- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tippm86
tag
válasz
TurboK0 #65730 üzenetére
Wraith Stealth hűtővel csendes beállításon netezés közben 33-35 fokos, Diablo IV alatt 70-75 fokos a proci.
Volt nekem régen egy ID-Cooling IS-40X, hát gyorsan megszabadultam tőle.... nekem egy hatalmas csalódás volt. (3200G-n volt)
Utána volt egy Jonsbo Hp400-as, az sokkal jobb volt. -
tippm86
tag
Már írtam, hogy szeretnék építeni egy itx gépet és most egy újabb kérdésem van.
Most válogatom össze az alkatrészeket és a hűtésnél valami nem tiszta.
A kinézett hűtő egy Nocta NH-L9A AM5 ,de a gyári oldal ezt írja a 8600G-hez:Ezek szerint gyenge lenne ez a hűtő ehhez a procihoz?
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Szerintetek az Asrock A620I és a B650I közötti 12-13000ft-s különbség megéri vagy elég az olcsóbbik alaplap? Mennyivel tudna többet a B650I?
Egy 8600G mellé kéne. Soha nem lesz belőle gamer gép, ha esetleg kevés már a 760M akkor lenne bele valami low profile vga, de jelenleg bőven elég az 760M. -
tippm86
tag
válasz
flashpointer #64511 üzenetére
Az a Meshroom, ez gyárilag csak itx lapot ír.
-
tippm86
tag
válasz
viperabácsi #64510 üzenetére
22.6 x 22.1 , de előtte van még egy 15-ös venti is.
-
tippm86
tag
Múltkor téma volt a Meshlicious ház Matx alaplappal.
Sikerül most szereznem egy Meshlicious házat és mondom kipróbálom lehetséges-e:
A válasz: igen.
Minden átalakítás nélkül lehetséges. Most csak gyorsan összedobtam, majd valami kábelrendezést és venti portalanítás lesz még. -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64437 üzenetére
Most vettem itt HA-n múlthét pénteken jött meg, de az alaplap csak most szerdán.
Dual channel kit-ként vettem. Ugyan az a számuk, mindegyik ramon ott van a Kit of 2 felirat. -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64430 üzenetére
Az egyik ram simán tudja a 6000Mhz-t EXPO-val és anélkül is:
A másik 5400Mhz felett többször újraindul bekapcsolás után, még a BIOS képig se jut el.
Ha bent van mind a két ram ugyan ez a probléma, ha a két ramot felcserélem akkor is.
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64424 üzenetére
Esetleg ram hiba nem okozhat ilyen jelenséget?
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64424 üzenetére
Új a Win 11, minden programot feltelepítettem ami mondtál, de ugyanaz minden....
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64420 üzenetére
Szerintem egy Win 11 telepítés megoldja a gondot.
Tegnap raktam össze a gépet azzal az ssd-vel amit a 4600G-s géppel használtam és nem telepítettem az új gépet csak a drivereket raktam rá a régi rendszerre. -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64410 üzenetére
Megtörtént minden program frissitése amit leírtál, már 5400Mhz-n se indul, csak ha az az érték is auto-n van, de ez jött fel indításnál:
Majd a szokásos safe mod...
Win 11 újra telepítés? -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64404 üzenetére
Ha 5400Mhz felett állítom, vagy ha bármi mást elállítok ami auto-n van, ezt dobja:
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64402 üzenetére
Sajnos 6000-ret tud a ram max.
Kingston FURY 16GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast RGB AMD EXPO -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64388 üzenetére
Nekem ezt a képet küldték, amit én is ide egyszer már betettem:
És még egy Reddit-es hozzászólást hogy 5200Mhz felett crash-elnek a 8600G-k
5400Mhz-nél már elindul de a státusznál 4800Mhz van:
-
tippm86
tag
Tudom, hogy nem itx, de hátha valaki találkozott ilyen hibával:
Asus Prime A620M-K
Ryzen 5 8600G
Kingston kf560c36bbeak2-16Ha a ram Mhz értéke nem auto-n van, nem indul el a gép függetlenül, hogy az Expo be van-e kapcsolva vagy nincs.
Mi lehet a gond?
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64191 üzenetére
Ezt találtam a hivatalos AMD oldalon:
-
tippm86
tag
Most 4600G-m van és néha hétvégén Diablo 4-el játszom és kicsit kevés.
Néztem youtube-on hogy 8600G-n sokkal jobban megy.
Amúgy hétköznap esténként általános felhasználás, hétvégente néha játék.
Egyenlőre videókártya nem kellene, majd ha a 8600G nem lenne elég.
Most találtam meg hogy létezik DeskMeet X600 amibe később lehetne videókártyát is tenni. -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64179 üzenetére
Szeretnék itx-et, de nem minden áron. Már nézegettem a használt itx alaplapokat is. Nekem csak a Hdmi a lényeg semmi más.
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 8600G-s konfigot venni, de nem tudok dönteni.
Vegyek egy Deskmimi X600-at vagy egy olcsó alapalot és ramot?
Deskmini-m soha nem volt és nem tudom mennyire tartós.
Van aki használ Deskmini-t évek óta? -
tippm86
tag
Sziasztok!
Valakinek nincs esetleg Lian Li A4 H2O háza?
Kellene nekem riser hozzá, de nem találok semmit, hogy milyen kell bele. Nem kell gyári, jó más is ami bele passzol. -
tippm86
tag
válasz
hszilard666 #61485 üzenetére
Én a helyedben nem adnám el csak azért mert a ház a konfigod legdrágább alkatrésze...
Ha tetszik és meg vagy elégedve vele később ha fejleszted akkor nincs gond.+1 indok, hogy ne add el, mert az új 22K:
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Tudtok a képen látható házhoz hasonló méretű és hardver elhelyezésű házat?
-
tippm86
tag
válasz
viperabácsi #60378 üzenetére
És az lehet, hogy hónapok után jön elő ez a gond?
-
tippm86
tag
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #60275 üzenetére
A Jonsbo HP400-on (7000Ft volt) az öntvénybe ment a csavar:
Itt is látszik nem mindig a drága a jobb, és minden gyártónak van jó és rossz terméke is. -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #60265 üzenetére
Mert lehet, hogy a kutyának se kell...
-
tippm86
tag
válasz
viperabácsi #56760 üzenetére
Esetleg egy 4600G?
40-42k körül van új 4600G boltból 3 év garanciával. -
tippm86
tag
Videó: [link]
-
tippm86
tag
A pico csatlakozója után a bejövő ágba POLARITÁS HELYESEN bele lehet kötni egy másik tápról levágott cpu csatlakozót és kész.
FONTOS: CSAK AKKOR HA 12V-OS A KÜLSŐ ADAPTER!!!! Van olyan pico ami pl. 19V-os bemeneti feszültséget igényel azzal ezt nem lehet megcsinálni!
MINDENKINEK A SAJÁT FELELŐSÉGE! Tehát aki nincs tisztába melyik szál + vagy - és melyik szál a 12V-os az ne csinálja!Amikor az Xbox táppal ment a gép, akkor csináltam egy 8 pines hosszabbítóból egy Y kábelt, mert garanciás volt a pico és nem akartam hozzányúlni. Ott kellett egy kapcsoló is, mert csak akkor kapcsolt be a táp ha a két vezetéket összekapcsoltad.
-
tippm86
tag
Innen vettem ugyan ilyet: [link]
Ezen a képen látszik hogy több mint fél óra stressz tesztet is kibírt ez a táp.
Néha van egy kis játék (Snowrunner, fifa, diablo 3...) de az se veszi így igénybe mint ez a teszt és soha nem kapcsolt ki a gép!Ui: Most nézem jó felment a táp ára!
-
tippm86
tag
Akkor a pico az alaplapi pci csatlakozón keresztül adott 75W -ot a gtx 1050ti-nak. Most hogy nincs videókártya vissza van dugva a pico 12V-os ága a procihoz és egy 120W-os led táp viszi a gépet.
Ha nem lesz hdd a gépben akkor viszont elgondolkodom, hogy leveszem a csatlakozónál az egész köteget és direktbe kötöm a 12V-ra a procit.
-
tippm86
tag
válasz
AxBattler #55305 üzenetére
Más is már használta:
ITX-Box - Project LittleBig táp megoldás részlet:
Tehát kipipálható a tápellátás is, a PicoPSU-160-XT és a Dell DA-2 lett a befutó. Igen ám, de a 12V-on 8A az még mindig csak 96W! És itt jön a csavar. A processzor tápellátásáért felelős alaplapi P4-es (+12V) csatlakozó közvetlen az AC adapterből kapja a szuflát, kikerülve a pico/paneltápot - mint szűk keresztmetszetet -, ezért is esett a választás kifejezetten 12V-ot stabilan nyújtó adapterre. S mivel egyébként is készíteni kell egy köztes adapterkábelt, a két hardverelem eredeti csatlakozóit nem szükséges bántani.
A PicoPSU-nak így mindössze az alaplapi alkatrészek, a merevlemezek és a PCI-Express foglalaton keresztül a külön tápcsatlakozót nélkülöző (azaz kevesebb, mint 75W-ot fogyasztó) HD7750 ellátásával kell megbirkóznia. Míg a processzornál nincs ilyen megkötés, az a 220W fennmaradó részéből gazdálkodhat, azaz elvileg akár egy ~100W körüli példány is 'kényelmesen' belefér. -
tippm86
tag
Álló helyzetben alap terhelésen 1 fokkal 30 perces stressz teszt alatt 2-3 fokkal volt jobb mint a fekvő állapotban. Ez minimális, viszont a teszt után a fekvő helyzetben körben meleg volt a ház, viszont álló helyzetben csak a teteje és a hátulja volt meleg és kézzel érezhető volt hogy a tetején jött a meleg levegő.
Ha találok 2db normális 5cm-es ventilátort a ház tetejére hogy kiszívja a meleg levegő az biztos sokat javítana. -
tippm86
tag
Nem. 3200G max fogyasztásra ír 52W-ot az aida64, a gtx 1050ti tápcsatlakozó nélküli kártyám max 75W-ot evett. Ez kapásból 127W és ezeken kívül a többi (m.2 ssd,2,5 hdd...) 20W-ból simán kijön. Számolunk kb. 150W össz fogyasztást akkor is el kell mennie egy 250W-os táppal simán.
-
tippm86
tag
-
tippm86
tag
A Johnsbo halkabb mint a gyári.
Nekem mindig ilyen lapos hűtőim voltak, egyszer építettem egy egyedi házat és kipróbáltam fektetve és állítva is és állítva mint ahogy a képen van pár fokkal alacsonyabb hőfok volt.
Szerintem azért mert ha fektetve vannak ezek a hűtők akkor oldalt nyomja ki a meleg levegőt és annak egy részét vissza szívja.Ez egy pico táp és az alaplap csatlakozójába van beledugva. Nem vettem észre hogy melegedne, a külső adapter is csak langyos.
-
tippm86
tag
válasz
hegegabi80 #55256 üzenetére
Igen az. Én meg vagyok elégedve vele, valaki írta hogy hangos a gyári venti, én elég távol ülök a géptől így nem hallani a hangját.
Van 12cm-es slim ventim lehet megnézem hogy belemegy a házba, meg majd csinálok valami kábel rendezést, mert amikor összeraktam akkor csak gyorsan beletettem mindent .. -
tippm86
tag
válasz
AxBattler #55254 üzenetére
Köszönöm! Csak a méret miatt tettem az Xbox mellé.
Igen az alsó rácsra csavaroztam a hdd-t, de kétoldalas ragasztóval az oldalsó panelre elfér mégegy hdd.
3200G és egy Akyga Ak-CA-38 pico +120 W-os led táp.
Késöbb tervbe van egy 5600G csere, de ez még bőven elég nekem. -
tippm86
tag
De ha az akksit leveszi a töltőről akkor az rövid időn belül visszaáll a 12v körüli értékre, csak nem szabad rákötni..
A kollégámnak van egy hétvégi háza és az 12V-ra van megcsinálva. Akksiról megy a tv (12V-os) a világítás minden... csak direktben rá van kötve minden fogyasztó az akksira... -
tippm86
tag
válasz
#16939776 #53260 üzenetére
Ugyan azokat az értékeket mértem ott is.
Az Xbox tápból (220W) jön ki 4 vezeték, 2 vastag (12v + és - ), és 2 vékony (5V).
Gyakorlatilag csináltam egy Y alakú vezetékköteget , egyik ágán a procihoz megy 4 szál, a másik ágán van a pico apa csatlakozója és a két vákony szál amit egy kapcsolóval ha rövidre zársz akkor kapcsol be a táp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztalos klub
- EAFC 25
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged