- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung SmartTag2 teszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BennyRay
tag
válasz
creation #46358 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Nézegetem a hűtőbordákat, előbb-utóbb találok valami oda illőt. (Nagyon sajnálom, hogy meg kell válnom a jó öreg eredeti Thermalright HR-02-ömtől, tökéletesen tette passzívan a dolgát sok éven át.)
A tápos tákolás tanácsot türelmetlenségből nem fogadtam meg, rendeltem egy egyszerűbb be quiet tápot, be kell valljam, részint kiváncsiságból -
Pete55555
addikt
válasz
creation #46282 üzenetére
A levegő meg nem hülye az majd bemegy onnan ahonnan csak tud.
Épp ez a baj. A létező összes port be fogja szívni, és hetente takaríthatod. Viszont ha befújó ventit teszel, és elé egy porszűrőt, azzal a beáramló por nagy részét eliminálhatod.
Ha egy venti, akkor mindenképp a VGA melletti oldalra tenném, befújóra, a másik oldalon pedig nyílást kialakítani a kiáramló levegőnek, egy ventiráccsal.
Ha két venti, akkor ahogy cinemazealot mondta, bár én először a VGA-nak adnék levegőt, tehát arról az oldalról menne be. (Proci kevesebbet fogyaszt, illetve a proci hűtő cserélhető, ha elégtelen lenne a hűtés. Ugyan a VGA-n is cserélhető a hűtő, de nem olyan egyszerű, és kevésbé költséghatékony)
Egyébként én is tervezek hasonló megoldást már egy ideje, egyelőre pihen a projekt, de a tervezés előrehaladott állapotban van
LINK -
Rick4
félisten
válasz
creation #46103 üzenetére
Az előző lapom is Asrock volt, az még egy H10M-itx volt, tökéletesen tette a dolgát, előtte több gigabyte volt, de valahogy bevásároltam egy ilyet, és hibátlan. Nem is értem, hogy nem jobb az uefi nálad, nincs valami titkos menü a bővített résznek? Egy dolog nem rémlik most, mivel ugye erről írok, ha lehúzom a 3 pines hűtőt, előjönne-e a cpu hűtőnél is a pwm rész? Szerintem igen, de ha nem, még mindig ott a házhűtő, a beállítást annyival még kiegészítheted, hogy a cpu és a házhűtő ventiket átdugod a másik helyére, hátha a két venti valamiért nem passzol egymáshoz a lap szerint.
Nagyon nehezen hiszem el, hogy másik Asrock lap nem képes ugyanígy kezelni a ventiket.... Szerintem ez már az alap szint.
-
Rick4
félisten
válasz
creation #46101 üzenetére
Gondolom célszerűbb lenne az asrock lapos topicban kérdezni, mert ott mindenkinek Asrock lapja van. Annyiból szerencsés ez most, hogy nekem szintén egy Asrock H370M-itx lapom van, vidszont nem tudjuk, hogy a bios- uefi azons-e, a venti vezérlés azonos-e. de én a a procihűtő csatlakozójára dugtam egyetlen 3 pines 120-as ventit, és teljesen jól szabályozza DC módon, próbáltam rajta 4 pines ventit, teljesen jól szabályozza pwm módon, de annál nekem a ventiből adódóan kevés volt a cfm, tehát kivettem, volt hogy a cpu hűtő 4 pines ventije és a házhűtő 4 pines ventije is rá volt dugva, elégedett voltam úgy is a vezérléssel, de nálam hűteni kell az nvme ssd-t, a procit is, nem kellett a procihűtő ventije, mikor felette pörgött a 120-as másik. Mindössze annyi volt a feladat, hogy a custom módon hőfokokhoz beállított sebesség % értékeket kellett beállítani, és azokat rendben tartja, illetve nálam van egy auto funkció, aminél leteszteli a min és max fordulatot, majd ennek függvényében lehet álligatni mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged