Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Magisk
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
p_adam #42960 üzenetére
Haveromnak a HD580,600 amit ilyen szemszögből használni tud(na).
Ő úgy teszteli a realitást, hogy felvesz egy komoly, nagyfelbontású mikrofonnal, és azt kapja-e vissza. Jó felvétellel tényleg lenyűgözött engem is az 580asa,mint már beszámoltam egyszer erről. Kár,h kevés ennyire valós felvétel van.AKGk jóval irreálisabbak (K500is), de alapvetően a többi általam hallott seni sem nagyon éri el. Ezek "csak" szórakoztatnak.
Egyébként anno erre értettem,h borzasztó igényes ez a füles erősítésre, forrásra.
BBéci: én is elajándékoztam a kompaktomat. Jó dolog, ha elfér a zsebemben a gép, de útáltam, hogy visszanézve "de jó lett volna, ha ott a DSRL". Pedig nem nagy szám ez a gép sem...
Egyébként a kocsiban valahogy mákom volt. Mikor először hallottam a Tomi erősítőjét, pont kocsiban tudtam először halkan zenét hallgatni. Ez zavart legkevéssé, hogy "másképp" működik, mint a Heed kapcsolás. -
BBéci
legenda
válasz
p_adam #42617 üzenetére
Amikor feleségem megállapította, amit az előbb leírtam, még teljesen hideg volt a Lehmann, amitől tényleg bántóak voltak a HD700 magasai. 2,5 órai használat után alaposan bemelegedett a DAC, a Carbon USB kábelt kicseréltem Diamondra, beiktattam a Flux-50-et, hangilag minden a helyére került. Újbóli meghallgatás után elismerte, hogy egyértelműen, nem kicsit gyengébb mindkét vendégnél a sajátunk. Ez teljesen rendben van, ha az áraikat is megnézzük.
Holnap beüzemelem az A1 erősítőt is, állítólag azzal jobb lesz a T1, mint a Lehmannal.
Az sr-x pro számomra ismeretlen. -
DBAtti
aktív tag
válasz
p_adam #41434 üzenetére
Kábel esetleg nincs? Csak mert a kártyától függetlenül a jobb oldal néha rendetlenkedik. Múltkor mozdulatlanul ültem, és egyszer csak elment minden hang jobbról, a csatlakozónál megigazgatva visszajött (fejen, ki sem húzva a csatit), és azóta sem csinált rendetlenséget. Ennyire "ritkán kontaktos" eszközöm még nem volt. Remélem hogy nem a belsejében van elszállva valami, de egyszer majd veszem a fáradságot és szétbontom.
A váza az örökkévalóságnak lett gyártva, rendes broadcast cucc
kopkopkop
-
DBAtti
aktív tag
válasz
p_adam #41428 üzenetére
Köszönöm!
Közben sajnos (
) kiderült, hogy az új HD2-vel van valami galiba. Lehet átvándorlok vele a DAC-os topikba...
A Beyerrel is ugyanazt produkálja, érzékelhető hangerőkülönbség, különösebb torzítást, vagy "tartományhiányt" nem érzek.
Visszajumpereltem 200-as gain-re, és megint jónak tűnik, de hát tudod hogy van ez, ha már hallottad rosszul szólni az egyik oldalt..., a fene sem hiszi, hogy jó, akkor is, ha az.
Cserélt OPA-s, lehet ott van valami bibi, de lehet szoftver is, csak fogalmam sincs micsoda. -
DBAtti
aktív tag
válasz
p_adam #41335 üzenetére
Csak eszembe jutott újra a kérdés, nem érezted még STAX-ok hallgatása közben hogy jobban megviselne egészségügyileg hosszútávon (fejfájás, vagy akármilyen hatás)? Vágom én, hogy mindenhol elektrohullámokkal vagyunk körülvéve, mikrosütő, mobiltelefon, távvezeték, etc. etc, de a sztatikus fejest a témában laikusként (kicsit azért hallottam már EMC-ről) közelebbi / erősebb tényezőnek érzem.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
p_adam #39915 üzenetére
Köszönöm az instrukciót, már megjavult azóta
Mivel nem tudtam mit kezdeni magammal, kihúztam a kábeleket, megnéztem talán látok valamit. Visszadugtam, azóta nem volt recsegés egyszer sem. Talán kicsit elmozdult egy korábbi rántástól (vigyázom rá, de volt már hogy beakadt a vezetéke valamibe az asztalon). Görgős széktől szintbeli különbség óvja
-
DBAtti
aktív tag
válasz
p_adam #39708 üzenetére
Meg az sem mindegy melyik példány, az enyém volt. Még nálad megbeszéltük, hogy van benne alul valami lassúság/ többlet a sajátodhoz képest, nyugtáztam is, én így is boldog vagyok vele, sehol nem zavar.
Rock + elektromos szerintem jó hozzá, lehet zúzni, a nyitottak nem ütnek annyira. Szerintem. Nagyzenekari művekhez valóban nem a legideálisabb, de azért ott sem szörnyűség. No és megszokás, ízlés kérdése. HD800-on pl nem hallgatnék Judas Priestet, mert annál lágyabb dolgokhoz van kitalálva. (2. találkozón kipróbáltam, bár akkor csak a kis bagoly volt alatta)
Tényleg nem mindegy a hajtás sem, nekem a találkozón a HRT MS2+ - ETA párossal tetszett a legjobban. Arra mondtam azt, hogy nem kell jobb -csak már arra sem telik
Erről egyébként majd írok a fejhallgató találkozós logout bejegyzésemben. Megkésve bár, de hétvégén talán végre elkészül. -
Deadzone41
őstag
válasz
p_adam #39705 üzenetére
nekem ami megmaradt a 250II ből az a furcsa szub emelése, de 2 szám után vettem is le a fejemről
. bár a k550-et még nem hallottam, de nehéz elképzelnem hogy a 250nek precizebb mélye lenne.
egyébként sokszor elhangzik ez a neutrális szó, pontosan mit jelent? (szerintem ez alatt is többen mást értenek)
fi:zi'k: én olyat is olvastam már hogy világos, részletező hangot hívják annak.
-
contaxg
veterán
-
ntomka
nagyúr
válasz
p_adam #33967 üzenetére
TP50? És még a keretébe is belefér. Shure SRH240? Klasszikusra bőven tudom ajánlani, zárt és még egy jobb hangkártyát és/vagy erősítőt is tud mellé venni a pénzén. Komolyan, bármit csak HD25-öt ne. Vannak stílusok amire el tudnom képzelni (wubwub és társaik), de klasszikusra még egy HD662F superlux is jobb és nagyságrendekkel olcsóbb.
Mellesleg a HD600 is mélyszínezett rendesen. Egy AKG-val járna legjobban, ha a zárt nem lenne feltétel, így azokból amit hallottam eddig a Shure-ok teljesítenek a legjobban erre (nem a 440, az is erősen kiemel lent).
-
ntomka
nagyúr
válasz
p_adam #33964 üzenetére
Komoly zene vs. HD25... hát, akkor inkább kaszinózza el a pénzt, ha el akarja pazarolni valaki.
Erről jut eszembe, bigmasterg-nél szerdán hallottam ezt is, csak elfelejtettem írni róla, de nem véletlenül. Nem keltett bennem túl mély benyomást. Tömören: ritka szar hangja van. Persze jól szigetel.
-
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #33936 üzenetére
Köszi.
Leszedem majd megint a fülpárnát, és átnézem részletesebben.
Elég lehet csak a fülpárnát leszedni?
(Biztos jobban is szét lehet, de ahhoz nézni kellene valami leírást. )
Mondjuk ha olyan helyen van hajszál, akkor lehet, hogy a rács miatt nem lesz elérhető...szerk.: még kép.
Nem tűnik deformálódottnak... -
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #32750 üzenetére
Debrecenből van az O2 ?
Volt az egyáltalán hirdetve valahol?A Qualia (vagy k1k) is érdekes lehetne egy még jobb erősítőről. Ha jól tévedek, akkor az SRM-717 jobb erősítő, mint a CEC. (Tudom nem lehet így összehasonlítani, egyik dinamikus, másik sztatik...)
A HD800 is csal rendesen, azt mondanám, hogy nagyobb mértékben, mint a k1000.
Mondjuk aHD600580 sem úgy él bennem, mint egy színezetlen, stúdiós fejes.
szerk.: OK, nem is azt írtad, hogy színezetlen, hanem hogy jobban megmutatja, hogy milyen a zene. -
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #32742 üzenetére
Amikor belinkelted az Oktopus teszt cd-t meglepődve konstatáltam, hogy ez már nekem le volt töltve, de sosem hallgattam meg. (Nem bajlódtam az ISO-val.)
Most megnéztem.
K1000-el nagyon jól szól. A tere is órási és pontos vele. HD800-al sem mondanám rossznak, de ilyen felvételeknél elbújhat.
Kíváncsi lennék, hogy milyen lenne az az sr007 vs k1000. Normál, ill. vegyes zenével gondolom simán győznie kellene a stax-nak, de ezeken a felvételeken ill. komolyzenén/akusztikuson nem tartom lehetetlennek, hogy megszorogatná az akg. (?)
Persze csak feltételezés, és írom ezt úgy, hogy egy staxot sem hallottam még.szerk.:
Nem tudom, hogy van-e a k1k-nál valósághűbb(?) (a mélyeket kivéve) fejhallgató.
Azt mondanám, hogy 80-100hz-től felfele szinte tökéletes a frekimenete.
(Megnéztem singen-el. Lemegy amúgy 30 pár hz-ig, de 50 alatt már eléggé vág.) -
-
válasz
p_adam #32645 üzenetére
Még mindig nem értem, hogyan lehet fejhallgatónál értelmezni a teret crossfeed nélkül. De ez biztos az én bajom.
A magastartományban a fej apró mozgásai miatti dopplerhatás alapján érzékelsz irányt pl. Mivel a fejhallgató a fejeden van, ez alapján eleve nem lehetne a fejeden kívüli hangot érzékelni. A középtartomány fázisviszonyaiból lehet persze. De akkor sem úgy keverik a legtöbb zenét, hogy teljes csatornaszeparációnál legyen jó a tér.
Tehát a széles tér eleve illúzió, és nekem sosem volt egységes, jól definiált. Crossfeedel viszont még olcsó fülesekkel is pontos a tér. -
szakibá...
senior tag
válasz
p_adam #32634 üzenetére
Ne haragudj a kis provokációért, volt már, aki megsértődött. Mi volt az a teszt CD?
Nekem a HD600 mélyével nincs bajom, a kis csalást a felsőbasszus többletével elviselem. A magas időnként lehet, hogy kevésnek tűnik, ezért sincs benne a szivacslap az enyémben, hangyányit segít rajta. Jó kiegészítés volt mellé a DT990, amíg megvolt. Erre most Baluka is rájött a 880 kapcsán. Jó lett volna összegyúrni a kettőt. Ezért vagyok kíváncsi a German Maestro-ra, jó volna egyet hallani, nem nagyon ismert a világban.Most látom, a CD linkje már megvan, kösz.
-
contaxg
veterán
válasz
p_adam #32640 üzenetére
3 napig folyamatosan hallgattam... a harmadik nap vacsora közben azon kezdtem el töprengeni, hogy mi a fene zavar.... no, kb. egy perc alatt összecsomagoltam és rohantam vissza vele a boltba. Mikor megkérdezték, hogy milyen volt? Nem túl úriemberhez illő módon csak annyit mondtam: szar...
-
Shufny
őstag
válasz
p_adam #32487 üzenetére
Összekötőkábel hogyan van kiiktatva? Meg mit jelent most a "mindkettő" ?
Na elég az On -ból. Mi a legjobb nem fejhallgató, amit hallottál?
(és feltételezhetően akkor jobban tetszett ennél) Az előzetesek alapján az egyik Genelec -re épülő rendszerről van szó. Esetleg valami véleményt tudsz mondani a Neumann KH120 -ról akkor már?
-
Shufny
őstag
válasz
p_adam #28758 üzenetére
Akkor ott kavarodtam el, hogy az SR-007 az "Omega 2" és az elődjének nem volt számozott neve, csak SR-Ω?
Nem a mérést linkeltem most, csak a hozzászólást, miszerint újra gyártani kezdik az R10 -et, de a Qualia -t nem.
(#28795) bigmasterg: Igazság szerint azt írta, ami tényleg előfordul néha webshopoknál, hogy valami nem túl kelendő dolog (40k -s fejhallgató) ára kint marad, de már nem tudják beszerezni annyiért. Ez addig nem derül ki, amíg nem rendel náluk valaki, amikor is szólnak, hogy "bocs, de az ár már nem érvényes". Persze már bebizonyosodott, hogy most nem ez a helyzet. Nem beszélve arról, hogy tökmindegy, hogy itthon csak 1 MFt -ért lehet kapni, ha nem kell senkinek 40 -ért. Lassan eléri, hogy elhasználódjanak rajta a párnák és essen még 5k -t az ára.
-
baluka26
veterán
válasz
p_adam #28767 üzenetére
2000 dollár lesz. Kár, hogy nem olcsóbb, lenyomhatta volna az LCD2 árát.
schawo: Még mindig jó a HD540?
dudika: Azért is harcolok itt a HD650 mellett, mert el van könyvelve az alapján, amit mindenki olvasott róla, csak ez eléggé távol van a valóságtól. Lásd schawo esete. -
válasz
p_adam #28788 üzenetére
Nekem viszont nagyon nagyot domborított a K1000. Gyengébb fülesre számítottam. Azt gondoltam, hogy több a füstje, mint a lángja, de a HD800-at nagyon eltette a helyére. Nem is részletességben, hanem "tökéletességben". A HD800 részletessége az én érzékeim szerint mesterkélt. Túllövéssel (nem, nem arra gondoltam) és kiemelésekkel úgy tesz, mintha a valóságnál is részletesebb lenne. Ráadásul ezek a kiemelések direkt rosszat is tesznek sok esetben.
-
-
guppy
őstag
válasz
p_adam #28771 üzenetére
Sztem amúgy tudatosan tartották meg ezt a formát, gondolom egyrészt jól rögzíti a vastag ház a drivereket, rezgéscsillapít (a fa), a másik meg pont ahogy mondod h fel van hypeolva a headfin az audeze és elég ránézni g lásd h u az csak
drágábbjobb, nem tetszik nekem ami a headfiből lett, olyan mint egy nagy bazár, ami ott van rád akarják tukmálni, a headfi tv is olyan mint a fizetett hirdetések. -
Shufny
őstag
válasz
p_adam #28746 üzenetére
Belezavarodok itt ebbe az SR-007 -be. Akkor most hányféle van, és hogyan becézik? Úgy emlékeztem volt O2 -d is.
Fáj a szívem azért a Sony -ért. Nem lenne ilyen brutális piaci ára, és még lenne hozzá valami támogatás (na meg azt is valami emberibb áron végeznék), akkor már meglenne a vevőd. Pláne üröm az örömben, ha ez igaz.
-
válasz
p_adam #27500 üzenetére
Apogee + Canamp párossal gyönyörűen muzsikált a 880/250
Technikailag zseniális az a füles.
szerk: Oké, én is egyértelműsítettem.
(#27503) melko A Shure az erősítés mértékével szemben nagyon toleráns, kis impedancia és nagy érzékenység (nyereség) jellemzi. Amire érzékeny (mint minden jó füles) az az erőstő és a forrás minősége.
Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Metal topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen TV tunert vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Hogwarts Legacy teszt
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- ÚL Lenovo Laptop ALKARÉSZEK legolcsóbban.
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Lenovo ThinkPad T470 Notebook Fekete (i5-6300u/8GB/256 SSD)Magyar nyelvű Á++
- Near bezel új/N173QHM NZ1 120Hz-240Hz/5.6"QHD IPS 40 pin/ LQ170N1JW42-1920x1200 16:10
- Xilinx vezérlő kártyák
- Mi Wi-Fi Range Extender Pro
- A++ ketegoria hibátlan több db Lenovo ThinkPad T490 - i5 8365u/8GB/256GB SSD/Windows/HUN
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest