolcnál magától helyreállt a kapcsolat (Bp-ről indultunk)
A túra után még kapott egy reset-et, mert onnantól a gps-t dobálta el a kütyü. Azóta nem akarom parosítani csak sena v. intercomhoz, de a legjobb a sena mesh aminél nincs párosításra szükség. -
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Én is elkezdtem a várost, de márciusban lett belőle vizsga. Mondjuk én már február elején elkezdtem hívogatni az oktatót, hogy már jó idő van, menjünk gyakorolni, míg végül március 15 után valamikor azt mondta, hogy jó, de én vagyok az egyetlen aki jelentkezett.
Egyedül is vizsgáztam márc 30-án. Talán 2-3x voltam kint a forgalomban márciusban előtte. -
Cleinor
tag
válasz
etnies
üzenetére
Egyrészt meglesz amikor meglesz.
Másrészt időjáráson múlik meddig lehet vizsgázni, tavaly pl november 23 volt az utolsó forgalmi vizsga, szóval meg lehet még idén.
Harmadrészt amíg nincs jogosítvány, addig a legálisan a forgalmi órán ülhetek motoron, másképp mondva amíg csinálom a jogsit legalább motoron ülök, míg ha most valaki oda adná a jogsit akkor bafhatnám mert-március áprilisban fogok tudni majd motort venni

#151347-secret-:
igazából 20 órát, mert átjelentkeztem Safetybe a Csigavértől ahol már volt levezetett órám, és igazából ~26 órát mert a kétnapos képzésen is ültünk sokat motoron.
Azért mert: ekkora kaptam vizsgaidőpontot, és addig inkább rendszeresen eljártam amikor csak tudtam, és így gyűlt az óraszám is
Plusz azért mert nem a minimumra törekedtem hanem hogy mindegyik feladatot megtudjam stabilan csinálni alapjárat használat nélkül.
Másszóval azért jöttem hogy megtanuljak motorozni, nem jogosítványt szerezni
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
etnies
üzenetére
mindketto jol felkrta mar magat, amikor a felvetel elkezdodott. az elozmenyek nincsenek rajta sajnos. A yaris eleg kis kovetesi tavolsaggal haladni szeretett volna, tehat nyomasztotta az elotte haladot, az elotte halado indokolatlanul belefekezett, ami buncselekmeny. Nem satuzott, de fekezett, indokolatlanul.
A yaris ezutan egyszeruen ki akarta kerulni, idegbol, fek nelkul, de a robogo a holtterben volt, ezt kesobb eszrevette, osszeszarta magat, hogy megis van valaki melette, ezert bepanikolt es fek+eleg éles iranyvaltas lett belole. Ebbol lett a baleset, mert benezte a robogost.Ha csak az egyik otthon hagyja az egojat a vezetes elott, ez nem tortenik meg. Tehat mindketten faszok voltak, de az indokolatlan fekezes, az akkor is a royal flush itt.
-
fattyu
veterán
válasz
etnies
üzenetére
igen... ésszel evő kalória nullán vagy deficitben levő emberek délutáni szunyánként felszednek 20dkg zsírt.
elhiszem nem ez a természetes bioritmus.
azt is elhiszem egy ideális világban nem is kéne ennek történnie.
mennyi károsabb dolog ér minket annál hogy vasárnap ebéd után a forma1 zümmögésére elszundítasz?
szmog, alapvetően a kevés alvás, a stressz ( és emiatt csorbát szenvedő alvásminőség), az alkohol, a szemét ételek, mozgáshiány. hogy csak hirtelen a hasamra üssek. -
3psilon
aktív tag
válasz
etnies
üzenetére
Furán hangzik talán, de miután motoroztam 200 km-et, kimerülök, és negyed óra szunya csodákat tesz. Kávéval is pótolható.
Na, még valami eszembe jutott. Bár a motor jó állapotban van, a defekt kérdése ott van. Tavaly vásárolt Michelin Pilot gumik szóval nincsenek lelakva, de hogy lehet erre készülni?! Érdemes vinni tire plugot, sűrített levegőt, ilyesmi? Reális forgatókönyv, hogy ott az út szélén ezt meg tudom csinálni?
Assistance biztosítást ti szoktatok kötni külföldi út esetén? Érdemes előre keresni szervizeket az út mentén?
-
bardi
senior tag
válasz
etnies
üzenetére
Na igen, a karcoktól kicsit félek.
tboy93: Impresszív, nekem ennek a töredéke se menne bele.
A Zéé : Köszönöm, ez jobbnak tűnik, utas úgysincs, és így hasalhatok a tankon.
macilaci78: Van egy kis övtáskám, ami ivótasakos, bringás cucc, azzal majd próbálok mégegy kört, 1 szendvics meg dobozos ital beleférne. Csak valahogy a kabáttal együtt rohadt kényelmetlen volt.
-
Biqci
aktív tag
válasz
etnies
üzenetére
Több bordája eltört, kulccsontja is, a szegycsont is kapott. Az intenzíven van. Ahogy a kollégák is irják, Bajna-Héregen bukott, nem tudja miért, kiesett minden. De majd kielemzi…
Tök mindegy ki hogy áll hozzá személy szerint, milyen embernek tartja, én nem tudom köpködni. Mint ahogy a kereszteket sem az út szélén, amikről tudom, hogy motorosokra emlékeznek, emlékeztetnek. Márpedig van a környéken jó pár…
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Köszi!
Érdekes amiket írtok, számomra. Autónál pont azt szokták mondani, pályázás ami nem gyilkolja, mert meleg motorral megy, nem baj a nagyobb fordulat. Városi ingázás koptatja inkább a motort, a sok indítás, hidegen hajtás
Motorkerékpárnál azt hittem ugyanez a helyzet.
Olajfogyasztásra is csak lesek, nekem az autóm 20 éves, Suzuki Ignis, 150e. km van benne (lehet már több is, nem lesem) aztán olajcserekor maxra öntik, következőnél is ott van, mármint csere előtt. Jó, ez 90%-ban 4e. fordulat alatt megy, pályán esetleg 4500-ig tolom.
Motornál sem veszem észre hogy fogyna, kb 1500km-t mentem csere óta. Jó, ez egy egyhengeres, hosszú löketű veterán konstrukció. De mivel léghűtéses, azt várnám, nagyobb illesztési hézagokkal dolgoznak a henger-dugónál, szóval itt várna az ember olaj csipkedést, nem a korszerű vizes motorjaitoknál.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
etnies
üzenetére
Az 1290 sdgt méretben is, és súlyban is kisebb mint a mostani motorom. Az a baj elhamarkodott döntés volt a norden. Nem terepezek (pedig azt gondoltam fogok), picit magas is nekem, így hogy többet mentem már vele jöttem rá, hogy nem érzem magam teljesen komfortosan így, hogy billegek jobbra balra mert nem ér le a lábam rendesen. Azzal is tudnék vitázni, hogy mivel lehet hosszabb túrákat menni, és mivel nem. Tudom én vagyok gyenge de az r1-röl 250km után úgy szálltam le mint akit megvertek félúton.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
A tréning nem árt. Igazából a nagyon bevezető tréningen voltam év elején. Motornézés előtt gondoltam, elmegyek, hogy ne a próbakör legyen az első méter a jogsi óta váltós motoron. Persze a tréning előtt kb 2 héttel megvettem az SH-t, mert az adott összegből csak korosabb, többet futott V-Strom jött volna ki és nem lettem volna nyugodt a tulajdonlástól. Mindegy, tanultam ebből is és sok dolgot tudok hasznosítani a robogón is.
Szóval most egy darabig ráérek a tréningekkel, meg az egymásra épülőket amúgysem érdemes gyorsan lezavarni. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Csak egy kérdés, miért nem elég pályára az 500-as gép?
Csak mert felmerült bennem a kósza gondolat, hogy a meglévő Benelli Imperiale masinámat becserélem egy MBP 502N [link] gépre, ha ennyiért meghozza a kereskedő. (Ami visszatart, hogy asszony agyoncsapna, egy éve vettem a Benellit 125-ös helyett, mert az kevés volt)
Csak mert pont ezt éreztem, hogy országútra elég (NEKEM!) a Benelli teljesítménye, de pályára nem mennék vele föl, viszont úgy gondoltam, az ötszázas elég lenne oda.
Mert a pályán a megengedett maximum sebesség 130Km/h, ezt az ötszázas kényelmesen, utazóban tudná, akár két személlyel.
Értem én, hogy onnan nem lövi már ki magát, de a kocsik nagy része is komótosan indul már meg innen.
Az utólsó mondatoddal nagyon egyetértek.
Tudom hogy most sokan kiröhögtök, de egy ilyen öreguras, hosszú löketű gép teljesen rávezeti az embert arra, hogy nem kell sietni sehova....Néha azon veszem észre magam, annyival sem megyek, mint járatáskor.
Szerk: Alsóbbrendű utakon szoktam menni, szóval senkit nem tartok föl. Ha nagyobb forgalmú útra keveredek, természetesen próbálom tartani a forgalom ritmusát. -
Whist
aktív tag
válasz
etnies
üzenetére
Rámértem az akksira, jó.
Rámértem 3000-4000RPM-nél, hozza stabilan a 13.9 Voltot.Na most lehúztam az izzót,hogy megnézzem a csatit, izzót visszadugom: működik. Mind a táv, mind a tompított. Többszöri indításra IS.
Kontakt hiba? Csatlakozó szar? Kábel?
Lehet, hogy egy csatornafedél, kátyú miatt megdöccent és szétcsúszott valami?
Piros lámpánál ha látom, hogy nem jó, dugdossam az izzót ki-be?
Mindegy, örülök, hogy nem kell feszszabályzót vennem...
-
etnies
senior tag
válasz
etnies
üzenetére
Nem írtam még be ide, csak a Csendőrségen tettem bejelentést:
Megint gond volt a DL-el: nem indult be. Gyújtás volt, benzin pumpa működött, de nem kezdett tekerni az önindító.
A Suzukikon be kell húzni a kuplungot az indításnál, erre gyanakodtam már a legelején. Rövidre zártam a kapcsolót egy gemkapoccsal és voilá: indult azonnal.
Magyarországon voltam, vettem egy új kapcsolót: 3.300 Ft, nem egy összeg.
Tegnap be akartam szerelni, egy aprócska csavar tartotta a helyén. Nos, valamiért ez a csavar menetrögzítővel volt rögzítve, ezért először a PH1 fejjet nyaltam szét, majd valahogy belevertem egy PH2-t (ez már a csavar teljes fejszélessége), azt is lenyaltam.
Ment a WD-40 mindenhova, de nem hatódott meg a csavar. Melegíteni nem lehetett a csavart, hiszen körlötte minden műanyag vagy elektromos kábel. Egy órás küzdelem után szépen lejött a kapcsoló 3 darabban és gyönyörűen beletört a csavar a konzolba. Nem tudom, miből csinálták ezt a csavart, de ilyen hitvány anyagminőséggel még életemben nem találkoztam. Jelen esetben csak kifúrni lehetne, ehhez nekem nincs kedvem, rendeltem egy új kuplungkar szettet, 22 Font, nem a világ vége ez sem.
Ha megjön, cserélem egy az egyben, addig meg jó így a kapcsoló, mindig azt érzékeli, hogy be van húzva a kuplung, tehát indít. Ha nagyon FB lennék, így is hagyhatnám.Kicsit bosszant a dolog, hogy egy kbtt csavar így kifogott rajtam. Úgy tűnik, hogy a Suzukim nem bulletproof, most lesz 9 éves, de már kellett cserélni rajta üzemanyagszintmérőt, indítógombot és most ezt a kapcsolót. Ez a kapcsoló-érzékelő gyártás a Suzuki gyenge pontja?
Hondáimon soha nem ment tönkre semmi hasonló.
A kékkel jelölt kapcsoló és csavar okozta a gondot:
-
fattyu
veterán
válasz
etnies
üzenetére
kéne egy decibelmérőt szereznem mostmár. nagyon kiváncsi vagyok.
a gixerem gyári nincs hozzányúlva.
a husky az odrdenáré hangos azt elismerem.
a két kawa viszont, a lentebb írt módszert kapták meg. SZÉP mély de nem üvöltő hangjuk lett tőle.
szerintem az adott fordulati gyári érték közelében vannak így is. -
fattyu
veterán
-
etnies
senior tag
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
etnies
üzenetére
A tenyér belsején, a hüvelykujj tövénél lévő "dudor", mint legkiállóbb rész a tenyéren, gondolom én. Ide megy a terhelés esésnél, ezért itt erősített a kesztyű.
"Tudja valaki, hogy mire gondol a szerző, amikor ezt írta?"
Gimnáziumi irodalomórák jutottak erről eszembe......
-
Apophis
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Szeretem a történelmi és technikai videóit, a kivitelezés is elsőrangú, de amit a motorozásról mond, szerintem nem kell komolyan venni. Kanadában él a srác, állandóan esőben meg hóban megy, ennek mi köze a tempós motorozáshoz? Olyan, mint az amerikaiak, akik mennek a szögegyenes utakon, életükben nem kanyarodtak egy normálisat, aztán magyaráznak.
-
yodamastah
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Minden valamire való kesztyűn van "tenyércsúszó" protektor. Leggyakoribb esés, mikor elmegy az eleje, azon az oldalon kb biztos hogy a kesztyű oldalát, és tenyyered le fogod rakni az aszfaltra. Ha a tenyered letapad, akkorát ránt a csuklódon, hogy eltörhet. Ezt akadályozza meg a csúszóréteg.
Másik előnye, hogy nem szakad ki azonnal a keszytű, több esést kibír. Ez mondjuk nem rossz szempont, amikor kb 60e ft-ról indul jó sport kesztyű.
Még a five téli kesztyűmön is van ilyen protektor.
-
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Én Churchill -t követem.

A saját motoromon bármennyit kibírok, hiszen fel tudok állni, másképp ülni, stb, de ettől még meg szoktam állni. Az első etap lehet 150-200 km is, de utána már egyre gyakrabban.
750 km körül van a leghosszabb napi táv amit mentem, de ebben volt pár megálló, olyan is, ami után igen nehezemre esett visszaülni és elindulni, mert inkább aludtam volna a kúton a fűben egy órát...
De ez nem verseny, sztem általában véve 3-400 km kényelmes 1 napra, ennél több, főleg utassal meg már tud nagyon sok és fárasztó lenni.
Tavaly a Dolomitokban pl olyan útvonal is volt, amikor egy napra 230 km -t mentünk, persze rengeteg megálló és nézni való, plusz a rengeteg indokolatlan 30 meg 50 km/h korlátozás miatt. Aznap legalább annyira elfáradtunk, mint odafele az 500+ km-en. -
válasz
etnies
üzenetére
Én olyan kettőt simán kibírok mindenféle gond nélkül, utána még 1 még simán megvan, akkor kezdek kicsit zsibbadni, akkor is inkább a lábam a térdszög miatt.Ekkor úgyis meg kell állni már tankolni, cirka 300km a tankom.
Mindezt egy Horneten.
Az R1200RT-n viszont 1,5 óra után fel kellett állnom, pedig az túragép. -
törölt tag
válasz
etnies
üzenetére
Szerintem ez sokkal jobb elölről mint az előző.
Bár pont hétvégén beszélgettem néhány emberrel a Motorradtól, állítólag jópáran reklamáltak már hogy miért szimmetrikus, az előző aszimmetrikus lámpa jobb volt. Nemtom, nekem mindig zavarta a szemem, ahogy az első RR is.Amúgy voltak kint a tréningen nők is, némelyik nem volt 170 szerintem, és GSekkel nyomták, van direkt ültetett verzió.
-
zgospel
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Annak valóban kevesebb értelme van, hogy egy Pista GP RR van a fejeden, a felsőtesteden meg valami noname goretex kabát, de százalékosan még így is jobban csökkentenéd a kockázatot, mint tennéd azt egy legalja sisakkal. Arról nem is beszélve, hogy a sisak minősége nem kizárólag élet vagy halál kérdése. Pl egy olcsó sisakon van mondjuk egy 3 mm vastag plexi, ami az első földhözéréskor a ha épp nem törik szét, akkor úgy repül el mint Besenyei Péter fénykorában. Ezzel szemben a felsőkategóriában 5 mm vastag a plexi, és legfeljebb a nagyon durva esetekben törik le. Ahogy az sem mindegy, hogy van-e benne EQRS, hogy a mentők ne rángassák szét a nyakad amikor leveszik a fejedről a sisakot. És még sorolhatnám azokat a funkciókat és technológiákat, amik ha nem is élet-halálról döntenek, de a rehab utáni minőségi élet és a salátalét között különbséget jelenthetnek.
A minősítéseket igenis érdemes nézegetni, ez egyáltalán nem hit kérdése. Pl egy FIM minősített sisak az ami manapság a legszigorúbb követelményeknek felel meg. A legolcsóbb FIM minősített sisak jelenleg a HJC RPHA 1, ami 250 ezer Ft-ért igazából ingyen van ezen a szinten.
Az új ECE 22.06 minősítés pedig jóval szigorúbb és életszerűbb körülményeket vizsgál, mint a korábbi 22.05-ös változata, vagy akár a Sharp teszt, érdemes legalább a 22.06-os sisakot választani.
Abban igazad van, hogy lentebb is rendesen fel kéne öltözni, de ha megnézed a légzsákos rendszerek elmúlt 10 évbeli fejlődését, akkor láthatod hogy jelentős az előrelépés ott is.
-
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Ezt írtam volna? Megvolt az olajcsere, sőt talán még gyakrabban is, de olcsó olaj került bele. (ami egyébként megfelelt a követelményeknek a cimkén)
A folyamatos maximális terhelés sem igaz, mert az a motor sosem járt autópályán, csak kicsit erőszakosabb volt a gáz kezelés, meg nem 5e nél váltogatott el, mint a legtöbb 650 tulaj.. -
bacus
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Hűha, micsoda kijelentések... azért én már láttam 650-es blokkot cserélni, igaz a tulaj kente neki, sztem nem is esett 6e alá a fordulat.
Meg a legszarabb tesco-s olaj se segített, az is biztos. Az pl füstölt mint állat, messziről meg lehetett ismerni a nézését, meg a járását..., de még így is túlélte a gazdáját, akit pár hét alatt elvitt valami rák. (2019-ben)
Gondolom a motort eladta a család és lehet azóta is használja valaki."olajat autópályán csipegeti" - nem csak ott, mindenhol csipegeti 6e -es fordulat felett.
Ispán 2005-ös 650-ese is füstöl, meg szerény 50 LE volt benne már 6 éve is. Az újabb vstromokban se volt 62-65 Le nél több. (Mértük, a MaMi szervízkamionjában fékpadon) Ispánéban legalább volt 250e km akkor. Mára már több mint 280e km van abban a motorban.
A 2006-ban létrejött magyar v-strom klubban azért páran tudnának mesélni hibákról, de igazad van, tipikus típus hibája nem nagyon van.
-
norbert1998
nagyúr
-
dave0825
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Megnéztem, pontosan ezen a körön volt elmentve már korábban 2 szép pontom.
(Szívekkel szoktam Google térképen jelölni a "majd egyszer megnézendő helyeket", egyik Gelmerbahn, másik Andermatt fölötti kanyargós út, nem tudom már, hol láttam ezeket, vagy mikor mentettem el), szóval ezt a részt tutira megjárjuk. 
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
etnies
üzenetére
Melyik az a hago, furka es lago maggiore kozott, ahol marsbéli tajakon mesz? (Talan tudod, eleg sokfele jartal) Sajnos fotokat ott nem csinaltam, mert mar kisse tele volt a tokom az uttal, mivel a leheto legjobb motort valasztottam erre a celra.
De brutalis volt a taj, tenyleg, mintha egy masik bolygon lennel. Nagyon tetszett. -
csongi
veterán
válasz
etnies
üzenetére
Persze, hogy nem csak ezek vannak.
Én máshogy mérlegelek. Ugyan azért a termékért akkor adok több pénzt ha több a szolgáltatás. De a több pénz kifizetését is mérlegre teszem. A mostani Emag-os szo.ással mellé mérlegeltem Olcsóbban meg vehhettem volna Aliról. Már rég eladtam volna beszerzési áramon, és el is felejthettem volna az egészet.
Ehelyett többet fizettem és rendesen szívok, csak azért, hogy Eu munkahelyeket védjem.....
A kereskedelem egy árnyalt világ.
Konkrétan van olyan gyártó aki a saját weboldalán is árul saját terméket EU-ba.
Te magán személyként megveszed ott. Én ugyan azt a terméket ugyan attól a gyártótól oda tudom adni a részedre fele áron, és keresek rajta.
Ez a kapitalizmus, a többit el kell engedni,
az Eu gyártók fátyolos ködét, akik kínába gyártatnak és itthon eu-ba értékesítenek.
Akár a nagynevű maxi drága BMW-t vesszük alapul. Vagy super állat Almás cég frenetikus adó megkerüléseit...stb
Tudatos vásárlónak tarthatja magát az egyén, de csak saját magának lesznek ésszerű érvei a tudatosságra.
Az én tudatosságom szerint nem az ára fogja meghatározni az értékét. Az árat a piaci kereslet határozza meg. De ez nem a termék racionális értékét tükrözi.
Viszont ha szükségem van a termékre, akkor vagy kifizetem, vagy elengedem a szükségességét.
Nem vitatkozom, csak beszélgetek.
#148241 Shadowbull:
Tévedsz. Extra profit van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Képregény topik
- Hardverfogócska a kertben
- További aktív témák...
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

végtelen szerencse meg figyelem nincsen.
) egyedül szerintem a rosszabbik véglet, mert a felfelé mozdulatban fogod elérni a fizikai maxot és ki fogsz "katapultálni" az ülésből.
De ezt a kitérő manővert kipróbálom majd!
Két évvel ezelőtt a K4 teteje volt 1.7 körül ha jól emlékszem. Viszont, a suzuki így kilőve. Nem szívesen mennék ennél az árkategóriánál feljebb, hiszen minden esély meg van rá, hogy el lesz dobva, fájna csúszni látni 2-3 gurigát, ráadásul ehhez már tényleg nem kéne sokat tenni és szalonból kijön egy olyan amit elsőnek finghatok be
10 rongy / ora siman van mar.