Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz emiki6 #66423 üzenetére

Mindenkinél megvan mire lő és eltérhetnek mert mindenképpen kompromisszumos megoldás az mITX konfig.
    Az mITX/mATX és SFX is egy érthető kompromisszum feloldása. Van amit könnyebb átugrani. :)

Nálam is kb. ilyesmi volt a menet anno. 3 féle gépet építettem:
    1. Kis házi szerver/NAS-szerű izé: erős cpu, dvga és nagy táp nem szükséges. -> Paneltáp + beférnek a HDD-k kis házba is.
    2. Napi használatú gép, játék nélkül: dvga továbbra se kell, de apu-ból már jöhet erősebb. -> Paneltáp már kínlódós, normál ATX táp befér dvga és egyéb nélkül.
    3. Kicsi "játszós": minimál 75W-os dvga + hozzá mérhető, visszafogott cpu.-> ATX táp+dvga is viszi a helyet, így itt a méretből engedtem és lett kicsit nagyobb.

És még ehhez jött nálam is az általánosan, hogy sokszor megkerestem a legkisebb mATX lapokat és olyan mITX házakat amibe +2-3cm-el még beférnek.

Persze minden fentire van megoldás még kisebbre húzni, még nagyobb dvga-t berakni, hűteni, még nagyobb paneltáp kisebb helyen, SFX táp, stb... de azoknál már túl nagy volt a macera nekem, ezeket meg még kényelmesen összehoztam kompromisszumként.

Új hozzászólás Aktív témák