Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Daffchy #45198 üzenetére
Nekem sincs bajom a klímákkal. Teszik a dolgukat. Hogy mi hangos, az meg szubjektív. Szerintem nem hangos.
@polyn: nem ez a fő fűtés nálunk, hanem kondenzációs kombi kazán + padlófűtés. Inkább csak kisegítő fűtésként használjuk. Csak klímával fűteni véleményem szerint elég kompromisszumos megoldás. Biztos hozzá lehet szokni, meg nagy úr a muszáj, de én nem csinálnám. Ettől függetlenül nekem bevált az Etherea arra, amire kell, teljesen jó. Nekem nem hangos (ha hirtelen akarsz nagyot lépni hőmérsékletben le/fel, nyilván hangos lesz, de melyik oldalfali split nem az, ha megy, mit a bolond..), WiFi app teljesen oké, távja is jó. A tartósságát meg majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
dn7z
csendes tag
Megpróbálom újra,hátha ezúttal sikerül
Sziasztok. Panasonic kit-fz35-wke-ről vélemény, tapasztalat? Vagy esetleg hasonló árban van valami, ami jobb? Ha nem Panasonic, akkor Midea vag Gree érdekelne.
-
-
hunaqua
addikt
válasz Buko01 #45188 üzenetére
10.000.-el drágább a Pulse. Ahonnan veszi a Lomo-t onnan Pulse-t is tud hozni.Azt hozza inkább.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
NGA
addikt
válasz Buko01 #45186 üzenetére
Pulse, nem plusz. Azért javasolják gondolom a Lomo Plus-t, mert kifutó darab, és olcsóbban be lehet szerezni. A Pulse alsó részén két terelőlap van, amivel jobban tudja a levegőt terelni. Engem lebeszéltek már a régi Lomo sorozatról.
Végül a Pulse 3,2-es 257e Ft lett szereléssel, 10 év garanciával.Egyébként a klimaszerelő ugyanúgy el tudja hozni a nagykerből a Pulse-t, mint a Lomo-t. Nekem is Lomo lett volna először, de kértem a Pulse-t, és az lett. Az is lehet, hogy bevásárolt az áremelés előtt a szerelő belőle, és neki az éri meg jobban.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz Buko01 #45172 üzenetére
Lomo helyett én is a Pulse gépet választanám.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
dn7z
csendes tag
Sziasztok. Panasonic kit-fz35-wke-ről vélemény, tapasztalat? Vagy esetleg hasonló árban van valami, ami jobb?
-
Miklósbácsi
tag
válasz Buko01 #45172 üzenetére
Sok-sok hozzászólás elolvasása után áttanulmányoztam még az alábbi írást is néhány éve :
https://www.budaklima.hu/daikin.html
Érdemes volt akkor mások véleményét is elolvasni. 2018 - ban aztán fel is szerelték a most Általad is felsorolt Daikin Sensirát. Kifogástalanul, csendesen működik azóta fűtő, hűtő üzemmódban egyaránt. Jó választásnak bizonyult.
-
tsrt
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas találgatás (Gree-től Midea-n, Daikin-on, stb.-n keresztül a Panasonic-ig) végül az alábbi Fujitsukra esett a választásom. Eddig teszik, nagyon halk, kültérijét szinte nem is hallom alatta állva, persze a jelen időjárásban ez nem mérvadó gondolom. 3x2,5 és 1 db 3,5-ös. Remélem hozzák a japán gépektől elvárhatót... 10 év garancia is van hozzá.
[link] -
-
Buko01
tag
Sziasztok , lakás vásárlás közben vagyunk van egy fix partner aki igény esetén elintezi a klimabeepiteset , és az alábbi klímával dolgozik.
Az volna a kérdésem , hogy e közül a 4db közül melyiket ajánlanátok ha hát kB 5 évig nem akarok klimaprojekttel foglalkozni és csak hutesre kell egy ősz vissza 42m2 lakásról lenne szó aminek a nappali konyha étkező része sztem 33m2
MIDEA MAX-09-SP-WIFI Blanc oldalfali split (R32, 2,6 kW) hűtő-fűtő inverteres
klíma
bruttó 190.000 Ft 5 év Garanciával
GREE Lomo Plusz hűtő-fűtő inverteres hőszivattyús 2.5 kW klíma szett
Bruttó:178.200 Ft 10 év GaranciávalFISHER Summer FSAI-SU-94BE3 (2,6 Kw)hűtő-fűtő inverteres hőszivattyús
Bruttó:177.000 Ft 6 év Garanciával
DAIKIN SENSIRA 2.5kw klíma
Bruttó 240.000 Ft 3év GaranciávalKöszi a választ.
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45165 üzenetére
Ezt a Fujitsut néztem, szereléssel együtt kb. 400 ezer környékén állna meg. Bár, mire aktuális lesz, lehet, simán belefér a költségvetésbe.
-
szaszlaci
addikt
Üdvözletem!
Ha úgy adódik, panel francia erkélyére való kültéri kirakásáról mit érdemes tudni? Hűtésre.
Látom, hogy itt például kitették több helyen, de az csak egy dolog.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz TungurKnivur #45153 üzenetére
Ha van lehetőség, biztos, hogy 2 klímát tennék. Ajtóval szemben is jó ,de főként ugye ilyenkora z a lényeg, hogy ne az ágyra fújja a levegőt.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
lukxy1
csendes tag
Sziasztok!
Daikin vagy Gree klímáknál a kültéri kapja a közvetlen betápot vagy a beltéri? Vagy ez típusfüggő is?
-
edk-
őstag
válasz TungurKnivur #45155 üzenetére
Az újszülöttnek sem kell melegebb szoba, mint a nagyobb gyereknek.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
polyn
csendes tag
Mivel szeretnénk használni fűtésre is a klímát ezért lebeszéltek Daikinról. Azt mondják, hogy azok el-elműködnek hidegben, de mivel nincs benne csepptálcafűtés (legalábbis 400e Ft alatt) ezért huzamosabb ideig nem ajánlják télen a használatát. Gree-t ajánlott, hogy azokat már lehet napi szinten fűtésre használni és árban is 340-ben megállna szereléssel egy Amber Royal. Jó választás lehet ez? Plusz elvileg most valami akció keretében 10 év garit adnak hozzá
-
TungurKnivur
csendes újonc
Ti hová tennétek fel a két beltérit a szobákban? (fűtés/hűtés)
Egy szerelő szerint a szobaajtókkal szemben lennének, a folyosó irányában mozgatva a levegőt.
50 nm a lakás, homlokzat szigeteletlen, ablakok újak, minden irányban fűtött lakások a szomszédban (alul-felül is). Konyhán nincs ajtó.
Van aki szerint egy klíma elég lenne, de szerintem nem lenne egyenletes a hőeloszlás + egy nagyobb klíma hangosabb is.
Hűtésre 2x2,5 KW elég lehet? Déltől estig tűzi a nap nyáron (is).[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TungurKnivur #45149 üzenetére
Helyedben a Panat vennem. Hitachihoz állítólag nehéz alkatrészt szerezni, ha meghibasodik.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
NGA
addikt
válasz TungurKnivur #45143 üzenetére
Panel. Télen nem fűtünk vele.
-
rmihaly
tag
válasz Hauptmann #45147 üzenetére
Szia!
Továbbá:
- vezérlés beállítása nagyobb tartományban
- nagyobb kültéri egység a jobb hatásfok érdekében
- kompresszor kartelfűtése hidegben való indítások segítésére
- adott klíma esetén a kültéri leolvasztás speciális kialakítása
- gázkör olyan méretezése amelyik jól működik hideg munkapontonNekem ennyi infóm van, de ennél sokkal több apróságban eltérhet.
-
Hauptmann
addikt
A fűtésre optimalizált klímáknál lényegben az optimalizálást a csepptálca fűtés, meg a kondenzvíz kifolyó fűtés jelenti?
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45144 üzenetére
Jó kérdés. Szürkeimportos cucc lehet? Mi a kiszemelted?
-
-
félisten
szerintem tökéletes az app,a régi. A Daikin cotroller névű. Egyedül az időzítés hiányzik, de cserébe programozható. Amúgy mindig stabil és elérhető.nekem még 1 év alatt semmi problémám nem volt vele.
ha a pénz nem annyira gond elgondolkodnék egy parapet kialakítású Daikinon is,de azok tényleg drágák. kisbaba mellé annál jobb nem kell.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Miklósbácsi
tag
válasz Nagya21 #45132 üzenetére
Szia ! Maximálisan egyetértek a véleményeddel ! A második - harmadik gyereknél mi is rájöttünk erre, egy igazán álmos gyerek bármikor jókat tud aludni.
Nem kell áttérni lábujjhegyen járó üzemmódra. A klímák beltéri hangja sem zavaró egy álmos picinek. Az pedig egy külön kérdés, hogy hol legyen huzatmentesen elhelyezve - ezt mindenki maga tudja csak kitalálni. -
Miklósbácsi
tag
válasz Hauptmann #45126 üzenetére
Kiegészítő fűtésnek használom a gázfűtés mellett főleg az átmeneti időben. Emiatt - no meg az enyhe telek miatt - nehéz mindenre kiterjedő pontos választ adni. A budapesti helyszín is kissé enyhébb télen, mint pl. a Bükk magasabb településein.
De emlékeim szerint -7, -10 C fokban is rendesen fűtött. Ilyen esetekben már kisebb a páratartalom,de a 0 fok környéki havas,esős napokon természetesen a kültéri leolvasztásainak száma jócskán megszaporodott. Tálcafűtés nincs beszerelve, de alaposan figyeltem : eddig minden olvadékvíz szépen ki is folyt belőle, nem lett belőle a ventilátor lapátkerekeit veszélyeztető jégtömb. Ha mégis előfordult volna ilyesmi, akkor a nagyobb teljesítményű hajszárító segíthetett volna - azért ezt kipróbáltam a család hölgyeinek hajszárítót féltő tiltakozása ellenére. Persze akinek a háztetőn van a klímája, annak ez nem megoldás. -
NGA
addikt
Amikor beüzemeltük a klimát, a szerelő elmondta, hogy az esetek jelentős részében az a baj a wifivel, hogy lefrissül az app, vagy pl feltelepitik máshova is, és kiléptet a fiókból. Azaz user error. Ami még gond, ha otthon szar a wifi router, sok eszköz van rajta. A távoli használathoz meg kell várni, hogy a server észlelje. Ez kb 5 mp. Ezt illik megvárni.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz TungurKnivur #45118 üzenetére
Végigmentem a házsoron, mindenhol hagyták úgy a lyukat, hogy kifolyik a víz. Nekem is így van. Én is a bejárat fölött lakom.
-
polyn
csendes tag
Köszi! Ezt a jótanácsot más többen ajánlották
Holnapra kaptam időpontot egy klímás cégnél. LG, Daikin van, megnézzük mit ajánlanak, milyen telepítéssel. Esetleg van amire figyelni kell? Modell amit mindenképp kerüljek?
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45131 üzenetére
Behúzod?
-
Nagya21
addikt
Hali!
Az ujszülötthöz való jótanács!
Ne legyetek csendben ha alszik!
Ugyanúgy Tv-zetek, beszélgessetek, csörömpöljetek az edényekkel, szokja a környezeti zajokat, és ha álmos lesz akkor bárhol aludni fog!!!
Ja és ne kapkodjátok fel ha nyösszen egyett.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
dj79
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkoztunk egy klíma felszerelésén az alábbi lakásban:
Fő cél a hűtés és az átmeneti időszakban (amikor a távhő még/már nem megy) némi fűtésrásegítés. Az ablakok jók, a szobákon redőny van, így nyáron sincs jelentős túlmelegedés
A fenti elhelyezéssel így is meg fog küzdeni a felszerelést végző vállalkozó, de a rajzon szereplő elhelyezéssel tudna-e egy 3,5kw készülék érezhető komfortot biztosítani a lakás helységeiben?
-
polyn
csendes tag
válasz Miklósbácsi #45125 üzenetére
Daikintól csak azért tartok, mert elég sok negatív tapasztalatot olvastam a telefonos applikációjáról. Ha már lesz egy wifi képes klímám, akkor szeretném ezt a funkcióját is kihasználni.
-
Hauptmann
addikt
válasz Miklósbácsi #45125 üzenetére
Fűtésben mit mutat?
-
Miklósbácsi
tag
Nálunk a japán Daikin Sensira FTXF35 működik, mégpedig kifogástalanul és csendesen. 2018.-ban szerelték fel, tehát már van némi üzemeltetési tapasztalatunk. Így utólag is azt mondhatom, hogy nem bántuk meg.
Hasonló elvárások és körülmények között dolgozik, mint amit Te írtál. Wifi képes, de nálunk nem volt rá szükség.
A gépünk kicsit korábbi testvére egyik fiam lakásában működik 2017 óta. Pontosan ugyanilyen jók az ottani tapasztalatok is - ebben benne van a kültéri és a beltéri egység csendes üzeme is.
A gépek éves karbantartása is fontos - már csak a garancia miatt is. -
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45122 üzenetére
Kíváncsi vagyok a válaszukra.
-
polyn
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 25 m2-es hálószoba. D - DNY fekvésű, nagy üvegfelülettel.
Szeretnénk egy klímát ami csendes (újszülött baba kompatibilis), télen a radiátor mellett segítsen a fűtésben (-15 C), WiFi ill. használható applikáció legyen hozzá.A képen 9-es szobáról lenne szó.
[kép]Japán és koreai gépben gondolkodom.
LG PC12SQ az első kiszemelt, de kíváncsi lennék véleményekre és ötletekre. Árban 400e-nél szeretnék megállni szereléssel.Köszönöm a segítő válaszokat előre is.
polyn
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45116 üzenetére
Az a fura, hogy kizárólag csak annál a webáruház hozza, amit linkeltél. A megadott paraméterek alapján teljesen jó lenne nekem is.
Na, és vajon a KMCB és az LMCB között mi lehet a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
TungurKnivur
csendes újonc
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz TungurKnivur #45118 üzenetére
Én is úgy láttam mindenhol, hogy végigvezetik a falon a földszintig.. De láttam már olyat is, hogy csak simán csöpög a nagyvilágba.
Nincs azon a panelon másnak is klímája?
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
TungurKnivur
csendes újonc
Talán több szerelő is jár ide, érdekelne a véleményük...
Négyemeletes panelház második emeletén van a lakás amit felújítunk. Körben más lakások. Erkély nincs. Meglehetősem macerásnak tűnik a kültérik felszerelése, szervizelése... és hogy fűtés módban a leolvasztott víz hová kerüljön. Mivel pont a bejárat fölött van a lakás, nem lenne szerencsés két emelet magasságból odacsorgatni a vizet... Ötletek?
Az itthoni szerelőnk szerint csatornával kéne levinni a földszintig. Háát... -
NGA
addikt
válasz TungurKnivur #45064 üzenetére
Ha van az Alexa-ban hozzá skill, akkor igen. A Gree-hez van.
-
LanyUs
senior tag
Nálam minden helyreállt. Nincs lag az irányításban már. Sajnos bármennyire is megbízható a régi online controller a parapet egység csak az újjal működik ( de többen írták, hogy IOS-en nem is jött elő ez a probléma - na mindegy is megoldódott ).
Tesztelgettem a fűtésre optimalizált gépet 30 fok/turbó stb. Ez brutális kezet égető meleget tud tolni, többen azt hitték egy modern radiátor. A kültéri egység hatalmas mennyiségű vizet áraszt még ebben az időben is. Igaz 16 fokban közel 7 kw-tal küldi meg a melléképületet. Az alsó levegő kiáramlás is jó ötlet.
-
Atomgeszi
nagyúr
Általában drágább, nem annyira energiahatékony, nagyobb a meghibásodási lehetőség.
Ha van helyed 2 kültérit elhelyezni, válaszd inkább azt a rendszert.
Persze akkor könnyebb választani, ha megvan, hogy mekkora összeget akarsz erre szánni.
- 15 ben is jól kell működnie, és fűtésre tervezett klíma kell.Esetleg légcsatornázható rendszer nem érdekel? Padláson el lehet helyezni a beltérit, és légcsatorna megy le a mennyezeten a szobákba.. Igaz, hogy drágább, és külön - külön nehezen szabályozható a két helyiség hőmérséklete, viszont gyakorlatilag huzat és hangmentes.
Esetleg parapetes klíma, nemrég volt róla szó, LanyUS nagyon dicsérte.
-
tl-x
őstag
Sziasztok. Egy 8 és 12 nm-es egymás mellett lévő gyerekszobát szeretnék klímával fűteni. 2 dbot kell vennem vagy van olyan elérhető áron ami 1 kültéri és 2 “beltéri”? Bocs ha pontatlanul fogalmaztam.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz TungurKnivur #45092 üzenetére
Szerintem ilyen gép nem is létezik, legalábbis a Fujitsu magyarországi importőrének nincs ilyen gépe. Az, hogy egy webáruház honlapján valami szerepel....az még nem azt jelenti, hogy a valóságban is létezik...
-
"Zoli"
csendes újonc
Én Győrben élek és ide is eljött a Windy brigádja igaz nálam januárban szereltek, most biztosan jobban el vannak havazva. Csak fel kell venni Windyvel a kapcsolatot és ennyi, sok sikert!
Üdv mindenkinek -
Atomgeszi
nagyúr
válasz TungurKnivur #45105 üzenetére
Azért egy pesti cég más, mint a vidékiek, ahol nincs nagyon konkurens és van kb. 1-2 szerelő, szemben Pesttel, ahol azért van alkalmazotti fő elég rendesen, hogy beférjen a vidék is.
Amikor hozzám jöttek, akkor az egyik kollégája mondta, hogy gondolkodott is azon, hogy eljön magánautóval és hoz pecacuccot, mert múltkor meséltem neki, hogy 6 km-re van itt egy horgásztó.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
TungurKnivur
csendes újonc
válasz Atomgeszi #45103 üzenetére
Igen, de többnyire nem szeretnek vidékre kirándulni még közeli városból se általában.
Amikor RCool klímák lettek a házunkban, konkrétan alig volt olyan aki kijött. De azok közt is volt aki marhára meglepődött, hogy klímával akarunk fűteni (és ez nem húsz, hanem két éve volt... )
Azért majd rákérdezek persze. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz TungurKnivur #45102 üzenetére
Itt a topikban sem mindenki pesti, akinek szereltek már.
Én is messze lakok(kb 100 km, fele pálya) Pesttől, de cdl-nek pl. Debrecenbe szereltek.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45097 üzenetére
A linkben az lmcb van, amit megadtál, és arra a kmcbn-t hozza. Ezt találtam furának.
Mindenesetre az a Fujitsu Nordic klíma tetszik így leírás alapján, megjegyzem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest