-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black&White
addikt
AM5 fronton is kezdenek éledezni a kínai gyártók, egzotikumként meg elfér itt is: [link]
-
Black&White
addikt
válasz
viperabácsi #65281 üzenetére
-
Black&White
addikt
Ha már ventilátorok...
Én ma egy ilyenre újítottam be:
15mm felett van picivel, szóval még kevesebb hely maradt az üveglap és e között, de egyelőre rosszat nem tudok mondani a váltásról. -
Black&White
addikt
válasz
mpierre #64443 üzenetére
Igen, ez egy beforrasztott mobil Ryzen (7840HS), pár mm magas hűtőlapkával.
Átlagos felhasználásnál semennyire nem melegszik, pont ezért mertem megvenni ezt a Jonsbo hűtőt, illetve mert a 66mm-s magassága is jónak tűnt a későbbi házváltás esetére.
Néztem kompakt vizeket is, a LF3 szimpi is volt, de szerintem ott is a határon lettem volna a kiállások miatt.
#Pista0001:
Akkor nézelődök tovább, bár ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy jön majd szembe olyan, ami külsőre is ennyire tetszeni fog. -
Black&White
addikt
válasz
Pista0001 #64401 üzenetére
Én is hasonlóban gondolkodom, átcuccolnék egy Jonsbo A4-be, de...
Mekkora gond ez, hogy szinte semmi hely nem marad a hűtő és az oldallap között?
Ugye az A4 71mm magas hűtőt fogad, a jelenlegi hűtőm 66mm magas.Viszont az mobon még van egy kis alu hűtőlap is a proci fölött, így aztán végképp passzentos lenne a dolog.
[kép]
Vélemény? -
Black&White
addikt
válasz
Vigneau #64276 üzenetére
Közben én is összedobtam a gépet, a válaszra visszatérve 4800-on elindult a rendszer.
Furcsa egy állatfaj ez a lap, (Topton N17) az biztos...
A BIOS-ban szinte minden hülyeségre van opció, de pl. EXPO/XMP-re nincs lehetőség, ahogy feszültséget állítani sem tudok.
Amúgy gyors, fluid a rendszer -
Black&White
addikt
válasz
HUN_Sector #64288 üzenetére
Persze, de a 2. link ,10. percétől vannak zárt házas értékek is.
-
Black&White
addikt
válasz
HUN_Sector #64283 üzenetére
-
Black&White
addikt
Beszereztem egy pár DDR5 6000-es RAM-ot a héten az új konfighoz. Ezek alapesetben 1.25V-ot kérnek. Abban az esetben, ha az érkező lap nem támogat ilyen sebességet, el fog ketyegni 1.1V-on, 4800MHz-en?
Bocsi a láma kérdésnek, tudom jobb lett volna ennek előtte utánajárni...Érkezett egy proci hűtő is, úgy látom még nem nagyon volt említve a topicban: [kép]
Jonsbo HP-600.
Itt lehet megnézni a speckóit: [link]
Kemény 28$ volt coinokkal, kuponokkal Alin. -
Black&White
addikt
Ma a 11.11-es deal-ek alkalmából lecsaptam egy ilyenre: Topton N17 [link]
Kedvezményekkel, kuponokkal 237$ volt a 7840HS verzió.
Meglátjuk mit kapunk ennyi pénzért! 🙂 -
Black&White
addikt
válasz
lajos75 #26924 üzenetére
Én most raktam össze egy Q1900-as konfigot az eggyel újabb 1350mi kuckóba (ez már USB3-as).
Alaphelyzetben tényleg az van, amit írsz/írtok, veszettül melegszik!
Nálam AIDA stress teszt alatt a CPU hőmérséklet simán elment akár 80°C-ig is.
Ezenkívül rendszeresen eljátszotta azt, hogy 2-3 naponta kifagyott az egész rendszer.
Most volt egy kis időm...szóval megfordítottam a "merevlemez" tálcát és a 3,5'-os helyre betettem egy használaton kívüli Scyte Ita Kaze-t.
Így az SSD-t sem fűti közvetlenül a proci, illetve annak hőmérséklete is sokkal elfogadhatóbb lett.
Remélem innentől okés lesz minden! -
Black&White
addikt
Na, látom már van pár helyen az új 45W-os Richland procikból (6500T, 6700T)is.
Nem vmi olcsók, annyi biztos... -
Black&White
addikt
Közben lecseréltem az itthon fellelhető egyik legrégebbi "hardveremet" egy másik, szintén szakállas cuccra.
Pár kép: [link]Thermalright SLK947U->XP-120
-
Black&White
addikt
Még írtam pár hete, hogy az angol ebay-en van egy Jonsbo forgalmazó, aki ha nem is a teljes termékpalettát, de jópár Jonsbo kockát, fekvő házat forgalmaz.
Nos, rendeltünk tőle egy G3 Silvert és nagyon jó tapasztalatokra tettünk szert.
A ház 5 munkanap alatt itt volt, hibátlan csomagolással, távnyomesszel, 1db 12-es ventivel, teljes csomagként.
Érdekesség, hogy a silver kód, inkább egy sötét grafit színezést takar, ill. hogy a 4 előlapi USB közül a két jobbos az már USB3 csati. -
Black&White
addikt
Találtunk eBay-en egy Jonsbo (köszi, hogy linkelted anno) forgalmazót innen Európából, úgyhogy lassan nekiugrunk az alkatrészek beszerzésének.
Van valami közelítő tipped, hogy mikor lesznek ezek a lapok itt Mo-n is elérhetőek (mini-ITX, esetleg micro-ATX érdekel)?
Nagyon úgy néz ki, hogy egy A10-6700T köré épül a gép, arra is várni kell még pár hetet, de azért elcsúszni se szeretnénk nagyon. -
Black&White
addikt
Közben nekem is megjött a Node, de mivel még várok egy lefogató keretet a hűtőhöz várok egy kicsit a költözéssel.
Amúgy tényleg csak megerősíteni tudom az elhangzottakat, nagyon minőséginek tűnik az egész, az meg hogy mennyit fogok szívni az összeszerelésnél, kábelmenedzsmenttel majd kiderül. -
Black&White
addikt
-
Black&White
addikt
Azt hiszem [ez] még nem volt.
-
Black&White
addikt
Volt itthon elfekvőben egy minőségi Socket A-s hűtőm, ma elkészült az FM2-es mod.
Ilyen lett:
[link]
Alaplap: FM2A85X-ITX
Hűtő:Thermalright SLK-947U -
Black&White
addikt
Kacérkodtam egy darabig ezekkel a Jonsbo kuckókkal, de aztán inkább rendeltem egy Node 304-et.
7 munkanapot mondtak rá északi szomszédaink.
Várom! -
Black&White
addikt
Sziasztok!
Egy Node 304 és egy Enermax EMD525AWT elviekben szeretni fogják egymást, igaz?
Hosszra úgy tűnik oké, szerelésnél majd jól jön, hogy moduláris.Kell még vmire figyelni/számításba venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Nintendo Switch 2
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vicces videók
- Lies of P - Túl a 3 millión
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged