Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CES 2026: Kezemben a Razr Fold
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
jó a kitámasztó

-
runner 125
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Haha, megértem.

..én annó kb. fél órát csapattam ezzel.
Olyan szinten bedurrantak a kezeim, - főleg az alkarom, h majd beszartam. Mondjuk ez az a kategória volt, amiről én remegve szálltam le.
-
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
hogyne lenne fárasztó. az autóversenyzés is nagyon fárasztó.
-
yodamastah
őstag
Sajos nekem mar az nem megy hogy tobb gumival jovok le mint felmentem
A Amikor nagy feluleten gyulik a gumi oldalt az csak annak a jele hogy nem terheled rendesen. Multkor mar volt errol szo amikor a gumikepeket nezegettuk.Legkozelebb majd szerzek valami jobb gumit, aztan megprobalok javitani. Amutkor osszeraktam 43-at, de elegge eroltettem, majdnem el is estem ugy elindult az eleje az egyik lassu kanyarban

-
.mf
veterán
válasz
NINJA_V
üzenetére
Mindannyian gyűjtöttük a gumit. Talán Persuékat kivéve
-- azokon a virsliken még a gumi sem tapadt meg

Yoda: ja, 45.660 volt a legjobb mért, de elég rapszodikus volt a mérés, előfordult, hogy 6-7 kört egybemért és lett 6 perces köridő
Menetenként 2-4 értelmes eredmény lett csak belőle. -
yodamastah
őstag
Ja felraktam a nap vegere, hatha ossze tudok rakni 1 gyors kort, de a ket usolso sessioban eleg nagy volt a forgalom. MIndegy nem az idovel foglalkoztam, sztem talan legjobbat 45-ot mentem. Csak 1-2 kanyart probalgattam temposabban mint a multkor. Tovabbra is vegig 3ban mentem

-
.mf
veterán
Aztalol... Kecsóringtől kaptam emaileket köridőkkel. Ugyan engem nem tudtak mérni, de úgy látom, hogy Yoda köridő-mérője néha működött.
Úgyhogy én csak az órával tudtam magam mérni, ami ugyan majdnem hasraütésszerű, de ahhoz képest, hogy az első menetben még 1 alatt maradás volt a cél, a másodikban volt 55 is. Tudom, hogy még ez is iszonyatszar, de magamhoz és az első menethez képest már jobb

-
NINJA_V
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Hat kell kondi az tuti, de probald ki ugyan ezt enduroban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Uhh komoly volt ez a crash igy sotetben... -
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
mer nem gyúrsz talpra

-
NINJA_V
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Jaja, elvileg o most jott be, ha minden igaz kb 45-60 percenket valtjak egymast.
-
Djuree
félisten
hihetetlen mekkora cigányság van ott szlovákiában, a határtól 50km-re minden hely szinte full cigány. megálltam enni, jött egy csomó kis cigógyerek, piszkálgatták a motort, meg mondogatták hogy cigányszki meg szlovenszki, egyre többen jöttek. magyarul nem tudtak, szidtam őket mint a bokrot
mondom ezek szétszedik a gépet, gyorsan elhúztam pár km-rel arrébb 
-
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
na az király. ha otthon lettem volna kimentem volna én is, de innen nagyon messze van.
majd dobjátok fel a vidit
néha én is megőrültem a tátrában, nagyon jó utak voltak néhol, teljesen tiszta útfelülettel, lehetett csapatni. viszont csúszott az a szar aszfalt mint az euringen olyan fehér szerűség, a hátsó kerék meg is csúszott oldalra, utána visszavettem. meg volt egy hosszú szakasz ahol fel volt marva, mintha zselén mentem volna, úszott jobbra balra a motor magától, na ott kicsit ilyesztő volt.
jah kijött a fogyi 5 lityóból, ami jóó.nah meg rekordot döntöttem, mentem 200-al két szakaszon is, hát elég fosatós volt
elég gyorsan felment 200-ra a mutató, félelmetes hogy mennyire nem ismerem még ezt a motort. -
.mf
veterán
válasz
NINJA_V
üzenetére
Mondta is, hogy most már tényleg vesz egy motort

Jó volt, az első menetben überbitangszarul mentem, de a második menetre már jöttek elő a dolgok, sokkal jobban ment. Harmadik kör már sajnos nem volt, annyi gokartozás volt... 1 kör motor, 3-4 kör gokart

Több gumival jöttem le, mint amennyivel felmentem
annyira felgumizták a gokartok a pályát, hogy egy új réteg gumi került a kerekeimre.Slusszpoén: otthon induláskor tankoltam. Visszafelé úton néztem, hogy már kis híján 200 km-t mentem, meg pályázás is volt 2 menet, lassan tankolnom kéne. Jön is szembe az első benzinkút, erre meglátok a totemoszlopon egy számot, amit 15-16 Ft-tal volt több, mint amennyiért reggel tankoltam. Na ehhez már pofa kell, akkor megyek tovább, max átrakom tartalékba, ha már gyengélkedik. De nem kezdte. Be is értem a városba, végül 239 km-re 12.89 l-t tankoltam, azaz mai nap még pályázással együtt is 5.39 l / 100 km volt...
-
NINJA_V
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Levezetesnek egy kis Le Mans Live :[link]
-
yodamastah
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
En jol ereztem magam.
Kicsit lightosba toltam de nem olyan nagyon lassan. A hatsomon mar nem nagyon volt anyag oldalt
A futomuvet allitgattam, most lett ujra csinalva.Integrat sikerult rabeszelni hogy probaljon kicsit gyorsabban belemenni a kanyarokba. Elvileg sikerult is neki, mert az elso gumin fogyott a rinyacsik

Keszult video elvileg...
-
Djuree
félisten
voltatok pályázni skacok? milyen volt?
-
NINJA_V
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
mar megint??? ipari szopas az a gep...sztem nem marad nala sokaig ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Djuree
félisten
válasz
ujskodas
üzenetére
zöldkártya sem volt. de mind1, elmentem, nem igazoltattak. most értem haza, 520km, magas tátra meg az összes környező hegyi út, a f@szom tele volt a hegyekkel a végére

a magyar szakaszt a végén meghúztam, már untam, meg fáradt voltam. eszméletlen szép helyeket láttam megint. voltam már itt, de akkor csak végigszaladtunk, most egyedül mentem, fotózgattam, sok helyen leálltam szétnézni.
jöttél volna? te hova valósi vagy? még sztem idén megyek majd valahova közelebbre, mehetünk majd ha gondolod együtt. -
tutis
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
A járművezetés személyi feltételei:
4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
(2) A jármű vezetését az üzemben tartó nem engedheti meg, illetőleg a vezető nem engedheti át olyan személynek, aki az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek nem felel meg.
(3) Az (1) bekezdésben említett engedélyt a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.Az hogy a rendőr emberséges veled és utánanéz az adataidnak az két okból van. Első hogy emberséges, másik az hogy következetes. Nem fog úgy tovább engedni hogy azt se tudja hogy van-e érvényes papírod, mi van ha 1 km múlva balesetet okozol és kiderül hogy jogsid sincs? A rendőr se hülye, de ha megbüntet azért mert nincs nálad a papírok, akkor szavad nem lehet, mivel a kresszben is benne van..
-
yodamastah
őstag
No egy jo kellemeset motoroztunk. Persu minden 2. menetben a megszorulo blokkal szopott, de amikor ment akkor tolta neki ezerrel

-
vlevi
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
"Aztán ejnyebejnyével elengedtek."
Jó, ilyen is van. Nem állítottam azt, hogy mindíg tarkónlövik azt, akinél nincs ott a forgalmi, csak azt, hogy aki szándékosan nem viszi magával, mert "minek", az egyszer majd úgy jár, hogy olyan fakabáttal találkozik, aki még nem látott számítógépet
Ráadásul olyan állította, hogy felesleges, hogy nála legyen, akit még sosem állítottak meg, tehát nem is tudhatja, hogy mi az az igazoltatás
-
zsoltee10
addikt
Nem tudom, ti milyen rendőrökkel találkoztok, de egyrészt engem még sosem büntettek meg, másrészt múltkor nem volt nálam forgalmi, amiben a biztosítás igazolás is van. Megnézték a gépen, minden oké volt, csak sokat kellett várni a visszaigazolásra. Aztán ejnyebejnyével elengedtek.
-
vlevi
nagyúr
Nem valószínű. Neki a feljelentést megírni pont annyi, mint a csekket.
Utána viszont te szívod meg mégjobban, mert ha bírósági szakaszba kerül az ügy, a bíró már minden egyéb szart is a nyakadba fog varrni, hidd el, ért hozzá. Mégmagasabb bírságot plusz perköltséget, satöbbit is fizetheted.Nem félünk a rendőrtől, csak neki az a dolga, hogy ellenőrizze, akit megállít, az jogosan vezeti-e a járművet. A vezetőnek pedig kötelessége az iratokat magánál tartania. Az, hogy te ezt nagyonfeledékenységből, vagy pedig háténcsakazértse okból nem tartod be, az a te dolgod.
Mivel téged még sosem igazoltattak, ezért szerintem a te tolladból hiteltelen ez a "jajcsakmosthagytamotthonengedjenmárellécci".
Szlovák rendőr pedig (már csak azért is, mert magyar vagy) úgy fogja kezdeni, hogy lefoglalja a motort, mehetsz haza gyalog, és ha bemutattad a papírokat, akkor bírság+tárolási költség+odavisszaút után viheted is a motorodat.
Osztrák rendőrrel sem lehet alkudozni. Ők nem szopatnak hülyeségekkel, meg 30-as táblánál eldugott trafival, viszont tévedhetetlennek gondolják magukat. Kábé, mintha egy parkolóautomatával vitatkoznál. -
tutis
addikt
szerintem Te álomvilágban élsz, és össze-vissza keversz mindent. Az utasod (ha van) a személyedet igazolhatja, de azt hogy neked arra a járműre van érvényes jogosítványod, azt csakis jogosítvánnyal tudod igazolni, semmilyen személy ezt le nem igazolhatja neked.. Ráadásul ha feljelent, jogosan fogja tenni, mert nem volt nálad jogosítvány, lényegtelen hogy van-e érvényes jogsid vagy nem, nem tudtad bemutatni, máris megy a csekk. Az hogy Te mondjuk később bemutatod a jogsid, az egyetlen dologra lesz elég: bekarcolják a büntetőpontokat is..
-
stifi
senior tag
hehe, felőlem megírhatja azonnal a csekket, úgysem írok alá helyszínen semmit, jelentsen fel ha valami nem tetszik.. nehogy azt hidd hogy ők szeretnek dolgozni, ha nem tud helyben megbüntetni 10-ből 9 nem fog feljelentéssel szarakodni és egy ejnyebejnyével elenged.. ha meg feljelent hónapokig tart 1 ilyen ügy, addig sem kell fizetni legalább!
ha nincsenek nálad iratok, akkor másik személy is igazolhat (például az utasod) téged (persze csak ha nála vannak papírok
)de névjegy szokott nálam lenni, majd adok neki a jogsi helyett egyet

én nem értem, ebben az országban mindenki fél a rendőröktől?zsolt: az ismerősöd is csak azért büntették meg mert aláírta a helyszíni bírságot.
-
tutis
addikt
úristen, Ti melyik bolygón éltek?
Amikor ki van adva a rendőröknek hogy napi x büntetést ki kell osztani, akkor szerinted azzal fog foglalkozni hogy leellenőrizze a Te jogosítványszámodat? Olyan szépen megírja a csekket mint a pinty, mivel ha nincs nálad jogosítvány, akkor engedély nélkül vezetsz, nem tudod igazolni magad, ez ilyen pofonegyszerű.. A rendőr ráadásul nem is mérlegelhet, azonnal meg kell írnia a büntetést, nincs olyan hogy jajjuram szánjon már meg szegény icipici motorost.. -
zsolt19900
őstag
egy gs500 asnál egy xenon szettet ugyan úgy -elvileg- tilos beszerelni, mint ahogy autóknál vannak szabályozva? ha nem vetítőlencsés -és ugye nem az- akkor nem szabad?
sokat dob amúgy a xenon a világítási "rendszeren"? szóval jobban látni vele, vagy ennél is úgy van, hogy ember, meg motor függő?
-
stifi
senior tag
ahogy ujskodas mondja, szerintem is így van. az "otthon hagytam" és az engedély nélküli vezetés nem ua a kategória.
egyébként fejből tudom a jogsim számát. ha nincs nálam bediktálom, lecsekkolják 'szmegyek a dolgomra
melyik rendőrt nem hatná meg a duma, hogy "elnézést, úgy tűnik a papírjaim nem jöttek velem az útra".. bárkivel előfordul. én nagyon jól elő tudom adni hogy ez csak most az egyszer történt meg egész életemben, pont amikor igazoltattak akkor égett ki az izzóm is...szerencsére itthon autóval kb 6 éve, motorral pedig még soha nem igazoltattak. "szolgálunk és védünk"

-
ujskodas
tag
De ő nem engedély nélkül vezet, mert van neki, csak épp nincs nála. Szerintem külön kategória.
A szlovák meg külön faj. Rendszámegyezmény alapján nem kérhetné a "zöldkártyát". Amelyik járművön van érvényes műszaki (rendszám) azon elvileg van érvényes kötelező is. Csak a szlovák bornyú. - meg a magyar jelentős része. -
tutis
addikt
"Emelkedtek az engedély nélküli járművezetésért kapható bírságösszegek. Ezért eddig 25 ezer forintos bírság járt a helyszínen, míg ha eljárást indítottak az autós ellen, az összeg kétszeresére számíthatott. Az új rend szerint aki jogosítvány nélkül vezet, 45 ezer forint helyszíni bírsággal számolhat, és akár 90 ezerre akkor, ha a rendőr feljelenti az autó vezetőjét."
Külföldön még érdekesebbé is tehetik a helyzetet a jármű azonnali lefoglalásával.
A papír nem azt hivatott igazolni hogy gyorsabban be tudd venni a kanyart
Még1x mondom, papírok nélkül sehova 
-
stifi
senior tag
a papírok nélkül is ugyanúgy tudok vezetni és attól hogy nincs nálam még minden érvényes és rendben van..
főbe csak nem lőnek emiatt az út szélén
na megvolt a zuhany, 1 liter folyadék bevitele és egy kis reggeli, így már nem szédülök és indulok mindjárt kecskemétre! az idő ahogy nézem pompás, motorozásra találták ki!
-
stifi
senior tag
válasz
ujskodas
üzenetére
mondjuk a szlovák rendőr a csekket sem fogadja el, külföldön csak a zöld kártya játszik..
itthon is csak akkor büntethetnek meg ezért ha hagyod magad (előadnak valami monológot, azt mondják 10000 és itt írd alá.. ha aláírtad véged...)én rendszeresen papírok nélkül motorozom, állandóan másik táskában, másik ruhában, otthon hagyom, figyelmetlen vagyok.. de még sosem igazoltattak

-
Djuree
félisten
na ha már felkeltem asszem magas tátra lesz ma. nektek meg jó pályázást, mindannyiunknak széles utat

-
Daywalker
addikt
Ehh...na ennek is vége.
-
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
terhelés nélkül 12,5 édeskevés...13-nak kéne lennie legalább...
-
zsoltee10
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Jó kell legyen, javarészt ugyanaz a két márka, sokszor csak design eltérés van.
-
zsolt19900
őstag
egy platnis tartót kérdésem lenne:
keresek dobozt, a mocin van jelenleg kappa márkájú monolockos platni, és ezt kappa karok tartják.... na most a kérdésem az az -azt már tudom hogy nem csak kappa dobozt tehetek rá, hanem akár givi-t is csak monolockos legyen a felfogatás- hogy a karok amik a kappa platnit tartják, givi platnihoz is jók? mert beszéltem givi platnit áruló emberkével, azt mondta, hogy van sok-sok csavar hely, lyuk, így elvileg jónak kellene lennie a kappa karnak is a givi platnihoz....
tapasztalatok? felvetések? köszi!
-
tutis
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
na jó tényleg lájtosan nyomtad..

-
yodamastah
őstag
Eeegen elegge yamahas a matricazas
De nem is rallyztam tok lightosan szoktam kozelekedni 
-
lujo10
aktív tag
Na kerültem egy rövidet, eredmény 2 elkerült ütközés (b@szák meg - mindkettő nő) 500 méteren belül.
1. kerékpárt akart áttolni az úton, szép lassan elindul-meglát-megáll-ismét elindul-megáll-néhány méterre vagyok-megint elindul-kimanőverezem-rádudálok-öklét rázza, szid-a tied.
2. kicsivel odébb -Fiesta a bokrokkal takart bejáróról mint a villám kitolat, de a szembeforgalom miatt az útközepén megáll (igen-igen, persze, hogy keresztbe)-menekülési út szinte semmi-vészfék-húú ez meleg volt-gyerünk haza-tök jólesik ezek után a sör
-
Mizsala
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha van valakinek ötlete.
Ma lementem a garázsba és próbáltam indítani a motorom(shadow vt600), kb 10 napot állhatott egyedül a kicsike, de fordított kb felet az önindító és utána meg se moccant, kialudt a műszerfal is. Gondoltam bebikázom az autóról, tuti aksi baja lett. Ráraktam a bikakábelt és ahogy próbáltam indítgatni, elkezdett forrósodni a kábel de nagyon. Nagy nehezen fordított annyit az önindító, hogy elinduljon, de amikor levettem a kábelt, visszaesett az alapjárat, mintha egy kerti traktort hallottam volna, kb minden ötödik ütem volt meg neki. Ahogy visszaérintettem a bikakábelt normális alapjárat volt. Próbáltam járatni egy kicsit, de semmi. Ha levettem a bikakábelt, akkor 1 percen belül lefulladt.
Kivettem az akksit, rámértem, 12.5V.
Ha egyszer bebikáztam, utána nem kellene hogy kapjon gyújtást normálisan a generátortól? Létezik hogy még indítás után is használná az akksit rásegítésként, hogy legyen elég áramerősség a gyújtáshoz amíg fel nem melegszik?
2 éve van nálam a gép és eddig gond nélkül szeretetben-békességben megvoltunk
Szerintetek elég egy új akksit vennem, vagy lehet a generátorral is probléma? Ötletek?
Köszi előre is
-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
te legalább tudsz is hozzá motorozni

-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jo kiveve az MZ-sek. De siman lehet hogy top3-ba igy is bekerulok

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Hat.. Biztos vagy benne?

-
yodamastah
őstag
Engem onnan lehet megismerni, hogy nekem lesz a legszakadtabb ruham es motorom

-
stifi
senior tag
én szerintem kizárt hogy délelőtt leérek, de igyekszem!
-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
remélem leérek 11-re, mert ma este még csajozom, holnap kelés, aztán át a motoromért és onnan indulok le..necces a 11 óra még nálam

de reggel hívlak ha felkeltem, hirtelen nincsen jobb ötletem -
vendingo
veterán
válasz
lujo10
üzenetére
Ha már motoros reklám! Nekem ez a kedvencem

-
lujo10
aktív tag
Ez a régi Kawa reklámfilmecske volt már?
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Melyiknek a kipuffját szúrnád inkább?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F1DO
senior tag
Én azért már szívesen látnék egy olyan motoros nőt, aki motorozni is tud...
Asszem a MAN TT-n felvételen mintha láttam volna egyet..

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
én csak 11 körül érek szerintem, még piacolnom is kell előtte

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- GLS
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

-- azokon a virsliken még a gumi sem tapadt meg

elég gyorsan felment 200-ra a mutató, félelmetes hogy mennyire nem ismerem még ezt a motort.
annyira felgumizták a gokartok a pályát, hogy egy új réteg gumi került a kerekeimre.