Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peczek
aktív tag
Ok, ezt értem.
Hogy az online kresz miért drágább 6000 Ft-tal, mint a tantermi (ahol termet kell bérelni, tanárt fizetni 22 órán keresztül), azt nem tudom. Állítólag mindenki egy szolgáltatótól veszi az Online kresz tanfolyamot, ezért annyit kér, amennyit akar.
Következő életemben online kresz tanfolyam szolgáltató leszek, azt már tudom.
-
polimorf
tag
Tudomásom szerint kutyát csak az tarthat aki a lakóközösség beleeggyezését megkapta. Ezzel szerintem nem rendelkezik, tehát van egy aduászod ( a kutya). Ha neki nem tetszik a motorod hangja neked meg nem tetszik, hogy kutyát tart. Kölcsönös feljelentési alap. Picit megijeszteném azzal, hogy amennyiben tovább folytatja a viselkedését hivatali úton elviteted a kutyáját.
De a mérgezett kolbász is szóba jöhet végső megoldásként, vagy csak egy sima (véletlen) állkapocstörés
-
Laraxior
titán
Nem olyannak tűnik, mint akit foglalkoztat az ilyen dolog, a feleségével kétlem, hogy aszfaltot kapartatnának a Suzukival.

De természetesen szerelővel át fogom nézetni. Kb két utcára lakik tőlem, úgyhogy bármi gondom van zaklatni fogom, de természetesen a használt járművekre is él a fél év garancia, a törvény szerint. Van aki él vele, van aki nem.(#40716) pakriksz: Én is pont most veszek első motort, én a GSX 750F mellett tettem le a voksom, kb hasonló árkategória. Igazából csak 500-ért akartam venni, plusz átírás, szervíz, felszerelés, de aztán úgy tűnik 600-ba fog kerülni. SV650-et is ajánlották, talán kisebb is mint ez, de biztosan csak megszokás kérdése. Az eladó kisebb mint én, mégis sok ezer km-t tett meg vele, úgyhogy kezdek nem izgulni annyira

-
canniball
nagyúr
No igen, akkor más a szitu. Irgum-burgum!
Ettől függetlenül a rendőrautó sem mehetett volna ott.(#40365) torzo!
Ezek szerint ezt nem/rosszul tudtam (mentségemre legyen mondva: nem biciklizek).(#40367) Ribi!
Meglehetősen régi cikk, azóta szerintem párszor változott már az a jogszabály. De én ezt úgy értelmezem hogy a rendőr (és a többi nevezett) csak megkülönböztető jelzéssel haladhat ott. Aztán ha van illetékes javítson ki ha rosszul látom.(#40369)
"...kissé hülyeségnek érzem kiemelni, hogy ha a rendőr villogva szirénázik, akkor mehet a buszsávban."
Nem hülyeség: ha nem emelné ki a jogszabály akkor még villogva-szirénázva sem mehetne ott."Ez olyan mintha beleírnák, hogy ha villog akkor átmehet a piroson."
Biztos vagyok benne hogy ez is le van írva valahol. -
canniball
nagyúr
"kérdés: a rendőrautó ha nem megkülönböztetett jelzéssel halad, akkor ugyanúgy _nem_ használhatja a buszsávot ahogy a civilek, ugye?"
Én is úgy tudom hogy megkülönböztető jelzés nélkül ő is csak egy autó a többi között."...ő szabálytalankodhat egy kék autóban, én meg nem?"
Legjobb tudomásom szerint két keréken (és taxival) lehet használni a buszsávot, ergo ő szabálytalankodott te meg nem. -
Something_
őstag
Balesetem nem lesz, mert én azt mondtam!
Csak Bp-n belül tolom, melóbajáráshoz, de ezt már kitárgyaltuk.Amúgy utána kérdeztem. 45e ft az első büntetés, nincs eltiltás. Ha másodjára elkapnak, akkor nagyobb a pénzbírság és lehet eltiltás is.
Balesetnél tuti én leszek a hibás és ugye nincs így érvényes biztosítás se.
De most már lassan úgyis itt van az érvényes vezetői engedély...
-
-
.mf
veterán
"Mindenkinek nagyobb a túlélési esélye ha betartja a sebességhatárokat (itt arányokra gondolok, például közúton ha 100 helyett 200 km/h sebességgel esel el, akkor nem kétszer annyi az esélye hogy megdöglesz, hanem 100-nál még jó esélyed van, 200-nál közelít a nullához.)"
Sajnos ez se teljesen így van.
Dénesnél sajnos nagyon összejöttek a dolgok, mert ha jól tudom és láttam (pár nap múlva jártam arra), abba halt bele, hogy az ütközés után fának csapódott, amit még 50-nel sem biztos, hogy túlélsz. Ugyanígy egy korlát-oszlop, lámpaoszlop...
Kár érte, rendes srác volt. Amikor frissjogsisként mentem Safetyre, ott találkoztam vele először (cikket írt a képzésről). -
DigitXT
félisten
Csak ha már kialakult a párhuzamos közlekedés, azaz folyamatos a forgalom
mindkét sávban. Ha csak pár autó lézeng, akkor előzésnek minősül, így jobbról
szabálytalan. Más kérdés, hogy a pár autó szabálytalanul lézeng a belsőben. A
jobbra tartást szegik meg, nyilván. (A párhuzamos közlekedésre alkalmas úton
nem feltétlen az történik: ettől függ, hogy szabályos-e a jobbról elhaladás.
) -
spanyoll
addikt
Pedig az indexesek szerint nem igen lehet a külső sávban duhajkodni papíron

-
-
pakriksz
őstag
nagyon nem legenda... ugyanis B kategóriánál én is átéltem, aztán még cikk is volt a hasonlókról az indexen...
Ok nem kell a buktatáshoz, kitalálhat ilyet a vizsgabiztos(vagy belemagyaráz hibát valamibe), úgy sem tudod az ellenkezőjét bizonyítani. Feljelentésnek is csak úgy van értelme ha lefizetés előtt beszélsz a rendőrökkel, és tettenérésre mész, mert amúgy ugyan az mint előbb: úgysem tudod bizonyítani.De úgy néz ki akkor a motoros vizsgáknál nem divat hogy a vizsgabiztos kenőpénzért szivat. (bár az államtól még kaphat jutalmat a buktatásért hiszen jó kis bevételt termel
) -
.mf
veterán
Szóval ha jól értem, a lábfejed nem töltötte ki annyira a rendelkezésre álló helyet, fel-le tudott mozogni, így a lábfeji damil feszítésével ezt a mozgást fogta meg. De ettől még a hátsó rész ugyanaz, az eladó is ezt mondta, a képeken is látszik.
"(ejtsd: vorticse, ezért "-val")"
Na ezzel jól csőbe húztad magad. A hasonulás miatt pont, hogy -vel, -ben lesz belőlük, mivel "e" az utolsó magánhangzó. Hogy hangzana az, hogy lábfejjal, lábfejban? -
-
vendingo
veterán
Pinlock nagyon jó bele, egyszer beteszed, aztán soha többet ki nem szeded

Nekem semmi olyan problémám nincs a sok bizbasszal, mint neked. Egyedül a plexit szoktam néha lezárni, aztán ennyi. Menet közben nem szoktam a sisakot simogatni, taperolni, ezért semmi nem állítódik el.Nekem is EXO van, de szellőzőt véletlenül még soha az életben nem zártam be, max ha cipeltem kézben a sisakot, de ha a fejemen van akkor kizártnak tartom a véletlen nyitás zárást. A plexi lezárása viszont nagyon gyakori, le is fogom ragasztani a zárat. Még soha nem zártam le, nem is tudom mire jó egyáltalán. Max hangsebességgel közlekedve lenne létjogosultsága.
A napszemüveg se vészes, meg kell szokni. Nekem az a bajom vele, hogy elég gyenge a sötétítése.
Arra gondoltam, hogy veszek egy borostyán színű pinlockot. -
Archer
őstag
A gyári automatán feszít, erre meg időnként rá kell nézni, esetleg húzni rajta, nem mondanám sufni megoldásnak csak odafigyelést igényel. Aztán lehet jó darabig működni fog csak én a 18e km-t kevesellem, azért ez nem egy hűde futásteljesítmény.
yodamastah: ahogy nézegettem a szervizkönyvet, a gyárit is először be kell állítani valami spéci szerszámmal, mondjuk az utána már teszi a dolgát.
-
-
Archer
őstag
Azért remélem nem 10e-t bír egy ilyen kütyü, ha mégis, a következő APE manuális lesz, azon nincs ami elromoljon, majd néha tekerek rajta vízpumpafogóval
Hogy több generáción át a Honda ezt nem tudja kiküszöbölni valahogy, elég gáz. Volt a szervizben egy másik RR, ugyanezzel, húszon valahány ezer km-rel az is.
Troll on: Bár azt mondják a Suzukin is zörög feszítő csak ottt elnyomja a motorzaj
Troll off.HGabor89: olyanon nem ültem de biztos nem ugyanaz. Pl. PC37 és PC40 RR-sem ugyanaz, azokat próbáltam, előbbi talán hasalósabb kicsit, utóbbi meg keskenyebb, alacsonyabb embereknek jobban leér a lábuk (amúgy is nagyon kicsi mindegyik, ami viszont durva, hogy az 1000-is szinte ugyanakkora).
-
Archer
őstag
Nem ilyen árak vannak, mert 1-1,1 misi körül kezdődnek ezek az RR-rek (PC37 de már fordított tellós, radiális fékes) és akkor még hol van a full Akra rendszer ami van vagy 250k. Ha nem szétgányolt, ő sem hülye, hogy bőven áron alul adja akármilyen ismerőse. Egy normális Hornetet nem adnak ennyiért. Szerintem ott lesz valami....
vendingo: nekem nem kéne ilyen motor de ha igen, biztosan elgondolkodnék rajta a hirdetés alapján. Viszont mindenki szinte hasonló szépet-jót ír, szóval ez alapján olyan mint a többi (aztán, hogy ki mekkorát kamuzik, már más téma...).
-
Ferdzsoo
addikt
Elég gyakran járok pestre motorral, látom hogyan közlekedik a többi motoros, tisztelet a kivételnek, én azon csodálkozom hogy nincs több baleset...
Egyszerűen betegek a motorosok.
Kivételesen pedig dexarral tudok egyetérteni, látszik a képen hogy az autó balra kanyarodott be és oldalbakapta a motoros. Egy ilyen balesetnél nincs az a felszerelés ami sokat védene. Mert az óriási erőhatásokkal lesz a probléma. Meghogy úgy fejeled meg az autót hogy h3lyben kitöri a nyakad...
-
Xaels
félisten
A türelem az nálam is megvan, de az általad is leírt poénkodás nálam nem begyere. Ahelyett, hogy másokon élcelődik ahelyett igazán átadhatott volna valamit a tapasztalatából...
(#38052) Dexar007: egy kezdőnek inkább tanácsolni kellett volna, hogy üljön máshogy, tartsa a kezét másképp. Hülye kis pöcs te is voltál valamikor, senki sem bukóval a fején születik.
-
Xaels
félisten
Nem mondod??? Nekem a hátamon felállt a szőr tőle amikor ordibált a fülesben. Teljesen kizökkentett állandóan. Gyakorlatilag a forgalmi vizsgákon sokkal jobban ment a vezetés mint a gyakorláson mert csend volt.
Oktatáson egymagam voltam motoros. Néha el is volt felejtve egyes esetekben. Persze a villamosos dolgoknál állandóan jöttek a kérdésekkel. Amikor vizsgáztam kevesebb mint 1 hónap volt a céges éves vizsga és a motoros között, persze egyik sem válthatta volna ki a másikat...
-
Integra
titán
én náluk vettem az idomszettet, igaz, akkoriban még nem ennyibe került... durván bedrágultak. kínai fosplasztik, még a hüllőhöz is mehettem, hogy megfelelő helyre csavarozáshoz felhegesszék a lemaradt furatokat...
szóval inkább gyári, ahogy mondod, vagy üvegszálas. de 1 hét alatt nem lehet csodát csinálni, ez tény
nem hinném amúgy, hogy perecelni fogsz a ringen, főleg elsőre, az a nap úgyis csak a pálya tanulással fog eltelni. ráadásul elég befosatós egy pálya, jóval lassabban megy rajta az ember, mint előre gondolná. -
Integra
titán
tehát elemenként 10-20k.. igen, sajnos reális is lehet, ha egyben adná valaki ennyiért, azonnal megkell venni
hidd el, még mindig jobb azt szerelni, mint a kínai abs-nek csúfolt plasztikot, a javításról nem is beszélve.. legközelebb én is ezt fogom csinálni, gyári töröttet, viszem, meghegesztik és kész. mert a kínai javíthatatlan, úgyhogy ha esek vele legközelebb, az miszlikbe fog törni. 
vagy üvegszálas, gyorszáras legyártottat felfaragni rá, ez is egy jó alternatíva, könnyű javítani és gyorsan lehet fel és ledobálni. -
yodamastah
őstag
Sportmotorra rakd fel. Megvenni úgyis csak az fogja akinek pont ez a modell kell. Kell 1 fotó amin ráírod a minta mélységeket (2oldalt, középen), meg leírod hogy 2010es, javítva nem volt. Ja meg hogy az új minta 5.5mm. Ha sürgüs akkor rakd fel mondjuk 12ért, szerintem annyit mindenképp megér.
-
Lomha 8V
addikt
Ha van esetleg Facebook-od, feldobhatod a nagymotor alkatrészes csoportba is:
-
Integra
titán
kifelejtetted, hogy harmadik motorként volt tartva és csak vásárolni jártak vele, még ha sportmotor volt is...

nem értem miért akadsz ki ilyen írásokon, te is tudod már rég, hogy megy itt a módi, a legolcsóbb a legjobb, a nem legolcsóbb szar és túlárazott és ha nem a legolcsóbbat veszed netán, akkor egy kurva burzsuj sznob vagy, de semmi képpen sem vagy tisztában a piaccal és jól átvertek és a realitásod is a nullához közelít
természetesen olasz import motor csak szar lehet, ezért vegyük meg a magyartól, igaz, hogy szét van barmolva 10-ből 9 élőben, de tuti, hogy csak jobb lehet, mint egy olasz import motor, még akkor is, ha az élőben különb állapotban van, mint a magyar tulajtól... senkinek semmi pénze semmire, de közben a legjobbat várja el alapként, a legolcsóbban, patika állapotban... amivel aztán úgysem fog rendesen motorozni, mert fosik, hogy elesik és karcos lesz, meg sokba fog kerülni a javítás.. ez a nagy büdös helyzet. kikell maradni ezekből az értekezésekből, ez a legjobb amit tehetsz. 
-
-
Outlander
addikt
Jaaaj.... Te nem hungarisztánban vagy?

Anno hallottam olyanról aki látott olyat, aki papiron annyit vezetett amennyit kellet a valóságban meg csak 2 órát, de ennyi is elég volt a hibátlan vizsgához, mert nála volt a "deák" igazolványa. De lehet h igaz se vót!?
Szóval hát na...
Ott van, szabályozva van, de hát na. Kaccsintós szmályli.
-
csongi
veterán
Jobbra tarts ha az útviszonyok is engedik. Sok olyan osztott pályás út van, ahol, szar a külső sáv. Pont annyit fizetek azért a fos útért mint a jóért. És nem fogok lemenni se 95nél sem 140 nél. hogy a futóművet szétverje, és anyagi kárt okozzak magamnak, mert a hátam mögött húde gyorsabb jármű jön. Kivétel ha motoron vagyok, ott csak én szívhatom meg.
A jobbra tartsnak csak az útszakaszra megengedett legnagyobb sebességi határig van prioritása, afelett semmi!!!
Ha a hátam mögött haladó jármű betartja a szabályt akkor nem érhet utol
És itt a megengedett legnagyobb sebességi értékről beszélek. Ha pályán 100al szopóznék a belső sávba jogos a felháborodás és büntetni is kellene ilyen esetben a forgalom indokolatlan akadályozását.(Amit egyébként a kreszben le is van írva)
Nah de mikor főútvonalon 90-el pályán meg 130-al megyek, nehogy megmagyarázza már az aki utolér, hogy én melyik sávba mennyek, hisz ő is vét a szabályok ellen, én tartsam be a szabályt de neki mentessége van alóla? Na ne már
Ez elég mókás, és egy kresz könyvben sem olvastam ilyet.
Egyébként felesleges vitatkozunk erről ,mert az egész kresz tele van ellentmondásos szabályokkal. Amit az egyik fejezetben meghatároz, azt egy másikban megengedi a kivételekbe.
Lehetne példálózni sokat. egy a lényeg, akkor villogjon meg dudáljon le valaki ha a szabályokat betartja, ha nem képes rá vagy nem teszi meg akkor csitt van, mert az már önbíráskodás.
Ezek nem azt jelentik, hogy nekem ez hobbim, de azon az útvonalon amin járok sajnos napi probléma, hogy a 90 helyett 120-al megy az ökör, mert 2*2sáv van és akkor 130 a megengedett biztos(szerintük). Miközben a szélső sáv olyan minőségű, hogy a futóművet két hónap alatt a nullára amortizálná, és a leghosszabb szakasz is 5-6 km.
Nah nekem lehet is villogni 90 felett, leszarom, általános vezetési stílus erre, utolér, lehúzódsz,és kb 4 km/h val előz, vége a 2 sávnak mire elmegy, addigra teleszkóp törésed lesz.
Mind ez autóra értendő. Motorral más a szitu, mérlegelek, vagy elengedem, vagy nem adok esélyt rá hogy utolérjen, itt én is szabályt szegek, mert nagyobb sebességgel haladok a megengedettnél, de biztonságosabbnak ítélem meg a nagyobb sebességet jó útviszonyok között, mint a kisebbet a kátyús szét repezett szakasznál.
Vitatkozni nem akarok, és ne vedd annak. Beszélgetünk álláspontokat fogalmazunk meg. Addig amíg érvekkel vitázik az ember benne vagyok és élvezem, mert lehet belőle tanulni, csak ne személyeskedjünk, a fent leírtakat ne vedd magadra, csak a meglátásom írtam le. -
citkar
addikt
"a jobbra tarts erősebb szabály mert nem a sebességhez mérik"
Nem azt mondanám, hogy erősebb, mert mindkettőt be kell tartani és kész, a gyakorlat meg persze mindig más. Megfordítva is mondhatnád: mindig tartsd be a sebességhatárt, mert nem a nyomvonalhoz mérik.
Nem ott kezdődik a baj, hogy valaki 90 helyett 95-100-zal megy, mint ahogy az sem tragédia, ha valaki nem súrolja a jobb kerekét az út széléhez, csak ésszerűen vezetnének és ebbe sok minden belefér (alapvetően nem a KRESZ be nem tartása irritál, hanem a butaság és az ez által generált veszélyhelyzetek).
Legszívesebben belerúgnék abba aki a 3 sávos úton elém kanyarodik egy kis mellékútról, hogy udvarias legyek bemegyek a középső sávba, mert ha akarná se adná meg a jogos elsőbbségem olyan lendülettel jön és ennélfogva látom kis ívben sem tudja bevenni a kanyart, hát beengedem a középső sávba, bemegyek a belsőbe, de a gyökér oda is elém vág és nem száguldozva megyek, csak lendületesen, így persze le tudok lassítani, elkerülöm a tapló többszörös kihágásai következményét, de bosszantó és veszélyes. -
Teasüti
nagyúr
Ez egy Kresz paradoxon.
Elvileg nem tarthatja fel a forgalmat -> kifelé a külsőbe.
Másrészt viszont elvileg nem is tartja fel a forgalmat, mivel elvileg senki nem lehet gyorsabb.
Oktatót zaklattam ilyen szupi kérdésekkel előadáson, hát csak széttárta a karját és annyit mondott, hogy ha vki jön mögötted - hiába szabálytalanul gyorsan - engedd el.Autópályán nekem inkább azzal gyűlt meg a bajom, hogy jövök 130-cal és 100 méterre előttem az Ikarus kiteszi az indexet és bejön elém, hogy megelőzze 93-mal a másik buszt, ami 90-nel megy.
Na ott majdnem lett csatt 5 emberrel felmálházva, pedig nem mentem gyorsan (nem tud gyorsabban menni a kocsi).
Hát ott volt minden, dudálás, anyázás, de még a tetőablakot is lehúztam és mutogattam mindenféle nemzetközi nyelven a sofőrnek, nem hittem el, hogy ilyen megtörténik.
Ezek után az legyen a legkevesebb, ha csak 130-cal tudnék menni.
-
Dexar007
veterán
En sem kaptam meg sosem csekket,mondjuk nem kozlekedek allat modjara,mindig csak eppen annyival megyek gyorsan amit nem szoktak merni. Varosban 60,fouton 100, palyan 150. Ez most kiveteles esett volt,hogy lekaptak 165-tel. Ejszaka-ures palyan nem tudom kit veszelyeztettem,legfeljebb magam,ha esetleg felkenodok valamelyik kamion hatuljara.
Mas kerdes,hogy semmi ertelme ennyivel menni,mert osszesen nyersz talan 10 percet egy ut soran,cserebe tobb benzin fogy,es meg egy bunti is kinezhet.Viszont az elvezet miatt neha megeri(mondjuk 30 pengot azert nem ert meg
) -
Archer
őstag
"de itt és máshol is ugyanúgy megvannak a kretének akik miatt teljesen értelmetlen ide járni és megpróbálni értelmesen társalogni.." Mivel ez egy írogatós "közösségi forma", baromi egyszerű valakit ignorálni, nem olvasom amiket irkál meg én sem írok neki. Hogy most egy-két arc miatt otthagyni egy topicot ami amúgy érdekelne, szerintem hülyeség.
Hogy most Dexar007 milyen használt gumis ámokfutást rendez meg hasonlók, még mosolygok is rajta egyet-egyet. Mondjuk pl. persuader-nek voltak elég komoly szakmai hozzászólásai, Ő is eléggé eltűnt. -
Pocee
senior tag
nyilván nem baráti összejárós csapatról beszélek,de minőségét tekintve akkor is közösség.A PH-t pár éve "figyelem" és azt tapasztaltam,hogy nem engedi hülyék miatt bomlasztani magát,nyilván mindig lesz valaki aki erősebbnek hiszi magát az adminoknál de ezek gyorsan lemorzsolódnak.Nem vallom magam nagy fórumozónak,de valamiért feljövök elolvasni néhány topicot. Nemsokára lesz Soltvadkerten motoros tali gondoltam felajánlom hogy lerottyantok egy pörit ha valaki eljönne,szívesen vendégül látnám,de lehet addigra nem lesz kinek,mert senki nem jön majd el más miatt...

ja és kapjátok be mert feltettem egy szakmai kérdést és megint elsiklottunk felette mert jobb veszekedi...picsába!
Jó a Rennsport vagy nem??????????
-
ALI_G
veterán
Lol, szep. 25ert igazi szolgaltatast kapsz. Ott tudjak hogy a kuncsaftbol elnek. Kaveval nem kinaltak?

Feree: jol nez ki. Aztan ne koptasd sokat aszfalton

Miket vettel es mennyiert?
illetve hol?
Ha kell szeretned hogy meno koptatott terdkoptatod legyen, akkor ingyert cserelek
-
polimorf
tag
Egyet értek.
Ezt őszintén én sem értem, hogy miért kell egy kezdő érdeklődőt szinte horrorisztikusan halálra ijeszteni. Szerencsétleneknek el megy a kedve az egész motorozástól. (Vagy az a cél mert túl sokan lennénk?)
Még jó, hogy annó vásárlás előtt nem olvasgattam ilyen topikok hozzászólásait, mert akkor ma nem biztos, hogy motoroznék.
Ezek szerintem olyan demagóg baromságok én is 650-el kezdtem (ma is az van) és még élek.Ne hallgass senkire.
Nem a motor teszi veszélyessé a motorozást, egy balesetért sem a vas a felelős, ha ésszel húzod neki nem lesz bajod, ha hülye leszel megtanulod ennyi.Bár én soha nem kedveltem a sportgépeket de ha neked az tetszik akkor ne gondolkodj vedd meg.
Hisz az egész motorozás az érzésről szól. A boldogság, a szabadság érzéséről, ha te sportmocitól leszel boldog akkor azt vegyél.A lényeg, hogy őrülj neki, és ha mész vele akkor is örömet okozzon.
A többi nem számít. -
Daywalker
addikt
Hát, sajnos ilyen ez az ország. Tudod, jobban teljesít!
A DPD-nél (francba, én is kimondtam) voltam egyszer személyesen, mert a németek Hermes-szel adtak fel csomagot, aminek az itthoni partnere a DPD. Oda volt írva a pontos cím, emelet minden, kihozták és kétszer vitték vissza, hogy címzett nem található (irodaház volt, de érdekes módon máskor mindig odataláltak, mondjuk most a töketlen német lehagyta a cég nevét, de azon az emeleten nem volt más cég). Na akkor felhívtam, lebeszéltem, hogy mi a helyzet, hova hozzák. Másnap megint jött, megint nem talált címzettel visszament. Megint felhívtam, erre azt is letagadták, hogy én beszéltem volna velük, és be akarták állítani, hogy én vagyok a hülye!!! Érted, ez ám az ügyfélközpontúság! Mondta, hogy akkor most egyeztessünk, én meg mondtam, hogy nagy lószart, most már elmegyek érte...na akkor elmentem (Késmárk utca, mit ad isten, a DHL mellett!), de azt a kuplerájt, ami ott a raktárban volt. Soha többet DPD. Volt más kalandom is velük...bunkó futárok stb.
DHL-lel kopp-kopp eddig nem volt baj, se TNT-vel, se UPS-szel, de nálatok nagyobb a csomagforgalom, és nem is csodálkozom amit mondtál. Az ember ne ringassa magát álmokban. Alja népség dolgozik az ilyen csomagelosztókban, sajnos. Tisztelet a kivételnek. -
fattyu
veterán
azt hogy balfasz volt e a második motoros hagyjuk mert tény hogy lövése nem volt a fékezésről. Vagy rossz pánikreakció volt.
De a kutya egy oltári másik történet.
A rendőrnek meg KELL állni. Elvileg nem opció a kikerülés. Kutyánál van még ez az.
Amugy meg leegyszerüsítve: balfasz user ( balfaszság nem vitatott ) nem tudta megoldani a veszélyhelyzetet. mi teremtette a helyzetet? Az ostoba sün.
A balfaszság ( ami nem teremtette, csak nem tudta elkerülni a veszélyt ) nem büntetendő. ( sajnos azok az idők elmultak ).
az ostobaság ami létrehozta a szitut...
Attól hogy nem adják meg a jobbkezet és nem tudsz megállni nem leszel te a hibás. Vagy tényleg komolyan az van hirdetve hogy ha egy veszett atlétikus puma szökött meg az állatkertből és 23 centire a lökhárítódtól vetődik eléd egy szelektív hulladékgyűjtő árnyékából akkor is meg kell tudni állni?
szerintem
-
Ferdzsoo
addikt
Sokan nincsenek tisztában saját gépjárművük legyen az autó vagy motor, fékezési képességeivel és túlbecsülik. Főként autóval érezhető hogy ahol egy 2-3 éves autó megáll xy méteren belül aztán a mögöttelévő pedig belerohan az öregebb (10+) éves autójával mert azt HITTE hogy elég a követési távolság, pedig nem, mert az előtte lévő autónak 5m-el vagy sokkaltöbbel rövidebb egyszerűen a féktávja, de erről a mögöttelévőnek fogalma nincs mert nem tudja egy komolyabb fékkel mennyivel elöbb meg lehet állni. Term. A hátsó a hunyó, de nem tudom teljesen felelőségre vonni, mert ha nem vezetett még az öregebb járgányán kívül más autót foggalna sincs mennyivel előbb is meg lehet állni.
Egyszer én is jártam így apósom 19 éves gépével, majdem elcsaptam a Zebrán a gyalogost mert egyszerűen Nincs féke az autónak ahoz képest amit egy újabb autó nyujtani tud. Amihez szokva voltam. Nah azóta fékpróbával kezdek minden számomra új járművel.
Kicsit hosszú lett de remélem a lényeg átjött. -
Én épp az átmeneti időszakba jártam. A suli megvárta a telet, hogy relatív olcsón vehessen vizsgaképes gépet. A 2Kw-os Gs-t már akkor mondták, h megvehető. Ma már fix, hogy megvan a nagymotorjuk.
Más: A kormány témát hagyom, mert szakszerűen megcsinálni egy vagyon (majdnem elájultam az árától), megtudtam a suzukitól. Hagyom még és ha nagyon gázos megcsináltatom.
-
Daywalker
addikt
Szívemből szóltál! Azért lemosom...néha. Idén lemostam. Nincs ilyen "előveszegetem" mert épp süt a nap, de 5 fok van. Főleg nem ünnepek között, amikor aztán tényleg az is kocsiba ül, aki motorost amúgy csak buszról lát. Inkább nem feszegetem. Minden sportban van pihenő, hát itt is

-
ujskodas
tag
"mosatlanul áll a fűtött garázsban" ez nem szép dolog!

Én épp ma takarítottam le a fiammal a láncot, kis-nagy lánckereket, aztán lefújtuk, jól átpörgettük. Még ősszel lemostam szépen, már csak ez kellett. És áll az enyhén fűtött garázsban.A végét szerintem rosszul címezted!
-
yodamastah
őstag
Tavaly énis kiszámoltam hogy kb 2005-2012 között kb mennyi ment ment el motorozásra ha mindent összeadok. Hát nem merem leírni mennyi jött ki
De hát egy szakadt 500e ft-os autó tartása is szép pénz 5-10 éves távlatban.Jobb nem számolgatni ezeket ... bár fene tudja nem árt ha tisztában van az ember mennyire nem olcsó móka gépjárművet üzemeltetni, még ha az relatív kis értékű akkor is.
-
Ferdzsoo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- Eladó ÚJ TCL 501 2/32GB fekete / 12 hó jótállás
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Troll off.