- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rover45
őstag
válasz
cinemazealot #46076 üzenetére
Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de tizen-sok számítógépbe fognak kerülni csipogóknak
Csak a ház, amibe beszerelésre kerülnek majd, ezt nem tartalmazza. -
rover45
őstag
Sziasztok!
Ti sokat látott, okos emberek vagytok
Hol lehetne Magyarországon ilyet venni üzletben, számlával?
10-20 darab biztosan kellene. -
rover45
őstag
Srácok, létezhet olyan, hogy 6cm x 6cm x 2cm PWM-es ventilátor?
-
rover45
őstag
-
rover45
őstag
válasz
hegegabi80 #45362 üzenetére
Alumínium eloxálásra pedig őket ajánlom
[link]
(meg is fogom kérdezni tőlük majd -
rover45
őstag
válasz
DoItYourself #45359 üzenetére
Biztosan tudom, hogy van lemezhajlító gépük. Ezt csináltatjuk velük
-
rover45
őstag
Vettem apróról egy Intel D525MW alaplapot (3ezerért).
Amennyire tartottam tőle, annyira csalódtam benne pozitívan.
2 mag + 2 szál, Win10, 4Gb DDR3, SSD, alapvető dolgokra teljesen vállalhatóÚjrapasztáztam és tettem rá egy ventit (600rpm).
A legnagyobb problémám, hogy csak 2 sata van rajta -
rover45
őstag
Végre volt időm kicsit Metisezni, így bekerült a 4 db 2,5" vinyót fogadni képes keret, illetve a gyári 220V-os csatlakozó helyére a pico táp aljzata
[link]
Már csak a kábeleket kell vágnom/toldanom, hogy rend legyenTermészetesen mindennek tök jó szaga van
-
rover45
őstag
válasz
#16939776 #44805 üzenetére
Köszönöm a válaszod, hallottam már mástól is az ecetsav dolgot.
A gőzre: ez mondjuk konkrétan egy AMD, de ugyanígy szoktam elhagyni pár mm-t a ragasztásnál a levegőzés végett.
Így, hogy saját használatban vannak nálam, 1-2 év múlva esetleg tudok majd következtetést levonni, hogy mivel mit okoztam -
rover45
őstag
válasz
#16939776 #44795 üzenetére
Csak ajánlani tudom a delidet. Cirka 1,5 éve egy i5-3470-et próbáltam meg először megcsinálni és a világ legegyszerűbb dolga, csak nyugalom, kis türelem és egy apró kézügyesség kell hozzá
Egy 0,15mm vastag ipari pengével szépen mind a 4 sarkát bevágom a processzor és a kupak között. Ezt a vékony pengét gyakorlatilag erőfeszítés nélkül, kényelmesen be lehet tolni a proci és a kupak közé.
Nyilván túl mélyen ne told be a kupak alá, mert esetleg eléred a magot és nincs is rá szükség.
Meg persze figyelj rá, hogy mindig csakis a processzor síkjával párhozamosan vágj, különben megsértheted annak (vagy a kupak) felületét.
Ha megvagy a ragasztó körbevágásával, akkor nem húzó-feszítő, hanem forgó mozgással szépen elválasztod a kupakot a processzortól.Én féktisztítóval szoktam a megszáradt hővezető anyagot eltávolítani a magról és szintén ezzel a ragasztót eltávolítania processzorról és a kupak aljáról is.
Ha csillog villog minden, akkor jöhet az új paszta a kupakra. Eddig Noctua NT H1-et használtam, de most vettem egy 20g-os Arctic MX-4-et.
A kupak visszaragasztását a processzorra -és ezért biztosan meg leszek kövezve- de F.BS ragasztóval szoktam elvégezni. Nagyon vékonyan felviszem a ragasztót a kupak processzorral érintkező élére. Tényleg nagyon vékonyan.
Ezek után egy rossz alaplapot használok arra, hogy 24 órára leszorítsam a kupakot a processzorra. Igen, a gyári foglalattal.
Tisztában vagyok a folyamatom gányolós-brennolós-mókolós mivoltával, biztosan vétek hibákat közben, amiket nem is lenne szabad nyilvánosan leírnom.
Természetesen a fenti leírás nem követendő példa, csak az általam használt módszer ismertetése.
Köszönöm ha valaki építő jelleggel felhívja a figyelmem a hibáimra.
Eddig csak a saját tulajdonomban lévő és a tágabb családom által használt gépek processzorain végzem el a fenti műveletsort. Saját tapasztalataim alapján 5-10 fokot simán lehet nyerni egy 3-4-5 éves processzornál. -
rover45
őstag
Ha esetleg valakinek ilyesmire lenne szüksége, a korábban Aliról rendelt picoPSU-hoz, mivel csak egy molex és egy sata van rajta gyárilag, rendeltem kiegészítésként egy ilyen elosztót. Kellemesen csalódtam benne, nem gagyibb, mint a képeken
Normálisnak tűnő vastag kábelekből van és 650Ft.
Már csak azt kell megoldanom valahogy, hogy a picoPSU kivezetései ne lógjanak rá a második ram slotra
Mi jöhetne még szóba ezeken kívül? [link], [link]? -
rover45
őstag
válasz
diegho #44560 üzenetére
Csak játszásiból küldtem
hegegabi80: Kedd este végre volt időm és játszottam kicsit, egyelőre még üresen áll. Eredetileg ITX-re akartam faragni úgy, hogy a bővítőhelyeket is levágom az aljáról, aztán meggyőztem magam, hogy ezzel elvágnám az mATX lehetőséget, így az alja maradt. Pico psu fog belemenni, elöl és hátul egy-egy 12cm ventivel tervezem, de még nem tudom milyen lap lesz benne
-
rover45
őstag
válasz
hegegabi80 #44463 üzenetére
4db belső kulcsnyílású, imbusz fejű M4x20as csavar-ral rögzítettem, filléres tétel volt és mivel az ebayes hátlap lyukja menetes, tökig betekertem és ott megszorult. Átdugtam a hátlapot a 4db csavarral az alaplapon, letettem az asztalra, felülről ráillesztettem a hűtőt és a Themishez kapott anyákkal rászorítottam.
Tökéletesszerk: a csavar lehet nem M4x20 hanem csak M3x20
-
rover45
őstag
válasz
hegegabi80 #44461 üzenetére
Én -a hiányosan vett Themis alá- egy ilyen hátlapot vettem, "1150 metal" típusjelzéssel, $2,79 volt és tökéletesen passzol mindenhez, az alaplap és a Metis közé is.
-
rover45
őstag
válasz
hegegabi80 #44452 üzenetére
Laposabb fejű M4 nem játszhat?
-
rover45
őstag
Sziasztok!
Azt hiszem kellően naiv voltam, mikor méricskélés nélkül megvettem a Metisbe a szintén Raijintek gyártmányú Themis hűtőt ...[kép1], [kép2]
Pénteken végre megjött az Aliról rendelt pico tápom, illetve még jó pár hete vettem itt aprón egy Raijintek Themis hűtőt (igaz hiányosan, de ez azóta megoldódott).
Az volt a terv, hogy a Themisről leveszem a ventit és csak a Metis ház hűtőjével fogom hűteni. Csakhogy a ház aljában lévő HDD-SSD páros útban volt a bordának. Azt hittem eret vágok.
Nem tudom valaki csinált-e már ilyet Metissel, de jobb híján ... [kép3]
Igy a Themis oldala és a ház alja között bő 2mm hely maradt
Most, hogy felszabadult az ATX táp helye gyorsan ki is használtam a lyukatTermészetesen csak átmenetileg.
Az lenne az első kérdésem, hogy létezik valamiféle "gyári" merevlemez tartó, amivel a Metisbe 4db 2,5" HDD-t be tudok kulturáltan tenni?
A gép egy i5-7500T, egy H110M-ITX-ben. Most, hogy kikerült az FSP Hexa500 táp ami eddig benne volt, gyakorlatilag keringőzni lehet a házban
Most egy SSD és egy 2,5" HDD van bent, ez állandó, de alkalmanként még 2 db 2,5 HDD kerülne bele.
Fogyasztás mérő szerint most 100%-os terhelésnél 50-55W, üresjáratban 12W a fogyasztása.Jelenleg a fentebb linkelt pico tápot egy 75W-os LC-Power kockával hajtom. Ez volt itthon a legerősebb (12V 5,83A), de szeretném lecserélni egy kicsivel erősebbre. A második kérdésem, hogy mit javasolnátok hozzá?
-
rover45
őstag
válasz
cinemazealot #44241 üzenetére
Hála az égnek nekem a hátlapiak rendben vannak.
Azt nem tudom eldönteni, hogy a Metis házán kivezetett felső csatlakozók adták megmagukat, vagy az alaplapi tüskesorral nincs rendben valami -
rover45
őstag
Sziasztok!
Metis: pár hete vettem észre, hogy felül az egyik USB3 csatlakozó nem működik. Pár kihúzás és visszadugás () után összekapta magát.
Tegnap óta viszont egyik sem csinál semmit.
Az alaplap egy H110M-ITX[link], a hátsó csatlakozókkal semmi gond. Kábelek mostanában nem lettek piszkálva.
Tapasztalt valaki hasonlót? Beszerezhető ez a panel külön is?
Ha nem jövök rá mi a gondja, akkor ráfogom dugni egy másik alaplapra, aztán meglátjuk ki a hunyó. -
rover45
őstag
válasz
Nerazim #44018 üzenetére
Esküszöm ugyanezen agyalok. Itt van előttem az asztalon szétborítva (CPU bordacsere okán)
Jelenleg nálam a hátsó fenti befelé fúj, a tápegység ventije pedig a házból szívja a levegőt és a ház alján tolja ki a tápon keresztül.
Eddig egy Noctua NH L9i hűtőm volt, ez ugye a processzorra merőlegesen fúj. Arra gondoltam lecserélem a bordát valami toronyhűtőre, amit aztán a házon átvonuló áramlattal hűtenék. -
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #43906 üzenetére
Szia, egy i5-7500T-m van, aminek be tudom dobni a kupakolás utáni hőmérsékleteit a közösbe
-
rover45
őstag
Azt hiszem megtaláltam álmaim házát
-
rover45
őstag
Sziasztok!
Hadd kérdezzem meg, hogy szerintetek melyik lehet a legkisebb teljesítményű táp, amivel az alábbi gépet biztonságosan meghajthatom? A célom a néma (lehetőleg ventilátor nélküli) táp, a legalacsonyabb fogyasztással.Celeron G3900
ASRock H110M-HDV
2x4Gb DDR4, Kingston HyperX Fury black, cl14,2133Mhz
1db SSD és maximum 2db noti merevlemez, semmi más bővítmény.Akár egy 60-90W körüli paneltáppal is jó lehetnék?
Köszönöm! -
rover45
őstag
Sziasztok, hadd kérdezzem meg, mi most a legerősebb, integrált procis és beszerezhető ITX lap?
Lehetőleg csak az Intel vonal érdekelne, cirka 50e a keret rá és az Asus, Asrock a favorit -
rover45
őstag
Milyen vicces ez: szeptemberben írtam egy srácra, itt aprón hirdetett egy házat. Annyit írtam rá privátban, hogy még egy kicsit farag az árából, biztosan megveszem. Annyi volt rá a válasza, hogy még egy kicsit pang a piac és leveszi a hirdetést.
Erre most nézem, ma feltette ugyanazt a házat 10%kal olcsóbban, mint szeptemberben.
Nem lett volna jobb, ha már akkor rugalmasabb lett volna? -
rover45
őstag
válasz
flashpointer #25076 üzenetére
Ez kifejezetten tetszik
szerk: andrisbandi: a táp is rendben és a ram is rendben.
-
rover45
őstag
Sziasztok.
Egyszerűen nem jutok dűlőre ezzel a konfiggal.
Gyakorlatilag azért hirdetem, mert nincs kellően kicsi, kedvemre való ház hozzá, megfelelő táppal, amibe beletenném :s
Szívesen használnám egy ISK100 vagy egy IX-03B házban, csak ugye ő már nem elégszik meg a gyári 90W tápokkal. Egy ssd és egy notivinyó menne csak mellé.
Nézegettem a Metis-t is, nagyon tetszik, de nem akarok atx tápos házat, szóval azt is csak valami utólagos paneltáppal használnám. Akkor meg minek akkora ház... -
rover45
őstag
Szerkezetileg összeraktam, ha lesz időm a napokban be is költözök
Büszke vagyok magamra
[link] -
rover45
őstag
szerk: remélem nem off
-
rover45
őstag
Róla hallott már valaha is valaki? Ráadásul ITXnek hirdetik, pedig 17x19cm
-
rover45
őstag
Melyik megoldás lenne a jobb ebben a helyzetben a hűtést illetően?
A ház oldalán beszívatni a friss levegőt a táppal, a táp tetején kitolni a házba és onnét keresztül a képen is látható bordán át, hátrafelé ki a házból, vagy visszafelé? -
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #24298 üzenetére
Próbáld https helyett http-vel, [linkelem]
Amúgy is töltöttem fel mai képeket
Lecsiszoltam a festéket az házról és hála az égnek, találtam itthon egy egész flakon alapozót, így le is tudtam alapozni.
Arra gondoltam matt fehérre fújom és mivel találtam itthon egy matt, akril lakkot is, szerintem az lesz a végső réteg rajta
Hülyeség fehérre fújni szerintetek?Más: a 3,5" helyre szeretnék egy előlapi kártyaolvasó+usb hub dolgot venni. Elég egy usb csati az elejére, de az 3.0 legyen, ahogy a kártyaolvasó is. Kis keresgélés után erre akadtam. A csatlakozót nézve a kártyaolvasója is 3.0 felületen csatlakozik.
Továbbá szükségem lenne egy msata -sata átalakítóra. Vettem az előző gépemhez egy msata ssd-t, de azt nem vitték el a géppel, így beüzemelném. Bármilyen márkátlan jó a célra? Vagy van valami, amire figyelnem kell? -
rover45
őstag
Nah, tegnap este átvettem az új szerzeményem.
Jelenleg így néz kiAlapból soha nem vettem volna ilyen házat, olyan semmilyen, jellegtelen, kommersz, de végül is nem rossz. Meglehet vele barátkozni. Az eddigi pár literes házaimhoz képest bőséges a hely benne. Kicsit furcsa, hogy az egyik 3,5"-os hely az alaplap fölött van, a másik pedig a táp fölött.
Egy kérdés, a legelső képen a házhoz kapott táp adatai láthatóak. Bemerjem ezt üzemelni egy i5-2500k mellé? Egy ssd, egy noti hdd, és 2x2GB 1600Mhz kerül még az Asrock H77M-ITX-re.
Fogyasztásmérővel a gép cirka 75-85W-ot eszik.Az előző tulaj feketére festette a ház belsejét, de gyakorlatilag elég kézzel hozzáérnem a festékhez és jön le. Ezt orvosolni fogom, a ledeket már fehérre forrasztottam. Rendben lesz ez
-
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #24265 üzenetére
Jól hangzik
Gondolom nem akad sűrűn
-
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #24263 üzenetére
Oh, világ életemben Asusos voltam/vagyok
Nagyon szeretem a cuccaikat és soha semmi holmijukban nem csalódtam eddig
Máig van egy tusl2-c lapom, benne egy 1740re húzott Cerkával, meg egy Asus iPanellel, imádom
Valójában Asrock holmim nem volt soha, mint most ez a H77M-ITX, de nagyon nagyon pozitívan csalódtam benne, jobb vételnek érzem, mint a P8H77-ITXet újonnan
Gigabyteom sem volt soha, talán max egy billentyűzet
Előítéletes vagyok a Gigabyte márkával, pedig belegondolva okom nincs ráDe ez szerintem így van rendjén, hála az égnek különbözőek vagyunk
-
rover45
őstag
válasz
AxBattler #24259 üzenetére
Megmondom őszintén sokkal szimpatikusabb nekem az az Asrock. Egyszerűen gyorsabbnak tűnik, stabilabbnak, érzésre jobban össze van rakva. Jobb a bios-a, jobb a támogatása.... jobban tetszik, mint az Asus.
Az Asust újonnan vettem magamnak, a Asrockot használtan a szüleimnek. Azóta az Asus az öcsémhez került. De egyik helyen sincs szükség valójában olyan teljesítményre, mint amit biztosítana a deszka, így (és itt válaszolok Mercutio_-nak is) amelyiket ki veszem a forgalomból, az alá teszem be ezt az új H61es cuclit -
rover45
őstag
Van itthon egy Asus P8H77-I és egy Asrock H77M-ITX alaplapom is.
Ti melyikbe tennétek inkább egy i5-2500K-t és miért? -
rover45
őstag
Srácok, érte ez mennyire reális ár?
-
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #24221 üzenetére
Van jelenleg is egy Antec ISK100 házam otthon
Nagyon szeretem, most épp a szüleim használják
Abban egy i3-3220T van és szerintem értelmes zajszint mellett ennél komolyabb dolgot nem is kell beletenni ebbe a házba
De szeretnék valami komolyabbat, amit szívem szerint szintén némának építenék.
Annyiban adok igazat az atx tápnak, hogy idővel szívesen tennék bele valami komolyabb vga-t, bár egyenlőre tökéletesen elégnek érzem az integráltat magamnak.
Az atx táptól csak a hangja és az esetleges többletfogyasztás riaszt vissza.
Itt a [link] a paneltápos Prodigy-ről -
rover45
őstag
válasz
shteer #24213 üzenetére
és viperabácsi:
2 éve használtam én a Prodigy-t is paneltáppal és dvga nélkülVolt bent tér, az biztos
Egy bármilyen atx vagy sfx táp, mennyivel eszik többet, mint mondjuk egy 120-150 környéki paneltáp?
Illetve "zajosabbnak is zajosabb" elvileg, nem? De győzzetek meg -
rover45
őstag
Sziasztok, újból építkezek
Ami fix, az az hogy i5-2500k.
E köré szeretnék építeni valamit, lehetőleg Asus vagy Asrock Z-s alaplappal, illetve Raijintek Metis lenne a kiválasztott házamEgyenlőre dvga nélkül, paneltáppal.
Vélemények, ötletek, esetleg eladó alkatrészek? -
rover45
őstag
válasz
flashpointer #24065 üzenetére
én i3-3225öt hűtöttem vele, egy Antec isk100ban, teljesen rendben volt a dolog
-
rover45
őstag
Nekem egy Asus P8H77-I-ben volt ugyan ez a proci, az 3.0-ás (is)
-
rover45
őstag
Elég jól sikerült elpasszolnom egy J1900as itx konfigom és kéne valami a helyére a saját részemre.
Van itthon sodimm ddr3am, meg ssd-m, kéne valami proci-alaplap-ház. VGAból elég az integrált is, nemjátékra kell és elsősorban Intel vonalon szeretnék tovább menni.
Soha nem volt még thin alaplapom, így ami most nézegetek az az Asus H81T... de mindent meghallgatok
Ki mibe ruházna be? -
rover45
őstag
válasz
ozsvar #23824 üzenetére
Igazad van, rosszat linkeltem!
Itt a helyes, és ebben már csak egy 75W-os néma paneltáp van. -
rover45
őstag
válasz
ozsvar #23820 üzenetére
Perpillanat 6db J1900 dolgozik a munkahelyemen, mindegyik LCPOWER 1370WII házban, igaz ez 90W-os, gyakorlatilag az általad írt kiépítésben. Tökéletesen, némán működnek napi 9 órában
Heti 6 nap.
-
rover45
őstag
Öcsémnek volt egy E8300 procija egy Intel lapban, imádta. Állandóan ment a duma, hogy így az ő gépe, úgy az ő gépe
Aztán úgy alakult lett itthon egy G3220 meg egy alá való Asrock H77M-ITX.
Mondom neki, próbáld ki, ha kell neked adomÁtraktuk az ssd-t, az szépen felismert minden új hardvert ... azóta az E8300 áll
-
rover45
őstag
Ma kiköltöztem az Antec ISK100-ból
Kellett a ház másra
Ezzel csak annyi a bajom, hogy nincs mim helyette :s
Nézegettem itt aprón az ISK 310-150-et, meg kicsi Chieftec házakat ...
Egy i3-3220t kerülne bele, 2db 2,5", esetleg egy slim cd meghajtó, bár ez nem létkérdés, illetve majd szeretnék valami videókártyát is, de csak valami thin verziót. Ami lényeg, az előlapi usb3 illetve, hogy szép legyen
Egy 120w-os paneltápom van hozzá (eddig az Antec 90esével használtam), ennél hangosabbat nem szeretnék belecirka 20-25e rá a keretem, de nem baj ha nem költöm el
-
rover45
őstag
Off-ba teszem, pedig témába vág
Hangosan röhögtem mikor megláttam ma
Remélem kivehető a rendszám
[link] -
rover45
őstag
válasz
hypno skate #23578 üzenetére
Intel gyári elfér és nem usb 3.0, legalábbis az enyém nem az
-
rover45
őstag
válasz
MasterDeeJay #23533 üzenetére
szerk: Igaz 3x annyi
-
rover45
őstag
válasz
hszilard666 #23380 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest