- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lorden
őstag
válasz
Nagya21 #90672 üzenetére
Amíg állt az oldal belenéztem fb-n klímás csoportokba, ott vki Midea Oasisről posztolt ilyet, hogy 100w körül ketyeg hűtésben.
Erre a zseni klímás meg akarta neki magyarázni, hogy ilyenkor nem megy a kültéri, "szar" a mérője is, egyébként is ez lehetetlen így, hogy ennyit fogyasztva mindkét egység menjen. -
-
-
Tamás9x
őstag
válasz
Nagya21 #86549 üzenetére
Igazatok van fulesen semi nem hallatszik, korbe kuldtem a sracoknak telefonon, max hangeron zajszures es eq nelkul szepen hallani mindent.
Lauda: Nem segitsegkeres volt hanem velemeny. Nem.mutathattam masik videot ha ugyan azt a youtube linket.kuldtem
Feco70. A klimat, mert azt mondtak nem az van fent amit mondok
11HH. megvan a 3 meter, es falban megy korbefalazva. 2 tengelyes gumibakkon. a masik klima 5 meter lehet.
-
KerryVTR
tag
válasz
Nagya21 #86412 üzenetére
Bár nem nekem írtad, de én is megnéztem az oldalt.
Van esetleg tapasztalatod azzal, hogy mennyire megbízhatóak abból a szempontból, hogy ahol az szerepel, hogy "raktáron", az valóban van is nekik?
A Daikin Sensira FTXC35D-RXC35D jó áron van az itthoniakhoz képest, de ha bankkártyával kifizetem és nincs, akkor ki tudja mikor kapom vissza a pénzt tőlük...Köszi a választ előre is!
-
11hh
tag
válasz
Nagya21 #86440 üzenetére
Nálam a belmagasság 270 cm, az ajtók pedig 250-260 cm magasak. Ha az ajtók nyitva vannak, a hideg szabadon áramlik egyik helyiségből a másikba. Egyetlen klíma van a 100 nm-es lakásban, és nyitott ajtók mellett mindenhol egyenletes a hőmérséklet.
Azért akarok plusz klímát mert nagy melegben a csóri klíma maxon megy. -
TeeJay
félisten
válasz
Nagya21 #86412 üzenetére
Ha alig talál céget aki válaszol neki akkor még kevesebbet talál majd Győrben aki felrakja a román gépet, vagy ha talál lehet olyan drágán hogy már meg sem éri a magyar árhoz képest amit szerelő hoz és intéz garanciát, telepítési tanusítványt mindent
A román verzió tényleg csak akkor jó ha van klímásod aki megcsinálja elfogadható áron és jó minőségben -
Máté94
addikt
válasz
Nagya21 #84794 üzenetére
Nagyon érdekes. Köszönöm a segítséged, és hogy vállaltad a kísérleti nyúl szerepét.
Egy korábbi hozzászóló HR25-ese 160-165W-ot adott meg, mint mért legkisebb moduláció fűtésben. Kíváncsi voltam, hogy te reprodukálni tudod-e.
Tanácstalan vagyok. Ez alapján se az minimum áramfelvételből, sem a minimum hűtési/fűtési kapacitásból nem lehet következtetni modulációs képességre. Mindenhol van kivétel.
Korábban pár év ezelőtt volt példa, hogy valakinek az RXF25-A és az 1.3kW-os minimum fűtési kapacitást tette az okának, amiért gyakran kapcsolgatott. De ezt azonnal megtudom cáfolni, mert a Perfera RXM35-R ugyancsak 1.3kW-os minimum fűtési kapacitással rendelkezik, és hopp 85-90W a moduláció vége. Tehát elég csalókák ezek az adatok.
Eszerint nincs más út, mint vagy a gyártónál érdeklődni, vagy pedig vásárlás előtt keresni valakit a kiszemelt géppel, és eltölteni nála egy jó délutánt fogyasztás méricskéléssel.
-
TeeJay
félisten
válasz
Nagya21 #84582 üzenetére
700 euroért Perfera még a hülyének is megéri, ha nem lenne klímám azt vennék most de így 2db Sensira-t pénzkidobás lecserélni
Aki főleg hűteni használja annak kb. sosem fog tönkre menni csak jól kell telepíteni és örökélet meg persze nem árt ha jó az elektromos hálózat -
Reggie0
félisten
válasz
Nagya21 #83973 üzenetére
Egyetlen hatranya, hogy joval gyorsabban fogy a ruha.
#83972 nggabi: Leforditva: 2kWh-t eszik 3 ora alatt, azaz 666W a teljesitmenyfelvetele.
Az aldis paramentesito teljesitmenye pedig 375W, azaz orankent 375Wh-t eszik meg.
watt per ora, azaz watt orankent [W/h] nincsen(eromuveknel esetleg), mert a teljesitmeny az idoegyseg alatt elfogyasztot energia, nincs miert leosztani idovel.Ezek alapjan gondolom a ruhaszaritasnal is 3kWh-t akartal mondani.
-
Roxbury
őstag
válasz
Nagya21 #83735 üzenetére
Hali! Jancsár utca. Jó közel vagyunk. 😀
Most már marad így, jó ez így nekem, köszönöm. Csak gondoltam megérdeklődöm, hogy hogyan gondozzam a rendszert. 😀 Mindenképpen a tetőn lesz a kültéri. 🙂
Az ötleted szerintem nem rossz, de már nem variálok. Így kb 1 méter kábelcsatorna lesz csupán a szobában, mert a jobbos (ablak nélküli falon már megy is ki). Az ablak a szoba másik oldalán van, ahhoz az egész szobát be kéne kábelcsatornázni, azt semmiképpen nem akarom. A Sziget 17-ben laktam régen. 😀
Így lesz kivitelezve: -
patex1983
őstag
válasz
Nagya21 #83684 üzenetére
A régi, leszerelt klímákkal mi történt, hová raktad őket?
Általános kérdés igazából, eddig ebbe bele sem gondoltam, csak látva itt a sok klíma cserélgetést, merült fel bennem, hogy ha egyszer lecserélném én is, akkor a régivel mit fogok kezdeni?
Hulladéklerakó beveszi, ha már használhatatlan? -
-
nggabi
félisten
válasz
Nagya21 #81543 üzenetére
panasonic detto, 25re állítva napközben amikor kapja a meleget a padlásról a beltéri 23-24et csinál. este már pontosan annyi a valós hőmérséklet amennyire állítom. az az érdekes h az appban 23 fokot mutat, tehát tudja hogy túlhűt. lehet állítgatni a szerviz menüben ezeket a tűréseket, de sztem nem kéne azt nekem laikusnak piszkálni
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nagya21 #81221 üzenetére
Kb
, nekem is belaffantot 10 év után először (9em/54nm) amióta telepítve van 1 hónap alatt 200 Kwh-t (elég jó a lakás elosztása ahhoz, hogy le lehessen hűteni 1 3,5-es géppel), ez van, ki sem kapcsoltam, most meg tombol az allergia nem is fogom. Nagyjából egyébként már tudom becsülni ezzel az 50-70 Kwh/héttel 35°C+-nál, de a nagyobb baj ezekkel a trópusi éjszakákkal van.
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Nagya21 #80738 üzenetére
Igen, az is fontos, a penészesedés elkerülése.
De eleve megy hűtés módba és kikapcsolás után nyitva marad (20-30 percig biztos) és a venti megy csak, eleve szárítja magát gondolom... így van kitalálva)Nekem 1.5 évig volt "atipusos" tüdőgyulladás és ezt főként klíma okozta (melóhelyen) és hiába voltam mindig ki-ki kezelve (antibiotikum vagy 15 fajta, aztán szteroidok..) és nem volt az megállapítva..csak COPD tüdőgyulladás meg asztma... Aztán mire rájöttek, addig eltelt 1.5 év és sok gyógyszert a szervezetbe vittem!
Végül megfelelő gyógyszert szedve megszűnt minden bajom, fél évre rá meg mind2 csípő csontom (forgó) elhalt!
Most meg egyiket május elején cserélték, de a másik még vissza van és elvileg elsőtől számítva 5 hónapon belül az is meglesz!
Szóval nekem fontos a tisztaság, baktérium, penész, egyéb fertőzés mentesség... ezért minden alkalommal mikor kell, tisztittatom a klímát és külön említve az alapos tisztítás fontosságát, még ha nem is koszos!
(fél munkáért nem fizetek!) Aki meg jól kivitelezi, az elérheti amit el kell kérnie.
-
mazsibá
csendes tag
-
galocza
aktív tag
válasz
Nagya21 #80022 üzenetére
nagyon köszönöm válaszodat!
"Klíma tisztítás alaposan, kívül belül. (lehet ez is elég lesz)"
tisztítás (elvileg) megtörténik minden kora tavasszal (amikor még nekünk sem sürgős, és a klímás partner sincs elhavazva. 8)
"Klíma gáz lefejtés, vákuummal ellenőrzés, visszatöltés megfelelő mennyiségre.(lehet itt fogsz elvérezni, mert olyan régi, hogy már nincs belevaló gáz)"
régi 8). komolyan ~15+ éves hitachi 8). de újra: ha ezt vki életképessé tenné uannyiért, mint h vennék egy vadiúj kínait - magamtól előbbit választanám.
az újtól sem zárkózom el. de mit? japcsit egy vagyonért? gree/sinclair occóért 8(? akik ellenőrzik évente a klímánkat, sinclairt forgalmaznak, japcsit nem is hajlandóak beüzemelni (?!?). az összefoglalóban gree-t dícsérnek.
néha az a benyomásom, h a 2 cég uaz (sinclair, gree) egyes típusok összehasonlítása okán).válaszod nagyon hasznos volt, s köszönöm.
ha esetleg vmi útmutatást adnál, h merre tovább - megköszönném...
g -
BBéci
legenda
válasz
Nagya21 #79348 üzenetére
Még mindig nem érted!
Nem TeaJay, hanem TeeJay a neve!Azért hoztam fel a kifújt hőmérséklet témát, mert az enyém (tavaly május elején telepítették) nem hajlandó a befújthoz képest 9-11 foknál hidegebbet fújni. Amikor 27 fokot mutat a hőmérőm és bekapcsolom a Mitsut próbaképpen 16 fokra állítva, az első fél órában 17 fokos levegőt fúj be. Újabb fél óra múltán, amikor az ebédlőasztalon 22 fok van, előfordul 12 fokos befújt is, de annál hidegebb nem. Lauda ugyanilyen készüléke 10-13 perc után 10 fokot fúj, pedig telibe süti a nap a kültérit, míg az enyémet árnyékolja az eresz. Jó lenne tőled is mért adat, hogy tudjak reklamálni a telepítőnél!
Valóban rendkívül halkan dolgozik, amikor már elérte a beállított hőmérsékletet, oda kell álnom alá, hogy halljam. És ez a belépő kategória a Mitsubishinél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest