- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
fi:zi'k #41454 üzenetére
A színezés az a fogalom, amikor a füles egy frekvenciatartományt úgy tesz hangsúlyosabbá, hogy az a frekvenciatartomány valójában nem is olyan aktív. Például tervezett harmonikus torzításokkal kiemeli a mély tartomány egy részét, úgy hogy valójában a mély tartomány nincs is olyan mértékben jelen a fülesben. Ezt éppúgy el lehet játszani a közép vagy magas tartománnyal is. Ezt a színezést általában a membrán megütési/lecsengési jellemzői adják hozzá a hangképhez, és egy sima szinusz frekimérés nem is fogja kimutatni.
Ennek semmi köze a mély valós mennyiségéhez.
-
bigmasterg
addikt
-
-
törölt tag
válasz
fi:zi'k #41276 üzenetére
A lényeg az, hogy a tanácsot kérő AlanHUN jól el tud-e igazodni a vélemények és ellenvélemények között.
(#41277) Deadzone41: Éppenhogy gondoltam rá, azért is utaltam a szövegemben arra, hogy gondolok a mérések és hallások esetlegesen zavaros tapasztalataira. A hangszórók "steril" mérése pedig "steril", körülhatárolható, "laboratóriumi", tehát viszonylag egységes-szabványos körülmények között történik, de ez végképp nem idevaló téma. Hogy jön ide a hangszórók mérése?
-
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #39955 üzenetére
Változik a hang, van akinek jobban tetszik úgy, van, akinek nem. Próbáld ki. A nagyobbakon nincs ott az a szivacs, de ebből még nem következik, hogy jobb lesz tőle, sokaknak nem tetszett úgy. Próba kell
A tetején lévő szivaccsal mi a gond? Szerintem az rendesen nem cserélhető, csak sufni módszerekkel.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #39945 üzenetére
1.5-2 óra alatt szétszedtem, megtakarítottam, összeraktam és párnát cseréltem a fejesen.
Ha újnak éppen nem is néz ki, de sokkal jobban mutat és még jó eséllyel a kellemetlen szagot is sikerült "elűznöm".
Kicsit jobb mint a 681F.Btw, a tetején lévő párnákat lehet cserélni?
Grat hozzá! -
Bodz
nagyúr
válasz
fi:zi'k #39924 üzenetére
Esetleg a Reloop RHP-5 jöhet még szóba. Fogalmam sincs, hogy milyen a hangja, viszont 20 alatt van és mikrofonos. A Major és a ZX301/302 szintjét lehet ez is megugorná.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #39752 üzenetére
A 3000-as sokkal szebb, tény, de azért csúnyának nem mondanám a világosabb lakkozás ellenére sem az 1000-est, persze ízlésről felesleges vitatkozni
Nekem is jobban bejön a sötétebb egyébként, de ez ugye nem volt opció
Hangja hogy tetszett a W1000X-nek?
Ja közben látom, pont a lényeget sikerült kihagyni
Képen világosabb egyébként, mint élőben, szerintem a valóságban jobb, mint képen, de persze a W3000 mellett nem rúg labdába.
ntomka: szerintem is szép az A900, de annak pont a párnája nagyon béna, nem tudom miért az AD900-at találta rosszabbnak.
-
törölt tag
válasz
fi:zi'k #38825 üzenetére
Nekem sem ideálisabbak a körülmények éppenséggel.
De ha valaki szinte heti jelleggel vesz egy új fejhallgatót, az nekem gyanússá válik, hogy esetleg...(#38826) Ákos97:
Én ennyi idős koromban ilyenkor már rég a tudatalattimat moziztam.
(#38828) ntomka:
A probléma valószínűleg a hangfallal van.
-
mzso
veterán
válasz
fi:zi'k #38725 üzenetére
"Javasolnám, hogy hallgass meg egy mért monitor rendszert."
Konkrétan mire gondolsz?"A szerkesztés gomb használata meg erősen javallott."
Ellenvéleményen vagyok. Így szépen vissza lehet követni egy kattintással, hogy mire válaszolok anélkül, hogy kínlódnom kéne negyed órát a linkek szerkesztésével. Miért én dolgozzak meg az elavult fórum motor hiányosságai miatt? -
szakibá...
senior tag
válasz
fi:zi'k #38335 üzenetére
Ez a B&W lemez nagyon becsapós. Kicsit "V" karakterre van keverve, így nagyon tetszetős. A férfi énekesek közelmikrofonozottak, kardioid mikrofonnal ez mélyemelést jelent, testesebb lesz a hang, főleg, ha nem hangosan énekelnek. Az egész hangzás a középhangsúlyos cuccoknak kedvez, pl. a nagy AKG-knak. Ez furcsa a B&W-tól, mert a hangszóróikat én nem mondanám kiemelt közepűeknek. Az sem tetszik, hogy tesztlemez létére túlságosan egyféle műfaj szól róla, többnyire nem bonyolult zene fémhúros akusztikus gitárokkal, sehol egy dob vagy perka, vagy komplexebb hanganyag. A gamba felvételeket sem tudom értékelni, nincs ember, aki megmondaná, hogyan kell szólniuk. Nekem ugyan volt már a kezemben egyszer, de tesztlemezre mindennapi, szokványos hangszerek kellenének. Aki tud jó, kegyetlen tesztlemezről (az Oktopus-én kívül), az ossza meg velem.
-
Dave™
nagyúr
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DOOM - The Dark Ages
- Kikristályosodik a Razr 60
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest