- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
tippm86 #64244 üzenetére
Balage lapja érdekelt volna valamelyest, de amikor néztem, akkor még félconfigot árult és leszögezte, hogy csak egyben eladó. Aztán nemrég látom, hogy felkerült a lap végül magában is...
Na mindegy, igazából nem akarok már alaplapot cserélni. Még az elején kellett volna, amikor beszereztem az 5700x3d-t. Már így is 2x volt pasztázva, mert procihűtőt is cseréltem, de ki gondolta, hogy itt kötök ki...
-
emiki6
veterán
Megjött a kábel.
-
emiki6
veterán
válasz
FireKeeper #64240 üzenetére
Akkor mégegy érv, hogy miért lett volna jobb a B450 helyett a B550.
Mer vettem egy nzxt hue+ -t gondolván maj rádugom csak a csíkot a lapra. Mikor nézem hogy kell rádugni, akkor látom, hogy a csík az 5V ARGB, a lapon meg csak 12V RGB van. Jó, akkor kell használjam a vezérlőt. Van rajta egy dizájnbaszás, amitől pont nem fér be az SSD helyre, így tehetem csak úgy be a ház aljára. Aztán nézem, hogy molexen kér tápot, nekem meg nincs is molex csatis kábelem és még ha vennék is egy sata->molex átalakítót, akkor is borzasztó hosszú a sata kábel. Szóval rendeltem roger.smith-től egy molex pöcsöt a táphoz.
Csak ez így közel sem ideális, szívesen kihagynám a vezérlőt és mostmár tudom is mit vehetnék bele, de úgy tűnik, hogyha az RGB úgy jár, hogy kivezetik és én egyszer platformot cserélek, akkor nehogymár használhatatlanná váljon.Akkor marad a hue+ amíg AM4-en élek. 👍
-
emiki6
veterán
Az újabb ITX alaplapokon mi az RGB helyzet? RGB v aRGB csatival szokták őket inkább szerelni, esetleg mindkettővel? Melyik RGB szabvány tűnik időtállóbbnak?
-
emiki6
veterán
Alulfesz?
5600g-re curve optimizert - pbo-t lehet ráküldeni, 6600xt-t meg adrenalinban le lehet húzni.Mit értesz az alatt, hogy nem tudod rendesen lehűteni? Meddig megy fel?
Jobb procihűtő?Szerk: Ja, most nézve a modot látom a ház elrendezését. Alulfesz. Minden más megoldás vagy túl bonyolult vagy drága.
-
emiki6
veterán
Egyetértek abban, hogy az igp nagyon jól tud jönni, volt haver akit megmentett, hogy volt a gépében, mikor meghalt a VGA-ja és én is jártam már úgy (aztán volt APU-s időszakom is).
Viszont arra, hogy milyen procit veszek nem lesz hatással, hogy van e benne igp, mert az x3d-kben nincs.
Mindenesetre én is legalább 7600-at lőnék a 7500f helyett akkor már. Amennyit rá kell költeni egy am5-ös configra, nem azon a 10k-n fog múlni.
-
emiki6
veterán
válasz
Vigneau #64124 üzenetére
Mostmár én is sokat gondolkoztam ezen. Az én ötletem az, hogy fogsz egy mezei tápkábelt és késsel lefaragod a csatlakozó kábel oldali részéről a felesleget (az erek szigetelése lehetőleg ne sérüljön). Utána az ereket már bármely irányba hajthatod.
A másik meg hogyha az aljazba illeszkedő rész túl hosszú, akkor talán abból is lehet faragni.Persze utána méretre vágod és teszel rá egy lengőaljzatot, hogy hosszabbítóvá váljon a mezei tápkábel.
Bevallom, mostmár érdekel, hogy ez mennyire lenne jó ötlet, akár meg is próbálhatnék csinálni neked egyet.
-
emiki6
veterán
válasz
Mclovin #63992 üzenetére
Vettem én is innen.
Annyit hozzá kell tenni, hogy rájön $8 posta és a +27% áfa is, amivel pikkpakk 60 dollár lesz az a 40Meg amúgy drágult is, 1 30 centis 24 pint és 2 15 centis 8pin volt 39, de az várható volt (csak abból a végére 60 lett.
). roger.smith ennél csak 20-25%-kal lehet drágább.
-
emiki6
veterán
Átköltöztem az NR200P-be, felkerült apróra a lian li q34 és a macho.
Befért a Phantom spirit 120 se és még van is hely a TG meg a hűtő teteje között. Hogy mennyi hely azt nem tudom, csak papírlappal teszteltem, hogy hozzáér e, nem ért.
Igényes képet még nem csináltam, de addig is itt van ez:
A cpu cooler a táp felé fúj (túl oldalra sajnos nem fért venti a vrm borda miatt). Alsó venti be, felső kifele fúj.Custom kábel fog kelleni, mert a 24 pin kábel borzasztó hosszú és botár. Ahogy nézem abból 15 centi is elég lehet, de majd lemérem.
Ja meg fog kelleni rgb csík is, mert elég sötét a ház ha fenn a tg. Van valami ajánlott, nem feleslegesen drága?
-
emiki6
veterán
válasz
sasNAXO #64008 üzenetére
A fa betét nagyon sokat dob rajta, nem tudom ez miért csak mostanában kezdett divat lenni.
Csak sajnos nehéz beférni és nem látni bele sem.Lehet az a jövő amúgy, hogy tg + kivágás, ahol a ventik beveszik a levegőt (ahova amúgy be lehetne cuppantani gumikéderes rácsot).
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63985 üzenetére
Ott kezdtem, hogy írtam neki. Miután árajánlatot adott, azután kezdtem el nézelődni alin, hogy meg lehetne e ezt oldani máshogy.
Drága mulatság ez.
sasNAXO: Úgy érted azon pont jelzi, nem? Egyetlen hiba, hogy a gpu/pci-e -nél a psu oldalon a dupla alatti üres kéne legyen (különben hova kötöd a negyedik 12V-t...
-
emiki6
veterán
Megnéztem hogy vannak a kiosztások a Seasonic PX750-nél.
- A 24 pin táp felöli oldala 10 pin + 18 pin. Mindkét oldalon van egy lyuk. A 23 pinből úgy lesz 27, hogy van 4 Y ér a 24 pin oldalon. A 4 Y ér ott van a nem moduláris tápomon is, szóval valami oka biztos van, hogy Y.
- A CPU kábel alaplapi oldalon 8 pin CPU csatis, táp oldalon 8 pin PCIE csatis. 4 12V, 4 föld.
- A VGA kábel mindkét oldalon 8 pin PCIE csatis. Mivel csak 3 12V van használva, ezért táp oldalon az egyik 12V ki van hagyva, ami egy ér "veszteség", így az egyik föld érintkező Y-os.Miközben írtam ezt rájöttem, hogy az alis, harisnyázott, crimpelt kábelből csak hosszabbítót lehet csinálni, tápkábelt nem (egyik vége mama, másik papa), szóval lehet megreked a project, mert nem vagyok biztos abban, hogy akarok én crimpelni harisnyás kábelt, pláne úgy, hogy crimpelőt minimum kölcsön kéne kérni.
#63983 HUN_Sector:
-
emiki6
veterán
Van itt aki rakott már össze harisnyázott kábelt alis alapanyagokból? (A kész kábelek árát sokallom.)
Crimpelt harisnyás kábelt már találtam, fogyasztó oldali csatit is, de seasonic psu oldali csatit nem tudom, hogy árulnak e.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #63913 üzenetére
Megvettem.
Megmértem és az alaplap aljától a TG-ig kb 162 mm a távolság.
A matek kijön, a ps120se 154 mm magas, a lapom a procival 8 mm magas: elvileg pont be kell férjen. Lehet hozzá fog érni, az nem fog érdekelni ezek után.
Hétfőn jön a cooler meg az atx psu bracket, azután tudok elkezdeni beköltözni és akkor kiderül hogy van e szórás a magasságokban - méréseimben és az alá szór e v fölé.
-
emiki6
veterán
válasz
HUN_Sector #63912 üzenetére
Találtam amazonon full fekete phantom spirit 120 SE-t, az csak 154 mm, nem 155, mint a PA120SE. Hozzádobtam még egy atx bracketet, amivel ingyen lett a posta is. Szóval nr200p lesz.
-
emiki6
veterán
válasz
HUN_Sector #63912 üzenetére
Tele van a reddit buildekkel, ahova befért a PA120SE vagy PS120SE és hozzá sem ért az üveghez.
Azt esetleg nem tudjátok, hogy mekkora a távolság az alaplap aljától az üvegig?
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63907 üzenetére
Nem rossz, a baj csak az, hogy most vettem egy 750-es platina tápot.
HUN_selector: időközben amúgy rátaláltam az r/sffpc ház táblázatára, abból szűrögettem paraméterek szerint és néztem miket dob ki.
A z20 elég kézenfekvő lenne, de lejjebb akarok menni méretben amennyire lehet, még nyűglődök, aztán úgyis kialakul. Meg még megy az alkatrész adokveszek is.
Lehet beruházok a pa120se black-re és megkérem a budapesti nr200p hirdetőt, hogy had próbáljam ki befér e úgy és ha nem, akkor elvetném az nr200-at, utána ráérek kitalálni hogyan tovább, meg persze várni kell, hogy aprón mi bukkan fel, sok jó ház már nincs forgalomban.
-
emiki6
veterán
RM200 TG - Peerless Assassin 10 SE - MSI B450i Gaming plus AC
Befér e vajon?Tapasztalatok redditről
- I just returned the PA120 SE White version. I have a Asrock b550 ITX mobo and with the cooler installed it just touched the glass (barley)
- Paired with gigabyte b550i, and it "sorta" fits. The PA120SE will be touching the glass. Also, it will force a gap in the top left corner of my TG panel,
- I have an asrock b550 amd board and got the SE version. Mines touches the glass but barley. (Also PA120SE)
- Valakinek MSI B450i Gaming Plus Max Wifi -vel befért a Fuma 2 éppencsak az üveg érintése nélkül.Namost, szerintetek beférene e az MSI b450i - PA120se kombó?
-
emiki6
veterán
Bújtam az aprót, hogy a 16x15-os tápomra 15x14-es altarnatívát találjak, aztán pofánvert, mikor megláttam egy 750-es platina tápot 30-ért.
(persze nem kell annyi watt, de hát ez volt jó áron...)
Ezzel a ch160/170 opció lesz, valamint a shiny snake g300 és g400 is (bár utóbbiak hozzáférhetetlenek. Taobaoról szoktatok rendelni?
).
-
emiki6
veterán
válasz
rxmiss #63884 üzenetére
CH160-ba is biztos befér a macho, de a TU150-be is. Igazából ezekből olyan lenne jó, ami fekvőtálcás és keskeny, mint a q34. Szerintem.
BalageK Nincsen baj a 7600XT-vel. A baj avval van, hogy a 6xxx kicsit túlárazott, a 7xxx meg nagyon túlárazott. Reméljük a 8xxx jobb áron lesz, mint a 7.
Hivatalosan 220-as vga fér be a q34-be, picit több, ha kikerül a hdd keret. Gyakorlatolag meg 245 mm lehetett talán az 5600xt, persze lutri volt amúgy, hogy befér e, a weboldal szerint csak 231 hosszú. De hát 25 centi mély a ház, a kártya meg faltól falig tud érni.
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63882 üzenetére
Asszem hagyom inkább az egészet a fenébe, nem ér annyit.
Talán behúzok majd egy TU150-et, ha felkerül használtan, de igazából legjobb, ha inkább elengedem ezt a hosszú VGA dolgot és megvárom hogy sül ki pl a 8600XT.
Procihűtőt cserélni igazából nem akarok, az PC identitásának része, hogy a mITX lapra rá van téve egy hr-02 macho. Agymenés és ettől jó. Meg a fekvőtálca is ilyen dolog, hogy a hűtő forgatónyomatéka nem húzza a lapot. Aztán lehet majd a következő gépet NR200 jellegre rakom össze.Na, de hogy valami jópofa is legyen. Ezt az imént linkeltem, ekkor állt össze az am4 - mITX, akkor még VGA nélkül, mert épp kriptoság volt.
Tavaly novemberben kapott egy vga-t (msi 5600xt mech oc, ki lett centizve.), arról ph-ra asszem nem tettem képet, szóval itt van:
Ez meg a mostani upgrade 6600XT-re, az kicsit rövidebb, nincs már kicentizve.
Lian li pc-q34
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63875 üzenetére
Az túl tágasnak tűnik.
Nagyon a TU150 felé hajlok, többen erőltettek már bele ATX tápot, mondjuk azok 150x140-esek voltak, az enyém meg 160x150, de biztosan megoldható valahogy.
Az egyik mód a destruktív modding: [link] Talán ez is úgy lett rögzítve: [link]
A másik mód, hogy kivesznek 2 venticsavart és felcsavarják az előlapra (viszont ha hosszú a táp, akkor összeérhet a VGA-val). [link] -
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63871 üzenetére
Szétnéztem hardveraprón mik vannak most.
-Fractal desing Define Nano S -be elvileg monden elfér, De idióta helyen van a táp.
- Lian Li TU150 csak sfx pátot enged, de állítólag bele lehet mókolni az atx-et is valahogy.A CH160 azt írja, hogy csak sfx táp mellett fér el a nagy vga, nem tudom atx táppal megoldható lenne e.
Az NR200 is sfx tápot kér.
A Q58-ba meg nem fér be a procihűtő sajnos. -
emiki6
veterán
Mely nem drága házakba fér be egy 158 mm-es cpu cooler, egy 3 ventis VGA (tehát legalább 30 cm) és egy ATX táp? Fekvő tálca előny és a pci toldót is szeretném megúszni. Méret nyilván nem számít, csak m-itx legyen és előny, ha minél kompaktabb.
Seasonic G-450 a táp, ami 16 x 15 x 8.6 cm.Most ugye ez van, de VGA-ban limitál, jobb elrendezés lehetne, ha a PSU a fron panelen lenne a CPU cooler előtt és nem az alaplapi tálca alatt.
Sfx táp kéne mi? Meg alacsonyabb CPU cooler...
-
emiki6
veterán
válasz
FireKeeper #63607 üzenetére
Én most rendeltem be egyet. 5 év után lecserélem a 3400G-t, ha már került közbe bele egy VGA az idén.
Egyfelől kíváncsi vagyok, hogy a feltételezem jobb IMC-vel lehet e tovább húzni a ramot, másfelöl meg az x3d miatt felesleges.
Tényleg, nem is tettem be képet a VGA bekerüléséről, eléggé ki lett centizve (akarom mondani millizve) a Q34-ben. Majd pótlom. 👍
-
emiki6
veterán
Na, beteszem ide is, mert büszke vagyok...
Avagy mégegy példa az ITX és HR-02 házasításra: [link] -
emiki6
veterán
válasz
#16939776 #46721 üzenetére
Már-már kezdett meggyőzni, hogy nekem is topflow kéne, de a helyzet, hogy a giga b450i vrm-je elmarad az asrock-étól, de az asrock is elmarad az msi megoldásától. A giga lapját tuningra nem is ajánlják, míg az msi-ét is csak nem nagy fogyasztásúakkal.
Találtam amúgy egy ilyet, egész hasznos: [AM4 Vcore VRM Ratings to help you decide on a mobo for 3rd gen Ryzen]
-
emiki6
veterán
válasz
#16939776 #46699 üzenetére
Mégegyszer köszönöm a felajánlást, de nem élek vele, a körülmények és hogy mániám a nagy cpu coolerek úgy hozta, hogy q34 + hr-02 macho lesz itt. A hr-22-t is elvetem, mert túl nagy hűhóval járna és már a 02 is bőven overkill.
Úgy tűnik eddig ez biztos:
MSI B450i Gaming Plus (minek adnak ezek ilyen hosszú nevet?)
AMD Ryzen 5 3400G
Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3200 MHz C16 SR
Lian Li PC-Q34
Thermalright HR-02 Macho (rendeltem hozza AM4 kitet)
Seasonic G450A tárhelyeken még gondolkodom.
-
emiki6
veterán
Jó, hát nyilván a toronyhűtőből alacsonynak nincs olyan sok értelme, amúgy a merlin adatai alapján az atlas be se fér vagy nem így van? Meg úgy látom a ház kialakításához jobban is passzol a topflow. Nem annyira szimpatikus, de azért észben fogom tartani. Ha elviszik a machot a jelenlegi gépemmel, akkor meggondolom. Ha nem, akkor q34-es epic macho build lesz.
Duracellm...: Teljesen zavarba jöttem, minek köszönhetem a lehetőséget?
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
A q34-et és a node 304-et néztem ki, de a metis is jó lehet, ha elfektetem.
Milyen ház olyan még, ahol az alaplap vízszintes, max 2 hdd befér (egy is elég), a táp kívülről kap levegőt és kívülre fúj, belefér egy seasonic g450, van helye tower cpu hűtőnek és a vga hossz mindegy, úgyse lesz benne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged