Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #42793 üzenetére
Szerintem nyugodtan hozzácsaphatunk plusz egy fejezetet a Te szemszögeddel, több fül többet hall
De mindenképpen érdemes lenne különválasztani a véleményeket, mert keverve megtévesztő végeredmény alakulhat ki. Nekem az AD700 része már majdnem kész, ha gondolod írj hozzá te is.
-
CsKdL
csendes tag
válasz
Ati3120 #40187 üzenetére
Kb egy 1,5 éve van meg. ~13ezerért vettem.
Vásárlásnál szempont volt, mivel utcára is használom, hogy jól nézzen ki. Barna van, sajnos a festése pár helyen megkopott már de valszeg falnak mehettem vele (igen, néha történnek balesetek), mert ahol épp nem a kopás van, ott sértetlen, mindent összevetve strapabíró.
A csatlakozója és a kábele is dicséretet érdemel, erős, eddig nem sikerült kicsinálni, pedig nem igazán vigyáztam rá soha.
Hangzását tekintve...őő...középtartomány szerintem eléggé hiányos, viszont a mély hangok viszonylag szépen szólnak. De hallottam már szebben szóló fejhallgatókat. Mellesleg egy kicsit halk. Telefonról hallgatva vele zenét a max hangerő néha nem elég BKV-s Ikarusokra. Nagyon kényelmes viszont, utcára mindenképpen jó.
-
RyanGiggs
őstag
válasz
Ati3120 #40045 üzenetére
EQ-n belehetne szépen állítani.
Pl. a Fifa-ba hallottam egy pici tompaságot, ezért rögzítettem egy kis videót
MSI Aft.-el, aztán lejátszottam Winamp-al (amiben működik az EQ),
és nem sok állítgatás után (6K, 12K picit feljebb) máris jó lett a hangja!
De ami az SB driverébe van beépítve EQ, az sajnos nem működik.Tehát ezért gondolom, hogy nem a fülesbe van a hiba, hanem a hangkariba!
De aztán lehet hogy tévedek. -
Ati3120
tag
válasz
Ati3120 #19825 üzenetére
Egyébként a sennheiser-nek a bemutató falain erősítve volt a kimenet ,és ilyen érintő gombos megoldással lehetett váltogatni köztük hogy mi szóljon, egy időben még hd600-is ki volt állítva ugyan ott, azzal se volt probléma hangerővel vagy a hangok egyensúlyával .Szóval könnyen lehet hogy a sennheiser volt jobban hajtva mint az én ad-ém és még így se tetszett .Szerintem évekig túl volt hypolva és túlértékelve a hd555 .
-
dudika10
veterán
válasz
Ati3120 #19740 üzenetére
Nem a ZTE volt a forrás miután kiderült az első fél percben, hogy kevés oda. Egyszerűen nekem nagyon mesterségesnek hatott a tér.
Az XR2120 sokkal kisebb térrel rendelkezik, de messze nem olyan idegesítő. Egy vonalban vagy az előadókkal, de legalább egyenletesen ülnek azon a kis színpadon, itt nem, van aki melletted ül a többi meg körülötted 100 méteres körzetben össze vissza.
Ilyen érzést keltett bennem, nem tudom jobban leírni. -
dudika10
veterán
válasz
Ati3120 #19738 üzenetére
Egyértelmű a különbség, picit elkentebb z AD300 alja és kevesebb is van neki. Szeparációs zavarokat én nem vettem észre, de csak gyors teszt volt.
Nem is írtam, hogy jobb, legalábbis nem akartam, de a 20 vs 40k egyáltalán nincs semmivel alátámasztva. Külföldi árkülönbségek sokkal jobban tükrözik a helyzetet.
AD500 és AD700 meg tényleg nagyon-nagyon közel vannak egymáshoz.
Basszus bőven kielégíti az igényeim, pont ami kell.
A ZTE egyértelműen kevés volt alájuk (hiába no, telefon ide kevés, bár titkon reméltem, hogy nem lesz az...) hangkártyáról jobb volt egyértelműen, erősítve nem volt de ilyen specifikációval nem is kellene, hogy gondot okozzon nekik az erősítés hiánya.Tér egyszerűen mesterségesnek hatott. Becsuktam a szemem és a fejemben szólt meg a fejemtől nagyon távol. Elhiszem, hogy ezt valaki szereti, úgy hallja, hogy milyen nagy a tér, de nekem nem jött be.
-
-
sirdond
őstag
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #18705 üzenetére
Nem, már majdnem egy éve eladtam. Hangban már nem versenyképes a maiakkal, de a 205-nél simán jobb volt, az szerintem most sem túl jó választás, max. tényleg dj-zésre. A HD200 bizonyos szempontból a legkényelmesebb füles, amivel dolgom volt, egyrészt a csészékbe pont belefért a fülem, teljesen körbevette, másrészt pehelykönnyű volt, könnyebb bárminél, ami eddig volt. Viszont műbőr volt a párnája, és izzasztott is szépen, ez volt a legnagyobb hibája kényelmi szempontból. De az a "súlyt" nem feledem, észre sem lehetett venni
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #18703 üzenetére
Ez a Sennheiser borzasztóan kényelmetlen, hatalmas a szorítóerő. A sima 205-öt próbáltam, de szerintem ugyanaz, max a driver más. A hangjára nem emlékszem, csak arra, hogy a szintén zárt HD200 sokkal-sokkal jobban tetszett, ezért is vettem anno azt. Ez kb. 2 percig volt a fejemen és alig vártam, hogy levehessem.
-
törölt tag
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #18657 üzenetére
Nem hinném, hogy jó lenne ehhez a karakterhez egy erősebb mély, talán egy leheletnyit lehetne több egy-két számnál, de összességében szerintem teljesen rendben van, sokkal rosszabb lenne, ha túl hangsúlyos lenne és az előtérben lenne. Így mindig csak annyira van jelen, amennyire kell. Elektronikusra viszont szerintem nem a legjobb választás, egyrészt a feszes mély, másrészt a nagy tér miatt. Akusztikusért kiált
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #18488 üzenetére
Én is teljesen biztos vagyok benne, akkor élet van benne, főleg a félnyitott (~zárt) 668B után, hogy többé akkor sem vennék zártat, ha zavarnék vele másokat - oldják meg ez esetben
baluka: kipróbálnÉk inkább, nem?
Amúgy biztosan jó, de térben nem hiszem, hogy meg tudná fogni az AD700-at, hiába jó a zártakhoz képest, akkor is zárt. Én maradok az AT AD sorozatánál, ha egyszer váltok, az csakis AT AD lesz, egyszerűen imádom
-
Bodz
nagyúr
válasz
Ati3120 #18386 üzenetére
Nekem bejáratva sem passzol a zenei ízlésemhez. Metálhoz nem jó, ez egyértelmű. Pop, rap, diszkó, ilyesmikhez tökéletes. Mélyeket kiemeli, a magasak tompák. Ráadásul meghallgattam vele egy Diana Krall albumot, ez öreg hiba volt.
Plusz kell a pénz, beleszerettem a Beyer DT 440-be. Hang 7/10, kényelem 10/10.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #18217 üzenetére
azt kell hogy mondjam, hogy tök jól néz ki moddolva is. Veszít a különlegesség faktorából, de legalábbis senki sem húzza rá a száját
Jól látom, hogy a rács mögötti szivacs is el lett távolítva? Vajon ez jó? Na meg hogy kell szétszedni? Szivacsot kivenném, ha roncsolás-mentesen ki lehet, hogy mit számít a hiánya.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #17726 üzenetére
Utólag megnéztem, és az AD300-ban van egyedül 40mm-es driver, az 500-ban és felfele már 53mm-es van, tehát a donor projekt nem indult túl jó esélyekkel.
Gratulálok az újdonsült 700-asodhoz
Én napról-napra jobban szeretem az enyémet, szegény Supy még a kanyarban sem volt hozzá képest, ami egyedül azért dühít, mert benyeltem a headfonia tesztjét anno, egyébként meg marhára nem fair őket összehasonlítani. Ha majd nagy leszek, lehet megnézek közelebbről egy AD1000-et is, szereztek egy márkahű vásárlót
-
válasz
Ati3120 #17726 üzenetére
A nyitott fülesek (az alsó kategóriában) becsapósak tudnak lenni. Trükköznek, hogy jobbnak érezd őket. Az ilyen kiugró részletek egy tipikus példa, hiszen valószínűleg a keveréskor nem volt terv, hogy egy-egy frekvencia kiugorjon, és kimásszon a sztereó térből. Amikor ilyet hallok, akkor azt nem a füles előnyére, hanem hátrányára szoktam írni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #17720 üzenetére
Kicsit "hosszabb távon" hallgatva az ATH-AD700-at rájöttem, hogy a közép minimálisan süllyesztve/a háttérben van, nem annyira, mint a mély, de azért helyenként érezni. A magas van legelöl, még ha nem is nagy az eltérés. Nem tudom hogy, de néha annyira le tud esni az állam a hangjától, hogy csak lesek, néha meg picit furcsának találom a kevésbé hangsúlyos közepet (talán erre mondták, hogy Audio-Technica karakter). Egyszerre tud nagyon közel és kinyúlva a végtelenbe szólni. Írták valahol, hogy "belecsomagol" a zenébe, és tök igaz, mindenhonnan szól. Az biztos, hogy rettenetesen függ az élvezeti értéke a zenéktől, vagy a masterelés vagy nem tudom mi, de néha olyan tér és dinamika van hogy csak lesek, néha meg teljesen átlagos. A Slux-nál nem voltak ekkora kilengések, pedig azt is ezekkel a zenékkel hallgattam. Itt a teljes kibontakozáshoz minőségi (masterelésű?) számok kellenek, és ez nem feltétlen csak a bitrátát jelenti, még egy 192-es mp3-al is tud csodásat szólni, ha az olyan. A mélye meg szerintem rendben van, ha nem lenne ennyire gyors több lenne, és minimálisan többet el is lehetne viselni, de ez sem kevés. Szintén számfüggő, hogy mennyire érezni. Viszont végre "leszólta" (élvezeti értékben) a Xears XR120PRO II-t, ami nálam nagy szó (szerintem az a füles könnyedén lenyomja a 668B-t). Nem fair nyitottat majdnem zárttal összehasonlítani, de ez sokkal-sokkal jobb, mint a Superlux. Jó szívvel ajánlom mindenkinek a fentiek figyelembe vételével
(amiket hallgatok vele és szerintem nagyon illik hozzá: bossa, nu bossa, nu jazz, lounge, lo-fi, downtempo, easy listening meg ilyesmik)
-
<NewL>
addikt
válasz
Ati3120 #17410 üzenetére
nem ez, a "továbbfejlesztett" változatáról beszélnék. aminek nagyobb a fülénél és 1 madzag lóg ki belőle. de lehetséges, hogy te ezt a másodikat hallottad
na jó, akkor kérdezek én, hogy mit ajánlottok.
utcán is szeretném hallgatni, szóval nálam az Akg forma a felül "merevités" kiesett. ráüljön az egész a fülemre, ha szemüveget veszek fel akkor ne nyomja szét a fejem. 25-40 ezer között újonnan megtudjam venni, itthonról vagy külföldről. 1 madzag lógjon ki belőle. a vezetéke egyenes legyen, ne hurkás, kacskaringós. előny az egyenes jack, de lehet L is.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
-
bigmasterg
addikt
válasz
Ati3120 #16682 üzenetére
Köszi. Valamilyen emberi bőrre való krémmel egyszer már próbáltam, de nem jártam vele túl sok sikerrel, most bekentem baba olajjal, hátha jó lesz. Mondjuk abban sem vagyok teljesen biztos, hogy ezen igaz bőr van, vagy műbőr. (Mondjuk igazira tippelnék, régebbi fejhallgatóm műbőr párnája másképpen viselkedett, az elkezdett kis darabokban leválni és előjött alatta a szövet.)
(#16681) guppy: Na ez egy jó kérdés, én sem tudom rá teljesen a választ.
Most két helyen vannak a fejhallgatóim, így mikor egyik helyen vagyok, akkor az egyik felét, máskor a másikat.
Amúgy általános felhasználásra (netezés, videó, film stb...) a shure-t és a superluxot használom (ezek külön helyen vannak) erősítés nélkül, laptopról. Laptoppal mászkálok ide-oda, erősítő meg helyhez kötne.
Néha hallgatok rajtuk zenét is, de arra inkább a két nagyobbat használom.
A 650 és az 1000 viszont -sajnos- mindig egy helyen van, mivel nincs két dac-om, vagy fejhallgató erősítőm.
Az AKG-nál még mindig megvan az újdonság 'faktor', így mostanában többet használom, mint a Senn-t. -
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #16636 üzenetére
Ez lehet, hogy a 660 kistestvére. Ugyanúgy néz ki, meg a számozás is emlékeztet rá. A 660-as pedig nagyon régi modell, 2002-ben már volt. A 660-ról írták, hogy a közepe valamivel jobb a 668B-nél, de alul-felül kikap. Olyanok írták (ketten vagy hárman), akik elég sokat végigpróbáltak.
-
KMT
addikt
válasz
Ati3120 #16495 üzenetére
Na igen. Az elsőben a 3:15 körüli beindulás brutál jól szól (jobb rendszeren, nem tecsőről). A pi, mint film viszont már "sok" volt nekem.
(#16496) baluka26:
Bizony. Mondjuk van néhány post-rock előadó, akiket jobban szeretek náluk.Ez a jazzes, (post-)rockos egyveleg manapság nagyon fekszik: The Drift
-
Shufny
őstag
válasz
Ati3120 #16457 üzenetére
Hű, hát a kényelem már nehezebb dió. Ha nagyon kicsi füled van akkor jobb lehet ilyen téreni is a DT235, de ez még nekem se volt kifejezetten kényelmes (pedig az enyém kicsi). Talán Numark PHX lenne neked is a nyerő. Persze jóval drágábban már lehet válogatni, de kényelem ott is a hordozhatóság rovására megy.
KMT: Jaj! jó öreg Benn Jordan
Másik linked is bejön egyébként.
-
Shufny
őstag
válasz
Ati3120 #16454 üzenetére
Személyesen nem hallottam őket, de a K430 állítólag egész jó - aprós áráért nagyon - (bár gondoltam, hogy ez egyértelmű volt abból, amit írtam.) Miért nem jó melóhelyre járni egyébként?
baluka26: Szerintem botor dolog zenére azt mondani, hogy "tökéletes". Vagy bárkire kijelenteni, hogy a "legjobb" zenét csinálja. Tudom, te "csak" azt mondtad, hogy a legjobb "elektronikus"
-
devast
addikt
válasz
Ati3120 #7154 üzenetére
Tény, sennheiserek kicsit lassuak
Úgy szinte az egész felhozatalukra igaz ez, talán a hd800-ra nem egyedüli kivételként. Rock/metal-hoz grado és kész, csak tudd beszerezni. Esetleg alessandro ms-1(hivatalosan moddolt grado sr-80), ő szállít mindenhova, és szerintem $100-ért teljesen jó.
-
MasOyama
őstag
válasz
Ati3120 #6956 üzenetére
Kiváló füles, nagyon szeretem, sokkal jobb, mint az elődje. HP890 volt előtte. Az is nagyon jó volt, de nem volt benne oldal irányú mozgás, és elfáradt pár év után a műanyag, és eltört.
Na meg persze hangzásban is sokkal jobb ez. Viszont sajnos elfáradt ez is. Most csak az egyik oldala szól, pont ma reggel szereltem szét, és úgy néz ki, hogy a jobb oldali hangszóróban elszállt valami. Megpróbálom philips szervizbe elvinni, hátha ki tudják cserélni. Nagyon igényes kivitel, könnyű, és jó a mély benne, magas is, mindenre kiváló szerintem. Hallottam már sok jó fülest, de ez nyerte el a legjobban a tetszésem. Ár/érték arányban is verhetetlen. 18 ezerért vettem annó. Igaz mindenhol 35 ezerbe került. -
riam
tag
válasz
Ati3120 #6746 üzenetére
Fura hogy ezt írod, mert én is kb két nap után vittem vissza a px100-at, px200-ra cserélték (nem sikerült a pénzt visszakapnom) amit egy ideig elég jónak is tartottam, de miután elkezdtem akg-at hallgatni, már nem szerettem a hangját, inkább elajádékoztam.
Örülök hogy leírtad a k420-ról a véleményedet, mert tervezem még egy kisebb fejhallgató beszerzését. Idáig a k450-n gondolkodtam, de annyira nem szeretem a zárt füleseket.
k430-at vettem már, a lányom imádja, és tényleg jó is. Ha ennél még jobb a k420, lehet hogy inkább olyat veszek (főleg hogy sokkal olcsóbb is mint a k450) -
riam
tag
válasz
Ati3120 #6743 üzenetére
Lehet hogy igazad van, a k420-t nem ismerem, és mivel nyitott, talán szebb hangja is lehet, de éppen a kialakítása miatt szinte semmit sem szigetel. Hasonló kialakítású a senn, px100 (amit volt alkalmam kipróbálni) és amellett hogy jobban tetszett a hangja mint a px200-nak, csak teljes csendben volt élvezhető vele a zenehallgatás. Legalábbis engem zavart a kintről bejövő zaj, és azt sem szerettem, hogy a környezetem is tisztán hallja hogy éppen mit hallgatok. Azért ajánlottam a k430, vagy a k518-at, miert úgy emlékszem éppen hd202-nek kerestek valami jó alternatívát, és úgytudom az is zárt kialakítású.
-
celf
őstag
válasz
Ati3120 #6719 üzenetére
igazad van. volt mind 2.
szerk: marmint cd es baksi is.
cambridge audio cd playerunket tole vettuk.add: amugy az a csavo nagyon kesz. kepes kiadni 10-ezreket egy lemez megjelenesre, mert tudta, hogy az a kiado profin mastereli a kiadvanyait..
hangmernok-audiofil, 10centivel a fold folott jaro mesterszaki
Aktív témák
Hirdetés
- Maxra bővített Razer Blade 17 Pro gyönyörű állapotban
- PS5 Digital + 2 Controller + DualTöltő
- TUF Gaming FX706 i7-10870H // 16gb ddr4 // gtx 1650ti (rtx 2050 szint) // 500gb nvme ....stb
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st Gen i7-8750H/32GB/1TB/GTX1050TI/4K/Win11pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- utolsó darab ... Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest