Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
mitol van az, hogy az elso gumim jobban kopik a hatsonal? elol 2.3 a profilmelyseg, hatul 4.
-
Gaboman
nagyúr
Valaki hozzáértőnek kérném a segítségét,haver gépének a tankját kiöntöttét epoxi gyantával,a kérdésem az lenne mi oldja ezt az anyagot úgy hogy a tankot nem marja ki.
-
Kasza08
őstag
Ma jó idő volt, látszik, alig jött post

-
Integra
titán
őőőőőőőőőőőőő

én nem vagyok ebben ennyire biztos.
ha összehasonlítom az karbis agyon imádott fézert meg az csúcsmodern rr-t..
összehasonlíthatatlan, egész egyszerűen döbbenet, hogy az rr-be mit pakoltak bele.
teljesen esélytelennek tartom, hogy létezik bármilyen karbis gép, ami ezt tudná. -
Integra
titán
lopott motorral rendőrautónak ütközött
gondolom az anyagi kárt meg se tudja fizetni.. meg a kórházi kezelését sem.. -
válasz
Integra
üzenetére
Ez megint egy érdekes dolog amúgy... Állítólag egy közepesen képzett karbis szakember legalább 15-20 éve van a szakmában, napi 8-10 óra szereléssel a háta mögött. Aztán ugye lehetne mondani, hogy a karbis gépek erősebbek is voltak mint most a spricnis gépek. Jó példa erre az 1100xx.
Szerintem precízebbre be lehetett lőni egy karbis gépet, igaz sokkal több tudás kell(ett) hozzá. Ahogy mondtad, levegő-páratartalom, hőmérséklet, légnyomás, stb.
Innyektó' meg azé' jó, mert közben tudja magát hangolni a rendszer, meg kell a környezetvédelmi normák miatt. Az, hogy az EUs szarvasmarhák kifinganak háromszor annyi co2-t meg metánt a légtérbe, mint az autók hada, az nem zavar senkit
Az innyektó' még azért is jóóó, mert ha ledobják azt, amit senki nem akar, pedig le fogják, akkor a büdös életben semmilyen belsőégésű gép nem fog elindulni. Vissza a kőkorba! Milyen buli lesz
30-40milliós autókat cserélnének majd dízel '80as Fiat Unora
Na jó, aludnom kellene, megint elment az agyam... -
válasz
Integra
üzenetére
Az úgy evidens, hogy a 400as jobban ment a sufni dobbal mint gyárival. Pedig gyári karbi volt, gyári fúvókákkal.
Elektromos rendszernek betesz a tunying dob, karbisnak nem mindig. Sőt. Dobbal 15-20 fok körül érezhetően harapott a gép 6ban is, 25 fok felett meg nem. Hidegben gyárival nem ment. Ráadásul a hangja is más volt hideg levegővel, mint meleggel.
Szóval érdekes dolgok ezek
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
"750gsxr-en nem volt elég a gyári motyó?"
A 750et egy baratomtol vettem aki pofara esett vele es ugy dontott nem mer motorozni tobbet. Vicc aron odaadta a motort, nekem meg volt ugyis ehhez a tipushoz mar rengeteg alkatreszem (pl 3 teljes idomzat, komplett tuning futomu elolre hatra) ugyhogy nem birtam kihagyni.VIszont a kipufogot lezuzta, es kellett ra mas. Na most gyari helyett akkor mar raraktam egy rendszert mer alig volt dragabb.
A motort amugy felig meddig a gsxr klub kupara epitettem, szoval jol jott a plusz ereje. Utcan gurulaszni persze eleg a gyari, de a halk dobot ugyis ledobtam volna.
-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
nem csodálom, hogy szétesett az egész, evindens, hogy szar lesz tőle a motor, hiszen gyárilag a gyárban megtervezett és legyártott airbox-szal, leömlővel és kipuffal programozzák fel az ecu-t.
jön g.i.joe és felrak egy tök más kipuffot, lesz nagy zenebona, meg filtert is cserél és máris megbolondult az ecu, nem tudja lekezelni a megváltoztatott légmennyiséget és távozó kipuffogó gázt sem.
a power commander tulajdonképpen átveri a gyári ecu-t és olyan értékeket küld, hogy az ecu azt higgye, hogy gyári értékeket kap. okosan, a másik oldalról közelíti meg a kérdést és kvázi "becsapja" a gyári elektronikát. de ehhez meg már kompletten kell minden.
és akkor még mindig ott van, hogy kell ez mind?750gsxr-en nem volt elég a gyári motyó?

-
yodamastah
őstag
Hat nekem mar a sima dob es legszuro cseretol is sz*rabb lett a k4 600 gixxer. A gyari rendszer eleg jol be van allitva, es gyengebb lett a dob cserevel a motor (bodis kerult ra) De mindenkepp hangosabbat akartam, a gyari dob az rettenet halk volt!
A 750re mar teljes rendszerek kerultek. Ezek csak ugy felrakva a motorra rettenet fos lett az egesz. Az injektor programozasa ugye teljesen felborul, PC nelkul total hulyeseg rendszert rakni a motorra. Viszont a PC se jo megoldas mert a kornyezet allandoan valtozik (hideg/meleg, paratartalom, lecsereled a legszurot, osszetorik a kipufogo lecsereled azt is stb). Ugyhogy inkabb zart visszacsatolasos injektor vezerles (motty afr tuner) kerult a motorba, es enyhen szolva jol teljesit
(www.afrtuner.com)Amugy nem volt a moka 1 milla. 150k a motty, a rendszereket meg ilyen vicc aron lehet venni hasznaltban, pl a teljes titan Akra rendszerem volt 90e.
-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
szvsz ezzel a kipuff cserével csak akkor kell foglalkozni, ha komolyan teljesítményt akarsz növelni. ekkor viszont már leömlő is kell, teljes rendszer, más airbox és egy power commander is. na ez már simán egy milla..
viszont a slip-on dobos cserék csak zajkeltés, semmi más.
ettől függetlenül teljesen megértem, hogy ha valaki úgy jobban biztonságban érzi magát és talán szebb a hangja is egy moderált dobnak, bár a gyáriak is nagyon jó hangú történeteket tudnak összehozni. én jobban szeretem a motor mechanikus "zaját". -
yodamastah
őstag
En is vagy 5-6 eve csak motorral kozlekedem a varosban. A hangos(abb) dob egy dologra nagyon jo. A gyalogosok nem lepnek le elem a kis utcakban. Kifejezetten emiatt csereltem annno az akkori motoron e a gyari dobot, es azota se hasznalok gyarit.
Dobot (vagy rendszert) olyat kell keresni ami nem nagyon hangos es kesz. Eleg ha kicsit hangosabb, kellemes melyebb hanggal duruzsol. Nem kell orditania.
A jelenlegi motoromon 3 rendszer votl fent eddig, a legjobb ebben az Akra titan volt. Kellemes duruzsolo erces hang, nem ordit, de hatarozottan hallatja a hangjat... Most pl yoshi van fent, es 2x hangosabb... utalom is le fogom szedni....(engem nem zavar de nem szeretem ha masokat zavarok)
-
válasz
Integra
üzenetére
En 16000 km-t mentem ket ev alatt varoson belul (fele motor, fele robogo, kb.). A tulelesnek inkabb az a kulcsa, hogy probald kitalalni a tobbi jarmu mozgasabol, hogy mit akar / nem akar a soforje. Tehat erezd, hogy most bizonytalan, tajekodozik, streetracingel, elozni akar, etc., es annak megfeleloen tarts a tavolsagot, gyorsits, maradj le, satobbi.
Pl. azt az esetet sosem felejtem el, amikor a Bem ter kornyeken savelhuzas volt, a 2 egyiranyu savot egyel balra huztak. Robogoval mentem, eloremenni eselyem se volt, a mellettem levo autoban a no ugy fogta a kormanyt, amibol arra gondoltam, hogy nagyon merev, mazsola oreg neni lehet. Lemaradtam kicsit, ezaltal feltartva a mogottem jovoket -- a no persze nem vette eszre a savelhuzast, es ment egyenesen -- immar az en savomban.
Ilyenek.
Ja, meg amit kihagytam: szerencse.

-
Abri
senior tag
Jééé, itt ilyen is van, na majd gyakrabban benézek

Én október óta koptatom a gumit egy 2007 SV650S el Debrecen és környékén.
Most vettem rá egy raptor dobot, alig várom h hétvégén rátegyem és csapassak pár kört![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
elég jó van

valszeg akkor én vagyok öreg, de semmi értelme annak, hogy a dobhártyám idő előtt tönkremenjen csak egy jó hecc kedvéért
-
50000-ért veszem a komplett gyári rendszert, dobok, leömlők, egyebek. Oké, hogy itt 250 fontért (75000 forint) tudnék venni rozsdamentes leömlőket, de a szervizóradíj 60 font. Tehát a leömlők csereje minimum 120000 forint környékén kezdődne.
Valószínűleg 25000 km múlva nem ezzel a géppel fogok motorozni.
-
Daniel Alves
őstag
Elég jól sikerült a tegnapi Kunmadaras! Akit érdekel itt talál jó pár fotót amit én csináltam [link]
Plusz 2 videó!
Suzuki Hayabusa vs. Kawasaki ZX-10R -
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
és hogy jó zajos lesz tőle az jó?

már alapból kurva nagy a zaj 150-nél egy motoron, a szélzajról nem is beszélve, füldugó muszáj legyen. és akkor ezek után azért még tegyen fel az ember valami üvöltőt, hogy még jobban hazavágd a füled?
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Suzuki Sepia robogóm van. Tavaly nyáron úgy tettem le, hogy semmi baja nem volt, most hogy elő akartam venni nem indul... A karbiba fröcsköltem egy kis benzint, na az amig tartott addig ment is, de mihelyt elfogyott leállt... Sőőt olyan is volt, hogy beindult ezzel a módszerrel és mentem is vele, (bár nehezen kezdett el húzni) aztán mikor lassitani kellett akkor leállt a motor és nem lehetett már rúgásra se inditani. Szerelő szerint iugy látatlanba valami baj lehet a karburátorral. Szerintetek mi lehet vele? Én leszedtem kitakaritani a karbit. Eleve ilyen fehér trutyi volt benne, azt kimostam, a két kis fúvókát at piszkáltam tűvel de csak az egyik megy át a másik nem. Mit tegyek? használt karbit 5-6ezerért adnak egyenlőre nem szeretnék venni ha meg lehetne oldani a problémát. Valami tipp??

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Én is furcsállottam, de ugye elsőre átmostam blokkot gagyi olajjal. Utána leenged, Q8 bele. Azzal mentem 2500at, mondom most leszedem. 3.8at raktam bele, 3.7et vettem le. 1 deci maradt a blokkban gondolom. Szal elvileg nem eszik olajat...
-
A VFR egyetlen problemajanak a jo rozsdas kipuffrendszert latom... ugy nez ki, sikerul szereznem nagyon jo aron egy hasznalatlan gyari kipuffrendszert hozza, aztan felrakatom otthon...
-
Ferdzsoo
addikt
A fékolajat is lecseréltettem, mert a levegőszűrő mellett azt is most írta elő a szervízkönyv.
5.1 került bele és nemkicsit érezhető a különbség az előző olajhoz képest. Nem ilyen taknyos- nyúlós hanem van határozott végpontja.runner: Nekem inkább egy viaszbábúnak tűnik elsőre. A tudat meg csak később jön hogy mi is az valójában...

Majd megnézem hogy te mikor fogod 5 évig "nem lecserélni" a CBR-be a légszűrőt...

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Multkor kiszedtem, 5 éves, és eléggé rittyós már, meg ahogy néztem a karbik felől össze is volt kenve valami olajszerűséggel. Nem vészes, csak egy csíknyi volt a hátulján.
És 4k nem tétel érte, szeretném ha most mindent rendben letudnék ilyen javításokat/szervizeket, és utána boldogan megyek 10k kilómétert. Ha most cserélem akkor én élvezem az előnyeit, sokan akkor cserélnek cuccokat mielőtt eladják, így is ráköltik a pénzt, míg az előnyeit nem használják ki. -
Integra
titán
-
TayRol
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Hiflo teljesen jo, mondjuk a Motoroazistol.
-
Integra
titán
-
yodamastah
őstag
En mentem mar (nem egyszer) 3 nap alatt 2500-2800 km-t a gixxerrel ugy hogy nalam muanyag ules van amin kb 7-8cm-el feljebb van a segged kb mint a gyari. Kenyelmesnek nem kenylemes az ulesppozicioja, es sokkal farasztobb mint egy jo turamotor, de ha edzesben vagy es megtanultal ugy ulni rajta hogy ne terheld pl a csukloidat akkor tok termeszetes igy motorozni.
Viszont az emlitettnel hosszabb turakat mar nem vallalok be vele, kb ez az amit meg elvezetesen vegig lehet motorozni egyszerre.
-
TayRol
nagyúr
nagyon jo levegoszuros cikk.

-
Picco
addikt
Tegnap R1-eztem egy adagot('00), annyira megy h azt el sem tudom mondani
Viszont ge*ire elfaradtam, a terdeim kivannak, pedig kb 100-120 kilometert mentem vele...igaz azt fokozatosan egyre intenzivebben, ahogy kezdtem hozzaszokni a sebesseghez/erohoz/alapjaiban mas kanyartechnikahoz.Szep, nagyon jo, de halistennek zsiraf, otthonra/sajatnak nem kene az XT helyett, ugyanakkor szerintem meg elkerem kollegamtol, mert egy-egy alkalommal, marhara jol fog esni szvsz

-
Ferdzsoo
addikt
Mondjuk nem motorozásban halt meg, hanem lelőtték.
És hogyha imádott motorozni és ekkor látták boldognak akkor lehet hogy ezért akarnak rá így emlékezni.
Szerintem belefér.
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
kocsija van, csak csajjal van gondban, de e kérdésben cimboránk hülye és csak magát okolhatja

-
Picco
addikt
válasz
runner 125
üzenetére

ez am a marketing
-
Integra
titán
válasz
tibi666
üzenetére
vigyázz a profi szóval, mert sokba kerül

mondjuk nálad nem lenne annyira gond a drágább protektor cucc meg felszerelés, kupak, de azért meglepődik az ember ha nekiáll összeszámolni. én inkább meg sem tettem, cska úgy hasravágva tudnék egy combosabb összeget mondani. és akkor ebben se motor, se egyéb költségek..
de inkább költs erre többet és egy idősebb tanuló motorra.
régi karbis fézer, mint ami nekem is van még, vagy kis bandit, vagy cbf, ezek a butított sportmotor blokkos félidomos gépek nagyon jó, barátságos, türelmes, könnyen kezelhető gépek, megfelelő technikával, fékrendszerre, és fenntartási költségekkel. -
Integra
titán
válasz
Nippon
üzenetére
akkor tényleg mázlim van, vagy én nem is tudom, de én ilyen gyökereket soha nem fogtam ki. azt nem mondom, hogy ilyen nincsen, mert nem igaz, de valahogy soha nem akadok ilyenekbe.
hája, amerika a másik véglet, le is durrant egyből ha hülye vagy, de arról sem hallottam még, hogy aki kormányon pihentette volna a kezét ellenőrzéskor és nem csinált semmit, az most temetőben feküdne. kétségtelen, az se teljeseno normális odaát. vagyis csak számunkra.na pontosan ezért fogom be a pofám és nyelem le a keserű pirulát ha kell, mert nekem sem idegrendszerem, sem kedvem, sem még több pénzem nincsen más hülyeségére. ahhoz már nagyon durva dolognak kéne történnie, hogy másképp cselekedjek. de igyekszem erre sehol okot adni.
-
válasz
Nippon
üzenetére
Amikor Persuékkal mentem Kakucsra, főúton körforgalom, keresztben nyomvályú, mellette évek óta gyűlő téli szóróanyag. Hát, a vályún rámásztam a szóróanyagra, ott meg elfeküdtem. Felhívom rendőrséget, mondom, hogy itt-és-itt ez-és-ez történt, legyenek kedvesek kijönni és helyszínelni. Azt mondta, hogy csakis feljelentés terhe mellett tudja kiküldeni a helyszínelőt
Mert biztos gyorsan mentem, nem a látási, és útviszonyoknak megfelelően közlekedtem. Volt vagy 30 fok, látótávolság kb 100km-ben korlátozódott a Föld görbülete miatt. Na mindegy. Kárt benyeltem, utána kiokosodtam
Az való igaz, hogy hivatkozhatnak erre a jogszabályra, csak valamiért (ki tudja miért) véletlenül, (de persze csak véletlenül) mindig elfelejtik a jogszabály második részét említeni. Miszerint: "... a közút kezelője köteles az útburkolatot balesetveszély-forrás mentesen, közvetlen környezetét pedig tisztán, és kulturáltan tartani." Az már csak hab a tortán, hogy a telefonos rendőrnek nincs joga eldönteni, hogy mi történt a helyszínen. Simán feljelenthettem volna érte kötelesség-szegésért többek közt.
Amúgy nincs bajom a yardal (elvégre társ-szerv) de amikor az eszméletlen embert letakarják fekete fóliával, az azért meleg...Legjobb tudomásom szerint van valahol az észak-keleti részen egy polgármester, aki feljelentette a közútkezelőt az utak állapota miatt.
"A rendőri tevékenység jelenleg az autósok és motorosok basztatásából befolyó adószedésre korlátozódik és ez nekem nem tetszik."
Ezzel pedig elmondtál mindent.Integra: Téged is értelek, értem amit mondasz, csak téged még nem sz.pattak meg a rendőrök egyszer sem. Párszor megkaszálnak, párszor szarnak majd a fejedre, aztán másként fogod nézni a dolgokat. Ne a német rendőrséget vedd alapnak.
-
tibi666
senior tag
szétnézek majd, köszi a tippeket. először jogsi kell.

-
TayRol
nagyúr
válasz
tibi666
üzenetére
kezdesnek (nem vagy mar suhanc, es esszel kozlekedsz) egy 600-as koruli gepet javasolnek, 2 szemellyel kell az (felteve ha ketten mennetek) mondjuk 2-3 eveset, esetleg ujat - ha nagyon nem akarsz/mersz hasznaltat venni. turazni kenyelmesebbek a fejidomos verziok a csupasszal szemben, bar ha eltokelt naked parti vagy, az mas teszta.

a keret mennyi lenne? 1-1.5 millo? kevesebb, tobb?
v2-bol DL650, esetleg bmw gs 800 vagy 1150/1200 gs (ezek azert jo nagy gepek). de a tobbiek ugyis mondanak meg sok lehetoseget.
-
Nippon
őstag
Az ügy jelenleg áll. Végül nem büntetett meg a rendőrség, csak rosszallásukat fejezték ki
, mindez arra elég, hogy a biztosító ne fizessen magától. Tehát marad a polgári per, aminek mindenki ismeri a menetét. A vállalkozó végül felajánlotta, hogy beszáll a javításba 100ropival, amit természetesen nem fogadtam el. Most a rendőrség helyszíni jegyzőkönyvét és fotóit próbálom megszerezni a perhez.A II. kerületi kapitányság jelentett fel, elküldték az anyagomat Budaörsre, ott megállapították, hogy nem én vagyok a hibás, ezért visszaküldték a II. kerületnek, ők pedig kihozták, úgy hogy én szopok, a vállalkozót pedig meg sem büntették érte. Továbbküldték a bíróságra ahol egy kis senki titkár járt el az ügyben.
Otthon megkeresem a papírt és beírom a végét, tanulságos.
-
yodamastah
őstag
válasz
tibi666
üzenetére
2000-2002 korluli hasznalt 600as fazer/bandit. Ezeket filelreket meg lehet most venni. Ezel elbenazgatsz megtanulsz motorozni, alap dolgokat szerelni stb... Alkatresz van hozzajuk olcson, uzembiztosak. Aztan ha belement 20-40e km akkor mar ugyis tudni fogod milyen motort akarsz valojaban.
Persze vehetsz 1200GS-t s egybol, 190cm-hez az jobban passzol, de en inkabb egy 7-900ezer ft-os filleres japan turageppel kezdenem

hasznaltat vehetsz nyugodtan, csak vigyel valakit aki a kiszemelt modellt jol ismeri.
Vasarlas elott pedig szakszervizben allapot vizsgalat. Megeri azt a par ezer ft-ot. -
tibi666
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
nagyon nagy túrára biztos nem mennék vele, mivel nincsenek motoros barátaim.
szóval ilyen hétvégi, párszáz km-es kiruccanások lennének vele.nincs még motoros jogsim amúgy, csak fontolgatom. már a múltkor beszélgettünk erről Integrával privátban. gyerekkorom ültem motoron utoljára, azt élveztem.

azt sem tudom, hogy használtat, vagy újat érdemes venni. mert autók esetén tudom, hogy a használtaknál is sok jó példányt ki lehet fogni (mégis újat vettem), de a motorokat könnyebb széthajtani, nem? szóval igazából ezeket figyelembe véve érdekelne úgy nagyjából, hogy mire számíthatok. első motornak azért 3-4 milliót nem adnék ki érte, másodjára már akár többet is.
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na jó, aludnom kellene, megint elment az agyam...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Leütni a gazdáját, kulcsot elvenni, hazamenni, kirakni vitrinbe, aztán jóidő... Muti képet!!!!!