Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Nekem hjc fg 15 van. Nekem teccik. A szelzajrol viszont ne kerdezzetek, mert egyreszt nem mentem meg vele 160-nal tobbet, masreszt a DL650 plexije mogott szelcsend van...
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Nekem volt schuberth-em. Vannak jo tulajdonsagai. Csendes, meg eleg jo volt a szellozteto rendszere. Aztan 1x felprobaltam egy shoeit. Masnap arultam a schuberth-et. A japan sisakok belso minosege elkepesztoen jo tud lenni. Ez akkor derul ki amikor felveszed a fejedre. Sokkal jobbak mint a 30-40ezres alap sisakok. Nem feltetlenul a vedelem amiben extra egy jo sisak, egyszeruen jobb bennuk motorozni.
Shoeinel a verseny sisak az tenyleg palyara valo. Iszonyat rettenetes modon szellozik az X-Spirit. 10-15 fokban lefagy a fejed. Nagyon jo minosegu a belso kialakitas, nagyon kenyelmes es konnyu. De en ezt utcara nem ajanlom. Olyan zajos hogy valami rettenet. Fuldugo nelkul hasznalhatatlan

Most legtobbet egy karbon hjc-t hasznalok, egesz jo. Kicsit nagy a hej, de lattam tores tesztet vele es nagyon jol szerepelt. Valoban kornnyu a karbon miatt (1300g), es normalis a belso minoseg. Ahhoz kepest jo hogy 30k-ert vettem
HJC egyebkent szerintem egesz jo az olcsobbak kozt.. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem meg eltort a bokam a gaerne kevlar betetes verseny csizmaban.Imadtam azta csizmat, mert brutalisan tartottam a bokamat, mint egy sicipo. Tok jo volt benne motorozni. De az esesnel tul merevnek bizonyult. Ahogy csavarodott ki a bokam, egyszeruen a kulboka reszt letorte ahogy neki preselodott a belso betetnek a labam. Mindenesetre valoszinuleg meg igy is jobban jartam, mint ha egy tura csizmaban megyek oldal merevites nelkul. AKkor ha nem is torik, szakad volna par szalag ahogy kiforditja. Nem usztam volna meg a csavarozast ugy sem

xr1000-ben estem fejre (highside).... ugy fel percre nem emlekszem
... utana egesz nap motoroztunk
Jo sisak, nagyon szerettem. -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na ez a tapasztalat, a tobbi marketing bullshit. Akinek nincs egy termekrol ilyen tapasztalata, annak a marketingesek diktalnak.
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
lassuk be, azert nem mindenki ragcsalja palyazas kozben az elso kereket

egyebkent szomoru h kinyilt a csizma. kovetkezo versenyre betekerheted szigszalaggal. az olcso tuning. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Most eszembe jutott az ehavi esesem.

Ugye van az a puma 1000 v2 csizmam. Azert vettem ekkora baszottnagyot mert a legutolso csizma felszakadt a labfejemen.
Most csusztam seggen, meg a csizman egy kicsit, mivel a csatt oldalt van es azon csusztam kikapcsolodott az a rohadek! 90 papiros csizma. Egy rakas fos. Ennyit az ar ertekrol.
Az elso kerekem meg fejenvagott ugy hogy lejott a plexim. Ilyet se estem meg
-
-
vendingo
veterán
Ha sikerül levásárolnom, akkor mi mást ajánlanátok helyette (louis)? (utánakérdeztem ausztriában jártas ismerőstől, elvileg 1 hónapon belül visszaveszik)
Még egyszer ilyen biztos nem kell.
Amiket én lehetségesnek tartok:X-LITE X-802
SHOEI QWEST
Sajna egyikben sincs napellenző, viszont a pinlock-ból nem engedek, hatalmas találmány!
Más egyéb ötlet?
Pinlock mindenképpen kell, lehetőleg legyen szélzaj mentes de a napellenző nem létfontosságú, max teszek be színezett pinlock-ot. -
doc
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
miert, mennyit kell tudni ahhoz hogy a penztargepen lathato osszeget, vagy annal tobbet letegyel a pultra?
vagy ha ez is problemas, akkor bankkartya
amugy en voltam mar par motorosboltban Nemetorszagban, mindenhol folyekonyan beszeltek angolul (hogy ez Ausztriara mennyire igaz, azt nem tudom...)
-
vendingo
veterán
Csütörtökön amúgy is megyek a reptérre, majd előtte visszaviszem.
Amúgy ez a 3 napos szabály már itthon se él.
Ha nem veszik vissza, akkor nagyon morci leszek, főleg, hogy 3-400 ezer ft-ot otthagytam náluk fél év alatt.
Sajna a nyelvi kérdés még mindig nem megoldott. Talán valahogy így menni fog. 3:40-től XD -
Pocee
senior tag
A Nolan x-lite 802 szériát mint felsőkategóriát hogyhogy nem említi senki,én alapvetően Nolanos voltam anno,most egy gagyiszar van,de úgy gondolom ki fogok egyet spórolni.
Vagy vkinek van negatív tapasztalata Nolannal?A többieket nem ismerem kézzelfogva,de mertem volna azt mondani,hogy shoi arai melett ott vannak ők is...
Tévedek?szerk:új hozzászólást szerettem volna csak rosszra nyomtam...
-
doc
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
lehet, van harom motoros ujsag, fene se' tudja melyik melyik

-
vendingo
veterán
Megvettem az exo 1000-et. Volt abban a színben, amibe kinéztem, de szombaton viszem is vissza, mert egy hulladék úgy ahogy van.
A bal fülemen zár rendesen a jobb fülemnél meg olyan, mintha telibe fújnák a hallójáratomba kompresszorral a levegőt. Remélem nem kapott huzatot a fülem. 30 Kilométert bírtam vele menni, azt is csak lassan mert már annyira kellemetlen volt.Szerintetek visszaveszik? Louisba vettem.
-
doc
nagyúr
ha jol emlekszem, valamelyik tavaszi FastRide-ban volt osszehasonlito teszt a 125-os sportmocikrol (Honda CBR, Yamaha R125, KTM), ott egyertelmuen a KTM-et hoztak ki gyoztesnek, de olvasd el a cikket, talan segit
ha nem feltetel a sportos kinezet, akkor 400-ert mar egesz korrekt YBR125-ot vagy CBF125-ot lehet kapni -
Archer
őstag
Nekem is Suomy Vandal van, kényelmes, jó a szélvédelme (halknak mondjuk nem mondanám), legnagyobb esőben sem ázik be. Szerintem jó sisak pláne amennyiért sikerült elcsípnem (50k újonnan az angoloktól), itthon valami 80k körül árulták akkor. Igaz esni szerencsére még nem estem benne de az 5 csillagos Sharp törésteszt csak jelent valamit.
-
stifi
senior tag
válasz
ujskodas
üzenetére
na akkor legalább 1 valamit már javítottak rajta

ha könnyen cserélhető a plexi (nem csak azt mondják hanem tényleg könnyen) és a szélzajjal is csináltak valamit, akár ez is lehetne a következő sisakom, tetszik a grafika nagyon és a forma is jónak tűnik! (és az ára is) -
Ptech
addikt
Hali.
A következő szezonra gondolkodom egy használható, alacsony fogyasztású gépen. A1 jogsi miatt 125-ös bringa jöhet szóba. Illetve max 250, ha addig lerakom az Ak-t, bár nem tudom pontosan, ilyenkor megy minden elölről, vagy csak egy rutin+forgalom?
Szóval a lényeg: milyen sportos kinézetű 125, 4t, 400k (nagyon max 500) bringát ajánlanátok munkába járásra, hétvégén egy kis örömmotorozásra?
-
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
koszi.
itt mas problemakat vet fel a hasznaltmotor-vasarlas.
eloszor is, tenyleg vannak 5-8 eves gepek 20-30k km-rel. de lattam 8000km-est is. jolet van, megveszi, elvan neki a garazsban es aztan par ev utan jon ra h jol van, most mar eleget allt ott. csak hordta szervizbe, fizette a biztositast es kozben alig csavargott vele.
raadasul az itteniek komolyan izgulnak h mindjart vege a nyarnak
itt, ahol oktoberben zord, jeges lehelletu 20 fokok vannak. de nincs mit tenni, szinte kizarolag juniustol augusztusig motoroznak itt is. agybaj. nekem jo, lassan esnek majd a motorarak.
masodszor meg, ezek nem birjak a gyari allapotot motor eseten. azonnal tesznek ra masik vegdobot minimum, bar gyakran komplett rendszert. megdobbento modon viszont nagyon sokon van powercommander is. idomokat, indexeket, festest nyektetik. neha leultetik
a sportmotorokat. az erositorol es hangszoro-rendszerrol nem beszelek, de csondben elhullatok par fajdalmas konnycseppet. meg mindig sportmotorokrol beszelunk.szoval nehez az elet

-
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
cseret nem tervezek. otthon figyelnek a szornyecskek lezsirozva. ide lesz vmi ugylaccik, most szombat vasarnap leszek safety trainginen (meg lehet igy is csinalni a helyi motorosjogsit, raadasul a biztositasod is kevesebb. tanulsagos), aztan nezek motort. 600-asokat nezegetem, de honda szoba sem johet
thundercat, zx6r, r6 amin gondolkodom. legvaloszinubb egy r6. aztan ha megyek haza, eladom.Integra
eszemben sincs. a kialakult image-uk miatt nem birom a bmw-ket. maximalisan elismerem a technikajukat, a regiek tartossagat, de egyebkent sem az en vilagom. egy k1300s lenne nekem valo az o kinalatukbol. palyazni meg egy 125 2t
-
Integra
titán
válasz
üzenetére
meg ne merd venni előttem, mert repülőre ülök és felgyújtom a retekbe!!!
na de komolyra fordítva kint simán mernék azokért az árakért egy bömbit venni, nem olyan tétel mint itt. vegyél egy gs-t 
pedig érdemes lenne megpróbálnod, nem olyan nagy összeg az az, mennyi nálad? 30 dodo? az előnye ezeknek a spéci bigyóknak elvitathatatlan, én imádom. főleg este, visszafelé úton, amikor már szívesen leszállnék..
fenét jössz vissza, ne álltasd magad

-
törölt tag
válasz
Integra
üzenetére
0.) sznob, ja. megyek is veszek gyorsan valami bmw-t. s1000rr pojjolesz

1.) asszony eleget beszel akkor, amikor nincs rajtunk sityak. mindig jol jon egy kis szunet
2.) nem szeretnek fuldugot. csak a kaberg-ben volt bajom a szelzajjal es nekem valamiert fontos h halljam a motort es a forgalmat. franctudja. tudom h a jo dugaszok nem suketek, hanem kifejezetten a szelzaj ellen vedenek, de akkor is. van itt is olyan h par ora mulva kesz a sajat fuledre gyartott. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
én sem mondom soha azt, hogy ez 100%-ra levetítve, minden esetben így jó, mert nem. csak a nagy számok alapján, a saját tapasztalatom alapján mondom ezt, 95%-ban, mikor nem spórolok el pár ft-ot, akkor megkapom azt, amivel nincsen bajom. de abban a pillanatban, hogy nem így teszek, idővel kijönnek a gondok, garizgatás, csere, rohangálás, morgás, idő, pénz.. a kedvencem az, mikor azt hallom, hogy végülis jó ez is, együtt lehet vele élni... agyrém. legalábbis számomra

nekem erre nincsen időm, sem türelmem, sem pénzem, nem szeretek ezzel foglalkozni. kutatok, keresek, olvasok, döntést hozok, elmegyek, elhozom és kész. nem akarok többet foglalkozni vele, csak azt akarom, hogy tökéletesen működjön hosszú, de legalább közép távon. szinte minden ilyenre befektetésként tekintek (ezt tanultam, ebben nőttem fel) és jelenleg egyetlen egyszer sem buktam még bele. én így működök és eddig a saját realitásomban igazolt is ez, amikor mást csináltam meg is szívtam rendesen.
azt a marektinget amiről te is beszélsz én sem veszem meg alapvetően (éveken keresztül én is csináltam és etettem vele embereket, hány ipari hulladék autót adtam el így..
). persze, belefuthatok, nem vitás, de az biztos, hogy a morgás és a szívás még mindig nem lesz jelen. de látod, én sem a legdrágábbat veszem soha, közép, felső-közép, ahol úgy érzem (és ez megint csak szubjektív és tapaszalat alapján történik), hogy ott az ár/érték arány számomra megfelelő és az elégedettségi/morgási mutatóm rendben van 
-
törölt tag
válasz
Integra
üzenetére
jonapot kivanok.
arai rx-7
egyszinu fekete
viszonlatas
hogy megert-e annyi penzt, amennyibe kerult? kurv@ra nem. viszont a minosege nagyon rendben van. kaberg, lazer, hjc volt a fejemen az arai elott es eddig ez a kedvenc. kovetkezonek jo esellyel olcsobb kupakot veszek, de az igenyeim azok mar magasan vannak emiatt a sityak miatt.
nem kizart h hosszas merlegeles utan nem olcsobbat, hanem csak hasonlot, a leheto legolcsobban. es nagyon nagy a kulonbseg. kicsit ugy vagyok vele, mint a motorokkal: akarmi jo lehet, ami megfelel a celnak.
vigyazzon a fejemre, ne essen bele az eso, kenyelmes legyen hosszutavon es ne legyen tul hangos (fuldugo nem jatszik).
viszont nekem lehet nagy a pofam az arai-rol, mert konkretan sajat tapasztalatom van vele, parevnyi hasznalattal
szerk:
najo, lehet h vasarlasnal figyelembe kene venni a szinet is. statisztikak azt mutatjak h a feltuno szinu kupakok rengeteget segitenek a motoros lathatosagan. -
stifi
senior tag
válasz
ujskodas
üzenetére
nekem FG-14 van, amikor vettem jó sisak volt. kényelmes, szerintem igényes kidolgozás, jó forma és nem cibálja a fejet nagy sebességnél sem.
hátránya: zajos, nehezen cserélhető a plexi, nincsenek hozzá kiegészítő extrák (pl napszemüveg, nagyobb bogárháló hogy csendesebb legyen stb), illetve sima gyorscsatos, nem DD gyűrűs kivitel.
nem tudom az FG-15-nél mit sikerült ezekből javítani, de ha semmit akkor is jó lehet 50-60 körül...
-
ujskodas
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem ez :[link]
van. Nekem megfelel. Mi a véleményed róla? 60-ért adták, mert vettünk mást is. -
stifi
senior tag
Asszem vennem kell egy db killert...
(#10545) persuader: én pont emiatt vagyok dilemmában a Scorpion sisakokkal. nézem a neten, a legtöbb külföldi webshopban alsó-középkategóriás áron van benn (100-300 EUR), nézem itthon superzone "akciós" és 80k..
most akkor a superzoneban át akarnak baszni
vagy a külföldi oldalak akarnak átbaszni
most a cucc megér 80ezret?
a marketing amit tolnak mellé ugyanolyan fos mint minden másnál, persze hogy ők gyártják a világ legjobb sisakjait, mint mindenki más...hogy tudom eldönteni hogy a cucc amit a kezembe fogok valóban jó ár/érték arányú? én a márkáknak nem hiszek, de azért az új, ismeretlen dolgoktól is ódzkodom...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
En ezt a szemleletet megertem. Nem mindig tetszik, de megertem. Kenyelmes, mert feketen-feheren latod a dolgokat, leegyszerusiti valamilyen szinten az eletet.
De mint mondtam a vilag sosem fekete es feher, nem muszaj mindig vegletekben gondolkodni.
Be lehet harapni a marketinget, ebreszthet az emberben csodalatot egy motormarka, vagy ruhamarka, vagy erezheti az ember azt egy motorrol, hogy most eppen az a legjobb az osszes kozul, es az kell neki, vagyhat ra... De ez egy bullshit. Ilyen soha nincs. Csak a reklamban. Ahol vihogva huzod a gyonyoru aszfalton a legjobb motornak, mert megerdemled.
Ha kicsit melozik az ember az ugyon, utananez a dolgoknak, egybol lejon, h nem kell a legdragabbat venni.
Sokszor nagyon jo dolgokat kapsz kurvasok penzert egyertelmu, de ne egyszerusitsuk mar le a vilagot arra, h marka nem marka, jo cucc, meg szar cucc.
Mint mondtam 30 e ert lehetett olyan sisakot venni, ami ugyanazzal a technologiaval keszult, mint a 120 ezres. Nezegettem a csucs suomyhoz a gyar DVD jet, amit a sisakhoz kaptam. A gyapotszedo nigger ott kasirozta kezzel a szitazott matricat a regi aron69ezres egyszinure, kb 5 perccel dolgozott rajta tobbet a gyar, ua a lakkreteg ment ra, csak ra van rakva h biaggi, egybol 120 ezer lett. Ez a profitrol szol, es egyensulyoznak a meg eppen kello dolgok es a koltseg kozott.
A marketing, versenysikerek, meg a vb-n meno gepek utan venni motort, vagy ruhat... Vagy ezalapjan megitelni markakat. Feluletes dolog, es nagyon kenyelmes is. Nem sok koze van a valosaghoz. Dobbenet mennyire lehet manipulalni az embereket.
Ahhoz h valami objektiv velemenye legyen az embernek, ki kell probalni mindent, es majdhogynem szarni az osszes olyan emberre, aki megelt tapasztalat nelkul mondja a velemenyet barmirol is. -
tutis
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Én nem akarok belefolyni a "vitába" de ez a mondat nálam kicsit erős:
"ellenben minőségi és az ár/érték aránya ebben a kategóriában a jobbak közé sorolja"
magyarra lefordítva: kurvadrága/kurvajó akkor jó?
Nem úgy lenne a megfelelő hogy olcsó/kurvajó?
Ár/érték arányban szerintem nem a shoei-t és az arait kellene felhozni, de ez csupán csak szőrszálhasogatás..Amúgy szerintem sok Shoei utánzat került már a piacra amiről azt hiszik hogy eredeti..
1x egy boltban próbáltam shoei sisakot, annó valami 70ezres áron próbálták nekem eladni, de gyanús volt rögtön meg gyorscsatos volt.. Javítsatok ki ha tévedek de a shoei nem gyárt gyorscsatos sisakot...
Ez kb olyan mint az alpinestars kesztyűk amik ellepték a piacot.. -
Integra
titán
válasz
KoVee84
üzenetére
ettől még nem tudsz szöveget értelmezni.
a legsznobobb márka? még csak nem is értesz hozzá... mert akkor sokkal inkább arai, ott olyan árakat is találsz, amit sehol máshol.. mert nyílvánvalóan neked ez számít sznobságoskodásodban
de gondolom zsoltee is azért használ jó drága schubert sityakot innen mert egy akkora de akkora nagy sznob és elmondhatja, hogy schubert-je van, ahogy én is, hogy shoei-m..
de tudod mit? legyen. jó érzés sznobnak lenni, hogy megengedhetem magamnak, soha rosszabbat.
LOL, jó érzés hülyét csinálni magadból?
bravo, taps. -
doc
nagyúr
hagyjatok mar abba egymas cseszegeteset, pliiiz

kulonfele preferenciak alapjan mindenki mas termeket valaszt, ezert (is) van ennyifele
-
stifi
senior tag
én meg 175 vagyok és 60 kiló (most épp elhagytam valahol pár kilót és nem találom), vígan tudom tologatni a 200 kilós motort..
persze nem emelkedőn vagy padkán, ott tologassa a halál
(#10511) doc: én elsőre mindenből szart vettem, szóval osztom a véleményt.. a szart úgy értem, hogy kényelmetlen volt, kicsi volt, nagy volt, gagyi volt, meguntam hamar stb.. másodikra már jobban a zsebembe nyúltam (drágább sisak, ruha, motor stb) és egyiket sem bántam meg, de akkor már jól tudtam hogy mire van szükségem..
-
TayRol
nagyúr
shoei raid2-m van, fehér, 59e volt 4 éve és még mindig szuper. ami szerintem jó ár érték arányban van az az xr1100 és a qwest. persze nem itthonról. nekem formára is a shoei a nyerő, előtte suomy spec1r-em volt.
-
stifi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem a benzin drága, csak te vagy csóró - tartja a mondás is ugye...
én nem emlékszem hogy a HJC FG14 sisakom üvegszálas-e, de azt hiszem igen, anno 50 körül vettem, mostanában cserélném ha nem lennék csóró... akkor nagyon jó vétel volt arra emlékszem.. ha innen nézzük akkor minden más túlárazott, hiszen apró pluszokért fizetünk többszörös felárat.. ilyen a kicsit jobb törésteszt, a kicsit halkabb kivitel, a szebb grafika, a márka.. egyik sem indokolja az ár többszörözését, de biztos most is van a piacon best buy sisak ami nem szenved ilyen betegségektől!
-
Integra
titán
válasz
KoVee84
üzenetére
te is milyen hülyeségeket tudsz összehordani..
ki a fenét érdekel, hogy túlmisztifikált márka számodra? engem biztos nem. ez a te saját realitásod és teljesen szubjektív.
azt meg csöndben jegyzem meg, hogy ráadásul a shoei nem is a legjobb (ha már mindenképpen a legjobbat keresném számomra), ellenben minőségi és az ár/érték aránya ebben a kategóriában a jobbak közé sorolja (az xr1100-et mindenképpen).
én megfizetem a minőséget amennyire csak tudom, mert így gondolkodom, nem szeretek bosszankodni és extra köröket futni, vagy olyat használni amivel nem vagyok elégedett. de matricázást már nem fizetek, nem is rajongok különösebben érte, mert más a stílusom.
ha pedig figyelmesen olvastad volna, akkor értetted volna, hogy a miért emeltem ki azt, hogy egyikőnk bukója sincsen matricázva, de nyílván valóan nem tudsz rendesen szöveget értelmezni, ez pedig csak a te problémád. -
zenwalk
senior tag
akkor először a jogsi és majd pár hónap múlva kezdem el nézegetni a motorokat.
Mennyibe kerül egy ilyen 125-ös gyorsasági motort fenntartani? Mennyit fogyaszt? -
KoVee84
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Te minek vettél magadnak egyszínű SHOEI bukót? Csak azért, hogy elmondhasd magadról, hogy neked SHOEI van? Számomra egy túlmisztifikált márka és te sem egyszerűen azt mondod, hogy neked azért van SHOEI-d mert jó, hanem jössz itt ezzel a felsőkategóriás szöveggel.
Én úgy veszek meg bármit, hogy:
1. Megnézem - Tetszik? IGEN/NEM
2. Utánaolvasok - Mások szerint is fasza? IGEN/NEM
3. Felpróbálom - Kényelmes IGEN/NEM
4. Mérlegelek - Megér nekem ennyit? IGEN/NEMEgy shoei sisak esetében ebből nekem 3 NEM...

Egyébként próbáltam XR-1000-est, de kicsit nyomta a homlokam
Mellesleg a 200 eurós (sajnos kurva hangos Sharkom) már két elég nagy koppnál megvédte a fejemet, agyrázkódás nélkül.

-
Integra
titán
válasz
vendingo
üzenetére
ez a te problémád.
én meg elmegyek a boltba, felpróbálom és ha jó, meghozom netről, trusted shop-ból. nem kell félni ezektől, az a fontos hogy kiismerd magad
a spidi ruhám is neten vettem szintén féláron, de persze megveheted előben a sokkal gyengébb minőséget is, de azt legalább megtapizhattad élőben. megérte?
amit lehet, már csak interneten intézek és sosem bántam meg. tudom mit és hogy kell, nem félek a tranzakcióktól sem és még sorolhatnám. igaz, amióta van internet, használom, ebben nőttem fel, nem nagyon tudnának átvágni. -
tutis
addikt
válasz
zenwalk
üzenetére
Első körben én a jogsira koncentrálnék, motort kb 5 perc alatt tudsz venni..Nekem a 125-ös sportmotorokkal az a legnagyobb bajon hogy az átlag ember nagyon hamar rá tud unni, hamar hozzászokik, stb..Mivel most kezded a motoros pályafutásodat, én elgondolkodnék nem csak rövid hanem kicsit hosszabb távon is, mivel a mai helyzet nem engedi meg az átlag emberekkel hogy váltogassák a motorjaikat ha megunták..
A magasságod miatt érdemes 1-1 kiszemelt motortípust élőben megnézni, üléspróbát venni rajta, mert sajnos az újabb kisköbcentis motorok kistermetű fiatalokra van tervezve. Ráadásul 2-3 év múlva szinte biztos vagyok benne hogy kacsingatnál a nagyobb köbcenti felé.. Szóval irány a jogsi, utána meg ráérsz nézni bármit is. Ráadásul motort télen kell venni
Akkor könyebb alkudni.. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
én ezt picit másképp látom.
viszont az utolsó mondat a nagy igazság, én mindig ebből indulok ki, ezért kevésbé érzem falsnak azt amit gondolok. nem másítja meg a csóróságom azt, hogy a minőségi komoly terméket negatívként ítéljek meg azért, mert nem engedhetem meg magamnak. ilyenből születnek az alapvetően túlárazott és nem éri meg, meg van ugyanolyan jó is megítélések. meg hogy az utángyártott az ugyanolyan jó, mint a gyári eredeti. hát a lófaszt jobb, ha meg valóban jobb, akkor méregdrága precíziós alkatrész hiper áron

ahhoz tartom magam, hogy a minőségnek alapvetően ára van és sosem lesz a fele annyiba kerülő ugyanolyan szinten. igenis van különbség a felhasznált anyagokban, a műanyagokban, a szövetekben, az antiallergén anyagokban, a bőrben és még sorolhatnám. és mondhatnék példát az építő iparból, vagyz a számítástechnikából, szóval mindenhol érvényes ez a jelenség.
de maradjunk a motoroknál, egy nagyon egyszerű példa: műanyag vs műanyag. a gyári idom rugalmas, ha törik, akkor reped és könnyen javítható, sokat bír, igazi minőségi anyag. láttad, hogy a kínai szutyok idom a motoromon milyen "minőség". kemény, rideg, szilánkosra fog törni azonnal ha esek vele. pedig az is abs műanyag (vagy nem, fene tudja). szóval nem ugyanaz már a műanyag sem. ugyanilyen ordító minőségbeli különbségek minden más területen is megvannak.
-
Integra
titán
nekem tök mezei xr1100-em van, semmi csicsa. és 150 sem volt. az más kérdés hogy matricázva mennyi, nem érdekel különösebben. illetve, hogy hol veszed. angoloktól hozattam anno szüleimnek szintén 2db xr1100-et, árban 1.2 magyar xr1100-nek felelt meg, pót plexivel és táskával mindkettő. itthon kb semmit sem veszek már rég, nem vagyok hülye (vagy saját csatornámon intézem). szóval magyar árak nem igazán érdekelnek, aki keres, talál.
abban viszont tök igazad van, hogy a fejünk eldönti, hogy mi a jó és mi nem. a shoei sem mindenkire jó, és a következő sisakomnál másik márkára váltok, mert néha homlokban egy egész napos motorozás után picit megnyom. -
KubanitoS
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Valóban, ezzel nem lehet vitatkozni.
Ezt lehet olvasni az egyik hirdetésben, inkább nem is mondok semmit:
Családi okok miatt eladó, egy magyrországi 10 000 km futott, motorikusan hibátlan, apróbb esztétikai hibákkal( előző tulajdonos)lásd a képek. 2. tulajdonostól eladó.
Itt egy másik:
Nagyobbra váltás és idő hiány miatt eladó!

zenwalk:
Én azt tanácsolnám inkább, hogy vegyél egy egszerű motoros dzsekit, abban benne van az összes szükséges protektor. Később majd el tudod dönteni mit is szeretnél pontosan.
-
zenwalk
senior tag
Na igen, ebbe bele se gondoltam
A kicsit testesebb motor alatt mit értesz?Azért kérdeztem , hogy mennyibe kerül, mert olvastam, hogy a rutin pályán kötelező a protektoros ruha és nem tudom, hogy azt tudnak-e adni. Bár nem hiszem, hogy minden méretből tartanak egyet.
Végülis a motor váráslást csak fél év múlva tervezem, év közben suli mellet meg dolgozgatok és akkor több pénzt fogok rászánni, ha ez a 400k-s kategória zsákba macska.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
KubanitoS
üzenetére
Ezt tulkepp barmelyik motorra ra lehet huzni.
Inkabb azt mondanam, hogy a legtobb amik itthon vannak, azok olaszbol behozott eleve elhasznalt motorok, nem eppen penzes emberek vettek, aminek logikus kovetkezmenye, hgy az az allapot tovabb romlott. rendszamosok altalaban sokkal jobb allapotban vannak, kaptak valamennyi torodest is. -
doc
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
azert nem art kicsit esszel vasarolgatni
ha vesz most egy sisakot 100K-ert, majd kiderul par honap mulva hogy nem jo (a kezdo motorosok nagy resze nagyobb felszerelest vesz egy merettel mint kellene) akkor hatalmasat bukik rajta...
100-150K-bol mar rendesen fel lehet oltozni vallalhato kategoriaju cuccokbol -
KubanitoS
veterán
válasz
zenwalk
üzenetére
Az Aprilia RS125 a tipikus tini gépezet, egy pörgős, kétütemű motor. Ha nem vigyáztak rá, csak hajtották, mint az állat, akkor lehetnek vele problémáid.
Nézegetve használtautót, a normálisabb RS125-ök olyan hatszázezertől kezdődnek. Őszintén szólva én egyik négyszázezres RS-t sem merném nyugodt szívvel megvenni a fent lévőek között.
-
vendingo
veterán
válasz
zenwalk
üzenetére
Ha a későbbiekbe nem szeretnél nagyobb motorra váltani, akkor kb 150-ből kilehet hozni a komplett ruházatot, de ha a későbbiekbe tervezed nagymotor vételét, akkor inkább adj ki most többet, minthogy 2x-r kelljen mindent megvenni.
Pl tavaly vettem bukót 30-ért, rájöttem, hogy egy f.s, most vehetek másikat.Amúgy biztos hogy eszel, csak nem eleget! Én csak tudom, ugyan ebbe a cipőbe jártam. 195 centi vagyok és 85 kiló. Nekem is van mit felszednem, de rájöttem, ha sokszor eszek sokat, akkor hízok
Nem annyit kell enni, hogy éppen jóllakj, hanem annyit, hogy meg se bírj mozdulni. -
zenwalk
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
eszek én, de nem hízok
Még csak 19 leszek szóval nem tudom letenni. Mi a véleményetek az Aprilia RS 125-ös motoroktól? A 2006-07-esek egész elfogadható árban vannak. Mennyibe kerül egy komplett motoros ruha bukósisakkal? 100-150k-ból már lehet venni elfogadható minőségűt? -
vendingo
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
300-340€ körül van, mintától függően. + arany plexi kb:40€
Daywalker: Louis 60km superzone: sok száz. A benzinen bejön az ára, netről pedig nem veszek bukót.
tutis: Lesz tartós teszt. 1 hét 2000+Km
zenwalk: Lehet kapni ennyiért is, de arra készülj, hogy csak régebbi típusokból tudsz igazán normálisat venni, de azok megfordultak már pár embernél ráadásul széjjel vannak forgatva+barkácsolva.
Az újabbak drágák, ráadásul csak gyorsaságinak álcázott valamik. -
Djuree
félisten
válasz
zenwalk
üzenetére
190cm, 65 kg? eszel te rendesen?

ha vagy annyi idős, tedd le az A korlátlant inkább, gondolva a jövőre. hidd el ultra nagy szopás lesz, ha majd akarsz nagyobbat és megvan motor pénz minden, csak nem mehetsz vele, mert jogsi kell még. meg ha van rá pénzed persze.
erő nem kell hozzá, nem te tartod a motort, hanem az út
én vagyok 95 kiló egy 200kilós motorhoz, mégsincs semmi gond, elrántani persze el tud, annyi a trükk hogy úgy kell tolni hogy rajta ülsz, akkor nincs gond 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Crimson Desert
- Villanyszerelés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Raspberry Pi
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13" M4 (2025) 16GB / 256GB ezüst
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

HJC egyebkent szerintem egesz jo az olcsobbak kozt..

a sportmotorokat. az erositorol es hangszoro-rendszerrol nem beszelek, de csondben elhullatok par fajdalmas konnycseppet. meg mindig sportmotorokrol beszelunk.