- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
Ákos97 #41881 üzenetére
Most olvastam a kérdést.
A1-ről hallgattam, bár nem eleget egy alapos elemzéshez. Egy felháborítóan gyors DT880-nak ismertem meg. Abszolút nem jutott róla eszembe a HD600, szerencsére.
Ráadásul nekem a HD600-ról egy nagyon rossz magánvéleményem van, az az egyik olyan füles, amit nem értek, hogy bárki is miért szeret. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én nem szeretem (mert ilyen fülesből Dunát lehet rekeszteni), hanem azt, hogy míg a többi fülesről tudom, hogy más miért szereti, ez nekem semmit nem mutatott, semmit sem adott, ami miatt értelmezni tudnám. Számomra a 600 egy jellegtelen, fölösleges füles (valószínűleg bennem van a hiba).
Na T1 abszolút nem ilyen, épp ezért nem is tudom őket összehasonlítani.(#41882 ) bigmasterg
Én meghallgatás nélkül adnám el. Amit hallottam belőle eddig, az nekem épp elég volt egy egész életre -
válasz
Ákos97 #41863 üzenetére
Miért kell olyan DAC-ot venni, amit nem tudsz meghallgatni/ellenőrizni? Azért mert az amcsik azt ajánlják, mert ők azokhoz férnek hozzá? Ez rövidlátó gondolkodásmód. Miért nem inkább egy jól bejáratott Lavry DA10, ami már rengetegszer bizonyított, könnyen hozzáférhető, kipróbálható?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #41616 üzenetére
Pedig milyen egyszerű lenne érvényesíteni az USA-ban, ha lenne
Nekem sem volt semmire, illetve az AD900-ra elvileg igen, de biztos egyszerű lenne felderíteni az angol Amazonon tevékenykedő, de Kínából szállíttató céget és összefüggéseit. Ha garancia kell, akkor meg kell fizetni az itthoni árakat, ha olcsón akarod, akkor meg vállalni kell a kockázatát, hogy nincs.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Ákos97 #39907 üzenetére
nem hallottam még burr-brown-t hogy őszinte legyek azt sem tudom mi az. nem "cukko"-ni akarlak, csak feltettem egy jogos kérdést, nem kell egyből személyeskedésnek venni, úgy gondolom hogy az építő jellegű vitának helye kell hogy legyen itt is.
a gagyi hangkártya vs stúdijós dac ismét egy groteszk összevetés. de mondjuk az esence one-t összevethetnéd egyeztetett hangerőn (ne adj isten vakon) egy stúdijós dac-al, hogy hallod-e a diffit és ha valóban hallod valóban megéri-e a sokszoros árat.
-
-
Deadzone41
őstag
válasz
Ákos97 #39904 üzenetére
az általad említett két fejes között durva különbségek vannak, ezeket szépen fel is soroltad, mégsem érzed eget verőnek? ezt nem értem. de ha így van akkor hogy tudsz ilyen magabiztosan nyilatkozni források közti különbségekről amik jóval kisebbek az előbb említett példától?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #39222 üzenetére
Ezt most az elmúlt fél órában hallgattad meg?
Ha a W5000-nél is szellősebb, az már egészen hihetetlen kategória, az is zseniális szerintem. Az AD1000-ben viszont pont elég volt a mély, azt hittem annál kicsit azért több, zárt lévén. Az 1000X elé meg tegyél W-t, mert így A is lehetne. A W1000X mélye szerintem is egy kicsit több az ideálisnál, de azért a loudness-től ez messze van szerintem. Főleg, hogy számfüggő mennyire érzékelteti magát, nem egy konstans valami. De persze itt is nem mindegy miről szólt, a hifi-shown a W5000-nek is bőven volt mélye, pedig elvileg csapottnak kellene lennie.
Amit nem tudok elképzelni, hogy az AD900-nál levegősebb. Az oké, hogy jobb a szeparáció és nagyobb a távolság a hangszerek között, de zárt lévén ennek is meg kell lennie a maga korlátainak (mármint zárt térben határok vannak, a nyitottban meg nincsenek), esetleg valami csodát vittek véghez, amit még anno a W5000-nél nem tudtak.
Nem akarom meghallgatni egyébként
Vagy fene sem tudja, lehet poénból meghallgatom majd
A fenéért kell a tudás legjavát egy limitált exkluzív modellbe beleadni...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #39200 üzenetére
Áh, ez pontosabb megfogalmazás, teljesen egyetértek. Valóban jobb technikailag a K702, de azt azért zárójelben tegyük hozzá, hogy ahhoz erősítő kell, hogy ez igaz legyen, az AD900-nál pedig ez nem feltétel. Ár/értékben így szerintem jobb vételnek számít, de persze ha már megvan pl. egy canamp, akkor tárgytalan. A másik dolog, hogy ki mit értékel egy fejesben. Ha precízebb kell, akkor AKG, ha "zeneibb", akkor AD900, szerintem. De dönthet a mélyek mennyisége, vagy a középcentrikusság is
SeatZola: az M50 elég legendás versenyző, sajnos még nem hallottam, de valamiért nagyon szeretik, talán nem véletlenül. Ha meg tudnád hallgatni egy SRH440 mellett, akkor könnyebb dolgod lenne. Mondjuk az AT nem tudom mennyire kényelmes, de a 440 nem volt az.
Az A700-at nem ismerem, de az A900-at igen, azok más vonalat képviselnek, mint az M50 (legalábbis elvileg, ez utóbbit még nem hallottam). Az A sorozat nem monitor, nem is precíz, elég egyedi karakterük van, és az A900 pl. eléggé sötét is. Én mondjuk nagyon élveztem, ha jól látom ntomka is, de más vonal, mint a monitor M50. Hallgasd meg előtte, ha tudod. Az ára pedig szállítási ktg. és áfa nélkül annyi, nem?
-
bajnokpityu
félisten
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #38908 üzenetére
Vicces egyébként, hogy az AD700, 900, 1000 és 2000 igazából nem egyenesági fejlesztések, hanem különböző karakterek. Pl. ha tetszik a 700 karaktere, nem tudsz venni egy felső kategóriás verziót azzal a hanggal, mert azok másmilyenek. Ugyanez igaz a 900-ra is, meg a többire is. Lesznek közös pontok, meg szignifikáns változások is. Egyrészt jó, mert nagyon színes a paletta, másrészt meg rossz, mert pl. nem tudok egy "atom" 700-ast venni, csak a simát.
ntomka: az AD2000-et egyszer meg fogom szerezni
A W3000 árában masszívan benne van a limitált széria is, az engem pedig önmagában nem vonz, inkább gyártanák szériában és lenne fele annyi. Ami miatt párszor átfutott az agyamon, az az, hogy valami hihetetlenül jól néz ki, meg nyilván bedobtak mindent a japán srácok technikai oldalon is. Az AD2000 viszont hasonló tudást képvisel nyitottban, kevesebb, mint fele annyiért, és azzal a szellős karakterrel, ami miatt most AT fejeseket gyűjtök, és nem valamelyik másik márkát
A meleg közepei miatt érdekel marhára, olyasmi lehet, mint a W1000X és az AD900 keresztezése.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #38910 üzenetére
Ha giftként küldik, és nem foglalkoznak vele a vámnál, akkor nem. Gift nélkül egészen biztosan rámegy az áfa az értéke miatt, azzal meg viszonylag jó esély van arra, hogy megúszod. Nekem eddig pozitív tapasztalatom volt vele. A kínai kereskedők ebből abszolút nem csinálnak problémát általában. 680 dollárért már nem is olyan rossz egyébként, a szállítás ingyenes és EMS-sel jön.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #38908 üzenetére
Én is ilyennek éreztem az AD1000-et. Mélyben és magasban jobb, de ezért be kell áldozni az AD900 közepét. Elvileg az AD1000PRM kompenzálja a dolgot, de az limitált modell, Európában sosem volt kapható, egyébként sem kapni már. Az AD2000 az, ami még szintén erősen középcentrikus, de melegebb és szűkebb térrel. Nemsokára kellene jönnie a nyitottakból is az X szériának, kíváncsi vagyok lesz-e változás.
Az AD2000-et ebayről is meg tudod venni, és szerintem meg lehet beszélni, hogy giftként küldjék (Hong-Kongból jön pl. a dzone-tól). Olcsóbb alapból is, így meg végképp, ha sikerül. Eladni biztosan el lehet 450 körül, talán max. 500 mivel vadi új. De én is megvenném tőled
Veszünk egyet felesben, és az első 50 évben nálam lesz, a másodikban meg nálad, mit szólsz? Úgyis fiatalabb vagy, neked belefér
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #38811 üzenetére
Kicsúsztam: de, megszólalnak, sőt a hangerővel nem is lenne gond, de nyilván messze nem lehetne kiaknázni a képességeit, hasonlóan a W5000-hez. A kisebbek meglepően igénytelenek, de pl. a W1000X már nem annyira szereti a telefont
Az AT-k nem olyanok, mint a Beyer (250 ohm), ezeket nem nehéz meghajtani. Kivétel a felsőkategória, aminél a furcsa hangolás csak megfelelő erősítés mellett lesz olyan, ahogyan tervezték.
Más. Tök jó gondolat, forrás: "When you buy an Audio Technica headphone you are basically buying sound reproduction as the guys at Audio Technica want you to hear it in their own unique way. Just about every ATH headphone I have heard as been colored in some way another to achieve a particular sound quality."
Eddig is nyilvánvaló volt persze, csak szépen van megfogalmazva.
-
törölt tag
válasz
Ákos97 #38753 üzenetére
Nem előrelépés, mert egész egyszerűen nem lehet úgy eldugni a közepeket, ahogy a DT880 teszi. Ugyanakkor nem vékony a megszólalása, ami egy (nem pici méretű) hangfalhoz szokott fülnek üdítően hathat. Igazából csöbörből-vödörbe, elég nagy kompromisszumot jelent egy fejhallgató.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #38561 üzenetére
Én meg a K702-t hallottam 5 percig
Röviden, dióhéjban: világos, részletes, nagyon szellős, légies karakter, nagyon széles a színpad, a mélyek a háttérben, a közép elől. A közép nagyon élettel teli, a mélye gyors. Szerintem ez is inkább a lassabb/közepes tempójú zenékkel tud a legjobban kibontakozni, pedig talán ez a leggyorsabb a triumvirátusból. De ebben masszívan benne van az én preferenciám is. Meg szerintem a mélye így tud jobban kibontakozni. Ami még kimaradt: piszok könnyűnek érezni a fejeden (a szárnyak...), zsepivel nagyon kényelmes. És elmegy bármiről, iszonyat érzékeny.
W3000ANV: pár év múlva ölni fogják egymást érte
Az L3000-ből is utólag csináltak legendát
Az a baj, hogy ez már nem is annyira használati tárgy.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #38558 üzenetére
Szerintem kicsivel. A közép hangsúlyosabb, mint a K702-n, ez is adhatja ezt az érzetet. Több mindenben is hasonlítanak, de eltérés is van rendesen.
szerk: na ha már hallottad is, akkor hol itt a gond? A hifi-shown szerintem nagyon szarul szólt, annál sokkal élettel telibb, nyitottabb. De lehet neked nem a CEC-re volt kötve, mint nekem. Amúgy hogy jövök a képbe?
A DT880-at nem ismerem, gondolom az AD900 szellősebb a teljes nyitottság miatt, meg a hangsúlyos közép is eltérő lehet.
szerk2: szerintem nagyon jó fejes a K702, de hasonló okokból nem kellene, mint a K601 sem. Az AD900 a közepekről szól, meg a szellős, nyitott karakterről. De majd beszámol Bodz is, meg egyébként a fél internet is, ha rákeresel
Én ezért nem adtam el, mert eszméletlen energiát tud belerakni pl. a női vokálokba. Ami bajom volt vele, azt a zsepi moddal lényegében kompenzáltam, illetve még egy kis melegség jól állna neki, de azt nem tudom megoldani. Így is nagyon szeretem, most is az van a fejemen
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #37984 üzenetére
Te vagy aki utánam beírt? Gyorsan elutaltam, hogy ne legyen kérdéses
Audsztráliában most van éjfél körül, holnap elvileg útnak is indul, remélem szombatra itt van. Az a nagy baj az AT fejesekkel, hogy érzelmi kötöttséget alakítanak ki (azzal aki csípi őket persze), szóval nem nagyon hiszem, hogy megválnék bármelyiktől is, de az AD900-ra már ntomka is ugrásra készen áll
-
Shufny
őstag
válasz
Ákos97 #37851 üzenetére
"valamilyen csutka Qualcomm"
Semmi köze a hangjához ennek. Azt nem találtam sehol, hogy az audio chip milyen, de az biztos, hogy nem ugyanaz mint az i9000 -ben. -
Deadzone41
őstag
válasz
Ákos97 #37848 üzenetére
ha jól tudom a heed cuccok meleg, elkenős hangzásúak, hogy szerepelhet második helyen a listádon az általad definiált dinamika rangsorban? a galaxy s plus-ban nem ugyan az az audio chip van mint a sima S ben? mert ha igen nem hinném hogy alul maradna az Ipoddal szemben.
-
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #37803 üzenetére
Nem mondom, hogy nincs benne kockázat, de a PayPal elvileg véd, ha nem giftként küldöd a pénzt, hanem mint vásárlás (+4%). Plusz a head-fi-n ott az értékelési rendszer is, de valahogy alapból megvan a kölcsönös tisztelet érzése (eddig legalábbis mindig megvolt), szóval én már bátran utalom át a pénzt. Az igazi kockázat inkább a postázásban van szerintem, pl. az USA-ból USPS-szel szokás küldeni a csomagokat, amihez nincs nyomkövetés, sem biztosítás. Ergo ha összetörik, elveszik vagy akármi, akkor így jártál (ha nem tévedek). Persze sok eladó már eléggé rutinos, és nagyon jól becsomagolja a terméket, tehát sérülni jó eséllyel nem fog. A Magyar Posta pedig amennyire hírhedt volt régen, nekem annyira csak jó tapasztalataim voltak vele. Azért nem mondom, hogy legutóbbi rendelésemnél nem izgultam
Forrás: most vagy én vagyok igénytelen, vagy a W1000X, de iszonyat jól szól a 35 ezres Audinstról. DAC és erősítő egyben. Biztosan lehetne még fejleszteni a hangján, de nem látom értelmét ezért százezreket rákölteni. A lényeget tudja most is. Nem irigylem a nehezen hajtható fejessel rendelkezőket
szecska24: pedig 25-öt még talán megérne, bár annyiért már lehet venni használt AD700-at, tehát nekem nem kellene
Az 55 meg a többi ugyanolyan vicc, mint a HD5X8 árak úgy általában, messze nem érnek annyit. Egyébként ezt is hamisítják már?
-
xnace
őstag
válasz
Ákos97 #33248 üzenetére
Annyit árulj már el, hogy az állítólagos Galaxy S-edben aktív-e valamilyen VooDoo Sound-os kernel?
Számokkal mérhetően jobb az SGS/Nexus S, mint az iPhone4(S). Megsúgom, hogy megfelelő beállításokkal még az SGSII is veri az iPhone-t hangzásban, pedig ennek a Yamaha Chip-jét Supercurio(ha van SGS-ed, feltételezem, tudod ki Ő) fikázta, ellenben az SGS/NS Wolfson Chip-jével, amit a mai napig az egekig istenít.
baluka26
+1
-
Bodz
nagyúr
válasz
Ákos97 #33235 üzenetére
A jobban tetszik és a jobb nem egyenlő. Ha a rágcsált alma hangzása tetszetősebb neked, akkor használd arról szerintem.
A Xonar D2X egyáltalán nem rossz amúgy."Nem igaz, az Iphone 4(S) az egyik, ha nem a legjobb hordozható forrás önmagában, ha nem a legjobb." Köszi, feldobtad az estém ezzel.
-
SUPERBIKEMEN
csendes tag
válasz
Ákos97 #33235 üzenetére
Nem hiszem hogy az ipod al lett volna a gond mert akkor az öszes kis füles rosszul szólt volna mert mindegyik ipod nano 5g-röl futott. viszont az lehet hogy valaki szórakozott és benyomott az ipodon egy eq-t amiből vanak szörnyük a kis ipodon.
Ráadásul én szinte csak ipod ról hallgatokzenét és én szeretem hallgatni. nem azt mondom ,hogy a legjobb de azért elég korrekt. méretét nézve pedig a legjobb. (ipod nano 3g-van) -
dudika10
veterán
válasz
Ákos97 #32565 üzenetére
Első rész: gondolom most is tapasztalatból beszéltél, ahogy eddig mindig.
Még mindig él a véleményem: nem kell mindenbe beleugatni valamit kényszeresen.
Második rész: hova kerültél? Inkább mit csináltál (és csinálsz most is) Te is a topikból.Könyörgöm. Mit szólnátok hozzá, ha végre valami fejhallgatót tűznénk napirendi pontra?
Van nálam egy Sennheiser 415 és egy Sextett. Holnap a Sextett kap egy rendes kábelt.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #32402 üzenetére
Szerintem erősítőt vegyél. A presenter pl. elvileg jó is lenne, bár nem tudom használja-e valaki arról. A DAC önmagában nem oldaná meg a gondod, max. valami kombó, de gondolom a Xonar annyira nagyon nem rossz DAC-nak, mint erősítőnek, szóval az erősítő sokkal racionálisabb megoldás. Én is felajánlottam volna egy meghallgatást, de már csak az Audinstom lesz meg holnaptól, az high gain módban is szerintem éppen csak elégséges lehet a DT880-nak, szóval nem tudom mennyit nyernél vele. Egyébként meglepően jól tűröd a sok szívatást/beszólást, le a kalappal, szerintem már csak megszokásból csinálják
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #32377 üzenetére
Nem tudom azon az Asus kártyán hogy van, de integráltaknál pl. sokat számít, ha átállítod a kimenetet "headphone"-ra, persze ha van ilyen opció. Az ipod touch sem egy nagy szám még mp3 lejátszó fronton sem, szóval mindenképpen fura, hogy arról jobb. Bár az AD700 nekem is tetszik telefonról, de nem is a lineáris karakterisztikát várom tőle (na meg azt nem is elvetemült dolog telefonról hallgatni)
-
Satyricon
addikt
válasz
Ákos97 #32238 üzenetére
Üdv srácok!
Van köztetek olyan pesti srác, akinek Shure SRH-240-ese, vagy Creative Aurvana Live! fejese van, és megengedi, hogy fél perc erejéig belehallgassak, hogy milyen a hangzása? Eközött a két fejes között szeretnék választani, csak előbb szeretném kipróbálni. Tényleg csak fél percről lenne szó.
szerk.: Jah bocs, ez nem csak Neked szól
-
szakibá...
senior tag
válasz
Ákos97 #32214 üzenetére
Ez egy egyszerű spektrumanalizátor, a normál zenei anyagban a felső basszus és a közép alja van jelen a legnagyobb szinten, ehhez képest a magas természetesen alacsonyabb. Játssz le egy kis rózsazajt, meglátod, hogy az is hasonló, a magas felé ereszkedő spektrumú. Nem "hangeszköztől" függ, hanem a műsortól.
-
guppy
őstag
válasz
Ákos97 #32216 üzenetére
foobar beállítás:olvass és tanulj
Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest