Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gaben22

senior tag

Helosztok!

Kis mini ITX segítséget kérnék. Fel akarom számolni itthon a home server/media server/build servereimet, eddig levetett laptopok voltak befogva erre a célra. Alapvetően a nagy házakat szeretem rendes hűtéssel, ITX témához nem értek. Elfogadom, ha azt mondjátok hülyeséget akarok csinálni, de van itthon egy i9-13900K CPU-m, a nagy gépben ez ment eddig egyedileg épített vízhűtéssel, arra gondoltam mégse adom el, hanem a lehető legkisebb házba betenném. Viszont van itthon még régről egy Noctua NH-D14-m is :).

Arch Linux + Kodi + néha 1-2 Docker/Podman container + VM + seed server + nagyon szolíd build server lenne. Idő nagy részében idle közelében menne, 4K decode lenne talán a legnagyobb tartós terhelés neki, dedikált GPU nem kerülne be a gépbe.

Eredetileg Odroid H4 Ultrara gondoltam, de így akkor nem kéne az i9-et nagy veszteséggel eladnom, meg akkor mégis csak egy i9 lenne benne nem i3, cserébe ez többet fogyasztana. Szerintetek ez kivitelezhető lenne? Ha igen tudnátok ajánlani egy házat és tápot amivel ez ésszerűen, de a lehető legkisebb házban relatíve olcsón meg tudnám oldani? Alaplapnak valamelyik mini ITX Z690/Z790-et dobnám be, akár használtat is. Cél a halk működés és a legkisebb ház D14-el, 1-1 SATA SSD és HDD lehet bekerülne a M.2 mellé. Köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák