- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Sony és Samsung érzékelők a Vivo X300 Pro kamerarendszerében
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Új fejezet nyílik szeptemberben az iPhone történetében
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #66406 üzenetére
A TG félére gondolsz, vagy valami újabb? KryoSheet vagy mi...
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #66404 üzenetére
Én a kupak és a cpu cooler közé tettem, az is érezhető volt. Kb 10 fok.
A ryzenek azonban magas hőmérsékleten kezdenek és terhelés alatt is ott maradnak default. Szóval 35 fokokat ne várj a deliddelés után, de kis házban az 50 idle az fémmel sima liba.
Kupakon elhelyezve az egyetlen hátrány, hogy megeszi a feliratot.Más: thermal padot próbált már valaki? Ez most az új cpu hűtési őrület.
-
TurboK0
tag
Hát, mint mondtam, nálam van mérhető javulás ha 7200MHZ 2:1-en fut a memória (7400-on nem próbáltam, így jobb az időzítés). 1:1-en 6400MHz-en már fagyott, 6000-en stabil volt. Valószínű azért mert elég alacsonyan tartom a feszültségeket. A GPU részét nem is hajtottam túl.
Mindegy, így most jó lesz. Meg ez nem is ryzen topik.Arra gondoltam hogy leszedem a tokot és cserélem alatta a pasztát folyékonyfémre. Tíz+ évvel ezelőtt a 3570k-val már megoldottam ugyanezt, tehát ismerem az eljárást/kockázatokat. Ugyanabból a hűtőből amit akkor használtam, maradt egy kevés (Coollaboratory liquid pro), erre jó lenne. IHS alá megy, nem fogja megenni a hűtőbordát. Teszteken 15-20 fokot javít a hőmérsékleten ami azért elég sok.
Vagy várok vele év végéig, addigra jósolják a Gorgon Point alapú 9000G procikat.
-
válasz
HUN_Sector #66402 üzenetére
+1, én is azt láttam, hogy 6400MT felett már csak marginálisan nő az IGP teljesítménye.
Nem éri meg csúcs memóriát venni IGP játékra szvsz. -
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #66401 üzenetére
Nézd meg a teszteket. 6400 mhz felett már bármennyit pakoltak rá, alig 1-2 mhz-et tudtak kisajtolni az igpu-ból. 5400 mhz felett élesen megy a teljesítmény felfelé, 6400-nál meg kilaposodik a görbe.
Nekem is patriot viperem van (1 év alatt le is váltak a hűtőbordái), az az én esetemben 8700g alatt 7000 mhz-en csak a windowsban volt stabil, játék alatt (Baldur’s Gate 3) 15 percen belül kifagyott a gép.
A 7000-es beállítás meg kőkemény 1 fps pluszt jelentett a stabil 6400 mhz-hez képest.Próbálgasd, aztán meglátod. Van aki a 6000 mhz-et tudta csak beállítani, sok tényezős egyenlet.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #66400 üzenetére
Mi az, amiben nincs "érdemi növekedés"? Mert az igpu igenis gyorsabb ha a memória nagyobb órajelen van, akkor is ha 2:1 módban dolgozik.
Memória egyébként patriot venom viper 2x16gb 7400MHz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest