- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lehet inkább új házzal és hűtéssel kellene szórakoztatni magam.
-
válasz
A.Winston #49575 üzenetére
Igazság szerint én bízom egy ilyen 30-50W-os teljesen passzív kártyában a 3xxx sorozattól.
Ideje lenne már frissíteni a 1030-at, ami azt jelentené, hogy tudok Diablo 3-azni is.
(Most is tudok, csak a 3840*1080@144hz-at kell hajtania szegény kis kártyának, úgyhogy a 40 FPS nem üti meg a mércét.)(#49580) DonDennis: 30-50eFt-ért szemmel látható mennyiségű kokaint adnak, ez nekem már nem a "mindegy" kategória.
-
-
-
Annyira boldog és elégedett vagyok a gépemmel, hogy ideje lenne egy kis önsz0patásnak.
Szóval az i5-7600 helyére kellene valami Ryzen vonalon valami nem cicergő itx lappal.
Gondolom van itt olyan aki már valami ilyesmit használ.
Milyen alaplap + procit érdemes nézni?(#49550) duo: Fektetve nekem is rettenet forró az SSD, de ha az oldalára állítod, akkor rögtön nyersz ~30 fokot.
-
Rövid tápkábelt keresek.
Honnan érdemes venni? Kína is jöhet. -
válasz
Mclovin #45932 üzenetére
Nekem egy Node 202-ben van kb. ugyanez.
1070 + M.2 SSD + egy 2.5-es HDD.Oldalára állítva a monitor mögött.
Egyedül a CPU-n pörög a 92-es venti ~500-on a fal felé fordítva.Vagy ha tetszik a forma, én egy Xigmatek Nebula-ból költöztem át, abban elfér az ATX táp, és a 3.5-es HDD.
Annyi a trükk, hogy egy műanyag pöcköt le kell csavarozni a belsejéből és hosszabb VGA is elfér. -
Nagyon elégedett vagyok Corsair SF450-nel.
-
SFX tápból mi az ajánlott?
Legfontosabb, hogy csendben legyen, ha félpasszív , akkor meg legyen valami normális szabályzás benne, mert az elindul-megáll-elindul kombóval a világból is ki lehet kergetni.i5-7600 + 1050Ti(esetleg 2060)
-
Hát nem azt csinálja a táp, hogy pont megforgatja a ventit és leáll, aztán kezdi megint olyan 3mp-es ciklusokban?
REVOLUTION SFX 550W konkrétan, lehet ezzel kezdeni valamit?
-
Milyen CPU hűtő fér be az 56mm magasságba ami még ráadásul néma is?
Node 202-be költöztem, de a hűtőm 65mm magas... -
Van valakinek tapasztalata AM4 foglalatos lapokkal?
Melyiket érdemes venni? -
Node 202-be keresek minél halkabb sfx tápot.
Mi az ajánlott?
A cpu egy i5-7400, a vga egy 1050Ti
De szeretném az egészet AMD-re cserélni a következő fél évben. -
Igaziból ez jól hangozna, mert teljes értékű VGA-t szeretnék mellé.
Közben azon is gondolkoztam, hogy lehet a monitor mögött is elférne valami slim ház...Az alapkoncepció az, hogy bedugom a komplett gépet az asztalba és akkor elfér egy ultra wide monitor azon a +25 centin.
-
Létezik olyan ház, ami 10cm magas és teljes méretű táp belefér?
Szélességében lehet akár 30cm is, mélységben meg akár 50+. -
A jelenlegi gépen egy i5-7400 mitx lapban, meg egy low profile 1030.
Meg lehet ezt hajtani valami olyan házba, ami max 100mm magas?
ATX tápom van, ezt jó lenne megtartani. -
Honnan érdemes rövid vga és tápkábelt venni?
-
válasz
szabi__memo #36026 üzenetére
Én annyit tennék hozzá, ha a rém egyszerű és tényleg néma megoldás nem elég, és feltétlenül szeretnéd bonyolultra csinálni, egy arduino boarddal simán meg tudod oldani.
-
válasz
customer114 #35908 üzenetére
-
Tudom hihetetlen, de végül csak eljutottam ide én is.
Sajnos választanom kellett, hogy vagy gyors ramom van, vagy VGA-m, mert mindkettő nem fért el a hűtőtől.
Végül a gyorsabb ram lett. -
Már olyan rég fárasztottalak titeket, megint jöttem.
Csak nem hagy nyugodni a téma, sajnos még mindig 6500K (reméltem, hogy lesz valami jobb IGP-s proci, de elég felejtős) mellé keresek valami mITX lapot ami tuningos + jó a venti vezérlése és van rajta optikai hangnak kimenet.
A másik, hogy ramból HyperX Savage DDR4 3000MHz 4GB CL15-et néztem, de nyitott vagyok bármilyen alternatívára:
- ami nem magas bordás
- azért legyen gyors, mert IGP-t használnám
- alacsony feszültségű -
válasz
varmi2 #32036 üzenetére
Viszont plusz egy doboz, a végső cél az egy pár literes gép lenne.
Tényleg olyan érzésem van, hogy csak magamat szop@tom ezzel az egész mitx mizériával.
Már "szétbontottam a gépemet" kettőbe, a nagy elvan ATX-en, a kicsit meg szeretném minimalizálni.Egy normális lap ~50eFt, arra jön majd még rá valami élhető igp-vel szerelt proci, egy szett gyorsabb ram, egy sfx táp és ott tartunk, hogy hagyom az egészet... eladok mindent, veszek egy i7-6700K-t, rácsűrök egy nagyobb bordát, kap egy 970-et és nem nyúlok hozzá 3 évig.
Mindez elérhető mATX magasságokban. -
Az van, hogy tegnap este elolvastam a válaszokat és még az élettől is elment a kedvem, nemhogy az mITX konfigba normális hang építésétől.
Valószínűleg az lesz, hogy veszek egy jobb lapot ALC1150-vel. -
válasz
Benőke #32025 üzenetére
"max egy darab PCI-E csatlakozóval vagyunk megáldva és vagy VGA vagy hangkártya"
Igen, ez a legnagyobb bajom. Gondolkoztam abban, hogy valami USB-s erősítő és minőségibb hangfalak, de az összes "már megéri" hangfal egyszerűen túl nagy volt.
Most volt akciós fadobozos genius, vettem is belőle, szóval innentől jó lenne valami rendes alaplapi és kalapkabát, a YT-nak meg ilyeneknek úgy is mindegy.
Persze ott van a külső hangkártya lehetősége, de az megint egy fölösleges doboz az asztalon.
De az is lehet, hogy teszek az egészre és maradok mATX-en. -
Közben én átköltöztem a kis gépet egy Prodigy M házba, tudtok ajánlani valami mITX 1151 lapot amin kifejezetten jó az integrált hangkártya?
Esetleg van hír arról, hogy mikor jönnek már a "rendes" IGP-vel szerelt procik?
-
Lassan én is tervezgetem az új gépemet.
A minimal jegyében arra jutottam, hogy az asztal alá fogom beépíteni.
Csináltatok már ilyet? -
Jelenleg egy i7-2600 van, kipróbálom azzal a hűtővel ami majd megy az ITX konfigba.
(#29442) Duracellm...: Miért nem bírtok olyanok lenni mint a többi szakmai topik?
"tegyél hozzá még 200eFt-ot és vegyél 3 kategóriával jobbat, mint ami neked kell"
Az ember idejön, hogy ne magában ideologizálja meg miért is kell az új gép, ti meg lebeszélitek róla. -
Ha már így szóba került, azon gondolkoztam, hogy az mITX konfig majd jól megörökli az i7-2600-at, a nagy gépbe meg teszek egy i7-6700-at.
Mennyire lesz ez nekem problémás? 90w azért nem kevés ekkora méretben
Vegyek inkább abba egy i5-6600-at? Az ~2600 teljesítmény HT nélkül, kisebb fogyasztással. -
válasz
AxBattler #27517 üzenetére
Ezt anno olvastam is, de akkor még nem gondoltam komolyan az itx dolgot.
A csendes működés az ami borzasztóan, hihetetlenül, rettenetesen fontos.
De most vagy az van, hogy felteszem a gépet az asztalra, vagy kiveszek egy elemet a szekrénysorból...
Elég furán mutat a 690 II az asztalon.(#27518) mrbig25:
Nebula lesz ebből, de nem a műanyag. -
Nebula C kilőve, 250mm a 960 Windforce, ez meg csak 230mm-ig eszi meg a kártyákat.
Egyébként se voltam túl boldog a műanyag ház gondolatától. -
Fehér, hangszigetelt, minimál (lehetőleg cube),videokártya azért elférjen de kevés literes, olcsón.
Ilyen házat keresek...(a felsorolás fontossági sorrendben van)
Ötlet?
(a hangszigetelésről le tudok mondani) -
válasz
viperabácsi #19086 üzenetére
Nem elég, ha csak a gépen van ilyen, a többi eszköznek is tudnia kéne(legalább a routernek)
Ha most otthon minden n-es(ez az elterjedt), akkor nincs értelme az ac-nek(ez az újabb és gyorsabb). -
válasz
viperabácsi #19084 üzenetére
Wifi n/ac
-
válasz
protegeone #18796 üzenetére
Még 775-re volt ilyesmi hűtőm, ez egy katasztrófa.
-
A Xigmatek Nebula-nak még mindig nincs ára ugye?
Keresnék olyan PCI-E csatit VGA-ba mi 90 fokkal el van fordítva (mint amilyen SATA-ból is van) látott már valaki ilyet?
-
válasz
SQX_Barto #16681 üzenetére
"CPU-hoz mindenképp víz kell, mert low profile hűtőkben nagyon nem hiszek"
Nem hinni kell benne, ez fizika.Az enyém majdnem 100W és a gyári hűtés is megfelelő, egyedül a hangja miatt cseréltem le, mert load lehetett hallani. (mindenhol leszabályozott 800-as S-Flexek vannak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Path of Exile (ARPG)
- Kés topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- SzoftverPremium.hu
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest