Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

válasz sb #66420 üzenetére

Amit írtál az már mind be volt konfigolva előző gépem óta. CPU max sebesség 99%-on van, ami effektív kinyírja a turbo clock-ot (csak benchmark idejéig teszem át 100%-ra). Az 5600G ezzel kb 32C volt üresjáraton, játékban 60C-t soha nem érte el. Persze azóta átvariáltam a ventiket és most nyár van, ezért nem összehasonlítható az új gép hőmérsékletével.

Magok leparkolása is be van kapcsolva, ezt anno egy másik progival csináltam aminek már nem emlékszem a nevére, de engedett minden energia séma beállítást babrálni és mérte a C0/1/6 időket is. Talán a QuickCPU lehetett az.

A memória időzítések úgy látom nem túl jók, egyszerűen a 7200 XMP beállítását vettem alapul és letoltam 6000-ra lehető leg alacsonyabb fesz mellett. Ezen mintha lehetne sokat javítani.

A B550M + 5600G gépen volt egy olyan bibi hogy néha a NVME meghajtók kilőtték magukat. Storport driver hiba, és onnan elvesztek a gépből. Odáig tudtam kiküszöbölni hogy ha az NVME idle timeoutot irdatlanul felemeltem, akkor csak havonta egyszer fordult elő, nem hetente/naponta. ASPM 1.0/1.1 vagy L1/L2 semmi különbséget nem tett. Egyedül a rendszert tartalmazó NVME nem szállt el, minden más igen, sőt, a 10G hálókártya is (!!!). Tehát a SATA kivételével kb minden ami PCIe.
    Jelenleg most visszaállítottam a régebbi alacsonyabb timeoutot aztán reméljük nem hal meg. Ha ez a bibi megjavult akkor már csak ezért is megérte az új konfig.

Új hozzászólás Aktív témák