Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Halley
tag
válasz
AnonymusX #2098 üzenetére
Szia!
Köszi az asus ajánlást.
Lenne még kérdésem, mivel láma vagyok ezzel a saját router project-el kapcsolatban.
Van 2 db Flip-es set top box a tv-nek. Ha a Flip-es Huawei HG8245H után teszem az asus routert, akkor a set top box-okat hova kell csatlakoztatni? Huaweibe, vagy az is a saját routerbe? Mert ha ezek is sajátba mennek, akkor 2db LAN csatlakozó már el is van használva, s a további vezetékes kapcsolatoknak az ilyen routernél nem marad csak 1 hely. -
AnonymusX
senior tag
Szia!
A Milyen routert topik összefoglalóját érdemes átnézni, abban vannak az ajánlott routerek.
AX/Wifi6 routert érdemes venni, de ha szűkösebb a büdzsé, akkor AC/Wifi5 router is teljesen elég a Flip sebessége mellé. Én az Asus routereket ajánlom, de konkrétan egyik ismerősömnél TP-Link van rákötve a Flipew Huawei-re.
-
Halley
tag
Sziasztok!
Flip optikai csomagom van.
Huawei HG8245H eszközünk van, ez 2,4 ghz-t szerintem csak.
A wi-fi időnként teljesen eltűnik, minden eszközről, vagy belassul.
Helyszín: panelház (gondolom a panel még jobban árnyékol mint egy tégla építés)
Ha vásárolnék egy saját routert az segítene a wi-fi problémán?
Ha igen, kinek melyik router vált be ?
Bármelyik márka, típus kompatibilis a Flip/Huawei HG8245H szolgáltatással ?
[link] Huawei HG8245H -
edk-
őstag
válasz
zoltaneger #2095 üzenetére
Hagyhatod bekapcsolva, a kamerák 2.4-en csatlakoznak majd, az újabb eszközök 5 GHz-en. Ha mégsem menne, megpróbálhatsz más SSID-t adni a két rádiónak.
-
zoltaneger
junior tag
Sziasztok!
Mai nap kötöttek be egy Flip szolgaltatás csomagot.
Sagecom F@st 5655 v2 tipusú routert kaptunk.
Megnéztük és a készülék a 2,4 és az 5 ghz -et támogatja.
A routerhez a Lan 1 - 2 - 3 portjához csatlakoztatva vannak a készülélek.
1 beltéri box és 2 tp link kamera.
Mivel a kamerák a 2,4 ghz-t támogatják így a készüléken kikapcsoltam az 5 ghz lehetőséget.
A kérdésem.az lenne,hogy vajon jól tettem-e hogy kikapcsoltam a menüben? Azt látom, hogy lassabb a net, de az nem zavaró. Wifin keresztül 1 laptop és 3 telefon csatlakozik, de nem egy időben.Köszönöm a segítséget.
-
drkovge
csendes tag
Köszi a válaszokat! Jelenleg 6300 Ft a havidíj, plusz egy STB elvileg csak havi 500 Ft. Ez még régi csomag, csak az inflációval emelgették az eredeti 5000 Ft-ot.
Akkor belevágok. Nem számít az ONT, több szintes a lakás ezért Asus mesh van kötve a Huawei-re is.
Jelenleg az Asus router ad IP-t és netet az STB-nek, ez működik így az optikai ONT-tal is? -
AnonymusX
senior tag
válasz
drkovge #2091 üzenetére
Szia!
Ha a belassulások a Telekom elcseszett routingja miatt vannak, akkor optikán sem lesz jobb, de ettől függetlenül érdemes optikára váltani. Arra figyelj, hogy úgy válts, hogy ne dráguljon nagyot. Új STB kérése jónak tűnik, mert az nem drágít sokat és bármikor vissza lehet adni.
Hátrány lehet még az, amit fentebb tárgyaltunk, hogy optikán valószínűleg a nagyon alap Huawei ONT jár, ami csak 2,4 GHz-en tud wifit szórni. Ebből a szempontból visszalépés lehet a sagemcomhoz képest, ha valóban Huawei-t adnak.
-
drkovge
csendes tag
Sziasztok!
Egy flip előfizetésem van már vagy 5 éve 300/25 MBit nettel, koaxon. Alapvetően elégedett vagyok vele, de néha vannak belassulások. Lassabban töltődnek az oldalak stb. Ez nem tudom, hogy a Sagemcom FAST3686 vagy magának a szolgáltatásnak a hibája.
Mindenesetre már évek óta behúzta a Telekom az optikai kábelt is a házba és az új Flip előfizetőknek már optikán szolgáltat.
Aki bármi módosítást kér az előfizetésen pl. egy új STB-t szeretne annak egyúttal átkötik optikára a koaxos szolgáltatást.
Érdemes ezt kezdeményezni? Jobb a szolgáltatás optikán?
Köszi! -
AnonymusX
senior tag
Ezekben a beltérikben nincs wifi, csakis UTP-vel tudnak csatlakozni a routerhez. Ha wifis beltéri kell, akkor a Telekom az opció nem a Flip, de ott sem egyszerű:
A Telekom androidos beltérijeiben van wifi, azonban nem ajánlják őket wifi-vel való használatra, mert bizonytalan lehet a működés. Ez alól egy kivétel van, ha a Telekomtól okoswifit is veszel, ezzel garantálniuk kell a működést. Viszont ha szerencséd van, akkor a saját hálózatod olyan (a saját routered vagy esetleg a Telekom által adott), amin működik wifin keresztül a beltéri, de lutri.
-
AnonymusX
senior tag
Flipnél is csak UTP-n vannak bekötve a TV-s beltérik. Mivel a Flip a Telekom fapados (régen olcsó) márkája, így a legalapabb router jár, ami nem tud Wifi6-ot. Ha Wifi6-os router kell, akkor venni kell sajátot vagy a Telekomnál legalább 1 Gbites netet kell kötni.
Nem tudom, hogy pontosan milyen routereket adnak, de a weboldalon látható útmutatók szerint optikán Huawei, koaxon Sagemcom jár. Előbbi még az 5 GHz-et sem tudja, utóbbi igen.
-
Ádám16
addikt
Laikus nber kérdez:
One-tól jövök el, keresem a legmegfelelőbb szolgáltatót.
Nem durván netezek, de Xboxon jó lenne, ha tudnék problémamentesen multizni néha.
Tv-t kb csak azért kötök, mert nagyon ritkán van 1-2 sport, amit megnéznék, egyébként nincs rá szükségem.Lakásba belépve lenne elhelyezve a router, és utp-s boxok lennének két tv-hez csatlakoztatva. Ezt tudja a Flip (koax nélkül)?
Jobbfajta routert adnak hozzá (wifi6, stabil 5ghz)?
Ezek alapján elég ez bőven a Telekom ellenében, ugye? -
AnonymusX
senior tag
Szia!
Eszerint 1 év + 30 nap a legkésőbbi törlési dátum (23. oldal). Amennyiben ez letelt, akkor írj neki:
Az Előfizető vagy más érintett a személyes adatai kezelésével kapcsolatban bármikor fordulhat az Szolgáltató adatvédelmi tisztviselőjéhez: dr. Esztervári Adrienn (cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.; email: DPO@telekom.hu)
-
qltsar
veterán
Sziasztok,
Megszűntettem a Flip szerződésem még tavaly, azthittem, hogy 90 nap után automatikusan törlik az adataimat, accountomat, de még mindig él a felhasználói fiókom.
Lehetőséget a törlésre nem találtam az oldalon.
Van valakinek ötlete, hogy hogy lehet törölni a regisztrált felhasználói fiókot?
Amúgy nincs erre valamilyen EU-s szabályozás, hogy kötelessége a szolgáltatónak / cégnek biztosítania lehetőséget az account törlésre?
Köszönöm
!
-
tome0001
senior tag
Sziasztok, ,
Az letezhet, hogy egy Huawei HG8245H szolgáltatói routeren hiaba nyitok meg egy portot, mentem el, nem nyitja ki?
Utana ráellenőrzök port checkerrel, es azt irja nincs nyitva a megnyitott port.. Ezt jeleztem mar az ugyfelszolgalatnak, de azt mondták hogy 5000 Ft-ert tudnak kijonni megnezni, de ezt nem iagzan akarom kifizetni, mert szerintem az eszkoz a rossz...
Talalkozott már valaki ilyen hibaval?
Koszi -
zoli62
addikt
Mik a tapasztalatok, ha valaki Telekomos szolgáltatásról vált Flipre számhordozással együtt, mennyi a legkevesebb optimális átállási idő, ha még számhordozás is van?
-
AnonymusX
senior tag
válasz
greggae #2072 üzenetére
Azt fogják felhasználni, mert a Telekom=Flip. Háttérrendszerekben voltak eltérések korábban, ma már nem tudom, mi a helyzet, de ez az előfizető számára irreleváns.
Telekom topikban érdemes a jólét csomagra rákeresni. Röviden: küzdeni kell érte, mert az ügyintézők nem szeretik ezt megkötni.
-
Bferibörs
addikt
Tolják felfele az árat:
[link]Időszerű lesz körülnézzek a Telekom digitális jólétnél net ügyileg, Tv,telefon nem érdekel, 3520-ért.🤔
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Találtam a múlt héten az utcán egy Cisco IPTV ISB2201 T-home boxot ami bekapcsol, de kiírja hogy regisztráltassam a 1414-en. Szerintetek ezt a meglévő STB 3112 helyett lehetne használni? Mármint regisztrálnák a hálózaton, vagy felejtős? Lehet hülyeség amit kérdezek, de egyáltalán ez HDTV képes box, vagy még csak SD adásokat vételez az IPTV-n. Úgy látom ez amit találtam tud felvenni is, míg a másik az a gagyibb kicsi box (ami nem mellesleg néha lefagy).
-
svi_system
csendes tag
sziasztok,
azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni hogy ezt a Sagecom Fast 3686AC rettenetet van-e bármilyen lehetőség kiiktatni a hálózatból? elvileg mac meg serial alapján azonosítják be a a modem-et, szóval olyasmire gondoltam hogy egy "buta" modem-et tennék be helyére, ezeket az értékeket be lehet arra is kamuzni, az iptv meg eddig is a szolgáltató modeme alá bekötött saját router-emre volt rákötve úgy hogy az én routerem is osztott dhcp-t, szóval saját alhálózata volt és mégis működött.
szóval ki lehet-e valahogy küszöbölni ezt a csoda kütyüt, van-e valakinek ilyesmivel tapasztalata?
-
8zabi
őstag
válasz
Norby86 #2066 üzenetére
ha CloudFlare címekről váltottál, akkor biztos azért nem ment tegnap a DNS feloldás, ezért kell legalább két eltérő szolgáltatótól való IP-t beállítani DNS szervernek
legközelebb ha ilyen gond van, akkor először pingelni kell valami külső IP-t, ha az működik, akkor van internet, csak a DNS szerver nem dolgozik
-
Norby86
őstag
válasz
this is life #2064 üzenetére
Ja értem akkor hogyan is értetted.
#2065 8zabi: Akkor lehet ez okozta nekem tegnap a net kimaradást? Ma állítottam át az adguard dns szerver címekre a CloudFlare címekről. Lekopogom, ma este egyenlőre semmi gondom a nettel.
-
8zabi
őstag
válasz
+Techno+ #2061 üzenetére
tegnap este a CloudFlare 1.1.1.1-es DNS-e volt kicsit halott
-
-
Norby86
őstag
válasz
this is life #2060 üzenetére
Köszi, átírtam a helyes értékekre. Egyenlőre gyorsabbnak tűnik, de majd este kiderül. Eddig én is a cloudflase dns-t használtam, de az utóbbi időben lassúnak éreztem és ugye van ez a gond hogy nem csak a face, hanem sok weboldal elérhetetlen esténként vagy baromira belassul.
A family protection setup az micsoda? Az én routeremben nincs ilyen. -
válasz
this is life #2060 üzenetére
Nem 8.0.0.8 hanem 8.8.4.4.
+Techno+
Nézz itt körül [link] hátha csak karbantartás, korszerűsítés volt.
HB Debrecenben nem volt fennakadás amikor tkom/flip neten voltam. -
+Techno+
tag
Sziasztok!
másnak is rossz volt tegnap a net vagy csak nekem?
-
válasz
Norby86 #2059 üzenetére
A google dns-t szokták még javasolni, amikor gond van, akadozik a net(8.8.8.8, 8.0.0.8) de erről nincs saját tapasztalatom, mert routeren és a többi eszközön is adguard dns-t használok.
A gépen alkalmanként cloudflare dns-t használok a mobile.de elérés miatt (1.1.1.1, 1.0.0.1).Az fb néha nálam is rosszalkodik, de ez hálózattól független, mert képes mobilneten, céges hálón is döglődni.
Ui.: A második dns címet elírtam, így néz ki helyesen 94.140.15.15,
a 94.140.14.15 family protection setup, -
Norby86
őstag
válasz
this is life #2058 üzenetére
Át állítom a DNS-t, az általad is használtra, hátha megoldja. Nekem a szolgáltatói router mögé van saját router is kötve, de eddig nem volt gond. Tegnap este viszont konkrétan a facebook is folyamatosan azt írta hogy offline állapotba került, majd kis idő múlva hogy ismét online, majd megint offline és újra online... Két percenként elment a net, de rengeteg oldal be sem töltött. Most jelenleg jó, de jön az este és szerintem ismét gondok lesznek.
-
válasz
Norby86 #2057 üzenetére
Lassulást a cloudflare-t használó oldalaknál, routingnál van, iptv-n csak apró döccenéseket tapasztalok néha ( 1-1 csatornán pár mp). éjjel 10-12 környékén, alkalmanként mintha megállna a net, de csak másodpercekre, routeren dns szervernek az AdGuard DNS will block ads and trackers van beállítva. (saját routert használva, 94.140.14.14, 94.140.14.15).
Talán egyszer-kétszer volt olyan, hogy kínomban router reboot-ot nyomtam. -
Norby86
őstag
Sziasztok!
Olvastam minap a híroldalakon hogy esténként gondok vannak a telekomos nettel. Ezt a flipnél magam is tapasztaltam, mert hetek óta esténként lelassult a net. Most viszont konkrétan teljesen elment a vezetékes net, miközben az iptv szolgáltatás hibátlanul működik... Más is tapasztalt ilyet?
-
berbatov2
senior tag
Sziasztok!
Dabas környékén üzletkötő elérhetőséget tudnátok adni? Privátba is jöhet. -
-
tome0001
senior tag
-
Avayasoft
tag
válasz
tome0001 #2050 üzenetére
A Digi hatasára hozták létre a Flipet. Most hogy már nincs Digi, én azt várom, hogy mikor szüntetik meg a Flipet. 2019 óta vagyok ügyfelük, de semmi nem változott azóta, csak emelkedett a havi előfizetési díj. Legalább már 2 db sebességnövelésnek lennie kellett volna azóta.
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogy várható idén esetleg optikán nagyobb/gyorsabb csomag (akár a sebességnövelő opcióval) mint a 250Mbit-es?
Köszi előre is! -
válasz
Pttypang #1984 üzenetére
Telefonaltam, restartoltak a kabelmodemet, de ugyanugy leall az adatforgalom, ktvadminban nem latnak jelszint problemat.
Jelentgessem, mig ki nem cserelik?
Telekomnal ez volt a process, itt is telekom L2-re kapcsoltak hamar, miutan az L1 diakmunkassal nem jutottunk semmire. -
edk-
őstag
Üdv mindenkinek,
A 2 db-os TP-Link Deco X20 Mesh készletem firmware-frissítése óta összevész a Flip Sagem HWG-ével. Ha a Deco működik, a HGW nagyjából 7 óránként újraindul. Ha a Decot kikapcsolom, ez nem történik meg.
A hiba bejelentése után beszéltem a szerelővel, aki először még arra tippelt, hogy valamilyen IOT eszköz okozza a dolgot (azóta kiszűrtem, hogy a Deco lesz a hunyó) és azt mondta, kicserélheti ugyan a HGW-t, de attól nem fog javulni a helyzet.
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne felülkerekedni a problémán? -
AnonymusX
senior tag
válasz
mihaczitomi #2043 üzenetére
Szia!
Legegyszerűbben így: [link]
Ilyenkor egy hálózatban lesz a saját router és a flipes eszköz, így minden rájuk csatlakozó kliens láthatja egymást.
-
mihaczitomi
tag
Sziasztok ,laikusnak valaki le tudná írni ,Hogyan tudok a Flip router mögé másik routert bekötni ????
-
anrab
addikt
Sziasztok.
Ez a flip tv szolgáltatás boxal működik?
Mennyi a box fogyasztása standby és üzem alatt?
Köszi.
-
-harry-
csendes tag
Sziasztok!
Kell valamit állítani a Huawei modemen, ha akarok AP-t rákötni?
Próbáltam Cisco modemet AP módban, TP-link TL-WA1201-el is, de sok okos eszköz nem mindig kap netet, mobilokon szintén nincs net.
Sávszél hibátlan..
Remélem valakinek van ötlete mi lehet a gond... -
matthews
aktív tag
[link] Akkor gondolom a FLIP is....
-
csanalaci
csendes tag
Sziasztok, online ügyfélszolgálaton kértem a HBO csomagot. Vissza is igazolták, tudtam regisztráli a HBO max-re, de a 3 db HBO csatorna továvvra sem aktív a boxon. Persze újra indítás megvolt. Pénteken volt a regisztráció. Mit kell még tennem ?
-
-
zelos
aktív tag
Flip tv szakemberek:
-
tvamos
nagyúr
válasz
molnarpeter #2026 üzenetére
Es tud ez, vagy valamelyik CEC-t?
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A Flip TV-hez mi is ezt a Technicolor ISB2201-et kaptuk, es most az lett, hoy elmult a taviranyito, es nem tudunk csatornat valtani. Lehet ezt a set top boxot valami applikacioval taviranyitani? Lehet kapni valami taviranyitot, ami tudj ezt a dolgot? (Esetleg olyat, ami ezt is tudja iranyitani, meg az LG 42LF652V-t is?)
Esetleg ki tudom en ezt valtani egy TV-be dugos CI modullal? Ez nagyon kenyelmes megoldas lenne!
Kosz a segitseget! -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
arról van vkinek infoja, hogy a flip korlátozná a torrentezést? -
scream
veterán
válasz
Bferibörs #2016 üzenetére
Én költözés miatt fogok hamarosan váltani - igazából tudnám költöztetni a mostani "régi" nagy csomagos (300/75 mbps) Flip csomagomat is, de mivel TV adást az elmúlt ~3 évben talán ha összesen 3x néztünk, így feleslegesnek tartottam és a T-nél az új előfizetés 1 év hűséggel (internet + telefon) kb 150 Ft-tal kerül többe havonta, és cserébe 1000/1000-es csomagom lesz. A telefon csak költségcsökkentés végett került be a csomagba, soha nem is volt vezetékes készülékem se UPC-s időkben, se Flip, se most.
-
Bferibörs
addikt
válasz
molnarpeter #2020 üzenetére
Értem,köszi.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bferibörs #2019 üzenetére
Nagyjából összehasonlítható a Flippel - 250/70 net, telefon még fapadosabb (csak hívásfogadásra kell), 116 csatorna... kicsit kevesebbet tud számokban, kicsit okosabbak az eszközök (Technicolor FGA2233 ONT-vel szerencsénk volt, TV-hez androidos boxok járnak alapból). Úgy vagyok vele, hogy falun egy városi ár már elfogadható. Hívásokat mobilról intézzük, flottán belül ingyen, kívül talán 7 Ft körül van, azért nem érte volna meg többet fizetni a vezetékesre - így meg 2000 Ft körüli mobil havdíjjal le van tudva minden duma, gyakorlatilag néha max 3000 ha elfogy a lebeszélhető keret. Net meg így sincs kihasználva, wifin lóg pár eszköz, de a réz már kevés lett volna IPTV-hez több box miatt úgyis.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bferibörs #2016 üzenetére
Tavaly októberben 11.520 lett volna a listaár (inflációval 13.190). Magentával nekünk 1 TV-vel számolva 10.080 Ft-os ajánlatot adtak, áremeléssel 11.542 lenne most. Ugyanúgy fapad telefon és net, IPTV "M" csomag. - új optika, jött személyesen értékesítő, lehetett puhítani, végülis 6.386 jött ki, emelés után 7.304 Ft. Valójában 2 IPTV box van, így +1000 mindegyik összegre. Falu is, konkurencia minimális, ahhoz képest így elfogadható, de Digi/Flip jobb lenne.
-
AnonymusX
senior tag
Október 1-től a meglévő előfizetés esetén is 500 Ft/db lesz a plusz beltéri díja. Ászf változások.
@vpeti22:
Új csomagot bármikor létrehozhatnak, ez történt most szeptember 1-jével. Létrejött a 6600 Ft-os csomag új előfizetőknek. -
törölt tag
Sziasztok!
Ez a 6600 Ft-os ár mióta van? Nem olvastam áremelésről. -
Dave1984
őstag
válasz
molnarpeter #2011 üzenetére
Vagy megszüntetik a flip elérhetőségét nálam
-
csanalaci
csendes tag
Végül tegnap délután történt meg a bekötés, miután a telepítő kolléga rámcsörgött, hogy tudna jönni most is. Mivel a korábbi Telekomos eszközöket terveztük csak cserélni, kb 20 percet tippeltünk. KB. 1.5 óra lett, mert az egyik Tatung Box nem tudott hálózatra csatlakozni, amit behozott helyette, az meg frissítéskor lefagyott. Végül egy Reset megoldotta. A telefonszámot kértem, hogy számhordozással vegyék át a Telekomtól, ez valamiért nem sikerült, majd ezt megpróbálom az ügyfélszolgálaton keresztül rendbe tenni. Összességében nagy felüdülés a Telekom Android boxa után, bekapcsolom a boxoot, és azonnal lehet TV-t nézni, nincs percekig tartó karikázás... A Net is tudja a beígért sebességet. Eddig örülök !
-
csanalaci
csendes tag
Na, várom a holnap reggeli bekötést, most hívott a telepítő kolléga, hogy valószínűleg a TT STB-3112 boxokat kapom, és mivel most SagemcomF@ast5655 V2 ONT-m van a telekomtól, állítólag azt nem is cseréli, csak valami szoftveres mókolás lesz benne,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest