- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
#16939776 #43504 üzenetére
Q43 ? Az tudja a QUAD procikat, max a Dell butitott a BIOS-on.
Egy BIOS műtétet megérne.
Sőt, ha sikerül a BIOS módolni, akkor mehet bele a XEON X3330/3360 - Q9500/9550-nek felel meg, a foglalaton és a XEON CPU-n sem kell semmit moddolni, ezek nativ S775-ös XEON-ok (nekem is van).
-
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #43493 üzenetére
Babaaa....
Böngészgetni még mindig jó, és zsebben is elfér.
Lehet, megérdemelne egy Quad-ot, ha birja.
-
jokeph
nagyúr
Minden soroddal csak egyetérteni tudok.
Mellesleg, a pci-e SSD-vel elég sokan szivnak, főleg aki minden csatlakozót (pci-e sávot) szeretne használni, a közép és alsó kategóriás lap+CPU párosok ebben pedig nem dőzsölnek.
Szerintem mire nekem lesz ilyen SSD-m, lecserélem addigra a Z270-es lapom is valami újabb cuccra.
-
jokeph
nagyúr
válasz
cinemazealot #42278 üzenetére
Kb. a régebbi cuccok közül az egyetlen értelmes alternativa, CPU szinten bőven továbbfejleszthető még...
Fogyasztás, az jó kérdés... kb. a CPU-k közti különbség lesz a lényeg, a memóriák fogyasztása nem olyan vészes.
A 12W mennyire sarokszám ? És miért pont 12W ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #42183 üzenetére
Inkább 720,768p...
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy megbir az 1080p-s videókkal (YT).
Az integrált HD8280 egység eléggé erős, csak kérdéses hogy az tudja e a mostani YT videókat gyorsitani.
-
jokeph
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #41701 üzenetére
Z270m-ITX/ac lapom van, G4560-al kezdtem vele + 2*8 GB DDR4 3000MHZ G.Skill Rip Jaws V RAM KIT.
Ebben a lapban, ha számit valamit, a Pentium mellett is lehet járatni a ramot a maximális frekvenciáján (esetemben 3000 MHZ XMP-ből betöltve).
Hogy a H270-nél ez a Pentium mellett működik-e, azt passzolom.
Bár 3k nem nagy difi.
-
jokeph
nagyúr
Üdv!
Ezt tudom még ajánlani, szerintem jobb mint a Sharkoon, tápból befér a 17cm is, vagy modulárisból a 16cm hosszú.
VGA-ból max 31cm.
ODD-t és sok HDD-t fogad.
CPU hűtőből max. 17cm magasat.
Szerintem nagyon átgondolt kis kuckó, az ára kb. 20e lehet, snassz fekete, minimalista dizájn.
Letisztult, semmi csicsa.
A lap sata csatijai ugye nincsenek kifordítva 90fokkal? Ha ilyen van rajta, az nem lesz használható.
Tán ez az egyetlen hátránya ennek a háznak. -
jokeph
nagyúr
válasz
hegegabi80 #40429 üzenetére
Bezony, kell egy kihívás
Találtam egy kis csemegét, csak hogy lásd, ha érdekel nézd meg:
11:00-tól érdekes leginkább.
Hopp, a videót inkább a kérdezőnek kellene megnéznie.
-
jokeph
nagyúr
válasz
hegegabi80 #40427 üzenetére
Sztem is befér, szerencsére a VS550 nem moduláris táp. Azzal bajban lenne.
Így is oda kell majd figyelni a kábel elvezetésekre.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
cinemazealot #40316 üzenetére
Üdv.
270-es vezérlőhíddal szerelt alaplapoknál nem kellene hogy gondot okozzon a kaby lake CPU használata, persze ha van rá lehetőség, akkor jobb a lapot a legfrissebb BIOS-al kérni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Nixon18 #40303 üzenetére
Üdv!
Ha tudod biztosítani minimálisan a ház keresztszellőzését, akkor szerintem nem kell T-s CPU.
Alaplapból nem hiszem, hogy egy HTPC-be érdemes lenne betenni a Asus ROG Strix H270I Gaming-et, főleg hogy mint írtad is, nem olcsó, nem is volnál vele előrébb multimédiás felhasználásnál semmivel se, mint a Asrock H270M-ITX/ac-val...
Nekem Asrock Z270M-ITX/ac lap + G4560 Pentium CPU páros van, 2*8 GB DDR4 3000 MHZ G.Skill Rip Jaws V ram kit-tel.
Ha nem terveztem volna később "K"-s Core i5/7-re váltani, nekem is elég lett volna az Asrock H270M-ITX/ac.
16 GB RAM is csak a játék miatt van, amúgy elég a 8 GB is multimédiás tartalmakhoz.
16 Gb vagy több RAM akkor kellhetne, ha olyan szoftverekkel dolgoznál (pl. video, kép vágó és szerkesztő), amikhez szükséges.
A G4560 Pentium integrált HD VGA-ja FHD-ig bizonyosan elég, amennyiben a játék (nem a pasziánszra gondoltam, rendesre pl SC2, GTA5, DOOM 2016, stb.) nem cél.
Nekem a kis Pentiumon a gyári aprócska hűtő van, játék alatt sem lépi meg az 55 fokot (igaz nekem AeroCool Xpredator Cube házban van, a jó szellőzés ebben az mATX házban adott, és gyárilag két potival is tudom szabályozni az első 200mm-es és a hátsó 140mm-es ventit).
Elképzelhető, hogy szükséged lehet egy hatékonyabb hűtőre, de ezt majd a rutinos METIS felhasználók elmondják.
A háttértárak ezzel a leosztással szerintem OK.
Tápon meg nem spórolunk, jó a minőségi, meg kell is. Mondjuk azzal a táppal, a későbbiekben gond nélkül bővítheted dVGA-val, pl: RX 550, RX460, 1050, 1050 Ti, sőt szerintem kiszolgálna még egy GTX 1060-at is.
Dióhéjban ennyi.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#16939776 #40269 üzenetére
Hát, ha nem gond a közel 300*300*300mm-es "cube" megoldás, akkor Thermaltake Core V1-et....
Sokkal olcsóbb, mint a Silverstone (bár nem tudom, azon mi 50e ft majdnem, lehet csak nekem nem tetszik, de úgy néz ki mint egy háztartási kisgép
)
Vagy Cooler Master Elite 110,120,130... a 120-ból van fehér is.
Ha nem riadsz vissza egy kis esetleges "szabdalástól", akkor a Rajintek Metis is lehet a választottad, ebből aztán van mindenféle színben
Esetleg még egy Fractal Design Node 304, mondjuk ez egy közel 40 cm hosszú téglatest, viszont nagyon jól építhető.
Lian-Li Q széria
-
jokeph
nagyúr
válasz
energy4ever #39965 üzenetére
Pöpec
Mondjuk nekem is ITX (Asrock Z 270m ITX/ac) alaplapom van, de mATX (AeroCool Xpredator Cube Orange) házban.
-
jokeph
nagyúr
válasz
AxBattler #39768 üzenetére
Üdv!
Mindenfelé azt olvasni, hogy valóban S1151 lesz a coffee lake socketje, de pusztán csak fizikailag fog egyezni, más lesz a pinek kiosztása, jó intel szokás szerint.
A Z170/270-es vezérlőhidak sem lesznek kompatibilisek.
Örülnék bármilyen infónak, amely ezt abszolút megbízhatóan megcáfolja (Z270m ITX/ac lapom van).
-
jokeph
nagyúr
válasz
milkabrams #39414 üzenetére
Ö.... hogy hogy csak 2 USB van (a legtöbb frontpanelen 2 van, az ok.)? az alaplapon is van hátul legalább 4 nem?
Én a köcölékeket (egér, bill, ami fixen van bedugva) hátra teszem mindig, az előlapi 2 marad a mobil cuccoknak (pendrive, telefon adatkábel, stb).
Optikai meghajtó lesz beépítve?
Ha nem, annak a helyére lehet bedobni alaplapi belső USB csatira dugható frontpanelt.
Szerintem a Cooler Master Elite 130 jobban szerelhető... de ez csak az én véleményem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
milkabrams #39409 üzenetére
Azok valszeg elférnek, ahogy fentebb is írták ((#39411) Duracellm... ), a kábelezés nem lesz egyszerű, ahhoz szűkös a hely (nem moduláris normál méretű táp esetén).
Esetleg egy ilyen kuckón gondolkoztál?
A linkelt ITX lapos konfigomat én mondjuk mATX házba raktam, nem akartam szűkölködni, igaz ezeknél a kuckóknál az jóval nagyobb is (AeroCool X Predator Cube).
-
jokeph
nagyúr
válasz
milkabrams #39407 üzenetére
Közel? Pontosan milyen alaplapról van szó?
A hátsó paneli csatlakozó sornál feljebb nem tud lenni a VGA foglalat, az meg szabvány méretezésű (nem mondom, hogy minden ITX lap ilyen
).
ITX lapnál ez azt jelenti, hogy a VGA slotja a nyák alján helyezkedik el.
ITX=mATX=ATX.
Asrock Z270m-ITX/ac lapom van G4560 Pentium procival, gyári intel hűtővel, ha kell, dobok róla képet délután.
Addig is itt egy üres kép róla:
-
jokeph
nagyúr
válasz
#16939776 #39080 üzenetére
Biztosan nem nyúltál mellé a Trident-tel.
DDR3-ból is G.Skill ramjaim vannak, szerintem az egyik legjobb.
Néztem az árfolyamokat, aztán maradtam a 3000 MHZ-s változatnál, nem sokkal volt drágább a 2400-as nál...
Felcsavartam 3000-re, ha már tudja, hasít rendesen, elégedett vagyok. (Asrock Z270m-ITX/ac+Pentium G 4560).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jimmy8 #38826 üzenetére
Nagyon szívesen
. a 8 GB ram sok mindenre elég, én azért választottam 2*8 GB-ot, mivel játszom is (és hát ugye csak két RAM slot van a mini-ITX-es alaplapokon), ezzel elkerülvén a jövőbeni problémákat. Az OS (W10x64 enterprise N), pár nyitott program, böngésző 6-8 ablakkal nyitva + játék jelenleg nálam eléri a 7 GB-os ram használatot.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jimmy8 #38799 üzenetére
Üdv. Átlagos használatra CPU-ból jobban jársz egy G 4560-as Pentiummal. I3-nak közel fele ára és teljesitményben alig marad el. Igazából csak a magasabb órajelű i3-asok erősebbek nála. 17-20k közötti árával szerintem a legjobb választás. Nekem is az van, Asrock Z270m-ITX/ac alaplapban, gyári hűtőjével összerakva 2 * 8 GB 3000 MHZ DDR4 G.Skill Rip Jaws V memória kit-tel. A házam az pedig egy mATX-es AeroCool X Predator Cube Orange. Idle cpu: 30-35 fok, SC2 játék alatt pedig 45-50 fok. ☺
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- Google Pixel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Windows Insider Program
- E-roller topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kuponkunyeráló
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest