Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
az van benne, motul csili-vili 5.1 - sokat nem ér eddig.
persu, vadonatúj folyadékkal kezdtem a szezont, villákban is, fékekben is. mondanám szívesen, hogy elhasználódott, de könyörgöm, kecsón? és már az első kőrözések után a szezon elején? hát akkor a hungaroringen 5 kör után elfogyna az egész ahogy van.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
mikor volt cserélve a fékfolyadék?
egy szezonban nyugodtan cseréld le legalább kétszer. Ha érzed hogy változik a nyomáspont az simán tud levegőtől lenni.
pl volt olyan h melegedéskor keményedett fel, hidegen meg puha volt. a fémfékcsővel csak a nyomáspont lesz határozottabb, a gumicső rugalmasságát dobod ki a képletből. a nyomáspont ugyanúgy fog vándorolni. -
[lAyCsI]
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
Neem, tárcsa maradt a gyári, annak nagy baja nemvolt...
horror árba mérik az új tárcsákat
viszont a konzolos csóka készít féktárcsákat is öntvényből,
állítólag azok a legjobbak!
ha megérem hogy cserések lesznek rákérdezek mennyibe lenne,
mert sztem olcsóbban kijönne mint a gyári vagy valami utángyártott darab... -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
20k volt a pár nyereg, a régit sikerült uannyiért elpasszolni, szal ezzel mákom volt...
a konzol nyersanyagának ára 6 papír volt(CERTAL nevű speckó alu ötvözet) az eszterga munka a kiegyengetéssel amiben benne volt az első felni is(az is meg volt ütve) 12 papí volt,
plusz a rendszer átszerelése, ha lól emlékszem 5k, de cserélt benne kormánycsapágyat is, mert kicsit már be volt állva... -
Daywalker
addikt
Asszem 96e-ért vettem szállítással és betéttel...5 mm vastag gyárilag, 4,2mm a limit. Most van 4,65-4,7 mm körül. És nem mentem vele sokat, igaz, sokat megyek városban, sokat kell fékezni, de én a hátsót is használom. Úgy tűnik, a pályázást nem szereti. Amíg nem mentem ki fél napra Euroringre, addig alig látszódott kopás, utána viszont...
Gondoltam, hogy lehet puhább betét kéne, hátha jobban bírná, ez is totál lutri.
Szerintem vegyél bontottat. -
KoVee84
senior tag
válasz
NINJA_V
üzenetére
Nem keserítesz el

Vez.láncot és szelepfedéltömítést már cseréltem, most jön a láncfeszítő csere, a többi pedig remélem nem lesz problémás.
A motor karakterisztikája viszont nekem nagyon bejön, nem is baj, hogy lent nem megy, mert 10.000-től 16.500-ig azért igencsak szedi a lábát, és nem tartom megerőltetőnek a visszaváltogatást...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Integra
titán
válasz
NINJA_V
üzenetére
fék témáról jut eszembe.
hétvégén szenvedtem egy napot a motoron, és a fékek megint viszonylag kemények voltak, nem nyúlt el. nem levegős ez, hanem a melegben úgy tűnik ennyit tud. ami azért vicc..
jövőre feldobok rá fém fékcsöveket, meglátjuk úgy milyen lesz, ha az sem jó, akkor elgondolkodom, hogy mire cseréljem ezt le. -
shiNIN
tag
Ezzel tökéletesen egyetértek. Néha beírom ideoda, hogy a 125-össel szembeszélben már nem mennék ki nyugodtan a 81-esre, ilyenkor néha válaszolnak, hogy életszerűtlen, de rohadtul nem az, ez itt a főút Fehérvárra és a szél szinte mindig fúj errefelé. Láttam már ritka combos szelet, ami a 28 lóerős 250-esem végsebességét (valami 130, de az elég könnyen elérhető 120 után nincs türelmem kivárni, míg felvánszorog oda, így nem tudom pontosan) 95-re vitte le. 80-nál már nem igazán gyorsult. Úgyhogy egy kis hétköznapi szembeszél rosszat tehet egy 125-ös zsenge lelkivilágának és nem szeretném a főúton feltartani a kamionokat.
Alvarónak speciel tök jó lenne munkába járni egy cbr125, mert többnyire a kanyargós mellékutakon megy. Aki nem valamelyik itteni faluban lakik vagy ide jön, az nem jár rajta szerintem, ott a 81-es Fehérvár felé. Nagyon kicsi a forgalom.
Egy nem túl gyenge 250-es már egészen más, biztos nem fognak kamionok előzni vagy a seggembe jönni, ha én nem akarom
Nem lehet olyan villámszerűen előzni és a meredekebb hegyi utakon is felmerül az emberben, hogy azért ki tudna használni egy kis plusz nyomatékot, de ezek azért más jellegű problémák, mint ami egy 125-ösnél fordul elő. Tapasztalatom semmi nincs a kicsikkel, de ami az én motoromnál gyengébb, azt már élből nem tudnám annyira élvezni s feleannyi lóerő és nyomaték (a kis cbr-nek annyi se, a duke-nak picurit több), az nem hangzik jól. Pontosabban helyén kell kezelni s nem azzal kell menni többezer km-es túrákra. -
Buster17
addikt
Köszi mindenkinek! Akkor a gs500 lesz

Télen vagy tavasszal olcsóbbak a motorok? -
Daywalker
addikt
Én arra gondoltam még, hogy a 2004-es ZX9-esen van sima négydugós Nissin, ami nem radiális...azt fel lehetne rá próbálni, csak ahhoz 320-as tárcsa kéne. A főfékhenger már a 1998-asokon is Nissin volt.
boogie84: vegyél bontottan, amin még van anyag bőven. Az új pénzkidobás. Az utángyártott tárcsa nekem jobban kopik, mint a gyári.
-
boogie84
veterán
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Azt is cserélted? Mármint a féktárcsát?? Gyárit vettél vagy után gyártottat??
Kérdeztem egyik beszerzőtől h mennyi lenne a gyári féktárcsám, annyit mondott h kb 100K / db... Néztem egy nagyot... Elég ha betétet cserélek, ha nem érzek rázkódást a motoron mikor fékezek??
-
NINJA_V
tag
válasz
KoVee84
üzenetére
Jah 2003-4ben en is csereltem valtot...viszont az a blokk nagyon jol sikerult motorero teren, 2007esnek sajnos nincs semmi alja. Ezeknel a vez lanc feszito, szelepfedel tomites,vezermutengely, hengerfej, blokk csere gyakori volt
, de nem akarlak elkeseriteni, meg persze lehet ellenpeldakat is emliteni, voltak blokkok amik hiba nelkul mentek. -
Daywalker
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Én is kiadtam a 35K-t a kotonért
Kicsit pépes talán, de fényévekkel jobb, mint volt. Erre mondtam, hogy nem hasonlítható össze a Yamakkával vagy bármi más komolyabb új cuccal. Mennyibe volt a komplett csere, nyereggel, felfogatással? És mennyiért lehetett a régit eladni? -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
eegen, a 6dugós nyereg ami nemfasza

-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
én radiális főfékhenger cserével indítottam, (3/4-es Bking) egy hangyafasznyival lett jobb...
ehhez már kellett másik fékcső is, mert nem stimmolt a bekötési fitting...
utána jött a karmantyúcsere a munkahengerben, valami 35 papír volt a 2 oldal
egy fél maréknyi befőttesgumiért... kurannyukat!
természetesen nem lett jobb, mert nem ez volt a hiba...
utána még próbáltunk egy bontott 4 dugós Tokico-t (asszem valami régi SRAD Suziét)
azzal is pépes fos volt... de legalább nem kellet volna konzol...
utána jött a Yamakka... ha tudtuk volna hogy el van mászva kb. minden az első futóműben, lehet hogy ki lehetett volna egyengetni és használhatóbb lett volna a rendszer, de akkor már eladtam a régi nyergeket és megvolt a másik, szal nem volt visszaút...
így utólag azért nem bántam meg, mert végül faja lett a végeredmény
-
stifi
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
a 600F-ben is bajos a feszítő. Van akinek párezer km után megadja magát, vagy még garanciában fél éven belül.. a honda nem tudta megoldani úgy 10-15 év alatt, és végigkísérte a sorozatot ez a baj.
mondjuk hozzátenném ez a legnagyobb baja a motornak, más típushibától nem szenved szerencsére, de ezek szerint ez máshol is előjön...
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem tom, ezzel kapcsolatban más információkat kaptam. Valaki felül cserélt és neki utána jó volt, másnak meg nem. Tény, hogy a legjobb hatásfokot mindkettő cseréjével lehet elérni.
-
Daywalker
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Átérzem a helyzeted, nekem ugyanaz a Tokicom van, mint neked volt. Bár én felújíttattam gyári alkatrészekből: karmantyú, porvédő, felül új munkahenger, és most egészen durván fog. Simán fejre lehet vele állni, ha tényleg meghúzza az ember.
Persze nem hasonlítható az újabb konstrukciókhoz, ehhez nagyobb erő kell (ha fejre akarsz vele állni, tényleg durván oda kell húzni, nem úgy minta mostaniakon, hogy ránézel és satuzik), és azokhoz képest ez még mindig takonynak tűnik. De most van nyomáspont, nem kell tövig húzni, szóval elégedett vagyok vele, megszoktam. Állítólag már az is elég lenne, ha felül radiálisra cserélném a munkahengert, mert állítólag nem a nyereg a gyenge, hanem felül szar... -
[lAyCsI]
addikt
pontosan

amúgy utólag derült ki hogy volt némi ferdület a nyereg felfogatási pontjában, a villában meg a tárcsában is az egyik oldalon... a srác akitől vettem azt mondta hogy csak feldőlt vele 1x...
A csóka aki csinálta a konzolt modta hogy a gyári 6dugós nyereg méreténél fogva, ha borulsz vele tuti leér az alja és jó eséllyel elviszi ezeket a dolgokat, és ugye elég pár tized eltérés itt-ott, már nem úgy és ott fog a fék ahol és amikor kellene...
bár a bandit 6 dugós Tokico-ja legendásan gyengusz és nem túl hatékony darab, ezért lett végül ez a kombó...
ez kis 4 dugós monoblock Sumi tényleg egy jól sikerült konstrukció
szal röviden-tömören ennyi, most végre helyre kerültek a dolgok, bár megspórolhattam volna jópár tízezrest ha egyből ezzel kezdtük volna,,, dehát nem volt nyilvánvaló a probléma forrása
-
stifi
senior tag
válasz
Buster17
üzenetére
hétvégén ültem 125-ös új Yamaha "sport"motoron.
nem szoktam lefitymálni motorokat a teljesítmény miatt, de 250 alatt én max robogót vennék, nem kávédarálót.. gurul ez is, jópofa is meg minden, de sokkal ésszerűbb egy 250-es bringa minden szempontból!főleg ha kimész a városból vele, hamar előjönnek a 125-ös korlátai, más a futómű, a gumi keskenyebb... nem lennél szerintem biztonságban a főúton!
-
alvaro
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Különben egy csomó dolog lett már cserélve eddig is miatta, köztük a felni, ami rendesen meg volt már kátyúzva, és így deformált volt a felfogófelülete is. Az volt az egyik gyanúsított.
De hogy mikor és mitől kezdődött, arra sajnos nem tudok rámutatni: egyszer csak észrevettem, hogy már nem egyenletes. Valamikor 3 éve.
-
alvaro
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
...xcuseme? Milyen sportról beszélsz te? Én közlekedek és túrázok. Ez az egy járművem van, napi használati eszköz. Méghogy sport, piha...
Egyébként erős fékezéskor lóf nem érződik az egészből, szóval nálam ment a bürokratikus nyavalyák feliratú konténerbe. Szeretném, ha rájönnék, mi a nyavalya miatt van, mert azért piszkálja a csőröm, de hogy nem fogom fölöslegesen az egész elejét kicseréltetni, az hót ziher. Alapvető funkcióját teljesíti. Hogy röcög? Hát röcög. 3 év alatt nem volt miatta semmi "helyzetem".
-
Buster17
addikt
Még mindig nem tudom, hogy milyen motort is kéne venni.
Valami ötlet? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
alvaro
üzenetére
mint a kipufogók...
hátazért nem
. Azért furcsállom ezt a hozzáállást a szerelőktől, mert ha véletlen valami gebasz van a tárcsagörbülés miatt, neadj isten annyira visszanyomja a dugattyúidat, hogy egy helyett kétszer kell rámarkolj a fékre és baleset lesz, akkor a szerelő megy a börtönbe, mert így eleresztette a motort.
Ha kell, cserélje ki elemenként az elejét, h megtudja mitől van, vagy irasson papírt alá, hogy tréleren vidd haza saját felelősségre, sajnos a motorsport költség. -
Integra
titán
válasz
Buster17
üzenetére
yoda teljesen jól mondja az fzs600-at, sokan kezdtük azzal a motorral, köztük én is. masszív, erős, absz igásló motor, ami egyszer rendben van, csak megy megy és megy. parasztegyszerű, de megbocsájtó futómű, nagyon jó, r1-es fékek, 5-6 liter közötti fogyasztás, hátsó 160-as gumi, egy láncszettel 30-40k km-t elmegy. a pilács elég gyenge benne, de feltételezem éjjel nem akarsz száguldozni.
-
lujo10
aktív tag
válasz
Buster17
üzenetére
Miért ne vennél, csak olyan 5-600-as vasat keress, aminek a forgalmijában 25 KW, vagy alatti a teljesítmény. (Mondjuk ebben a korlátozott témában nem teljesen vagyok otthon '87-ben még nem volt ilyen sz@rakodás) hirtelen ezeket találtam
-
yodamastah
őstag
válasz
Buster17
üzenetére
En csak leirtam a velemenyem. Hallgass meg mast is, es merlegelj
A korlat limital 250ccm-re akkor nem tudsz mast venni. De valoszinu hogy a 250esek kozt nehezebb lesz olyat talalni amivel kimotorozol a vilagbol. De biztos nem lehetetlen... Majd segitenek a tobbiek 
Suzuki GS500 nem fer be a limitbe? Abbol is nagyon olcso peldanyok vannak, es ha kap olajat, az a blokk se fog tonkremenni soha.
-
Buster17
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
És akkor most ne is vegyek motort?
-
yodamastah
őstag
600k korul kapsz fzs600 yamaha fazert 40-50k kilometer korul. Ez a blokk 100k minimum el kell menjen gond nelkul, de nem csodalkoznek ha 200k elmenne. Kicsit ugyis ra kell kolteni (gumi esetleg lancszet, folyadekok csere). 700k-ban megallhat a dolog, es van egy uzembiztos japan motorod. Ruhara meg 120-150k-t raszansz es akkor mar borruhad lehet jo sisakkal, csizmaval, esoruhaval, bor kesztyuvel. Ehhez mondjuk hasznaltak kozul kell vadaszni, de inkabb legyel teljesen beoltozve hasznaltba, mint felig az uj cuccokban.
Szerk: Jahh hogy korlat van... hat akkor szopo

-
Buster17
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Köszi, ott majd nézelődök.
24 (ha jól tudom) éves kortól mehetek 600asal, az még odébb van. Max 250 sajna. -
yodamastah
őstag
válasz
Buster17
üzenetére
Ha borruhat szeretnel olcson, akkor vegyel hasznaltat. Sportmotoron rengeteg van elado. 40-70k kozott teljesen hasznalhato ruhak vannak. Borruha eseteben az elhasznalodas igen lassu folyamat. Egy 5-6 eves borruha amiben csusztak egyet, gyakorlatilag tokeletesen alkalmas a hasznalatra, ilyet akar 40k-50k-ert is kifoghatsz. Nem markas ruhak, serules mentesen 50k-ert elkaphatok. Par eve vettem en is tartalekba egy 230ezres spidit 70-ert. par metert csusztak benne. Egy ilyen ruha 4-5 kisebb esest siman kibir, es ha esetleg kell, a bort relativ konnyen lehet javittatni.
Motorbol egy 600as sor4 japan gep kellene. 600-700k kornyeken mar egesz jok vannak. Sajnos a penz amit osszeraktal pont necces. Nem sokat kellene hozzatenni, es sokkal jobb motorod es felszerelesed lenne.
-
Buster17
addikt
Nos akkor a keretem 650ezer forint de lehet, hogy csak 600ezer lesz.
Akkor ebből kell vennem motort meg felszerelést.Gyorsasági és naked kategóriák között keresgéltem 500 alatt 250-es banditot és 125ös cbr-t találtam. Bandit felé húz a szívem, mert jobban tetszik és 250es bár egy kicsit öreg.
125ös azért lenne jó mert fiatal, szép is, de szerintem ezt hamar kinőném és elkövetkezendő pár évben nem szeretnék kategóriát váltani.Vagy ha tudsz/tudtok jobban ajánlani akkor várom.
Az nem hátrány a fogyasztás alacsony, külföldre mennék/jönnék kb 2-3hetente ez 800km oda-vissza, szvsz az a motor lenne jó ami bírja ezt a távot.
Ruciból meg fogalmam sincs, hogy melyik lenne a legjobb.
-
.mf
veterán
válasz
Buster17
üzenetére
Az attól függ...
Bőr vagy kordura, esetleg vért? Közútra protektoros motoros bőrkabát erősen ajánlott. Egy kétrészes bőr 100k-nál kezdődik, csak kabát talán 40-50k. Sisak min. 20, de inkább 30-40, ha nem csak dísznek kell. Csizma 30-tól kezdődik. Gerincprotektor legolcsóbban is 10k. Valamirevaló protektoros bőrkesztyű 10-15k. Térdvédő 10k.
S ezek még csak a kezdőárak. -
Buster17
addikt
Hali!
Egy komplett motoros szerkó kb mennyibe kerül?
Azért kérdezem, mert motort szeretnék vásárolni és van egy adott keretem és akkor úgy számolok. -
zedok
őstag
Hyosung GT650 naked-ről tudtok esetleg mondani valamit? Mindenfélét lehet olvasni.

-
Integra
titán
-
vendingo
veterán
Megjöttem montenegroból! :-)
Brutális volt. Tegnap reggel 9-kor indultunk haza. 5x-r tankoltam és 20 óra volt az út. Képeket majd teszek fel. Hulla vagyok. :-) -
zedok
őstag
Tudtok ajánlani esetleg 1-2 motorboltot, ahol van nagy választéka dzsekiknek?
Megköszönném! Már párat végigjártam, de sehol nincs olyan ami megfelelő lenne karhosszban pl.
Túl nagyra nőttem 
-
yodamastah
őstag
válasz
alvaro
üzenetére
Osszekoptatas kozben betet anyagat beledolgozod a tarcsaba. Egy finom felulet keletkezik rajta, ez kell ahhz hogy jol fogjon. Ez neha olyan problemat okozhat, ha betet tipust cserelsz, siman lehet hogy a uj betet az elozo betet feluleten nem fog normalisan dolgozni. Szoval betet tipus csere elott erdemes leszedni a tarcsarol a beledolgozott reteget. Pl rotor hone-al.
-
NINJA_V
tag
válasz
alvaro
üzenetére
Figyelek. Ertem en, hogy megneztek harman is, de attol meg mindig gorbe a tarcsad..addig kell keresni a hibat amig meg nem talalod, nem varni hogy magatol megjavuljon...1 nem kellenne tarcsakat venned, 2 lenne normalis fekhatasod..
Ejossz, kecskemet, gokartpalya, es van az a penz hogy ranezek
-
alvaro
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Szerintem se fog. Valamikor persze, hogy estem vele, hogyne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Metal Gear Solid
- OLED TV topic
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Crimson Desert
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Horgász topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

jövőre feldobok rá fém fékcsöveket, meglátjuk úgy milyen lesz, ha az sem jó, akkor elgondolkodom, hogy mire cseréljem ezt le.

, de nem akarlak elkeseriteni, meg persze lehet ellenpeldakat is emliteni, voltak blokkok amik hiba nelkul mentek.

egy fél maréknyi befőttesgumiért... kurannyukat!

Akkor most megvárom a tavasz elejét. Addig lesz időm felszerelést venni. Majd még azért is írni fogok, hogy mit válasszak mennyiért.

Megköszönném! Már párat végigjártam, de sehol nincs olyan ami megfelelő lenne karhosszban pl.