- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
https://www.bilibili.com/opus/1103882358351724560
MATX alaplap, forrasztott Ryzen 9955H és 9955HX3D procival, + PCIE 5.0 x16 slot + kettő PCIE 5.0 x4 m.2 slot. Úgy látom hogy a 9955H lényegében egy desktop 9950 proci, csak 54W TDP-vel...
-
TurboK0
tag
válasz
tippm86 #66369 üzenetére
Olyat keress aminél 2.54mm az érintkező raszter (a műanyag vége, amit ráhúzol a pinre), illetve több pinnél annak a többszöröse. Sajnos a hestore-nál pont nem írják, de a nagyobb elektronika áruházakban általában van mindenről PDF technikai rajz a pontos méretekkel. Az más kérdés hogy pont nem egy Mouser/Digikey méretű áruházból kéne ilyet rendelned, mert náluk horror a szállítási díj.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
HUN_Sector #66373 üzenetére
Nemrég a német amazonon vettem GIGABYTE B550I AORUS PRO AX-et 136.90 €-ért (kb. 55k-ért házhoz hozták, azóta persze kicsit drágább lett).
PCIe 4.0 foglalat és SSD (hátlapon van még egy PCIe 3.0 SSD is), 2.5G LAN és a WiFi is AX.
Számomra egyetlen dolog hiányzik belőle az előlapi USB-C (mondjuk ilyet csak az újabb Mini-ITX házam tud). A lapon annyira nem érdemes spórolni.Hozzá vettem még FSP Fortron Dagger PRO 650W-os tápot (ez most egész jó áron van), ebből egész combos konfig kihozható, akár közepes GPU konfiggal is.
Most csak régi a szekrényben jobb sorsra váró cuccokat szedtem össze próbaként és meglepődtem, hogy a Deepcool AN600 képes a 5700X-et maxon (PBO, 138W) 82C alatt tartani. Ha sikerül beapplikálnom a hűtőt a SilverStone Milo ML09 házba akkor azért ott ECO módba teszem majd a procit mert felesleges ez az erő, ha nem akkor marad a mostani Thermalright AXP90-X53 (szintén amazonról 10k) ami jelenleg egy Intel 7700T-t hűt (az a proci annyira keveset fogyaszt, hogy akár teljesen passzív módban mehet az egész, kevésbé terhelve pl. videót nézve).A SilverStone Milo ML09 háznak 1 zavaró hibája van (amikor jópár éve vettem még nem jött ki): Az elő- (valójában oldal)lapi USB/jack a bal oldalon van és a mostanában járatos LP GPU-k nem csekély része pont bele lóg. Ha jobbra tették volna akkor ebben a kategóriában még mindig egy nagyon szuper megoldás lenne.
-
gabyka
aktív tag
válasz
Pontosan ez a lap van nekem is egy ryzen 7 5700g-vel, teljesen jó, még némi tuningot is enged, ha esetleg kellene.
-
mpierre
veterán
válasz
Teljesen vállalható deszka. Eddig 2 db dolgozik a családban. Az egyik túlélte azt is, hogy "leöntöttem" némi pink festékkel.
-
HUN_Sector
őstag
itx 520-as am4 lap 39990 ft wifis
Oké, basic, de mikor volt utoljára ennyiért itx deszka?
[link] -
tlac
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #66367 üzenetére
én is pont az hestore-t akartam javasolni
ott van mindenféle végződéssel, aztán csak le kell tépni annyit, amennyi kell belőle
[link] -
tippm86
tag
Van valakinek ötlete, hogy hol tudok alaplapi csatlakozót venni?
Bekapcsoló gombhoz és ledhez kellene. -
emiki6
veterán
válasz
HUN_Sector #66361 üzenetére
-
emiki6
veterán
Nem kell valakinek egy gyári NR200(P) ATX PSU bracket, azaz atx táp felfogató?
-
-
-
zed1983
őstag
Megjelent az RX7400.
128 bites memóriasín és 8GB VRam, tápcsatlakozó nélküli. Kíváncsi vagyok rá. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #66220 üzenetére
Ok, vettem SFX-L tápot. Bár ez is nagy ahhoz, hogy elférjen fentre az a nyamvadt második venti (miért nem tudták azt is sinesre csinálni...), szóval behekkeltem egy 8 centist oda. Mindegy. Ha szerzek egy alacsonyabb ramot, akkor fel tudom tenni a második ventit is a phantom spirit-re.
Igazából arra jöttem rá, hogy jonsplus z20-at kellett volna vennem és akkor megúszom azt, hogy túlárazottak az mITX alaplapok és oda elvileg tök jó az atx táp is. És csak 1 centivel hosszabb, 2 centivel magasabb. -
tippm86
tag
Sziasztok!
Ma megjött a ház, de egy kis gondban vagyok.
Fsp flexguru flex atx tápom van és kellene hozzá hosszabb csavar. Nem tudom milyen a szabvány menet ami a tápokhoz kell. Esetleg nem tudja valaki? -
tlac
nagyúr
így is lehet linkelni
-
zed1983
őstag
-
-
Pakmara
őstag
válasz
BalageK #66335 üzenetére
Köszi, de "magasakat" keresgélek. Tudom, hogy nem jó hűtés szempontból de most a Mood az ami agyon tetszik. Kb pont az a forma ami kellene...Most azt várom, hogy elmúljon a késztetés h vegyek egyet és megtörténjen az ATX-böl ITX-re átfejlesztés mert igazaból teljesen felesleges
. (Csak ne kerüljön fel HA-ra egy fekete jó áron a napokban, mert még aktivan nézegetem a kis hazakat
)
-
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer #66332 üzenetére
flashpointer, tippm86 köszi szépen
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődés képpen. Milyen vertikális/"négyzethez közelítő kis footprint-ű" ITX házak vannak még hasonló formavilágban amik SFX tápos és tud fogadni min. dual slotos gpu-t?
Tudom nem egy méretkategória de erre a dizájnra gondolok:
Velka 7
Fractal Mood
Ncore 100
Xikii FF04Köszi, Pakmara
-
Pista0001
addikt
Egy kis downgrade, így már akár XP is mehet a retro gépre.
DFI LanParty MI P55-T36
Intel Xeon L3426
2×4 GB G.Skill 1333 1,35 V
Palit JetStream GTX970 4 GB --> Palit JetStream GTX770 4 GB
GoodRam Iridium Pro 240 GB
Jonsbo A4
Corsair SF450
Thermalright AXP90-X47
3× Arctic F12 PWM
1× Arctic P12 PWM -
gabyka
aktív tag
válasz
Pista0001 #66325 üzenetére
Köszi, bár nem ez az első itx-esem, csak eddig volt mellette vidkari meg sallang mindig, így nem zavart a mérete. Most meg rámjött a 'takarítási vágy' (táppénzen vagyok május közepe óta oszt unatkozom
) kirakom a retrókuckót is a műhelybe, csak a szükséges 'rossz' marad a szobában.
-
gabyka
aktív tag
válasz
gabyka #66300 üzenetére
Basszus, el is felejtettem
, közben megjött a cucc a múlt héten. Elsőre eléggé megdöbbentem, milyen pici ez a ház
de tetszik.
Belefért minden, igaz cipőkanállal és sok anyázással, a tápot a jobb oldali rácsra tudtam felkókányolni, azon majd egyszer szépítek még. A plusz fedéllel viszont magasabb venti is beférne kényelmesen, majd meglátom, kell-e...a háztól meg nem üt el túlságosan, jót tesz a dizájnnak a kettő közti rés. -
HookR
addikt
TOPC MoDT Mini-ITX alaplapok hivatalos oldala - en.tbtopc.com
- AMD Ryzen 9 8945HS-ITX
- AMD Ryzen 7 8745HS-ITX
- AMD Ryzen 9 7945HX-ITX
- AMD Ryzen 9 7940HS-ITX
- AMD Ryzen 9 7845HX-ITX
- AMD Ryzen 7 7840-ITX
- AMD Ryzen 7 7745HX-ITX
=================================================
A Thin Mini-ITX lapjaik is érdekesek - [link] -
HUN_Sector
őstag
ASUS PRIME B860M-A WIFI mATX alaplap
Intel 1851 socket
50000ft
[link] -
flashpointer
őstag
a 4070 black utan itt a zephyr 5060ti snow x
-
TurboK0
tag
Szóval sok várakozás után úgy döntöttem hogy épül egy új gép asus tuf b850m lapkával és 8600g procival. Úgy látom hogy ennél normálisabb alaplap nem lesz AM5-re, hacsak nem adnak ki a Zen 6 proci mellé új lapokat. Sajnos egyre több dolgot vesznek le az új lapokról ami idáig standard volt (pl. miért csak 4 sata port van? oké, chipset annyit tud, de akkor kössenek rá egy Asmedia chipsettel +2 portot mint a mostani b550m lapkámon).
Fél-egy év után, ha úgy alakul, lehet cseréljük a procit a Medusa Point utódra. Feltéve hogy a GPU erősebb, és a "c" magos alacsonyabb fogyasztású magok nem kavarnak be a windows 10-nek.
Reméljük hogy a Jonsbo C6-ba ugyanúgy befér minden, torony hűtővel és előlre szerelt táppal. Nem hasonlítottam össze hogy a proci helye hol van, lehetséges hogy a torony hűtő így már nem fér el, ha túl jobbra tolták a procit.
-
Egon
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #66308 üzenetére
Oké, mint írtam, olcsó házat keresek...
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Olyan mini-ITX házat keresek, amiben elfér 4 db 3.5 HDD, lehetőleg minél olcsóbban. Tudtok ilyet ajánlani?
-
tippm86
tag
Framework Desktop AMD Ryzen Ai MAX+ 396 Pc:
Az árak: -
-
mpierre
veterán
válasz
Kalacskepu #66302 üzenetére
HP RTX A2000 12GB duruzsol itt mellettem a Lili a4h2o-ban. Teszi a dolgát és kussban van.
-
Tudom ez nem VGA-s topik, de HP kártyát érdemes venni ? Szemezgetek most egy RTX 3050-nel a mérete miatt. Sajnos most nem sok választék van ebben a méretben és olyan sokat sem akarok rá költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bittorrent topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Óvodások homokozója
- Interactive Brokers társalgó
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3202, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest