- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
Igen, de a footprint-je csak 196mm*196mm. És bele fér a legtöbb 2 slotos VGA. De nyilván sajnos az ára mostanra kilőtt a v2-nek. Szóval annyira már enm éri meg.
-
creation
senior tag
válasz
HUN_Sector #62915 üzenetére
60-ért... Akkor vettem én is
Kb 2 év alatt eltömődött benne a pumpa, gariban cserélték, azóta áll a dobozában, mert eladtam belőle a lapot
Várja a következő gépet
-
creation
senior tag
-
creation
senior tag
válasz
FireKeeper #54512 üzenetére
Igen, de akkor meg van az esélye, hogy a tápn túl és a VGA NYÁK-on túl tudok valamit csinál, vagy teszek az előlapi PUSH-PULL radira egy terelőt aminek az alső két vetije tolná a VGA-t....
Ezek úgyis egy Aquasuite Quadro-n vannak, tehát tudom külön szabályozni őket. -
creation
senior tag
válasz
Crabface #54513 üzenetére
Az a baj hogy 2,5 slot. Elbír vele a sajátja, de vastag. Ezért most jön egy AC S1, ami alapból 2 slotot eszik meg, s mivel jelentősen túl lóg a kártyán, a túl lógó részt fogom ventivel támogatni. Nincs jobb ötletem rá. Vagy víz arra is NZXT-nek van rá platformja, de lehet hogy nézek egy 120-as AIO-t és marok hozzá felfogatást. Csa férjen el a pumpa rész a 2 slotban csővel együtt, mert ha nem, akkor bizony az is matekolós lesz.
-
creation
senior tag
Szervusztok.
ITX gépházat keresek, de vannak feltételeim
- 240-es AIO hűtést fogadjon
- ATX-es tápot fogadjon
- 2,5 slot vastag VGA-t fogadjon (Asus 3060 12GB)Ára maximum 40000Ft de inkább 30000Ft-ig
Jelenleg egy Define Nanos S van, amibe így most a VGA miatt a táp nem fér el.(méretileg ez a ház a legjobb)
Van még egy Zalman M1 házam, de az basszus akkora mintha vennék egy ATX-es házatElfogadok javaslatot VGA hűtés cserére, most egy AC S1 rev2 jön hozzá, hátha elbír a VGA-val. Ha nem, akkor kánytelen lehetek SFX tápra cserélni és hátlapi takarót nyomtatni, de ez már csak a worst case.
-
creation
senior tag
válasz
BennyRay #46356 üzenetére
Bár én egy kicsit nagyobb házban gazdálkodok a hővel (Zalman M1), de a CPU (G5400) egy Thermalright Macho 120-ra van bízva passzívan. Mivel hátra az IO falra már nem fért el a hűtőtől venti, így felül van 2db 14-es ami elszív (mindent IS). Elől egy 12-es furathelyes 14-es van szívón.
Ennek tükrében, nézz körül szerintem, hogy találsz e olyan bordát, amit felfelé forgatva rá tudsz bízni a táp elszívására. Ha megfelelő a befúvás (Ami ennél a háznál elég viccesen kivitelezett, én tennék vagy nyomtatnék valami kintről szívást segítőt a ventihez), akkor kap elég friss levegőt a biztos üzemhez és az alaplapi komponensek se fognak őrjöngeni melegükben.
A táp mivel már nem garis én kicsit megbolondítanám, lehet tákolásnak tűnik, de keresnék egy nagy szállítási teljesítményű Noctua ventit (tudom nem olcsó, de jó) és a régit kidobnám a tápból, s helyére ezt szerelném be, de nem a tápba kötve, hanem alaplapra dugva a CPU csatihoz.
Ha a configod igpu-s akkor a táp leadott teljesítménye összefüggésben marad a CPU igényével és csak akkor szívna durvábban, ha szükséges is (természetesen ez tapasztalati úton meghatározandó, táp és CPU hő tekintetében).
-
creation
senior tag
válasz
Pete55555 #46285 üzenetére
Mostmár csak azért is hangszóróselymet a fiókPCseknek
Egyébként a fiók projectre reagálva ismét, nekem azért célom meggyőzni az elszívás jelentőségéről fiókban, mert tényleg buta a levegő, amit hátul kifújsz azt fogja vissza szívni. Ezért inkább dolgozzunk ki többet hátul mint amennyi vissza tud jönni.
-
creation
senior tag
válasz
Pete55555 #46283 üzenetére
Ne már... Egy GT1030-ról beszélünk meg egy állítólag 40W-os prociról... 100W elhesegetése a cél...
Meg merem kockáztatni, ha ventit se tenne a fiókba, akkor szellőzne annyit mint kell. De 2db 14-es venti (vagy több) már majdnem "óverkill".
Ha félünk a portól, akkor meg hangszóróselyem a fiók tetejére és máris csak azon át tud szívni
-
creation
senior tag
válasz
cinemazealot #46281 üzenetére
Sajnos a fiókoknak mindene van csak hőátadó képessége és tömítettsége nincs. Így a légáramlatokra bízni kb bármit is felesleges benne. Fújóra semmiképp nem tennék benne ventit, a ventik minél több levegőt tudjanak a fedlap alól kicibálni olyan térbe, ahonnan nem szívja vissza. A levegő meg nem hülye az majd bemegy onnan ahonnan csak tud.
30W-os CPU-t nem kell túlgondolni, ahogy a GT1030 is max 40W-ot fogyaszthat (kb, de max 75-öt, amit azért kétlek). Ez perifériákkal együtt fullra terhelve sincs több 100W-nál. Ezt 2db 14-es szívó venti teljesen jól tudja kezelni (vagy amennyi a hátlapon elfér
).
3PIN-es ventit ugyanúgy lehet szabályozni mint a 2 vagy a 4PIN-es társait, DC-vel.
2PIN - +/-
3PIN - +/-/RPM
4PIN- +/-/RPM/PWM
Ha nem tudjuk a PWM jelet szabályozni, akkor még ott a lehetőség a DC-re. Akár kapcsolóval 5V (piros fekete), 7,5V (piros sárga), 12V (sárga fekete).
A régi alaplapok (software vagy hardware oldalról) 3PIN-nél DC-vel oldották meg a venti szabályzást (kb S775/S754-től felfelé), az újakból egy időre kiölték ezt a jó funkciót és PWM-el kezel(ték)ik, mostanában kezd visszatérni (nem túl sikeresen) a DC szabályzás.Egyébként a fiók ketté választása a VGA kártya ottlétével meg van oldva, fizikailag megteszi (bár mondjuk nem egy GT1030 magasság / vastagsággal)
-
creation
senior tag
válasz
Pakmara #46277 üzenetére
Fél válasz a kérdésedre:
G5400(54W), Thermalright Macho 120, RX570 van a Zalman M1 házamban. A macho-n nincs ventilátor, mert nem kell. Fent 2*14cm, előlapon 1*14cm. Egyik sem megy maxon. Az előlapi be sem kapcsol. Hőgazdálkodás szempontjából a két fenti a lényeges nálam, szívón vannak.
Így a géped tükrében én nem aggódnám túl a dolgot, az alaplapot keresztben tenném a fiókba, 2*14cm ventivel operálnék, 1 fújó 1 szívó vagy két szívó üzemben. Megfelelő méretű procira rakott borda esetén passzívan tartható a 1030 meg nem egy kazán.
-
creation
senior tag
Ha lesz egy kis szabadidőm csinálok pár képet a biosról és azzal mutatom meg a fájdalmamat.
Az igazi vicc, hogy amit én szeretnék, azt az Abit még a 2000-es években megcsinálta és azóta is csak nyomokban van hasonló a piacon (mi több, a pwm hype idején ki is halt a piacról, leszámítva az überhighend lapokat).
-
creation
senior tag
Köszi a választ, sajnos azt már tudom, hogy semilyen módon nem hasonló a fatality - normál lapok biosa és úgy semmije sem. a vezérlő lehet azonos, de másképp kezeli (butítottabb a fatality? pont a fatality?). A Pro4 lapomon tudtam váltani PWM/DC módot és nagyon szépen lehetett állítani csatornáról csatornára az értékeket V-ra, nem %-ra. Így most nagyon gondolkodom, hogy bár kiver a víz az Asustól, de lehet hogy arra cserélek.
-
creation
senior tag
Kedves népek, kinek van gondja hasonló még mint nekem?
Adott egy ASRock Fatality Z370 Gaming ITX/ac alaplap, ami szép meg jó, meg rgbLED, mert attól már gémer meg fatality, de...
De egyszerűen nem bírok a ventilátorok sebességállításával. A lapban egy hatalmas hőteremelésű G5400 van egy GB RX570 fan stop rendszerű vga-val egy alsó tápos mATX kuckóban. Az előző lappal, ami egy ASRock B360m Pro4 volt, gyakorlatilag teljes csendben volt a gép. Egyszer egyszer megindult az átszellőztetés, de nem forgott egyszerre minden.
Ha ez kevés lenne, a B360 engedte a DC vezérlést a Z370-ben még véletlenül sincs ilyen. Adatlapon olvastam, hogy automatikusan detektálja a 3/4pin-t, elképzelhető, hogy ha 4pin pwm venti van akkor a pwm-et részesíti előnyben? Másik MSI és AR lapon lehetett választani, hogy DC/PWM szeretném e a ventit vezérelni, itt ilyen sincs...
A cél, hogy 40°C-ig az összes ventilátor álljon, kivétel a ház elejében levő 14-es, de az is csak a min feszen (4V) forogjon.
Eddigi beállításom:
CPU: 0V 40°C - 5V 45°C - 8V 50°C - 12V 55°C
Front case: 0V 25°C - 4V 45°C - 6V 50°C - 12V 65°C
Back case: 0V 45°C - 5V 45°C - 8V 50°C - 12V 65°C
Upper case: 0V 40°C - 5V 45°C - 8V 50°C - 12V 65°CCsak én látom ezt idegelőnek, vagy most vegyek mindenhova 3pin ventit vagy kössem ki a pwm pin-t a csatlakozóból (visszadughatóan persze)?
Nem, nem szeretnék venti vezérlőt venni, akkor inkább építek egyet (ez a végő verzióm).Ha nem ide illik a kérdésem, akkor tessenek odébbzavarni, erre szakosodott topikba
-
creation
senior tag
válasz
rover45 #46066 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak veszel PIN-NEM PIN tesztelő kábelt
Akkor csak levágod a PIN oldalt és felforrasztod a buzzert (vagy csak felforrasztod)
Ja és vastagon kinyomod melegtakonnyal és betekered sárgazöld szigszalaggal, különben ki leszel tiltva -
creation
senior tag
Nézőként érkezek közétek, aztán meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Bestbuy játékok
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged